• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

******aralık ayı derecelerimiz ******

1. lerimiz LAydLiNe,gonca2206 :65: :46: :65: :46:

2.lerimiz pekmez_akilli,pretty__woman :81::nazar: :129:

3.lerimiz mehtap51,kedi83 :81: :nazar: :128:​

Eki Görüntüle 573173

1 ocak - 31 ocak 2012

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. gulshenidil ........4.......
  2. mehtap51 ........4........
  3. kedi83 .......3........
  4. LaViNNia_ .......3.........
  5. yemyesilcit .....2...........
  6. pasorofca ..........2......
  7. LAydLiNe ......2..........
  8. gonca2206 ........2........
  9. glntpl .......2.........
  10. busean .......2.......
  11. neenone .....1...........
  12. KRoNiKDeLi .......1.........
  13. donuk_pudra ........1........
  14. DatluCadu ..........1......
  15. pekmez_akilli ......1..........
  16. pretty__woman ................
  17. bugu_su ................
  18. Lyre ................
  19. kulitta ................
  20. tugcecan ................
  21. PrensesPeri ..............
  22. roseizmir ..................
  23. yorgun savascı ...............
  24. LadyEvil .............
  25. nuclear .............
  26. diltesne .............
  27. H_İ_S ..............
  28. Sumeyye_57 ................
  29. LadySubaru ...............
  30. fidele ..............
  31. muntazar ................
  32. samanyolu .............
  33. yelkenlikiz .................
  34. Ausencia ................
  35. epicdeath ...............
  36. Mathilda11 ................
  37. badezuzum ...............
  38. masal26 ............
  39. ilkalp ................
  40. cemre25 .................
  41. QueenD ................
  42. eski_bir_masal ................
  43. morvent ................
  44. AskInihan ..............
  45. DisTurBia ................
  46. piolin ...............
  47. ehlimana ................
  48. tweetypinar .............
  49. december90 ................
  50. oyaebrar ..............
  51. nilayu ................
  52. pinararip ................
  53. pogopogo ..................
  54. pembelii ................
  55. EsmerKralice ...............
  56. cyd86 ................
  57. suprensesi ...............
  58. kays34 ..............
  59. soft85 ................
  60. pinaran ...............
  61. hande85 ................
  62. meLiqe34 ................
  63. melikea123 ................
  64. gaydirigubbak ................
  65. canndann ................
  66. M e L o D i ................
  67. sosyoloji12 ................
  68. angel_elika ................
  69. nilkon4246 ................
  70. efla ................

Son düzenleme:
Sanırım ikimiz de aynı durumdayız canım.. O kadar canım sıkılıyor bazen ruhum daralıyor ki kitap okumayı bırak elim hiç bir işe gitmiyor... Ne okul işi yapıyorum, ne ev işi yapıyorum içimden hiç bir şey gelmiyor, biri boğuyormuş gibi oluyorum... Geliyorum buralarda güzel muhabbetler kuruyorum ama yine de içimdeki sıkıntı geçmiyor... Puzzlelarım ve kitaplarım hep öksüz yetim kaldı yaa eşim olmayınca hiç bir şeye elim gitmiyor meğer o benim ilham kaynağımmış...

Anca oturup dizilere sardık haklısın... Sanırım ruh halimizden en kolay bizi uzaklaştıran şeyler onlar... :31:

Beni anlatmışsın canım ya..Aynen benim de ruhum daralıyor, boğuluyorum...
Günlerdir kar tatili var ve ben yalnızlıktan patlayacağım. Evin içinde toplasan 3-5 cümle zor kurabiliyorum ne kadar zor ya...
Ruhum, neşem soluyor yavaş yavaş öyle hissediyorum...:14::14:

AZ-Hakan Günday

Az önce bitirdim kitabımı,okumaya başlamadan önce acaba Kinyas ile KAyra kadar sevebilir miyim diye tereddüt etmiştim. Boşunaymış!!!
İki yalnız, çocuk ruhun şiddet ve kanla yoğruluşu üzerine,ilişkilerin bir zincir gibi birbirine bağlı olduğu muhteşem bir kurgusu var bana kalırsa. Kimileri tesadüfleri abartılı bulsa da ben hemfikir değilim. Keşke okumuş biri olsa aramızda o kadar üzerinde konuşmak istiyorum ki, içerik bilgisi vermemek için zor duruyorum.

Lavinya-3
Çok sevmiştim o kitabı, daha önce hiç Hakan Günday okumamıştım. Elimdeki kitapları bitirip diğer kitaplarını almayı istiyorum.

