• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

bugün bitirdiğin listesiz kaldı :9::9:
eski liste 28 inde bitti yeni listeyide yarın başlatıyoz :12::12: artık :) şansına küs bebişim :10::9:
çok mu insafsız olmaya başladım ben yahu listenin başına çıkayım derken arkamda bir sürü kırık kalp bulurmuşum :9::9:
kızmayın bana sakın canlarım ya :) lütfen işi eğlenceye vuruyorum amacım kalbinizi kırmak değil her kim 1. olursa olsun ben sevinirim :7:
tabi ben birinci olursam daha bi çok sevinirim :60::32::23::1:

Punsche uslübün o kadar şirin o kadar masum ki,sana kırılmak ne mümkün?..:29:

Her ne kadar son okuduğum listesiz kitap yaklaşık 900 sayfalık olmuş olsa da pişman değilim.:16:.Muhteşem bir romandan yoksun kalmadım,mutluyum ve yılbaşında çıkacak serinin devamını bekliyorum..:31:

O halde ben de yarın yeni kitabıma başlayacağım Allah izin verirse..:34:

Punsche uslübün o kadar şirin o kadar masum ki,sana kırılmak ne mümkün?..:29:

Her ne kadar son okuduğum listesiz kitap yaklaşık 900 sayfalık olmuş olsa da pişman değilim.:16:.Muhteşem bir romandan yoksun kalmadım,mutluyum ve yılbaşında çıkacak serinin devamını bekliyorum..:31:

O halde ben de yarın yeni kitabıma başlayacağım Allah izin verirse..:34:

öfff ne kadar da kalın bir kitap okumuşsun bence o kitap çirkefleşmeyi hakediyor listeye adını koydurmak için mahkeme kuralım :9::9: yalnız maip ortalarda yok
ya kızlar herkes nerelerde herkes kayıplara karıştı
valla karışmam ben yarın başlayacağım yeni kitabıma :9::9:

bende dün amin maalof un - ölümcül kimlikleri bitirdim ama gerçekten 132 sayfa olmasına karşın çok zor bir kitaptı deneme tarzında yazılmış
kimlik karmaşasını sorguluyor çoğu zaman bir paragrafı bitirdiğimde hiç birşey anlamadığımı farkedip yeniden okuyarak geçirdim zamanımı :17::17:
ha derseniz eğer kafandaki kimlik karmaşası çözümlendi mi
yok hayır malesef dahada beter karıştı :9::9:

öfff ne kadar da kalın bir kitap okumuşsun bence o kitap çirkefleşmeyi hakediyor listeye adını koydurmak için mahkeme kuralım :9::9: yalnız maip ortalarda yok
ya kızlar herkes nerelerde herkes kayıplara karıştı
valla karışmam ben yarın başlayacağım yeni kitabıma :9::9:

bende dün amin maalof un - ölümcül kimlikleri bitirdim ama gerçekten 132 sayfa olmasına karşın çok zor bir kitaptı deneme tarzında yazılmış
kimlik karmaşasını sorguluyor çoğu zaman bir paragrafı bitirdiğimde hiç birşey anlamadığımı farkedip yeniden okuyarak geçirdim zamanımı :17::17:
ha derseniz eğer kafandaki kimlik karmaşası çözümlendi mi
yok hayır malesef dahada beter karıştı :9::9:

Olsun varsın Punsche,biz önümüzde ki listeye bakalım.
Ben de yarın Açlık Oyunları'na başlayacağım,Suzanne Colins'in..Kimse uğramıyor ama başlayalım artık di mi?:23:

ben de buradayım kızlar ben bekleyemedim yeni kitaba başladım
ölü ruhlar ormanı --- Jean Christophe Grange
kitap 460 sayfa ben 70. sayfadayım
yeni listeye ekleyecekmiyim
eklenmiyorsada sorun değil maksat bol bol okuyalım :34:

herkesin kendi sayısını tutması güzel bence her mesajımızın altına yazarız
hatta kitapların adını yazarınıda yazarsak güzel olur birbirimizde görüşlerini danışırız.
toplu halde konu sahibi arkadaş gelene kadar bende liste yapabilirim.

