• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

Kristin Hannah - Kış Bahçesi' ne başlıyorum kızlar... Çabuk biteceğini düşünüyorum önceden Ateş Böceği Yolu kitabını okumuştum çok sarmıştı :34:

kızlar sizinle bir şey paylaşmak istiyorum;
belki önemsiz olabilir ama içimde kalmasın.
ben ortaokuldayken 3-5 arkadaşla birlikte müdürün yanına çağrıldık.
müdür elimize kitap sıkıştırdı.
''bu kitabı okuyun yarın da parasını getirin'' dedi.
kitapta o zaman 18 tl idi.
neyse yazar da müdürümüzün arkadaşıymış. emekli bir öğretmenmiş.kendisi yazmış. öğretmenlik anılarını.
resmen adam kapı kapı, tanıdıkları, okulları gezip öğrencilerin eline kitap sıkıştırıyormuş.
kendi kitabını zorla.
tabii velilerimiz de ''aman müdürdür alalım'' diye kitapların parasını yolladı.
hadi veliler düşünemedi sen müdürsün be adam ne diye elimize kitap sıkıştırıyorsun?
ve hatırlıyorum o yaşımızda bize hiç uygun olmayan bir kitaptı.
hatırladıkça sinirleniyorum.
sen yazarsın;ondan önce öğretmensin. kendi öğrettiklerine ters bir şeyi para uğruna neden yapıyorsun?
öğretmenlerin daha duyarlı olmasını bekliyorum her zaman.
velileri de eğitiyoruz sonuçta.

bir öğretmenimiz aynen şunu söylemişti '' bir doktor bir adamı öldürür ama bir öğretmen bir nesli katleder.''

neyse yazar da müdürümüzün arkadaşıymış. emekli bir öğretmenmiş.kendisi yazmış. öğretmenlik anılarını.
resmen adam kapı kapı, tanıdıkları, okulları gezip öğrencilerin eline kitap sıkıştırıyormuş.
kendi kitabını zorla.
hadi veliler düşünemedi sen müdürsün be adam ne diye elimize kitap sıkıştırıyorsun?
sen yazarsın;ondan önce öğretmensin. kendi öğrettiklerine ters bir şeyi para uğruna neden yapıyorsun?

bir öğretmenimiz aynen şunu söylemişti '' bir doktor bir adamı öldürür ama bir öğretmen bir nesli katleder.''

İnanırım, nedense duyduğum böyle şeyler beni şaşırtmıyor.

Çünkü herkes meslek eğitimi,etiği ve en önemlisi görgüsüne sahip değil ne yazık ki.

Her meslek türünde mutlaka var,ancak öğretmenlik,eğitimcilik çok riskli bir insanın karakteri,geleceği ile ilgili riskler alıyorsun en basit hareketinle dahi.

Müdürünüz de olabilir,arkadaşıdır toplasın öğrencilerini güzel bir kitap tanıtımı yapsın her şeyin bir adabı var.

Kişi kendine yakışanı yapar.

Son düzenleme:
kendi kitabını zorla.

Ah canım ya! Tüketim çağında para için yapılan akıl almaz entrikaların yanında bu durum ne yazık ki çok masum kaldı.
Ne kadar ters gelirse gelsin, asla destek vermeyeceğimiz teklifleri kabul etmek zorunda bırakılıyoruz.
Yanlışa karşı örgütlenemediğimiz, ferdi olarak etkisiz kalacağımız için kolayca güdülüyoruz işte.
Veliler çocuklarına karşı tavır alınır endişesiyle, okuldan gelecek teklifleri geri çeviremezken, art niyetli eğitimciler de
bu duyguyu rahatça suistimal ediyorlar. Çok yazık, çok. :31:

ahmet ümit- sultanı öldürmeye başlayayım mı okuyan var mı aranızda öneriri misniz?:54:

Ahmet Ümit in bir çok kitabını okudum. Sultanı öldürmek başlarda sıkabilir ama tarihle ilgili konulara girdikçe ilginç bir hale geliyor. Hatta kitabın sonunda okuldaki tarih hocalarını bile sıkıştırdım diyebilirim o kadar gerçekçiki yazılanların doğru olabileceğine inandım :18:

Bende şizofrene başladım çok sürükleyici başladı bakalım sonu nasıl gelecek. (bu arada açlık oyunları setim ve paranoya adlı kitaplarıma bugün kavuştum hatta paranoyaya da şöyle bir göz gezdirdim fena değil gibi)