Çok sevmiştim o kitabı, daha önce hiç Hakan Günday okumamıştım. Elimdeki kitapları bitirip diğer kitaplarını almayı istiyorum.

Kinyas ile Kayra'yı bir buçuk yıl önceydi okumaya başlamıştım. Sonrasında maalesef yaşadıklarımdan dolayı kitaplarımı arkamda bıraklmak zorunda kaldım aylarca. Sonra birkaç hafta önce ne okusam diye düşünürken hatırladım kitabı,öylece tekrar başladım. Aslında Kinyas ile Kayra'dan başlamamalıymışım öyle diyor Hakan GÜNDAY okuyanlar, en iyi kitabıymış, gerçekten de çok iyi. Eğer mümkünse sona bırak deri o sebeple.

-spoiler-

Nedense mezarcı Derda'yı çok sevdim ben, onun yalnızlığından çok etkilendim, ve onu anladım. Ama diğer Derda sanki daha yapaydı,daha hayaliydi sanki masal kahramanıydı ama Mezarcı Derda sanki gerçekti bilmiyorum. Ben çok etkilendim belki de.

Bu arada kitapta dikkatimi çeken,yazar uzun uzun ruh betimlemeleri yapmadığı halde,kurguya yoğunluk verdiği halde karakterler nasıl da etkileyici. Gizli bir uslup vardı sanki, okuyandan habersiz ama okuyucuya ulaşan.

-Spoiler-

Ayın 15 inden sonra Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabını almayı düşünüyorum. Aranızda okuyan var mı ?

Kinyas ile Kayra'yı bir buçuk yıl önceydi okumaya başlamıştım. Sonrasında maalesef yaşadıklarımdan dolayı kitaplarımı arkamda bıraklmak zorunda kaldım aylarca. Sonra birkaç hafta önce ne okusam diye düşünürken hatırladım kitabı,öylece tekrar başladım. Aslında Kinyas ile Kayra'dan başlamamalıymışım öyle diyor Hakan GÜNDAY okuyanlar, en iyi kitabıymış, gerçekten de çok iyi. Eğer mümkünse sona bırak deri o sebeple.

-spoiler-

Nedense mezarcı Derda'yı çok sevdim ben, onun yalnızlığından çok etkilendim, ve onu anladım. Ama diğer Derda sanki daha yapaydı,daha hayaliydi sanki masal kahramanıydı ama Mezarcı Derda sanki gerçekti bilmiyorum. Ben çok etkilendim belki de.

Bu arada kitapta dikkatimi çeken,yazar uzun uzun ruh betimlemeleri yapmadığı halde,kurguya yoğunluk verdiği halde karakterler nasıl da etkileyici. Gizli bir uslup vardı sanki, okuyandan habersiz ama okuyucuya ulaşan.

-Spoiler-

Kitabı okuyalı oldu biraz, tam detaylı hatırlamıyorum ama hiç bu kadar acımasız, şiddetli bir kitap okumamıştım. Çok etkilemişti beni.

Kitabı okuyalı oldu biraz, tam detaylı hatırlamıyorum ama hiç bu kadar acımasız, şiddetli bir kitap okumamıştım. Çok etkilemişti beni.

Yazar zaten üslup olarak çok sert, diğer kitapları ile ilgili yorumları okuduğumda da onların da o yönde olduğunu gördüm.
Belki de 'yeraltı edebiyatı' denilen türün de gereği budur,bilmiyorum.
Sanki bir film izlemiş gibi hissediyorum, sokakta gördem tanırım karakterleri o derece gözümün önünde her şey. Benzeri Kinyas ile Kayra'da da olmuştu. Var bu Hakan GÜNDAY'da bir şeyler de adını koyamadım.

çıplak deniz çıplak ada (bir ada hikayesi ) 4 _yaşar kemal

bu bir seriydi ve ben kaçırdım sanırım 1,2, ,3 ü okumadan 4 okudum netten araştırıyorum diğerleri var mı diye
yaşar kemal i seviyorum ben ama böyle uzun ve huzurlu zamanlar lazım iş koşturmacasında olmuyor

gonca2206_3

Yazar zaten üslup olarak çok sert, diğer kitapları ile ilgili yorumları okuduğumda da onların da o yönde olduğunu gördüm.
Belki de 'yeraltı edebiyatı' denilen türün de gereği budur,bilmiyorum.
Sanki bir film izlemiş gibi hissediyorum, sokakta gördem tanırım karakterleri o derece gözümün önünde her şey. Benzeri Kinyas ile Kayra'da da olmuştu. Var bu Hakan GÜNDAY'da bir şeyler de adını koyamadım.

