• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

1- Bir İnsan Olarak Hz. Muhammed (s.a.v) / Yusuf SANCAKTAR
2- Seçilmiş Düşünceler (Denemeler) / Friedrich Nietzsche
3- Zübük "Kağnı Gölgesindeki İt" / Aziz NESİN

Kitap Hakkında Yorumlar ve Yargı
«Zübük bir kere daha şu gerçeği açık seçik ortaya koyuyor : Aziz Nesin, ülkemizin erişilmesi gerçekten güç bir mizah ve yergi ustasıdır! Anlatımındaki o kişi şaşırtan rahatlık ve kolaylık, dilindeki arılık, düşüncelerini belirtmekteki ustalıkla, mizah ve yergicilikteki şaşırtıcı gücüyle, alanın öncü, başustası olmakta devam ediyor. Romanın özelliği, konunun romanda yer alan çeşitli kişilerin ağzından anlatılması. Bunlar birleşince bütüne ulaşıyorsunuz. Bu, romanda bazı tekrarlara yer verir gibi görünüyor ama belli ki sanatçı bunu bilerek yapmış. Bir olayın çeşitli kişilerin gözüyle görünüşünü, diliyle anlatışını vermek için. Ne var ki, bunda daha da titiz davranılabilirdi.» (Sunullah Arısoy)

«Zübük, Anadolu kasabalarının yeni düzen içinde aşırı ölçüde ‘politize’ olmuş bir örneği idi. Aziz Nesin’in bu tipi yakalayışı, onun sanatçı sezgisindeki gücünü ortaya koymakla birlikte, Zübük tipi ve bizdeki kasabalı insanın davranışını niteliyen Zübük’lük sorununu derinlemesine olmaktan çok, bütünlemesine genişliği ile anlatıyor. Kasaba aydını, ağazadeler, idadi bitirmiş tüccarlar, gedikliden gelme eski emekliler, kasabaların küçük burjuvaya dönüşmeye başlayan kalantorları, hacı ve hocaların Evliya Çelebi’den meddahlara kadar uzanan eski bir dili yürüten anlatımlarını bu romanında temel olarak almış. Onların gündelik yaşamlarında, küçük, menfaatçi, dar görüşlü, bütün ilişkileriyle çürümeye yüz tutmuş bir yaşamayı haber veren çatışmalarındaki hayvansı sertliği, bu yapıya dayanan iç politika kuruluşunun acıklı dramını anlatıyor.» (Tahir Alangu)
Alıntıdır.

kedi83 . . 3

Son düzenleme:
sevgili kedi83, avatarında kendimi gördüm sanki. :9:

Aziz Nesin' in hikaye kitaplarını ortaokulda çok okurdum, çok da beğenirdim. Yıllarca elime başka kitabını almamıştım. Bu sene Nesin Vakfı' ndan setini aldık, onlar okunacak listemde şimdi.
(çocukların eğitimine katkı sağladığı için bundan sonra vakıftan almaya çalışırım kitaplarını.
A. Nesin kitaplarını sevenlerin dikkatine...)

busean; Mutluluk kitabını okumadım maalesef, filmini izlemiştim. o da çok güzeldi.
Kitaptan uyarlanan filmleri, kitabı okumadan izlememek gerekiyor bence. filmden sonra kitaptan haberim olmuştu maalesef.
çok olumlu yorumlar alan bir kitapmış o da. filmi biraz hafızada gerilere atıp kitabı okumak isterim gelecekte.

Son düzenleme:
sevgili kedi83, avatarında kendimi gördüm sanki. :9:

Aziz Nesin' in hikaye kitaplarını ortaokulda çok okurdum, çok da beğenirdim. Yıllarca elime başka kitabını almamıştım. Bu sene Nesin Vakfı' ndan setini aldık, onlar okunacak listemde şimdi.
(çocukların eğitimine katkı sağladığı için bundan sonra vakıftan almaya çalışırım kitaplarını.
A. Nesin kitaplarını sevenlerin dikkatine...)

busean; Mutluluk kitabını okumadım maalesef, filmini izlemiştim. o da çok güzeldi.
Kitaptan uyarlanan filmleri, kitabı okumadan izlememek gerekiyor bence. filmden sonra kitaptan haberim olmuştu maalesef.
çok olumlu yorumlar alan bir kitapmış o da. filmi biraz hafızada gerilere atıp kitabı okumak isterim gelecekte.

