• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

sağolasın .:16: bugün itibari ile yeni kitabıma başladım ..yalnız bir şey aklıma geldi ..burda okunan kitap sayıları var ama kimisi belki 100 sayfalık kitap okudu kimisi 500 sayfalık ..sonuçta birini okkumak 1 gün sürerken diğeri 1 hafta sürebilir..bunun ayrımı nasıl olacak ..bence okunan kitap sayısını belirtirken okunan kitapların sayfaları da yazılmalıki ona göre birinci belirlenmeli..

Tatlım yayınevlerine göre kitap sayfaları değiştiği gibi, kitabın akıcı dili de okuma süresini etkiliyor.
820 sayfalık Boleyn Kızını 3 günde bitirdiğim halde, 400 sayfalık Limon Ağacı elimde günlerce sürüklendi,

bunuda hiç düşünmedik şimdiye kadar.ben önerilere açığım arkadaşlar siz ne diyorsunuz bu konuda :44:

Okuduğumuz kitap adedini belirttiğimiz halde, topiğe katılım grafiğimiz düşük görünüyor PrensesPericim.
Sayfa sayısına göre değerlendirme yapılırsa okuma şevkimiz ne şekilde etkilenir bilemiyorum.
Kendi adıma bu formattan memnunum ama senin ve çoğunluğun kararına zevkle katılırım.
Kıymetli topiğimize gösterdiğin sıcacık ilgi ve emeklerin için çok teşekkür ederim. Canımsın...
lubov-251.gif

getimageV3.asp

smeagol arkadaşımızın 2 günde okuduğu 1078 sayfalık kitabı hiç unutmam. O ay bu kitapla birlikte 18 kitap okumuştu.
Uğramaz oldu,umarım iyidir. :31:

Bazı arkadaşlarımızı uzun zamandır göremiyoruz. Hepsini hem özlüyor hem de merak ediyorum. Dilerim keyifleri yerindedir.
Ara sıra selam verseler, hele hele turnuvaya katılsalar çok mutlanırım. :8:

ilgimi çekti bu kitap :16:

Oy canımcım, ancak ikinci ellerde bulunabilen eski ve elimden çıkaracağım bir kitap.
Okuduğum kitaplar arasında kızımın tarzına uygun olanları arşivliyoruz lakin onun
tarzı olmayanları ikinci ellerde değiştiriyorum. Bu kitabı sana gönderebilirim PrensesPericim. :40::54:

Oğuz Atay; Tutunamayanlar
1 ay elimde süründü 725 sayfaydı çoğu yerde sıkıldım ama bitirdiğimde iyiki de okumuşum dedim:) Bence herkesin kitaplığında olması gereken kitaplardan biri...

masal26: 1 :40:

Bu kitap aylardır aklımda ama çok pahalı ya alamadım bir türlü :26:
Öğrencilik malum :31:
İnternette kitapla ilgili sözleri okuyorum baya bir yazı ve kitap hakkında
Tam bir başyapıt deniyor ve çok merak ediyorum
Sözlerine bakılırsa gerçekten çok güzele benziyor
Enn kısa zamanda okuyacağım

ye dua et sev' i okudum. Keşke okumasaydım dediğim kitaplardan biri. Bir hevesle almıştım gerçektende sıkıcı bir kitap okuyan hiç bir arkadaşımda beğenmedi zaten. Ye dua et evlen ide okumak istemiştim ama vazgeçtim ondan sonra:19:

pufff :26: şimdi hevesim iyice kaçtı iştee

Klon'u bitirdim. Bazı yerlerinde oldukça sıkıldım ama genelinde bi merak duygusu oluşturdu bende. Kızı öldürülen bir doktorun kızının katilini klonlaması ve onun nasıl biri olduğunu anlaması üzerine kurgulanmış bir kitaptı ve sonunda şaşırdım açıkçası..
Yeni okuyacağım kitaba karar veremedim daha :26:

pembelii: 3

Bu kitap aylardır aklımda ama çok pahalı ya alamadım bir türlü :26:
Öğrencilik malum :31:
İnternette kitapla ilgili sözleri okuyorum baya bir yazı ve kitap hakkında
Tam bir başyapıt deniyor ve çok merak ediyorum
Sözlerine bakılırsa gerçekten çok güzele benziyor
Enn kısa zamanda okuyacağım

