• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

vikitap.com du sanırım site oraya girip üye oluyorsun. sonrada okuduğun yada okumak istediğin vs. kitapları ARA kısmından aratıp buluyorsun kitabı bulduktan sonra EKLE diyorsun işte ordaki durumlardan birini seçiyorsun eğer o kitap evinde varsa )okumuş olsanda olmasanda ayrıca KÜTÜHANEMDE VAR kısmına da tıklamayı unutma site çok basit bir site kolayca çözersin gerisini

öyleki aynı anda 4 kitabı birden okuma şevki geldi içimeeeee

benim aylık takip ettiğim her sayfasını okuduğum birde dergim varrrr keşke dergilerde olsaydııı oradaaaa kitap tadında dergilerimmmm :21:

benim aylık takip ettiğim her sayfasını okuduğum birde dergim varrrr keşke dergilerde olsaydııı oradaaaa kitap tadında dergilerimmmm :21:

bana mı teşekkür ettin anlamadım ama ben üstüme alınayım yinede :9: rica ederim ne demek lafı bile olmaz

Onlar Bizim İçin Öldüler - Bu Vatan Böyle Kurtuldu
Her Kitabıyla Olay Yaratan ve Gündemi Değiştiren Kitapların yazarı EROL MÜTERCİMLERin Son Kitabı
Onlar Bizim İçin Öldüler
Bu vatan nasıl kurtuldu?

$9118_0.jpg

2005 yılında bu soruyu sorup yanıtını vermek çok kolay. Oysa 1920lerin koşullarını hayal ederek yaşamaya çalışalım, takalım neyle karşılaşacağız!

Anadolu İngilizlerin kışkırtmasıyla Yunanlıların işgali altında. Üstelik, uluslararası kurallara aykırı olarak, kadınların kızların ırzlarına geçiliyor, her yer yağmalanıyor, yakılıyor, yıkılıyor, camilerde ezanlar okunamıyor... Savaşacak silah ve cephane yok, yiyecek yok, giyecek yok, para da yok... Demiryolları işgal altında, karayolu da yok.

Türk milleti bu koşullarda mucize yarattı. Silah yaptı, cephane üretti, işgal altındaki İstanbulda silah depolarını soydu, subayları Anadolu´ya kaçırdı. Tüm bunları da İstanbul-Trabzon-Batum-Novorosisky-İnebolu iskeleleri arasında yaptı. Ölümden korkmayan, ölümü yenen sivil resmi bahriyeliler ile Anadolulu, Kastamonulu ve İnebolulu Türk kadınlarıyla başardı.

Türk kadınlarının inanılmaz azim ve kararlılıkları bu memleketi kurtardı. Kar kış demediler, kağnıların arkasından gittiler. Dondular, yollarda öldüler ama yorganlarıyla, kazaklarıyla mermileri sardılar... Çocukları öksüz kaldı, yetim kaldı ama "bu vatan kurtuldu".

Bu kitap, Gazi Mustafa Kemal´in askerlerinin, ipsiz Recep´in, Topal Osman´ın, Bandırma´nın kaptanı İsmail Hakkının ve Erzurumlu Kara Fatma, Selanikli Ayşe, karşılıksız aşkın kurbanı Selanikli Fikriye gibi kadınların mucizesini anlatır... Onlar bizim için öldüler...

Bu kitap, bu vatanı kurtarmak için ölenlerin öyküsüdür.

Aşka Dair

$185526_0.jpg

Aşkın başlangıcı "görme", sonucu "bakma"dır. İlk görüş anında başlayan ilginin sırasıyla sevgiye, bağlılığa, kalbin erimesine, tutkuya, özleme ve nihayet aşka dönüşmesinin bir tek gayesi vardır; sevilenin yüzüne bakabilmek, o ilk görüş anının lezzetini ve hazzını derece derece artırarak kemale erdirebilmek.