Vakıf nerede pek bilgim yok, hep ikinci elden aldım, almak istediklerimi bundan sonra vakıftan alayım o zaman, daha okumadığım bir çok kitabı var. Elimde sadece 6 kitabı var. Çok teşekkür ederim.

Tebrik edenlere çok teşekkür ediyoruum :16:

Ben de tebrik ediyorum dereceye girenleri :61::46:

Prenses Peri ellerine sağlık:54:

Ayrıca ben uyuşuklanırken (:17:) yeni yılın ve yeni ayın kitaplarını bitiren herkesi de tebrik ediyorum:46::46:

Açlık Oyunları/Suzanne Collins

pekmez_akilli:1

Son düzenleme:
Vakıf nerede pek bilgim yok, hep ikinci elden aldım, almak istediklerimi bundan sonra vakıftan alayım o zaman, daha okumadığım bir çok kitabı var. Elimde sadece 6 kitabı var. Çok teşekkür ederim.

biz hiç yüzyüze görüşmeden aldık kitapları. sadece tel ile iletişime geçmiştik. kargo geldiğinde kitap ücretini kargoya vermiştik. netten vakfın telefonunu bulup bilgi isteyebilirsiniz.
kitapların çoğu ciltli, sayfaların kağıt kalitesi iyi idi. fiyat olarak da, kitabevleri ile aynı. bence vakıftan almak daha iyi olur.

Bende bugün sosyal kütüphaneme ekledim, okumak istediklerim arasında, inşallah alıp okuyacağım.

Benim de uzun zamandır aklımda olan bir kitaptı. Ertelemeden okunmalı :)

Filmi olduğunu bilmiyordum. Siz söyleyince baktım. Mutluluk meğer o mutlulukmuş :) İzledim mi hatırlamıyorum ama büyük ihtimal tekrar izleyeceğim :)

Sonunda kütüphanemi tamamladım, benim olmayıp okuduğum kitapları biryere not etmiştim, onlarıda ekledim, yazdıklarımı da sildim. Okumak istediklerimi de yazdım, sizin önerileriniz vardı. Arada eklerim. Yordu beni biraz, olmayan kitaplar vardı, onlarıda ben ekledim. :37:
Ehlimana tekrar teşekkür ederim. :16:

Son düzenleme:
Alfred ADLER-Okulda Güç Eğitilebilir Çocuklar

Yorum yapmayacağım zira kimsenin ilgi alanına gireceğini sanmıyorum.

Lavinya-2

Ben yorumunuzu merak ettim, eğitimciyim. :34:

Elbette:8:
Alfred ADLER-Okulda Güç Eğitilebilir Çocuklar:
Öncelikle okumadan önce Adlerian psikolojiyi kabaca dahi olsa bilmek gerektiğini düşünüyorum,çünkü yer yer değinilmiş. Kitap konferans derlemesi yanlış anımsamıyorsam, örnek vakalar üzerinden 'zor' çocukları incelemiş. Özellikle doğum sırası ile ilgili teorisi üzerinden incelemelerde bulunuyor,ayrıca düşler ile ilgili kısa bilgiler de var. İncecik bir kitap zaten, ama mutlaka yazarı tanımak gerekiyor kitabı özümsemek için.

Adler kitaplarından devam edeceğim,sıradaki kitabım yine Adler'in Çocuk Eğitimi adlı Cem psikolojiden çıkan kitabı. Çifter çifter kitap okuduğumdan ağır ilerliyorum:3:

Elbette:8:
Alfred ADLER-Okulda Güç Eğitilebilir Çocuklar:
Öncelikle okumadan önce Adlerian psikolojiyi kabaca dahi olsa bilmek gerektiğini düşünüyorum,çünkü yer yer değinilmiş. Kitap konferans derlemesi yanlış anımsamıyorsam, örnek vakalar üzerinden 'zor' çocukları incelemiş. Özellikle doğum sırası ile ilgili teorisi üzerinden incelemelerde bulunuyor,ayrıca düşler ile ilgili kısa bilgiler de var. İncecik bir kitap zaten, ama mutlaka yazarı tanımak gerekiyor kitabı özümsemek için.

Adler kitaplarından devam edeceğim,sıradaki kitabım yine Adler'in Çocuk Eğitimi adlı Cem psikolojiden çıkan kitabı. Çifter çifter kitap okuduğumdan ağır ilerliyorum:3:

çok teşekkürler açıklamanız için.
Adler' e formasyon derslerinden aşinalığım var. ayrıntılı bilgi edinmek için daha detaya inmek lazım tabii. ilgimi çekecek bir kitapmış.