Son düzenleme:
Bende şizofrene başladım çok sürükleyici başladı bakalım sonu nasıl gelecek. (bu arada açlık oyunları setim ve paranoya adlı kitaplarıma bugün kavuştum hatta paranoyaya da şöyle bir göz gezdirdim fena değil gibi)

açlık oyunlarını sevmiştim canım, sürekleyiciydi :)

ihsan oktay anar _suskunlar
ihsan oktay anar _kitab ül hiyel
ihsan oktay anar _puslu kıtalar atlası
ihsan oktay anar _amat

sırada aynı yazarın 2 kitabı daha var serisini aldım da:)))
geleceğin en iyi yazarlarından biri olacak bana göre dil kurgu hikaye öyle sağlam ki ,hele uslüp bambaşka
her kitabı ayrı bir derya ayrı bir masal
kitapları biraz ince gelebilir size ama tuğla gibi ameriikan bestsellerlarını cebinden çıkaracak güçte
keşfetmeyen kitapseverlere gönül rahatlığıyla önerimdir
gonca _2206 _7

Son düzenleme:
kendi kitabını zorla.

sevgili ehlimana,
geçmişte ve şu an öğretmenlik yapanların her birinin aldığı eğitimi, mesleğinde yaptıkları; öğretmenlik mesleğine ne derece uygundur, tartışılır. :50:
ben benzer durumlarda öğretmenler kadar velileri de haksız buluyorum. veliler herşeye 'evet' diyerek bu tür durumlara zemin sağlıyorlar. o kadar çok yanlış örneklerle karşılaştım, duyuyorum ki...
müdürün arkadaşı veya müdür, hangisi bu şekilde bir pazarlamayı akıl(?) ettiyse artık, müdürün uygulaması başlıca yanlış...

öğretmenlik anılarında size uygun olmayan şey neydi canım? sınıfta geçen olayları yazmadı mı? lisede mi öğretmenlik yapmıştı, üst yaş sorunları vs.. onu tam anlamadım canım..
kitabın ismini mesaj atar mısın bana lütfen..

paranoya bitti. Aman aman olmamakla birlikte ilginç bir kitaptı. Elimden bırakamadım ama konu çok basit. sonunu baştan tahmin edebiliyorsun olsa da olur olmasa da olur bir kitap

Bu arada bir öğretmen olarak yanlış anlamadıysam ve alınganlık etmiyorsam, birkaç çürük elma nedeniyle tüm öğretmenlerin zan altında bırakılmasını kabul etmiyorum. müdürün ve arkadaşının yaptığı doğru mu tabiki değil ama kutsal bir mesleğimiz var birkaç hadsiz yüzünden genellenmesine üzülürüm.

nuclear_3

ben de öğretmenim, maalesef mesleğini kötüye kullananlara karşı, normal birine göre daha fazla tepki duyuyorum.
sadece bu meslek için değil, herkesin işini hakkıyla yapması gerektiğini düşünüyorum. istisnaları genellemiyoruz, sadece olmamasını istiyoruz. onların yaptıkları hatalar, benim özverilerili çalışmalarıma da gölge düşürüyor bir yandan.
alınacak birşey yok bence nuclear

Son düzenleme:
Selam kızlar. :16:

1 - Havuz Başı - Sait Faik ABASIYANIK
2 - Tutuklu Yürek - Osman ÇEVİKSOY
3 - Katre-i Matem - İskender PALA
4 - Aşka dair - Geveze

Çok çabuk bitirdiğim çerez gibi bir kitap oldu. Aşka dair güzel bir derleme olmuş. Farklı hikayelerin farklı tadlarını aldım okurken.

LAydLiNe : 4

slm kızlar araf ağır gidiyor arada erkek dedikodusu 1 okumaya başladım kitabın yarısı bitti bile

Lyre;1

paranoya bitti. Aman aman olmamakla birlikte ilginç bir kitaptı. Elimden bırakamadım ama konu çok basit. sonunu baştan tahmin edebiliyorsun olsa da olur olmasa da olur bir kitap

Bu arada bir öğretmen olarak yanlış anlamadıysam ve alınganlık etmiyorsam, birkaç çürük elma nedeniyle tüm öğretmenlerin zan altında bırakılmasını kabul etmiyorum. müdürün ve arkadaşının yaptığı doğru mu tabiki değil ama kutsal bir mesleğimiz var birkaç hadsiz yüzünden genellenmesine üzülürüm.

