• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

şu kitabın sonuna dogru anlaman çok güldürdü beni Allahta seni güldürsün :9::9::9:

Sıkı dur tatlım, daha komik bir şey söyleyeceğim.
Bir kitabı daha önce okuduğumu hiç anlamadan bitirdim. :17:

Okuduğum kitabı listediğim için listeye yazarken gördüm ki
daha önce okumuşum. :78: :14:

Hard Diskim dolmuş mu ne? :9:

oooooooo napsak ki yahu unutkanlık için :18:
liste de yapmıyorum ki ben :44:

oooooooo napsak ki yahu unutkanlık için :18:
liste de yapmıyorum ki ben :44:

Tatlım başka konularda rahatsız edici bir unutkanlık sorunu yaşamadığım halde,
okuduğum kitaplarla ilgili yaşıyor olmam sıkıntı vericiydi.
Bu konuyu araştırdığımda ; bu bilgilere ulaştım. :77:

"Uzmanlar beyni ikiye bölerek değerlendirir: Sağ beyin-sol beyin ya da sayısal beyin-sözel beyin...
Sağ tarafın fazla gelişmesi kişinin sözel, sol tarafın fazla gelişmesi ise sayısal zekaya işaret eder. (alıntıdır)"

Sayısal ağırlıklı bir zekam olduğunu biliyordum ama nette bu konu ile ilgili testlerde de, sol beynimi kullandığım kesinleşti.
Sol beyni daha çok gelişmiş kişiler okuduğu kitaplarda altı çizilecek cümleleri hatırladığı halde kitabın konusunu
hatırlamıyor, sağ beynini kullanan kişilerin ise okuduğu kitap konularını unutmuyorlarmış.

Bu araştırmadan sonra, okuduğum kitapları hatırlamamaktan rahatsız olmuyorum canım. :20:
Sanırım içerikteki özü alıp, posayı atıyoruz. :40:
Aslında favori kitaplarımızı, ilk kez okuyor keyfiyle, defalarca okuyarak, kitaba ayırdığımız bütçeden tasarruf edebiliriz. :9:

"Uzmanlar beyni ikiye bölerek değerlendirir: Sağ beyin-sol beyin ya da sayısal beyin-sözel beyin...
Sağ tarafın fazla gelişmesi kişinin sözel, sol tarafın fazla gelişmesi ise sayısal zekaya işaret eder. (alıntıdır)"

Sayısal ağırlıklı bir zekam olduğunu biliyordum ama nette bu konu ile ilgili testlerde de, sol beynimi kullandığım kesinleşti.
Sol beyni daha çok gelişmiş kişiler okuduğu kitaplarda altı çizilecek cümleleri hatırladığı halde kitabın konusunu
hatırlamıyor, sağ beynini kullanan kişilerin ise okuduğu kitap konularını unutmuyorlarmış.

Bu araştırmadan sonra, okuduğum kitapları hatırlamamaktan rahatsız olmuyorum canım. :20:
Aslında favori kitaplarımızı, ilk kez okuyor keyfiyle, defalarca okuyarak, kitaba ayırdığımız bütçeden tasarruf edebiliriz. :9:

çok sevdiğim kitapları karakter isimlerine kadar hatırlıyorum aslında :1:
kitaplardaki terimleri de hatırlarım da kitap bittikten birkaç gün sonra ne anlatıyordu diye sorulduğunda düşünüp hatırlamak için uğraşmam gerekiyor :77:

çok sevdiğim kitapları karakter isimlerine kadar hatırlıyorum aslında :1:
kitaplardaki terimleri de hatırlarım da kitap bittikten birkaç gün sonra ne anlatıyordu diye sorulduğunda düşünüp hatırlamak için uğraşmam gerekiyor :77:

Sağ beyincik sol beyincik :9: Bu konularla ilgili çok test yapmıştım ben de, ben her ikisini de kullananlardanım ama sağ beyinciğim daha aktif :1: O yüzden okuduğum hiç bir kitabı unutmam, yani bir kitabı okuduğum halde aa bunu okumadım diyip de tekrar okumam... Genel anlamda konuyu yüzeysel de olsa hatırlarım ama barro nun da dediği gibi sevdiğim kitapların hem detaylarını hem de karakterlerini unutmam :34:

Ama okunulanları unutmak da anormal bir şey değil... Önemli olan bize kattığı mesajları hatırlamak bence... Her kitap da mesaj vermiyor maalesef... :71:

