- 17 Kasım 2008
- 12.049
- 2.245
- 448
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #2.041
şu kitabın sonuna dogru anlaman çok güldürdü beni Allahta seni güldürsün
Sıkı dur tatlım, daha komik bir şey söyleyeceğim.
Bir kitabı daha önce okuduğumu hiç anlamadan bitirdim.
Okuduğum kitabı listediğim için listeye yazarken gördüm ki
daha önce okumuşum. :78:
Hard Diskim dolmuş mu ne?
oooooooo napsak ki yahu unutkanlık için :18:
liste de yapmıyorum ki ben :44:
Tatlım başka konularda rahatsız edici bir unutkanlık sorunu yaşamadığım halde,
okuduğum kitaplarla ilgili yaşıyor olmam sıkıntı vericiydi.
Bu konuyu araştırdığımda ; bu bilgilere ulaştım.
"Uzmanlar beyni ikiye bölerek değerlendirir: Sağ beyin-sol beyin ya da sayısal beyin-sözel beyin...
Sağ tarafın fazla gelişmesi kişinin sözel, sol tarafın fazla gelişmesi ise sayısal zekaya işaret eder. (alıntıdır)"
Sayısal ağırlıklı bir zekam olduğunu biliyordum ama nette bu konu ile ilgili testlerde de, sol beynimi kullandığım kesinleşti.
Sol beyni daha çok gelişmiş kişiler okuduğu kitaplarda altı çizilecek cümleleri hatırladığı halde kitabın konusunu
hatırlamıyor, sağ beynini kullanan kişilerin ise okuduğu kitap konularını unutmuyorlarmış.
Bu araştırmadan sonra, okuduğum kitapları hatırlamamaktan rahatsız olmuyorum canım.
Sanırım içerikteki özü alıp, posayı atıyoruz.
Aslında favori kitaplarımızı, ilk kez okuyor keyfiyle, defalarca okuyarak, kitaba ayırdığımız bütçeden tasarruf edebiliriz.
Tatlım başka konularda rahatsız edici bir unutkanlık sorunu yaşamadığım halde,
okuduğum kitaplarla ilgili yaşıyor olmam sıkıntı vericiydi.
Bu konuyu araştırdığımda ; bu bilgilere ulaştım.
"Uzmanlar beyni ikiye bölerek değerlendirir: Sağ beyin-sol beyin ya da sayısal beyin-sözel beyin...
Sağ tarafın fazla gelişmesi kişinin sözel, sol tarafın fazla gelişmesi ise sayısal zekaya işaret eder. (alıntıdır)"
Sayısal ağırlıklı bir zekam olduğunu biliyordum ama nette bu konu ile ilgili testlerde de, sol beynimi kullandığım kesinleşti.
Sol beyni daha çok gelişmiş kişiler okuduğu kitaplarda altı çizilecek cümleleri hatırladığı halde kitabın konusunu
hatırlamıyor, sağ beynini kullanan kişilerin ise okuduğu kitap konularını unutmuyorlarmış.
Bu araştırmadan sonra, okuduğum kitapları hatırlamamaktan rahatsız olmuyorum canım.
Sanırım içerikteki özü alıp, posayı atıyoruz.
Aslında favori kitaplarımızı, ilk kez okuyor keyfiyle, defalarca okuyarak, kitaba ayırdığımız bütçeden tasarruf edebiliriz.
çok sevdiğim kitapları karakter isimlerine kadar hatırlıyorum aslında
kitaplardaki terimleri de hatırlarım da kitap bittikten birkaç gün sonra ne anlatıyordu diye sorulduğunda düşünüp hatırlamak için uğraşmam gerekiyor
hafızam için bir şeyler yapmam lazım yoksa işim zor :44:
evet dokunmak çok daha güzel ama kitap fiyatları da ortada
Sıkı dur tatlım, daha komik bir şey söyleyeceğim.
Bir kitabı daha önce okuduğumu hiç anlamadan bitirdim.
Okuduğum kitabı listediğim için listeye yazarken gördüm ki
daha önce okumuşum. :78:
Hard Diskim dolmuş mu ne?
o listeleme kaç zamandır benimde aklımda ama bir türlü elim eripte yapamadım.kitapla ilgili birkça cümlede not düşmek istiyorum.bende hızlandırayım bu listeleme işini
hayat bizlerin hard diskini öyle bir dolduruyor ki malesef kitapları aklımızda taze tutmaya halimiz kalmıyor
Aynen öyle tatlım. Ülkemizi derinden sarsan hain saldırılar bile beynimizin dolup taşması için yeterli bir sebep.Kahrolsunlar...
Listeleme yapacaksan fihrist kullanmanı tavsiye ederim PrensesPericim. Önceleri listemi normal deftere yapmıştım lakin liste kabardıkça
aradığımı bulamaz duruma geldi. Fihriste geçirince ve gayet düzenli oldu.
Olasılıksız . . . Adam Fawer Tam bir beyin fırtınası... Kitabı okuyacakların beğenme olasılığı % 100
kulitta : 7
Çok beğenmiştimmm ya süper bi kitap :)
Aynı yazarın bir de Empati isimli kitabıı var o daha da mükemmel.. Okumadıysanız eger tavsiye ederim:)
kızlar çok özür dilerim listeye adımı yazdırıp henüz kitap bitirmediğim için.....
3 tane kitabım var okunması gereken ....
allahım bana irade ver şu 3 kitabı bitireyım.....(amin)
bir de şunu farkettim akşama kadar internetet o kadar çok şey okuyorum ki o kadar saat kitap okusam çok fazla sayıda kitap okurum....
örneğin şimdi akşamdan beri netin başındayım....
gece saat 3.28 olmuş hala netteyim....
off bu tembelliğe dur demem lazım.....
kitap okumamama rağmen adımı listeden silmediğiniz için teşekkürler......
Oooooo!!! Daha güzel mi dedin canım?
Empati . .Adam Fawer, Kısmet olursa bayramdan sonra okumayı planladığım kitap.
Teşekkürler Bella_ncım, keyifli günler dilerim.
Olasılıksız . . . Adam Fawer Tam bir beyin fırtınası... Kitabı okuyacakların beğenme olasılığı % 100
kulitta : 7
Çok beğenmiştimmm ya süper bi kitap :)
Aynı yazarın bir de Empati isimli kitabıı var o daha da mükemmel.. Okumadıysanız eger tavsiye ederim:)
Çok güzel bi konu ben de listede olmak istiyorum
Temmuz başından beri toplamda 3 kitap bitirdim bikaç gün önce 4.ye başladım
hoşgeldin canımhemen listemize dahil ediyorum senide.kitaplarla ilgili yorumlarınıda bekleriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?