nuclear_3
sanırım bizim mesleğimizin en ilginç yanı da budur
deli gibi çalışan öğrencilerine kendi çocuğundan bile daha fazla zaman ayıran
öğretmen olmaktan ziyade öğrenmesine olanaklar hazırlayan öğretmenler yok mudur ?
mesleğimden bir gün olsun bıkmadım şikeyet etmedim ama bu genellemelere öyle yürekten kırılıyorum ki
tüm isteğim şevkim yerle bir oluyor
sanki tüm diğer meslek grupları muhteşem onların içinde hiçbir şekilde yanlış yapan yok sadece öğretmenliğe mahsus hatalar
kırılıyorum sadece ve 5 senelik köy öğretmenliği 3 senelik merkez öğretmenliği hayatımda yaptığım her şeyi gözden geçiriyorum hak ettiğim hak ettiğimiz bu mudur diye

ben de öğretmenim, maalesef mesleğini kötüye kullananlara karşı, normal birine göre daha fazla tepki duyuyorum.
sadece bu meslek için değil, herkesin işini hakkıyla yapması gerektiğini düşünüyorum. istisnaları genellemiyoruz, sadece olmamasını istiyoruz. onların yaptıkları hatalar, benim özverilerili çalışmalarıma da gölge düşürüyor bir yandan.

evet işte o düşen gölge canım insan ne kadar aldırmak istemese de canını yakıyor
kötü olanların istisna olması gerekirdi halbuki iyi olanlar istisna ise orada bir problem vardır
bu iişi sadece severek isteyerek yapan insanlar yapmalı
akşama kadar dır dır eden parasından pulundan çocuklardan şartlardan şikeyet edenler değil
malesef bu ülkede puana göre meslek tercih ediliyor sevgi ve ilgiye göre değil ve buda alakasız insanların alakasız işleri yapmasını beraberinde getiriyor
öğretmenlik aynı zamanda ömür boyu öğrenmek asla ben oldum dememektir ve her yitip giden öğrenci için vicdani sorumluluk hissedebilmektir
ve bunu ancak isteyerek yapan insanlar yapabilir

nuclear_3

farkettiniz mi bilmiyorum ama bende öğretmenim ve orada eleştirdiğim ''kişi'' idi. kişiler değil.
en önemlisi bu mesleğin içinde olan ve bu işi severek yapan biri olarak özelden genele gidilmesine ben karşı çıkarım zaten.
ben hayatımda ki öğretmenler demedim, sadece öğretmen dedim.
yazarı da eleştirmiştim ayrıca nasıl bu şekilde bir dayatma yapar diye.
sanırım yanlış anlaşıldı.

nuclear_3

evet işte o düşen gölge canım insan ne kadar aldırmak istemese de canını yakıyor
kötü olanların istisna olması gerekirdi halbuki iyi olanlar istisna ise orada bir problem vardır
bu iişi sadece severek isteyerek yapan insanlar yapmalı
akşama kadar dır dır eden parasından pulundan çocuklardan şartlardan şikeyet edenler değil
malesef bu ülkede puana göre meslek tercih ediliyor sevgi ve ilgiye göre değil ve buda alakasız insanların alakasız işleri yapmasını beraberinde getiriyor
öğretmenlik aynı zamanda ömür boyu öğrenmek asla ben oldum dememektir ve her yitip giden öğrenci için vicdani sorumluluk hissedebilmektir
ve bunu ancak isteyerek yapan insanlar yapabilir

Sevgili Öğretmenlerim, Canlarım nasıl da burulmuş, incinmişsiniz.
ehlimana arkadaşımızın yaşadığı olumsuzluk elbetteki camiayı değil kişileri bağlar.
En değerlilerimize verdiğiniz emek asla yadsınamaz ve sonsuza kadar unutulmaz.
Eğitim, Sağlık ve Güvenlik camiası, 7' den 70' e herkesin saygı duyduğu, sevdiği gruplardır.
Sorumluluğunuz çok ağır, Allah Yardımcınız olsun. :16: :16: :16:

Kollarımdaki Yabancı-tracy Anne Waren

Aşk romanlarına devam:)) ikiz kardeşlerden biri tam evlemek üzere iken düğünden vazgeçer ve diğer kardeş onun yerine geçerek evlenir..Eğlenceli bir roman

Çocuk da Yapamadım Kariyer de-Vefa Enver

Okuduğum ilk vefa enver kitabı
bizdede beyaz seri yazarlar çoğalacak gibi
eğlenceli,vasat diyebilirim
aynı yazarın devam niteliğindeki romanına devam ediyorum şu sıralar

gulshenidil:3

1. rüya avcısı
  2. 35 kilo tembel teneke
  3. tek suçlu beyniniz -yasemin soysal
  4. Deli Kadın Hikayeleri-Mine Söğüt
  5. Ekmek Kavgası-Orhan Kemal

DonukPudra........5
:16: :42:

Canım kitaplarım geldi, öğlene kadar sabırsızlıkla bekledim. Kutunun üstündeki yazıyı yeni farkettim. Okuyunca kendimi özel hissettim nedense :)
$image.jpg

Back