• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Cehennem-Dan Brown

Floransa’da bir hastane odasında gözlerini açan Robert Langdon ve Sienna ile başlıyor. Langdon kafasından vurulmuş ve son iki günde neler olduğunu hiçbir şekilde hatırlamıyor. Biz de bilmiyoruz tabii. Kitabın ilk yarısında bol miktarda mimari yapılar, resimler ve elbette Dante ile ilgili çok detaylıca bilgi var. Artık bir süre sonra eserlerin isimlerini kafamdan okumadan geçmeye başladığımı fark ettim. Sonra bir durdum, ve eve gelince tüm eserleri tek tek görsellerden inceledim ki hikayeyi somutlaştırabileyim. Çünkü kitabı dışarıda okurken mimari yapıları ve resimleri araştırma imkanına sahip değildim.
Yarısından itibaren kitabı evde ve ara ara somutlaştırmak adına bilgisayar üzerinden bilgilenerek okumaya devam ettim. Bu süreçte bir blogta (maalesef hangisi olduğunu hatırlamıyorum) ‘yanınızda bir bilgi kaynağı eşliğinde okumanızı tavsiye ederim.’ İfadesini görünce içtenlikle hak verdim.
Kitabın yarısından sonra gerçekten kurgu temposu olarak oldukça tatmin edici bir şekilde ilerliyor, başlarda anlamakta zorluk çektiğim o mimari yapı ve sanat eserleri eşliğinde maceraya çok daha etkin katılarak noktaladım kitabı.
Robert Langdon zaten karizması ile hepimizin bildiği biri., eski bir dostla karşılaştık havası da kitabın artılarından. Pek çok açıdan tatmin edici.

Lavin-5

Sizi Tekrar Görmek - Marc Levy

İlk kitabı olan Keşke Gerçek Olsa'yı yıllar önce okumuş ve çok beğenmiştim. Aylar önce kitabevinde gezerken tesadüfen ikinci kitabı olduğun gördüm. Okumak istiyordum kısmet bu zamanaymış. İlk kitap kadar etkileyici olmasa da bir devam kitabı olarak ilk kitabın sunmadığı tatmin edici sonu sunuyor.

Gareng - 2

Sizi Tekrar Görmek - Marc Levy

İlk kitabı olan Keşke Gerçek Olsa'yı yıllar önce okumuş ve çok beğenmiştim. Aylar önce kitabevinde gezerken tesadüfen ikinci kitabı olduğun gördüm. Okumak istiyordum kısmet bu zamanaymış. İlk kitap kadar etkileyici olmasa da bir devam kitabı olarak ilk kitabın sunmadığı tatmin edici sonu sunuyor.

Gareng - 2

marc levy nin daha fazla kitabı var diye hatırlıyorum yanlış mı hatırlıyorum????

sen sanal kütüphane de var mısın???????

ooffff hem medcezir hem kulitta ikisi de gitmis:25::25::25:

cezaniz fazla olmaz donersiniz insallah:26::26:

Ceeee!!! Geldim işte... :34
Hayatımda önemli bir yer teşkil ediyorsunuz canlarım.
Uzak kalmak zor elbette.
KK iyi ki var, İyi ki varsınız. Hep varolun İnşallah.
Hepinizi çok seviyorum. :54: :kkk:

Sen de gelmişsin,hoşgeldin:3:

Ama kulitta ve med yoklar:31:Umarım çabuk gelirler.

Teşekkkür ederim Lavincim.
Sevgili mune derhal duruma el koymasaydı, daha uzun sürebilirdi. :9:
Neyse geçti gitti çok Şükür. Şimdi burdayım önemli olan bu. :16:

inşallah kulittanın daha ilk banlanmasıdır bence.
çünkü kitap topiğinden çıkmazdı.
Siysaet ya insanı böyle banlattırıyor.

Doğru tespit canımcım. İlk tecrübem, uzun bir gündü. :ssz:
Artık kitaplara gömülme vakti. :68:
Çok özledim çoook. :16:

günaydın kızlar dün üç yeni kitap daha aldım Livanelinin kardeşimin hikayesi Elif Şafak baba ve piç İskender Pala efsane kitap alma hızım kadar okumayıda gerçekleştirsem kitap okuma listesinde hep birinci olurum heralde

Son düzenleme:
1.Peyami Safa- Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
2.Manuel Puig- Örümcek Kadının Öpücüğü
3.William Golding-Sineklerin Tanrısı
4.Platon-Devlet
5.Senai Demirci- Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu (evliler ve evlenecekler için ikili ilişkiler hakkında güzel konulara yer verilmiş.Tvsiye ederim.)
DonukPudra--------- 5 :42:

******mayıs ayı derecelerimiz ******

1. lemiz :nazar::nazar: _Lavin_,mavisim51 :nazar::nazar::65: :46: :65: :46:

2.miz limon1988 :81::nazar: :129:

