Anket Kadınların evlenince eşlerinin soyadlarını almaları hakkında ne düşünüyorsunuz

Kadınların evlenince eşlerinin soyadlarını almaları hakkındaki düşünceniz

• Her kadın eşinin soyadını almalıdır

OY: 17 26,2%
  • Sadece isteyen kadın almalıdır.

OY: 39 60,0%
  • Her ikisi de eski soyadını kullanmaya devam etmelidir.

OY: 9 13,8%

• Ankete Katılan
    65
Kendi soyadımdan vazgeçmem. Eşimin soyadı ikinci soyadı olarak kalır. İşyerinde vsde de eşimin soyadını almam ikinci olarak, yeni bir şirkete geçmiyorsam.
Soyadım bana ait bir şey, yirmi küsür yaşında evlendim diye kendi ismimden niye vazgeçeyim?

İsteyen alsın ama, herkesin kendi bileceği iş.

Bir de daha nikah kıyılalı 3 saat olmuşken koştur koştur facebookta soyadı değiştirenler ilginç geliyor bana : )

Soyadını anlarımda.. Kütük te değişiyormuş. Köyün mahallen de değişiyormuş. o çok saçma geldi bana..
bu bana çok koymuştu kimliğimin arkası eşiminkiyle aynı oldu diye, evlendim diye geçmişim doğduğum büyüdüğüm yer niye yok oluyo kimliğimde

ayrıca ben iki soyadımıda kullanmak istedim ama eşim istemedi aslında çok uyumlu bi insan hiç bişeye itiraz etmez ama bunu kabul ettiremedim. nedenini bi türlü anlayamadım

Isteyen alir istemeyen almaz. Ben eşimin soyadını tek kullaniyorum...

isteyen alsın, istemeyen almasın. dileyen ikisini birden kullansın. kafasına göre yani.

ben her şeyde olduğu gibi bunda da isteyen istediği gibi takılır diyorum hehe
ama bana sorarsanız ben kendi soyadımı taşırım çünkü kimseye bağımlı hissetmiyorum kendimi ne yalan söylym ya da ikisini beraber taşırım aile olduk artık hadi diye..
yani bağımlı olmak ve aidiyet farklı aslında düşününce

Bence çok takmamalı isteyen alır isteyen almaz ..

Ben şanslıyım Allahtan nişanlımla aynı memleketliyiz kütük filan değişmeyecekte soyadı kısmı mecbur

herkes istediğini alsın
ama ben muhtemelen eşimin soyadını almayı tercih ederdim

Herkes kendi soyadıni kullanmalı bence, adı üstünde "kendi soyadım". Niye adamın tapulu malı gibi herşeyimle, kütüğümle bile onun üstüne geçiyorum! Bence haksızlık ve eşitsizlik bu benim açımdan.

isteyen kadın alsın ben şahsen eşimin soyadını kullanmak isterim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…