Hürrem kıtabımın bıtmesıne az kaldı fakat ben arkadasımda unuttugum ıcın haftasonu alacagım ondan.

haftaspnuna kadar boş durmamak gerekır..

yenı kıtabımın adı Bin Muhteşem Güneş- yazarı Khaled Hosseını

"küçük yaşta evlendirilen kızlar, çocuğu olmayan kadınlar, babaya ya da çocukluk arkadaşına duyulan, geçmişe gömülmüş aşklar... "

akıcı bır kıtap,akşam yemektn sonra aldım elıme ve 50.cı sayfaya geldım bıle

Bende katılmak istıyorum kızlar bu ay cok fazla okuyamam kpss sınavım var ama devam ederim şu anda elimde alacakaranlık serisinin 2.si yeniay var 100 sayfalarındayım :)))

İlk kitabımı bitirdim ben.
Mustafa Ulusoy- Ay Terapisi.

Bir psikiyatristin seanslarla ilgili olarak yazdığı öyküleri içeriyor.
Fena değildi, akıcı bir kitaptı.

İki yeni kitaba başladım.
Biri yine Mustafa Ulusoy- Nietzsche ve Babaannem
Diğeri de Nazan Bekiroğlu- La

Bu durumda: Sarissa 1

Son düzenleme:
katılmak isteyen arkadaşlarda katılsınlar ay başladı bu ay boyunca kitap okuyacağız arkadaşlar

bende amin maalof ölümcül kimlikleri bitirdim ama onu diğer ayın sonunda okumaya başladığım için saymıyorum :))

şuanda elimde
amin maalof ------> Tanios Kayası var onu okuyorum 50 sayfa kadar okudum
adalet ağaoğlu------> bir düğün gecesi romanını da kütüphanede bulabildim kitap günü anketi için biri biter bitmez diğerini okumaya başlayacağım

tanios kayası çok güzel gidiyor bence çok enteresan bir hikayeden bahsediyor büyük bir merakla okuyorum
adamın anlattığı yerde eskiden Lamia adında yaşayan bir kadından bahsediyor ve bu kadına ithafen yapılmış atasözlerinden falan yani bir konuda lamia gibi lafı geçerse ne anlama geldiğinden lamianın hayat hikayesinden bahsediyor
ilk defa kurgusu böyle ilginç olan bir kitap okuyorum çok sevdim yani :))
ilk 50 sayfadan acaba ne olacak başına neler gelecek neler yaşayacak diye merak ediyorum
han, tutmasanız ilk 50 sayfayı buraya anlatacağım ki sizde merak edip gidip alın diye öyle yani
eğer kitabı okumayı düşünen yoksa sırf sizi meraklandırmak için anlatabilirim :))

Lamia o zamanlarda yaşayan çok güzel bir kızmış birde şeyh varmış bu şeyh köyün kadınlarından hoşuna gidenle birlikte olurmuş.. yalnız öyle her kadınla değil kadınların akıllı olanlarını seçermiş öyle rızası olmadanda değil o kadını baştan çıkarırmış.. köyde şeyhe hizmet için giden kadınlardan süslenen güzel giyinen temizlenen olursa ona kötü gözle bakılırmış şeyhte gönlü var diye.. kadınlar şeyhe hizmete gittiklerinde şeyhten kaçmak için yanında akrabalarının yada komşularının bebeğiyle anneleriyle kardeşleriyle giderlermiş şeyhle başbaşa kalmamak için..
ayh daha anlatcaktımda siz beni buradan sopayla kovalamayın diye anlatmıyorum
aradaki önemli sahnelerdende bahsetmedim ki belki okursunuz diye :))

neyse uzun lafın kısası
Punchshe-----0----

Bende katılmak istiyorummm.. Haftaya sınavlarım başlıyor ama yine de kitapsız olmaz...