Benim için sırada Kinyas ve Kayra var, bütün kitaplarını okumak istiyorum sonra da. Eminim Az kadar çarpacaklardır beni.

çıplak deniz çıplak ada (bir ada hikayesi ) 4 _yaşar kemal

bu bir seriydi ve ben kaçırdım sanırım 1,2, ,3 ü okumadan 4 okudum netten araştırıyorum diğerleri var mı diye
yaşar kemal i seviyorum ben ama böyle uzun ve huzurlu zamanlar lazım iş koşturmacasında olmuyor

gonca2206_3

Merak ettiğim kitaplardan biri. Okumam gereken çok kitap var... Kitap okuma alışkanlığını o kadar geç edindim ki 24 saat okusam yetmez.

Beni anlatmışsın canım ya..Aynen benim de ruhum daralıyor, boğuluyorum...
Günlerdir kar tatili var ve ben yalnızlıktan patlayacağım. Evin içinde toplasan 3-5 cümle zor kurabiliyorum ne kadar zor ya...
Ruhum, neşem soluyor yavaş yavaş öyle hissediyorum...:14::14:

Bazen eşimle konuştuğumda, işe gidince arkadaşlarla görüştüğümde bir de çalışmalara gidip arkadaşlarla muhabbet edince düzeliyorum ama genelde hele ki evdeyken bunalıyorum... Geçici bir süreçtir inşallah... :44:

Sefiller - Victor Hugo (III)
Nihayet 3 ciltlik sefiller'i bitirdim. Arada 50-100 sayfalık detaylar olsa da,
tek kelimeyle mükemmel bir klasik. Her cümlesi altı çizilecek nitelikte. :46:
Okumamış olan kurtların liste başına almalarını tavsiye ederim. $a74e5a97e04c8e1ced5189a29ee2ea8b.gif

kulitta . . 1

selam kızlar aranıza beni de alırmısınız bende tam bir kitap delisiyim bugüne kadar birçok kitap okudum ama okumak istediğim o kadar çok kitap varki inş. onları da temin edip okuyabilirim. bunların başında Hakan Gündayın kitapları geliyor onları okumak istiyorum. dün Ahmet Ümit in Babı Esrarına başladım gece neredeyse bitmek üzereydi kitap bugün kesin bitiririm. ctesi günü de Tanrı Tedbili Kıyafet Gezeri bitirdim bi günde bi kitap bitiyor ama üzülüyorum bir yandan da bitmesin istiyorum :D

Kinyas ve Kayra bendeki listede beklemedeydi onu öne aldım şimdi LaViNNia arkadaşım sayesinde
yoğunlaşıp okuma gerektiren türlerden
daha çok başlardayım ama okurken bana Dövüş Kulubü filmindeki şeyleri hatırlatıyor
devam ediyorum ama Ocak ayı boyunca ancak biter

Kürk Mantolu Madonna yı bitirdim. Neden bu kadar ertelemişim bu kitabı bilmiyorum. Etkisinden bir süre çıkamayacağım :31:

busean ... 3

selam kızlar aranıza beni de alırmısınız bende tam bir kitap delisiyim bugüne kadar birçok kitap okudum ama okumak istediğim o kadar çok kitap varki inş. onları da temin edip okuyabilirim. bunların başında Hakan Gündayın kitapları geliyor onları okumak istiyorum. dün Ahmet Ümit in Babı Esrarına başladım gece neredeyse bitmek üzereydi kitap bugün kesin bitiririm. ctesi günü de Tanrı Tedbili Kıyafet Gezeri bitirdim bi günde bi kitap bitiyor ama üzülüyorum bir yandan da bitmesin istiyorum :D

Hoşgeldin,ben de yeniyim ama topic çok etkili iyi ki katıldın aramıza.

Kinyas ve Kayra bendeki listede beklemedeydi onu öne aldım şimdi LaViNNia arkadaşım sayesinde
yoğunlaşıp okuma gerektiren türlerden
daha çok başlardayım ama okurken bana Dövüş Kulubü filmindeki şeyleri hatırlatıyor
devam ediyorum ama Ocak ayı boyunca ancak biter

Fight Club'ın kitabını okumadım ancak benzetilebilir,belki biraz Natural Born Killers filmi benzetmesi de yapılabilir.

İlk sayfalar adaptasyonu sağlarken zorlasa da sonrasında hem bir psikolojik çözümleme,hem de güzel bir üslup bizi bekliyor.

Bir yorumda şunu okumuştum kitapla ilgili 'Kinyas ve Kayra'yı anlamaya çalışmayın,zira anlayamazsınız.'

Sadece okumalı, ben de hak verdim yorumu yazan şahsa.

Back