KURTÇUKLAR SAYFA AÇTIM.
http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-kurdu/586490-kknin-kitap-kurtlari-kitapliklari.html#post28179289

BU SAYFAYA KİTAPLIKLARINIZIN FOTOĞRAFLARINI YÜKLEYEBİLİRSİNİZ.
BAKALIM KİMİN KİTAPLIĞI NASIL?
PAYLAŞIMLARINIZI DÖRT GÖZLE BEKLEYECEĞİM.:ssz:

BENDE FIRSAT BULUNCA EN KISA ZAMANDA YÜKLEYECEM.

Haydi kızlar ehlimana'nın topiğini kitaplıklarımızla zenginleştirelim. $8e2890cd002f77200d38046b44873c0c.gif

Canım lütfen öyle düşünme... Yeterince yardım yapıldı zaten, yorulma hiç. Hepinize yeniden teşekkür ediyorum bu vesileyle.
Ve ben hala o-ku-ya-mı- yo-rummmm!!!!!!!
Rahatsız oluyorum bu durumdan ama tuhaf bi şekilde gitmiyor elim kitaba:50:
Çocukları alıştırayım derken kendim koptum:50:

Ben de ruh halime bağlıyorum canım...
Bu dönem tek yaptığım oturup dizi izlemek:31:

Sanırım ikimiz de aynı durumdayız canım.. O kadar canım sıkılıyor bazen ruhum daralıyor ki kitap okumayı bırak elim hiç bir işe gitmiyor... Ne okul işi yapıyorum, ne ev işi yapıyorum içimden hiç bir şey gelmiyor, biri boğuyormuş gibi oluyorum... Geliyorum buralarda güzel muhabbetler kuruyorum ama yine de içimdeki sıkıntı geçmiyor... Puzzlelarım ve kitaplarım hep öksüz yetim kaldı yaa eşim olmayınca hiç bir şeye elim gitmiyor meğer o benim ilham kaynağımmış...

Anca oturup dizilere sardık haklısın... Sanırım ruh halimizden en kolay bizi uzaklaştıran şeyler onlar... :31:

AZ-Hakan Günday

Az önce bitirdim kitabımı,okumaya başlamadan önce acaba Kinyas ile KAyra kadar sevebilir miyim diye tereddüt etmiştim. Boşunaymış!!!
İki yalnız, çocuk ruhun şiddet ve kanla yoğruluşu üzerine,ilişkilerin bir zincir gibi birbirine bağlı olduğu muhteşem bir kurgusu var bana kalırsa. Kimileri tesadüfleri abartılı bulsa da ben hemfikir değilim. Keşke okumuş biri olsa aramızda o kadar üzerinde konuşmak istiyorum ki, içerik bilgisi vermemek için zor duruyorum.

Lavinya-3

Khaled hosseini-Bin Muhteşem Güneş

Forumda çokça okunan bir kitap sanırım çok çok beğendim....
Farklı ülkelerde kadın olmanın,anne olmanın en önemlisi insan olmanın ne demek olduğunu anlıyorsunuz
kaderinin değişmesi için sadece dua eden meryem ile kaderini değiştirmek için hem dua eden hem de mücadele eden leyla'nın kesişen yolları..
Sonu her forumda mutlu bittiği için sevindim sözcükleri ile tanımlansada kim için mutluluk hangisi için acı okuyunca görmek en güzeli

En sevdiğim yeride ; daha çok küçüksün, biliyorum, ama bunu şimdiden anlamanı ve iyice öğrenmeni istiyorum. evlilik bekleyebilir, eğitim beklemez. sen çok, çok zeki bir kızsın. gerçekten öylesin. istediğin her şey olabilirsin, seni tanıyorum. ayrıca, bu savaş bittikten sonra afganistan’ın erkekler kadar, belki daha da çok, sizlere gereksineceğini biliyorum. çünkü bir toplumun, kadınları eğitimsiz olduğu sürece başarıya ulaşma şansı hiç yoktur. hiç yoktur

gulshenidil:4

gözlerini sımsıkı kapat bitti.yeni kitabıma başlayacağım.kitaba daha kara vermedim.kara verince adını paylaşırım.
mehtap51...................4

Back