- 29 Kasım 2007
- 8.325
- 36
- 163
- Konu Sahibi PrensesPeri
- #6.441
Kristin Hannah - Kış Bahçesi' ne başlıyorum kızlar... Çabuk biteceğini düşünüyorum önceden Ateş Böceği Yolu kitabını okumuştum çok sarmıştı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar sizinle bir şey paylaşmak istiyorum;
belki önemsiz olabilir ama içimde kalmasın.
ben ortaokuldayken 3-5 arkadaşla birlikte müdürün yanına çağrıldık.
müdür elimize kitap sıkıştırdı.
''bu kitabı okuyun yarın da parasını getirin'' dedi.
kitapta o zaman 18 tl idi.
neyse yazar da müdürümüzün arkadaşıymış. emekli bir öğretmenmiş.kendisi yazmış. öğretmenlik anılarını.
resmen adam kapı kapı, tanıdıkları, okulları gezip öğrencilerin eline kitap sıkıştırıyormuş.
kendi kitabını zorla.
tabii velilerimiz de ''aman müdürdür alalım'' diye kitapların parasını yolladı.
hadi veliler düşünemedi sen müdürsün be adam ne diye elimize kitap sıkıştırıyorsun?
ve hatırlıyorum o yaşımızda bize hiç uygun olmayan bir kitaptı.
hatırladıkça sinirleniyorum.
sen yazarsın;ondan önce öğretmensin. kendi öğrettiklerine ters bir şeyi para uğruna neden yapıyorsun?
öğretmenlerin daha duyarlı olmasını bekliyorum her zaman.
velileri de eğitiyoruz sonuçta.
bir öğretmenimiz aynen şunu söylemişti '' bir doktor bir adamı öldürür ama bir öğretmen bir nesli katleder.''
neyse yazar da müdürümüzün arkadaşıymış. emekli bir öğretmenmiş.kendisi yazmış. öğretmenlik anılarını.
resmen adam kapı kapı, tanıdıkları, okulları gezip öğrencilerin eline kitap sıkıştırıyormuş.
kendi kitabını zorla.
hadi veliler düşünemedi sen müdürsün be adam ne diye elimize kitap sıkıştırıyorsun?
sen yazarsın;ondan önce öğretmensin. kendi öğrettiklerine ters bir şeyi para uğruna neden yapıyorsun?
bir öğretmenimiz aynen şunu söylemişti '' bir doktor bir adamı öldürür ama bir öğretmen bir nesli katleder.''
ahmet ümit- sultanı öldürmeye başlayayım mı okuyan var mı aranızda öneriri misniz?
Bende şizofrene başladım çok sürükleyici başladı bakalım sonu nasıl gelecek. (bu arada açlık oyunları setim ve paranoya adlı kitaplarıma bugün kavuştum hatta paranoyaya da şöyle bir göz gezdirdim fena değil gibi)
kendi kitabını zorla.
sanırım bizim mesleğimizin en ilginç yanı da budurparanoya bitti. Aman aman olmamakla birlikte ilginç bir kitaptı. Elimden bırakamadım ama konu çok basit. sonunu baştan tahmin edebiliyorsun olsa da olur olmasa da olur bir kitap
Bu arada bir öğretmen olarak yanlış anlamadıysam ve alınganlık etmiyorsam, birkaç çürük elma nedeniyle tüm öğretmenlerin zan altında bırakılmasını kabul etmiyorum. müdürün ve arkadaşının yaptığı doğru mu tabiki değil ama kutsal bir mesleğimiz var birkaç hadsiz yüzünden genellenmesine üzülürüm.
nuclear_3
ben de öğretmenim, maalesef mesleğini kötüye kullananlara karşı, normal birine göre daha fazla tepki duyuyorum.
sadece bu meslek için değil, herkesin işini hakkıyla yapması gerektiğini düşünüyorum. istisnaları genellemiyoruz, sadece olmamasını istiyoruz. onların yaptıkları hatalar, benim özverilerili çalışmalarıma da gölge düşürüyor bir yandan.
alınacak birşey yok bence nuclear
paranoya bitti. Aman aman olmamakla birlikte ilginç bir kitaptı. Elimden bırakamadım ama konu çok basit. sonunu baştan tahmin edebiliyorsun olsa da olur olmasa da olur bir kitap
Bu arada bir öğretmen olarak yanlış anlamadıysam ve alınganlık etmiyorsam, birkaç çürük elma nedeniyle tüm öğretmenlerin zan altında bırakılmasını kabul etmiyorum. müdürün ve arkadaşının yaptığı doğru mu tabiki değil ama kutsal bir mesleğimiz var birkaç hadsiz yüzünden genellenmesine üzülürüm.
nuclear_3
paranoya bitti. Aman aman olmamakla birlikte ilginç bir kitaptı. Elimden bırakamadım ama konu çok basit. sonunu baştan tahmin edebiliyorsun olsa da olur olmasa da olur bir kitap
nuclear_3
ben de öğretmenim, maalesef mesleğini kötüye kullananlara karşı, normal birine göre daha fazla tepki duyuyorum.
sadece bu meslek için değil, herkesin işini hakkıyla yapması gerektiğini düşünüyorum. istisnaları genellemiyoruz, sadece olmamasını istiyoruz. onların yaptıkları hatalar, benim özverilerili çalışmalarıma da gölge düşürüyor bir yandan.
alınacak birşey yok bence nuclear
evet işte o düşen gölge canım insan ne kadar aldırmak istemese de canını yakıyor
kötü olanların istisna olması gerekirdi halbuki iyi olanlar istisna ise orada bir problem vardır
bu iişi sadece severek isteyerek yapan insanlar yapmalı
akşama kadar dır dır eden parasından pulundan çocuklardan şartlardan şikeyet edenler değil
malesef bu ülkede puana göre meslek tercih ediliyor sevgi ve ilgiye göre değil ve buda alakasız insanların alakasız işleri yapmasını beraberinde getiriyor
öğretmenlik aynı zamanda ömür boyu öğrenmek asla ben oldum dememektir ve her yitip giden öğrenci için vicdani sorumluluk hissedebilmektir
ve bunu ancak isteyerek yapan insanlar yapabilir