3.müz kulitta:81: :nazar: :128:​

Eki Görüntüle 665953

1 haziran - 30 haziran 2013

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. Donuk_Pudra ........5......
  2. _Lavin_ ........5........,
  3. yasemnn .......4.........
  4. limon1988 .....3.......
  5. efla ........3........
  6. muntazar .......2.........
  7. Gareng ........2.......
  8. Lyre ........1........
  9. sara_28 ......1..........
  10. angel_elika ........1........
  11. kedi83 ........1.......
  12. mavisim51 ............
  13. kulitta ...................
  14. gulshenidil .................
  15. nuclear .................
  16. cemre25 ................
  17. _asmunikal_ .................
  18. ftm55 ................
  19. mehtap51 ................
  20. PrensesPeri .............
  21. H_İ_S .................
  22. tugcecan ..............
  23. _Medcezir_ ...............
  24. DatluCadu ................
  25. ehlimana ...............
  26. gonca2206 ...............
  27. LadySubaru ...............
  28. bugu_su ...............
  29. kgokce ...........
  30. diltesne ............
  31. duygum_duygum ................
  32. uğur böcüğü ...............
  33. nAyino ................
  34. AskInihan ..................
  35. piolin ...............
  36. pekmez_akilli ............
  37. pretty__woman .................
  38. _MinigininFaresi ................
  39. Ausencia ...............
  40. busean ..............
  41. pogopogo ..................
  42. muhat ................
  43. LAydLiNe .................
  44. DamlaSakizliKahve ................
  45. lajoie ................
  46. cornella ...............
  47. glntpl ................
  48. yemyesilcit ................
  49. neenone ................
  50. roseizmir ..................
  51. yorgun savascı ...............
  52. LadyEvil .............
  53. fidele ..............
  54. samanyolu .............
  55. masal26 ............
  56. eski_bir_masal ................
  57. tweetypinar .............
  58. december90 ................
  59. nilayu ................
  60. pinararip ................
  61. pembelii ................
  62. EsmerKralice ...............
  63. pinaran ...............
  64. hande85 ................
  65. beachclub ................
  66. yolhali_34 ................
  67. Boleynkizi88 ................
  68. Elouise ................
  69. carpe__diem ................
  70. biscolataa ................
  71. prenses_84 ................
  72. kays_ ................

dan brown-cehennem(kitabı lavin yorumlamış :16::16: ama yinede ekleyeyim dedim:34:

$cehennem20130603163427.jpg

Açıklama : Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon başından vurulmuş bir halde hastane odasında gözlerini açar. Ne buraya nasıl geldiğini ne de nasıl vurulduğunu hatırlamaktadır. Camdan gördüğü manzara karşısında altüst olan profesör, evinden binlerce kilometre uzakta, Floransada olduğunu anlar. Yaşadığı korkunç baş ağrısına eşlik eden tek şey; sürekli kâbuslarında gördüğü kan kırmızısı bir nehrin karşısından kendisine seslenen gümüş saçlı güzel bir kadın ve toprağa baş aşağı gömülü can çekişen bedenlerdir. Langdon gördüğü kâbusları anlamlandırmaya çalışırken kadın bir suikastçı tarafından takip edildiğini, kendine tedavi uygulayan doktorlardan biri gözlerinin önünde vurulunca anlar. Hastanede görevli diğer doktorlardan biri olan Sienna Brooksun o ölüm kalım anında yardım etmesiyle hayatta kalır. Simgebilim profesörü kendini bir anda ipuçlarını Dantenin cehenneminde bularak çözmesi gereken korkunç bir senaryonun içinde bulur. Floransanın tarih kokan dar sokaklarından Venedikin muazzam bazilikalarına uzanan semboller zinciri Langdonı insanlık tarihini sonsuza dek değiştirebilecek bir mekâna sürükler. Burası üç imparatorluğun merkezi olmuş, insanlık tarihi kadar eski, dünyanın incisi İstanbuldur. Ve bu şehirde ya insanlık tarihi baştan sona yeniden yazılacak ya da bunu yazacak hiç kimse kalmayacaktır... .. Diz çök kutsal bilgeliğin yaldızlı mouseionunda ve kulağını yere daya, dinle suyun şırıltısını. Batık sarayın derinliklerine in, orada, karanlığın içinde bekler khtonik canavar kan kırmızısı sularına gömülmüştür lagünün ki yansıtmaz yıldızları...

ayşe kulin dönüş

$donus20130603174534.jpg

Açıklama : Gerçekler acıdır; acıtır, incitir... Tam da hayatının yoluna girdiğini sandığı günlerde, önce annesinden gelen bir haber, ardından eski bir şapka kutusunda bulduğu mektuplar... Derya'nın, iki yıldır sümenaltı edilen gerçekleri bir tokat gibi öğrenmesi, onu dünyanın bir megakentinden ötekine savuracak, kaderi onu sarı bir sonbahar günü, açılıp açılmayacağını bile bilemediği bir demir kapının önüne kadar taşıyacaktır. Genç kız, acaba gizem dolu bu perdenin ardına geçebilecek midir? Öğreneceklerini kabul edebilecek, kabul etse bile sindirebilecek midir? O kapı açılırsa elbette... Dönüş, aldatmanın, aldatılmanın, affetmenin, acıtan gerçeklerin romanı.

Eklentiler

• $sahi-beni-neden-almadilar20130531010421.jpg
    $sahi-beni-neden-almadilar20130531010421.jpg
    12,3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Ceeee!!! Geldim işte... :34
Hayatımda önemli bir yer teşkil ediyorsunuz canlarım.
Uzak kalmak zor elbette.
KK iyi ki var, İyi ki varsınız. Hep varolun İnşallah.
Hepinizi çok seviyorum. :54: :kkk:

kulittam hoşgeldinnnnnnnnn:3::3::3::3:
inşallah bir daha böyle bir şey olmaz.
bir konu insana neler yapıyor.
boşver kulittam artık kitap vaktidir bize:23::23:

Yitik Öyküler Kitabı-Mehmet İhsan Tatari

İlk defa bir Türk yazardan fantastik hikayeler okuma fırsatı buldum, sade ve masalsı dilinden çok hoşlandım ama maalesef hikayeler çok kısaydı, tadı damağımda kaldı.

Lavin-6

Back