Olasılıksız . . . Adam Fawer Tam bir beyin fırtınası... Kitabı okuyacakların beğenme olasılığı % 100 :9:

kulitta : 7

hafızam için bir şeyler yapmam lazım yoksa işim zor :44:

evet dokunmak çok daha güzel ama kitap fiyatları da ortada :63:

canım beslenmenle alakalı olabilirmi?bende bir ara çoktu.eti çok tüketmiyordum.b12 eksikliği çıktı tahlillerimde.her yemeğe koyuyorum az az şimdi Allaha şükür kalmadı.belki seninkinin çözümüde bu kadar kolaydır :34:

o listeleme kaç zamandır benimde aklımda ama bir türlü elim eripte yapamadım.kitapla ilgili birkça cümlede not düşmek istiyorum.bende hızlandırayım bu listeleme işini :16:

hayat bizlerin hard diskini öyle bir dolduruyor ki malesef kitapları aklımızda taze tutmaya halimiz kalmıyor :5:

o listeleme kaç zamandır benimde aklımda ama bir türlü elim eripte yapamadım.kitapla ilgili birkça cümlede not düşmek istiyorum.bende hızlandırayım bu listeleme işini :16:

hayat bizlerin hard diskini öyle bir dolduruyor ki malesef kitapları aklımızda taze tutmaya halimiz kalmıyor :5:

Aynen öyle tatlım. Ülkemizi derinden sarsan hain saldırılar bile beynimizin dolup taşması için yeterli bir sebep. :43: Kahrolsunlar... :47:

Listeleme yapacaksan fihrist kullanmanı tavsiye ederim PrensesPericim. Önceleri listemi normal deftere yapmıştım lakin liste kabardıkça
aradığımı bulamaz duruma geldi. Fihriste geçirince ve gayet düzenli oldu. :54:

Aynen öyle tatlım. Ülkemizi derinden sarsan hain saldırılar bile beynimizin dolup taşması için yeterli bir sebep. :43: Kahrolsunlar... :47:

Listeleme yapacaksan fihrist kullanmanı tavsiye ederim PrensesPericim. Önceleri listemi normal deftere yapmıştım lakin liste kabardıkça
aradığımı bulamaz duruma geldi. Fihriste geçirince ve gayet düzenli oldu. :54:

süper bir fikirmiş.teşekkürler :16: :16:

Bu ayın başından başlayarak sırayla okuduğum kitaplar :) ;

1. Niçin Yaratıldın ? - Feyzullah Birışık. : dini içerikli olan bu kitap bilmediğim bir çok kıssayı, hadiseyi öğrenmemi sağladı..

2. Leyla- Alexandra Cavelius : gerçekten çok begendiğim bir kitaptı, bazı yerlerinde gözyaşlarıma hakim olmakta zorlandım, bir genç kızın yaşadığı zorluklardan bahseden bu kitabı herkese öneririm =)

3. EKİNLER YEŞERDİKÇE - AHMED GÜNBAY YILDIZ bu yazara bayılıyorum yaa, kalemi öyle sade ve kaliteli ki :) herkese tavsiye ediyorum, bu kitabı da diğerleri gibi çok sürükleyici ve akıcıydı =)

Hadi okumaya devam =)):34:

Olasılıksız . . . Adam Fawer Tam bir beyin fırtınası... Kitabı okuyacakların beğenme olasılığı % 100 :9:

Çok beğenmiştimmm ya süper bi kitap :)

Aynı yazarın bir de Empati isimli kitabıı var o daha da mükemmel.. Okumadıysanız eger tavsiye ederim :16: :)

Aynı yazarın bir de Empati isimli kitabıı var o daha da mükemmel.. Okumadıysanız eger tavsiye ederim :16: :)

Oooooo!!! Daha güzel mi dedin canım? :66:
Empati . .Adam Fawer, Kısmet olursa bayramdan sonra okumayı planladığım kitap. :68:
Teşekkürler Bella_ncım, keyifli günler dilerim. :54:

kızlar çok özür dilerim listeye adımı yazdırıp henüz kitap bitirmediğim için.....

3 tane kitabım var okunması gereken ....

allahım bana irade ver şu 3 kitabı bitireyım.....(amin)

bir de şunu farkettim akşama kadar internetet o kadar çok şey okuyorum ki o kadar saat kitap okusam çok fazla sayıda kitap okurum....

örneğin şimdi akşamdan beri netin başındayım....

gece saat 3.28 olmuş hala netteyim....

off bu tembelliğe dur demem lazım.....

kitap okumamama rağmen adımı listeden silmediğiniz için teşekkürler......

kızlar çok özür dilerim listeye adımı yazdırıp henüz kitap bitirmediğim için.....

3 tane kitabım var okunması gereken ....

allahım bana irade ver şu 3 kitabı bitireyım.....(amin)

bir de şunu farkettim akşama kadar internetet o kadar çok şey okuyorum ki o kadar saat kitap okusam çok fazla sayıda kitap okurum....

örneğin şimdi akşamdan beri netin başındayım....

gece saat 3.28 olmuş hala netteyim....

off bu tembelliğe dur demem lazım.....

kitap okumamama rağmen adımı listeden silmediğiniz için teşekkürler......