Kitabı yarısına kadar anlamadığımı itiraf etmeliyim :)
Farklı noktalara değiniyor yani biraz soyut .. o yüzden 'nasıldı kitap? konusu ne?' tarzında arkadaşlarımın sorduğu sorulara sadece 'okuyun' diyorum..;)

sağolasın .:16: bugün itibari ile yeni kitabıma başladım ..yalnız bir şey aklıma geldi ..burda okunan kitap sayıları var ama kimisi belki 100 sayfalık kitap okudu kimisi 500 sayfalık ..sonuçta birini okkumak 1 gün sürerken diğeri 1 hafta sürebilir..bunun ayrımı nasıl olacak ..bence okunan kitap sayısını belirtirken okunan kitapların sayfaları da yazılmalıki ona göre birinci belirlenmeli..

aslında doğru

100 sayfalık 4 kitap okumak var

400 sayfalık 2 kitap okumak var

Bu şekilde bakılmamalı bence
Çünkü okunan her kitap roman,hikaye vs gibi kolay bitecek kitaplar olmayabiliyor
100 sayfalık bir kitaptır fakat felsefi bir kitaptır,üzerinde düşünülmesi gerekir 1haftada biter
Ya da çok uzundur ama akıcıdır sürükler 3 günde biter
Ben bu ay genel olarak ütopyaları okudum 100-130 sayfa oluyor genelde
ve ağır kitaplardı yazarın siyaset düzeni,toplum düzeni hakkında düşünmem gerekti
Bir yazarın dediği gibi 'satır aralarındaki boşlukları kendimizin doldurması gereken' kitaplar vardır
Ve her kitap değerlidir bence

ben okumadım ama geçen gün twitterde berna laçin yerden yere vuruyordu.hiç begenmemiş ama tabi bu göreceli :34:

Benimde formlarda gördüğüm yorumların bi kısmı olumsuzdu.Ama konduramıyorum Ayşe Kulin'e kötü bir kitap yazmış olmayı.Bugün elime ulaştı kitap; hemen başlıcam çok merak ediyorum.:56:

cok sükür sonunda baslayabildim kitap okumaya.bu ay 3 kitap okudum

feyzullah birisik in seytan bu sete cok kizacak adli seti

1-Allhim senden özür dilerim
2-bir bayan nicin örtünmek istemez( kapanmaya niyeti olanlara kesinlikle tavsiye ederim,olmayanlarada tabiki :) )
3-seytan bu kitaba cok kizacak.

bu yazarla yeni tanistim ama cok sevdim bütün eserlerini edinmeyi düsünüyorum

canım hoşgeldin topiğimize tekrar :16: keyifli okumalar dilerim :16:

pufff :26: şimdi hevesim iyice kaçtı iştee

canım belki sen begenirsin.kitapta elindeymiş zaten.başla bence baktın yorumlara sende hak veriyorsun bırakırsın :34: aklında nasıldı diye soru işareti kalmaz en azından :34:

Benimde formlarda gördüğüm yorumların bi kısmı olumsuzdu.Ama konduramıyorum Ayşe Kulin'e kötü bir kitap yazmış olmayı.Bugün elime ulaştı kitap; hemen başlıcam çok merak ediyorum.:56:

orta yaş bir adamın eşcinsel aşkı anlatılıyormuş.okuyunca mutlaka senin yorumlarınıda bekliyorum :54:

1 Kasım - 30 Kasım 2011

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. oyaebrar ......9........
  2. tweetypinar .......8.......
  3. ameli .........5.......
  4. samanyolu ......5........
  5. kays34 .......4.......
  6. cemre25 ........4........
  7. kulitta ......4.........
  8. LadyEvil .......4.......
  9. nilayu ......3..........
  10. hasretim34 ......3..........
  11. pembelii ........3........
  12. kaos302 ........2........
  13. PrensesPeri ........2........
  14. deli_kiz0606 ........2........
  15. piolin ........1........
  16. pamuk_helva .........1......
  17. masal26 .....1.........
  18. PIRILLL ......1..........
  19. elclone ................
  20. Duygu.C ................
  21. ilkalp ................
  22. tatlikis ................
  23. eski_bir_masal ................
  24. prenses_84 ................
  25. pinaran ...............
  26. ozzy06 ...............
  27. forevertogether ................
  28. essss ................
  29. neenone ..............
  30. H_İ_S ..............
  31. barro ...............
  32. Bella_n ................
  33. JessicaRabbit ................
  34. maibeyaz ..............
  35. arzuunler ................
  36. rainforest ................
  37. cute_poison ................
  38. GeCe_KuSu ................
  39. ddemir10 ................
  40. sekerlik16 ................
  41. AsiNaz ................
  42. sebebsizim ................
  43. Senkolik ................
  44. umutsuzasik ................
  45. sedefnaz ................
  46. frm ................