Görmekten bakma derecesine yükselebilmek için aşkın binbir türlü tecellisi, sayısız çile durağı, firkat, hicran ve hasrete adanmış elemleri vardır ki, bunların her biri âşıkı kabalıklarından yontar, ruhunu arıtıp billurlaştırır ve en son noktada doya doya "bakma" eylemi için onu hazırlayıp sevgili huzuruna çıkartır.
Aşkın "bakma"dan sonraki durağı "tapma"; yani sevenin sevilene kul olmasıdır.

Kırık Kalpler Terzihanesi

$187770_0.jpg

Kırık Kalpler Terzihanesi, Gizli Kalmış Bir İstanbul Masalı, İnsansız Konağın İkonu, Pervaneler, Aşk Yaşama Çok Uçuk, Horasan Elyazması ve Taş Devri ile öykücülüğümüzün yenilikçi çizgisindeki yerini alan Ali Teoman'ın yedinci öykü kitabı. Gizemli, Romanesk ve Grotesk öykülerin bir araya geldiği kitabın Romanesk Öyküler bölümü yazarın son romanı Gecenin Atları ile kesişiyor. Anlaşılıyor ki anlatı evreninin boyutlarını öykü-roman ayrımı gözetmeden sergilerken kendine özgü öyküleme biçimlerinin izini sürmeyi bırakmayan bir yazar var karşımızda.

Ali Teoman, ardında bıraktığı metinlerle de öykücülüğümüze yepyeni "yapı"lar kazandırmayı sürdürüyor.

Son düzenleme:

hangi dergi bu gökçe? edebiyatla ilgili mi?

önerebileceğiniz güzel bir kültür sanat edebiyat dergisi var mı arkadaşlar?

hangi dergi bu gökçe? edebiyatla ilgili mi?

önerebileceğiniz güzel bir kültür sanat edebiyat dergisi var mı arkadaşlar?

İnternette solak kedi var, K dergisi vardı, artık çıkmıyormuş belki ikinci el kitapçılarda bulunur. Başka şu an hatırlayamıyorum. :D

1- Sefiller - Victor Hugo (III)

2- Çocuk Gelin / Ayşenur Yazıcı (Sefiller'den sonra soluklanmak için okuduğum hafif bir kitap.)

Yaşam Kaçtı Gözüme / Aysim Altay (Kişisel gelişim, hiç sarmadı.)

kulitta . . 3

Günaydınlar kitap dostları

Bir haftadır Dur Bir Mola Ver -Tom Robbins okuyordum,tabi okumak denirse.

Resmen can çekişiyorduk,ben ve kitap...

Daha önce Parfümün Dansı adlı kitabına bayılmıştım yazarın ve büyük bir heyecanla bu kitabını alıp başladım ama sonu hüsran. Kurguyu heyecanlı bir hale getirmeye çalışmış olmamış bana kalırsa, içine mistisizm ve felsefe serpiştirmiş ama eğreti durmuş(Parfümün Dansı'nda dozunda iken bunda çok abartıdı)

Neyse dün akşam olanlar oldu ve kitabı tam da ortasında terk ettim.

Yanarım yanarım boşa giden bir haftama yanarım,ama vardır bunda da bir hayır diyorum.

Dün gece de hemen J.R.R.Tolkien-Silmarillion a başladım. Yaklaşık 700 sayfa artık ayı bu kitapla kapatırım sanırım. Yanında da bir Adler kitabım var tabii onu da bitirmek şartıyla.

Benden son durumlar böyle işte.

1 - Kadından Kentler - Murathan MUNGAN
2 - Rüzgar Ne Diyor - Susanna TAMARO
3- Hiçbiryer'e dönüş - Oya BAYDAR
4- Eldivenler, Hikayeler - Murathan MUNGAN
5- Çilekteki Nefret - Ceyda KILINÇ

Genç bir türk yazarın farklı bir anlatım tarzıyla yazdığı güzel bir roman. Sadece hergün aynı olaylarla başlaması sıkıyor insanı ama hikaye ilerledikçe sabırsızlanıyorsunuz. Sonu ise hiç ummadığınız bir şekilde bitiyor. Tavsiye ederim. Benim hoşuma giden bir kitap oldu. :16:

LAydLiNe : 5

sabahtan beri aklıma gelen kitapları eklemeye çalışıyorum.kitap dolu bir gün oldu :32::32:kaçısım sıgınagım oldu yine :34:

:34::34:

Yaaaaaaaaaaa ama ben okuduğum biçok kitabı hatırlayamayırom. Aklıma geldikçe ve gördükçe ekliyorum. Daha önce hep defterlere not alırdım okuduklarımı ama şimdi bulamıyorum hiç birisini :43:

Günaydınlar kitap dostları

Bir haftadır Dur Bir Mola Ver -Tom Robbins okuyordum,tabi okumak denirse.

Resmen can çekişiyorduk,ben ve kitap...

Daha önce Parfümün Dansı adlı kitabına bayılmıştım yazarın ve büyük bir heyecanla bu kitabını alıp başladım ama sonu hüsran. Kurguyu heyecanlı bir hale getirmeye çalışmış olmamış bana kalırsa, içine mistisizm ve felsefe serpiştirmiş ama eğreti durmuş(Parfümün Dansı'nda dozunda iken bunda çok abartıdı)

Neyse dün akşam olanlar oldu ve kitabı tam da ortasında terk ettim.

Yanarım yanarım boşa giden bir haftama yanarım,ama vardır bunda da bir hayır diyorum.

Dün gece de hemen J.R.R.Tolkien-Silmarillion a başladım. Yaklaşık 700 sayfa artık ayı bu kitapla kapatırım sanırım. Yanında da bir Adler kitabım var tabii onu da bitirmek şartıyla.

Benden son durumlar böyle işte.

Bu mesajın ardından araştırmalarıma devam ettim ve Tolkien Serisi'ni bitirdikten sonr Silmarillion'un okunmasının uygun olduğunu söylemiş bir yorumunda saygı duyduğum bir kitap dostu...

Ben de onun öğüdünü tutuyorum,daha çok çok başında olduğum Silmarillion yerine Hobbit'i okumaya koyuluyorum.

Herkese merhaba

Sanal kütüphane uygulamasını bulan, paylaşan arkadaşımıza çok teşekkürler. Çok yerinde bir uygulama olmuş. Malum herkesin kitaplarını düzenleyeceği kitaplıkları olamıyor evinde. Burda elindeki kitabı görüyorsun, çok kitap okurum derken aslında az okuduğunu görüyorsun ( bende en etkili bu oldu) kitap oylarından, yorumlarından okumak istediğin kitapları belirliyorsun. Gayet başarılı buldum şahsen. Gelelim Nar Ağacına başları çok sıkıcı olan kitap acayip sürükleyici bir hal aldı. Yazılı okumam gerekirken kitabı elimden bırakamıyorum. Son 100 dayfam kaldı bugün bitirmeden uyumam diye düşünüyorum:18:

Yaaaaaaaaaaa ama ben okuduğum biçok kitabı hatırlayamayırom. Aklıma geldikçe ve gördükçe ekliyorum. Daha önce hep defterlere not alırdım okuduklarımı ama şimdi bulamıyorum hiç birisini :43:

canımcım bende arkadaşlarımın kitaplıklarını gezerek hatırıma getirdim:34: siteye bayıldım :32: kitaplarla dolu dolu geçiyor zaman bu sitede:34:

yalnızzz bu profil resimlerinizi nasıl değiştiriyorsunuz?onu bir türlü bulamadım:17::17:yardım lütfen:17:

bide angeltugce kim?

Son düzenleme:
:4:
canımcım bende arkadaşlarımın kitaplıklarını gezerek hatırıma getirdim:34: siteye bayıldım :32: kitaplarla dolu dolu geçiyor zaman bu sitede:34:

yalnızzz bu profil resimlerinizi nasıl değiştiriyorsunuz?onu bir türlü bulamadım:17::17:yardım lütfen:17:

bide angeltugce kim?

Sağ üstteki ayarlar sekmesine tıklıyoruz.

Açılan sayfada sağ altta profil resmi değiştirmek için bir bölüm bulunuyor.

Back