Hiç sorma tatlım. Nette geçirdiğimiz zamanları planlayabilsek hiç fena olmaz. :97:
Yarın bir sürü işim var lakin PC nin başından kalkamıyorum. :17:
Ah bana aaah!!! :84:

Oooooo!!! Daha güzel mi dedin canım? :66:
Empati . .Adam Fawer, Kısmet olursa bayramdan sonra okumayı planladığım kitap. :68:
Teşekkürler Bella_ncım, keyifli günler dilerim. :54:

Rica ederim :) İİnşşallah sizde beğğenirsiniz ki eminim çok begeneceksiniz :)

hayıırlıı günler :)) :68: :3:

1 Temmuz - 31 Temmuz 2011

'Kadınların Kitap Mekanı' Müptelası - Okuduğu Kitap Sayısı

1. barro ......10.........
  2. kulitta ..........7......
  3. tweetypinar ......6........
  4. LadyEvil .......3.........
  5. kays34 ........2........
  6. ilkalp .........1.......
  7. ozzy06 .........1......
  8. deryacık .........1.......
  9. PrensesPeri .........1.......
  10. neenone ..............
  11. Bella_n ................
  12. emk87 ........... .............
  13. samanyolu ..............
  14. cemre25 ................
  15. masal26 ..............
  16. JessicaRabbit ................
  17. maibeyaz ...................
  18. guvastanema ..............
  19. H_İ_S ..............
  20. dmt_ ................
  21. melikeeee ................
  22. shewall ...............
  23. gnltpl ..............
  24. Revolucion ...............
  25. neyneyse ....................
  26. gamzelim ....................
  27. sunsea .............
  28. smeagol ...............
  29. pinaranip ................
  30. Sarissa ...........
  31. DyGLu ...... ........
  32. simorgh ...... ..........
  33. cemreeylul ..............
  34. gnydn64 .....................
  35. Maip - ...................
  36. hypatia ..............
  37. berceste ...... ..........
  38. deren1907 ...............
  39. Sumak .........................
  40. Punchshe ........................
  41. milena_ ................
  42. pembelii ..............
  43. hande80 .......... ...............
  44. hamiye ................
  45. beren660 ................
  46. arzuunler ................
  47. Duygu.C ................
  48. rainforest ................
  49. sudem34 ................
  50. cute_poison ................

Son düzenleme:
Çok güzel bi konu ben de listede olmak istiyorum :71:
Temmuz başından beri toplamda 3 kitap bitirdim bikaç gün önce 4.ye başladım:74:

demet altınyelekoğlu-moskof cariye hürrem nihayet bitebildi.yazarın dili akıcı.ilk 30-40 sayfa sıkıcı gibi geliyor.sonrasında hürremin çocukluguna dönüyor.konu açılıp gidiyor.rahatsız oldugum 3 şey oldu.

mahidevranı elinde kızılcık sopasıyla gezen.cariyeleri döven çok sinirli biri olarak anlatmış hep.
sadrazam ibrahimi padişaha düşman, yalaka para hırsı olan biri olarak aksetmiş.
bu kitapta haremde lezbiyen ilişkilerden bahsediyor.hatta hürrem 5. çocugunu dogurduktan sonra sultanın 2 yıl yoklugunda buna meyil ettiği yazıyor.

daha öncede hürrem sultanı okumustum.bu yönleri tamamen okuduklarımdan farklı.bilemiyorum belkide dogrudur :44: ama ben hoşlanmadım.farklı bir bakış açısı ile yazılmış.

bu kitabı son günlerde çok duyuyorum.listemin en başına aldım.en kısa sürede edineceğim :16:

:16::16: tavsiye için teşekkürler.bulursam olasılıksız birlikte alacagım bunuda.

hoşgeldin canım :16: hemen listemize dahil ediyorum senide.kitaplarla ilgili yorumlarınıda bekleriz :16:

Ayın başlarında okumaya başladığım ilk kitap Joanne Greenberg - Sana Gül Bahçesi Vadetmedim.
Gerçekten çok etkileyici bi kitap 16 yaşında bi şizofreni hastası kızın yaşadıklarını,kendi dünyasıyla gerçek dünya arasındaki çatışmayı çok güzel anlatmış yazar.
Kendi yaşadıklarından esinlenmiş olması da ayrı bi etkileyici.

İkinci olarak Shakespeare - Macbeth okudum onu da çok beğendim.
Yavaş yavaş yükselen bi askerin bu yükselişle doymayıp kral olmak için kuzenini öldürmesi,sonra tahtını sağlamlaştırabilmek adına çevresinde kim varsa (arkadaş,yaver vs) yok etmesini konu alan bi tragedya.

Üçüncü olarak Alexandre Dumas - Kamelyalı Kadın.
Aslında bu kitap listemde yoktu çünkü yaklaşık 4 kere okuduğum ama bi türlü vazgeçemediğim harika bi roman.
Listemdeki kitapların arasına ekledim tekrar okudum :)

Şimdi okuduğum kitap Goethe - Faust.
Şeytan,Tanrıyla bi iddaya girer tanrının bi kulu hakkında.
O kulu şeytan baştan çıkarırsa tanrı iddayı kaybedecektir.
Ve Faust adlı doktoru ayartmaya,kendine çekmeye çalışır şeytan.
Henüz bitirmedim bitirince tam yorumumu yazacağım :)

Son düzenleme:
Back
X