Tatlım yayınevlerine göre kitap sayfaları değiştiği gibi, kitabın akıcı dili de okuma süresini etkiliyor.
820 sayfalık Boleyn Kızını 3 günde bitirdiğim halde, 400 sayfalık Limon Ağacı elimde günlerce sürüklendi,

Okuduğumuz kitap adedini belirttiğimiz halde, topiğe katılım grafiğimiz düşük görünüyor PrensesPericim.
Sayfa sayısına göre değerlendirme yapılırsa okuma şevkimiz ne şekilde etkilenir bilemiyorum.
Kendi adıma bu formattan memnunum ama senin ve çoğunluğun kararına zevkle katılırım.
Kıymetli topiğimize gösterdiğin sıcacık ilgi ve emeklerin için çok teşekkür ederim. Canımsın...
lubov-251.gif

getimageV3.asp

smeagol arkadaşımızın 2 günde okuduğu 1078 sayfalık kitabı hiç unutmam. O ay bu kitapla birlikte 18 kitap okumuştu.
Uğramaz oldu,umarım iyidir. :31:

Bazı arkadaşlarımızı uzun zamandır göremiyoruz. Hepsini hem özlüyor hem de merak ediyorum. Dilerim keyifleri yerindedir.
Ara sıra selam verseler, hele hele turnuvaya katılsalar çok mutlanırım. :8:

canım benim fikrim şu andaki düzenin devamı yönünde.bende bu formattan gayet memnunum ama kitap kurtlarınında fikirlerini almak istedim :34: çogunluk daha farklı düşünürse ona uyarım :34:

kulittam güzel sözlerinde beni şımartıyorsun :17: sizler olmasanız bu zamanlara gelemezdik asıl ben burdan kopmayan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum :16:

Oy canımcım, ancak ikinci ellerde bulunabilen eski ve elimden çıkaracağım bir kitap.
Okuduğum kitaplar arasında kızımın tarzına uygun olanları arşivliyoruz lakin onun
tarzı olmayanları ikinci ellerde değiştiriyorum. Bu kitabı sana gönderebilirim PrensesPericim. :40::54:

canım aslında çok isterim ama sana zahmet vermek istemem :38:

aslında doğru

100 sayfalık 4 kitap okumak var

400 sayfalık 2 kitap okumak var

işte bu ayrımı yapmak çok zor olacak.yada kitap sayısından sayfa sayısına göneceğiz.herkes bitirdiği kitabın sayfa sayısını yazacak ay sonunda sayfa toplamları yer alacak :44:

Çünkü okunan her kitap roman,hikaye vs gibi kolay bitecek kitaplar olmayabiliyor
100 sayfalık bir kitaptır fakat felsefi bir kitaptır,üzerinde düşünülmesi gerekir 1haftada biter
ve ağır kitaplardı yazarın siyaset düzeni,toplum düzeni hakkında düşünmem gerekti
Bir yazarın dediği gibi 'satır aralarındaki boşlukları kendimizin doldurması gereken' kitaplar vardır

her cümlene katılıyorum :46::46::46:

Kitabı yarısına kadar anlamadığımı itiraf etmeliyim :)
Farklı noktalara değiniyor yani biraz soyut .. o yüzden 'nasıldı kitap? konusu ne?' tarzında arkadaşlarımın sorduğu sorulara sadece 'okuyun' diyorum..;)

Haklısın herkesin farklı bir şey anlayacağı açık uçlu bir kitapmış
En iyisi okuyalım ve görelim :13:

her cümlene katılıyorum :46::46::46:

O zaman bu formatta aynen devam :70::54:

kızlarrr fuardan aldıgım kıtaplardan ılkını bıtırdım :)