Başladığım kitap : Ruhun Deşifresi

arkadaşlar bana birşey demediniz.
1 kasımda kitabımın 70. sayfasındaydım kitap 460 sayfa onu bu aya dahil edecekmiyim.

bende bu kitaptan sonra
bir düğün gecesi
ile
dublörün dilemmasını okuyacağım.

punchshe canım ben de tanios kayasını okumuştum.
yazarın diğer kitapları gibi oda çok güzel.
bize üniversitede semerkant kitabını okutmuştu edebiyat hocamız.
ilk öyle tanıştım amin maalouf la
çok güzel kitapları var.
benim bu ay hedefim 4 kitap inşallah

1 kasımda kitabımın 70. sayfasındaydım kitap 460 sayfa onu bu aya dahil edecekmiyim.

bende bu kitaptan sonra
bir düğün gecesi
ile

çok güzel kitapları var.
canım kitabı ekleyip eklememe kararını en doğru sen verirsin ben dün bitirdiğim kitabı daha öncesinde başladım diye eklemedim
ama eğer sen 31 ekimde falan başladıysan yani arada çok fark yoksa ekle istersen
yani sen kendine daha adil davranırsın bence :21:

bende doğunun limanlarını okumuştum çok sevmiştim
ne bileyim böyle farklı bir tarzı var sanki hiçbirşey anlatmyıorda anlattığı küçüçük bir şeyi dev gibi anlatıyor sanki sadece betimleme yapıyorda okuduğun betimlemeler seni yormuyor gibi hani böyle sürekli bir atraksiyon içermemesine sürekli bir heyecan vermemesine karşın çok seviyorum kitabını okurken :) elime alıyorum 20 dakika okuyorum bi bakıyorum 30 40 sayfa okumuşum kaptırıyorum kendimi aman ne olacak diye de okumuyorum bitsede kurtulsam diyede
kitabı elime aldığımda kitabın içindeyim sanki olayları benim gözümle anlatıyor bende yaşadığım şeyleri büyük bir heyecanla takip ediyor gibiyim :16:

ne kadar uzun anlattım :))

bende bu kitaptan sonra
bir düğün gecesi
ile

çok güzel kitapları var.

Elbette ekleyeceksin canım yeni başlamışsın zaten.
Hem araya 3 gün girdi diye okuduklarımız iptal olacak değil ya.
Ben de bitirdiğim kitaba 31 i akşamı başlamıştım.
Amaç çok kitap okuyabilmek değil mi zaten.
Kimsenin kimseyi kandırma gibi bir niyeti de durumu da yok.

Bu arada Dublörün Dilemması da çok eğlenceli bir kitaptı gnydn64.
Biz de onu anket kapsamında okumuştuk.
Orda yorumları da var.
Okuduktan sonra yorumları da oku istersen hatta senin fikrini de bekleriz.
Ben okurken çok keyif almıştım.

Bu arada Dublörün Dilemması da çok eğlenceli bir kitaptı gnydn64.
Biz de onu anket kapsamında okumuştuk.
Orda yorumları da var.
Okuduktan sonra yorumları da oku istersen hatta senin fikrini de bekleriz.
Ben okurken çok keyif almıştım.

evet canım
bende sizin eski anketlere bakarken gördüm zaten ilgimi çekti
tabiki yazarım muhakkak

Ben de Suzan Collins'in 3lü serisinin ilk kitabı Açlık Oyunları'nı bitirdim ve 2. kitap olan Ateşi Yakalamak'a başladım.Konu tamamen hayal ürünü,sefilliğin ve zenginliğin en uç noktasında ki sınıflarda yaşayan insanlar ve üst tabakanın elinde oyuncak olan alt tabaka.En vurucu yanı da bu oyunda oyuncak olanların çocuklar olması.Belki kahramanlar çocuk olmasa bu kadar dikkatimi çekmezdi.Daha önce de belirttiğim gibi fantastik konular ilgimi çekmiyor ama bu kitap bayağı sardı.Filmi çekilse izlemem mesela.Ama kitap sağlam..:34:

Smeagol: 1

Kenize Murad: Saraydan Sürgüne okudum harika bir kitaptı. Osmanlının son zamanlarını hissediyorsunuz. 704 sayfa. Yazarın diğer kitabı da keşke türkçeye çevrilseydi. Baktım bulamadım.

tweetypinar: 1

Kenize Murad: Saraydan Sürgüne okudum harika bir kitaptı. Osmanlının son zamanlarını hissediyorsunuz. 704 sayfa. Yazarın diğer kitabı da keşke türkçeye çevrilseydi. Baktım bulamadım.

tweetypinar: 1

Kesinlikle çok güzel bir kitap.
Ben de severek okumuştum.
İkinci romanının çevirisi yok ama Filistin'de yaşananlarla ilgili olarak röportaja dayalı bir kitabı var.
O da güzel ve okunmaya değer bi kitap.

Back