Çilek Kızlar... begendıgımı soyleyemem cunku farkında olmasalarda aılelerının bıldıgı bır ensest ılıskı var, escınsel bır kadın karakterımız var.. bu konulardan pek hoşlanmadıgım ıcın tavsıye ederım dıyemem ama cok cok da kotu degıldı, sonunda guzel bı sekılde baglanmıs ama dedıgım gıbı escınsellık olmasaydı daha ıı olurdu..

kays: 5

gundem konularına gelınce, bence de kıtapların sayfalarıyla alakalı bır durum yok sonucta burda yarısma yapmıyoruz, fıkırlerımızı paylaşıyoruz, kım hangı kıtabı okudu ne dusundu dıye.. Ben bu foruma gırdıgımde X 10 tane okumus ben 1 tane dıye dusunup gaza gelmıyorum :) zamanım ne kadarsa o oranda okuyorum.. ben kendı adıma bu seklınden memnunum.. onemlı olan benım ıcın bırseyler okunması..

keyıflı okumalar hepımıze :)

Bende Ayşe Kulin hayranıyımdır ama bu kıtabında escınsellıkten konuyu ele aldıgı ıcın almıycam :(

kitaplar değersiz demedim ben sadece ayrım yapılmalı dedim bunu önce belirteyim..
bunun ayrımı nasıl olacak işte buna bir çözüm bulmak lazım ..
kitapları kategori de edebilirz..
ben geçen mesela 500 sayfalık bir kitap okudum ..
müslüman ülkelerde kadın isimli bir kitaptı ..
ama sayfalara ince pontlarla yazılmış ..kitap resmen 1000 sayfa gibiydi ..
röportajlardan derlenmiş ,sosyal sorunlara eğilen bir kitaptı ..
her sayfasında insanı sürekli sorgulamaya iten ,düşündüren bir kitaptı..
şimdi ben bu kitabı nasıl bir kitap bitirdim olarak sayabilirimki ..3 kitap yerine geçiyor nerdeyse..
bunun adil bir ayrımı olması lazım..
kitap isimleri yazılıp kitabın ağırlığına göre de ayrım yapılabilir..
ama eşit tutulmamalı bence..
haksızlık olur bu çünkü:51:

kitaplar değersiz demedim ben sadece ayrım yapılmalı dedim bunu önce belirteyim..
bunun ayrımı nasıl olacak işte buna bir çözüm bulmak lazım ..
kitapları kategori de edebilirz..
ben geçen mesela 500 sayfalık bir kitap okudum ..
müslüman ülkelerde kadın isimli bir kitaptı ..
ama sayfalara ince pontlarla yazılmış ..kitap resmen 1000 sayfa gibiydi ..
röportajlardan derlenmiş ,sosyal sorunlara eğilen bir kitaptı ..
her sayfasında insanı sürekli sorgulamaya iten ,düşündüren bir kitaptı..
şimdi ben bu kitabı nasıl bir kitap bitirdim olarak sayabilirimki ..3 kitap yerine geçiyor nerdeyse..
bunun adil bir ayrımı olması lazım..
kitap isimleri yazılıp kitabın ağırlığına göre de ayrım yapılabilir..
ama eşit tutulmamalı bence..
haksızlık olur bu çünkü:51:

kays34'ün dediği gibi burada bir yarışma yok
Ay sonunda 1.2. vs seçiliyor ama konunun asıl maksadı bu değil
Birbirimize kitapları tanıtmak fikir vermek asıl olan
Rekabet ortamı yok yani
Sizin düşüncenize göre yapılırsa adil bir ayrım olmaz bence
Sen roman okudun senin kitabın 1 sayılır ben çok sayfalı bir düşünce kitabı okudum bence 3 kitap eder sence 5 kitap eder...
Çok saçma olur yani :27:
Ağırlığı konusu da kişiden kişiye değişir bana anlaşılması kolay gelen bir şey bir başkası için aynı olmayabilir ya da tam tersi
Zaten karar verildi hepimiz bu düşüncedeyiz

Son düzenleme:
Hepinize merhaba arkadaşlarr:3: Uzun zaman oldu giremedim topiğe bazı nedenlerden dolayı ve kitap da okuyamadım yine bazı nedenlerden dolayı bu ay:50: Elimde şimdi Nuray Sayarı'nın Aşk Kuantumu adlı eseri var :1: Ona başladım bakalım inşallah faydasını görürüm:49:

Back
X