Kendi soyadımdan vazgeçmem. Eşimin soyadı ikinci soyadı olarak kalır. İşyerinde vsde de eşimin soyadını almam ikinci olarak, yeni bir şirkete geçmiyorsam.
Soyadım bana ait bir şey, yirmi küsür yaşında evlendim diye kendi ismimden niye vazgeçeyim?
İsteyen alsın ama, herkesin kendi bileceği iş.
Bir de daha nikah kıyılalı 3 saat olmuşken koştur koştur facebookta soyadı değiştirenler ilginç geliyor bana : )
bu bana çok koymuştu kimliğimin arkası eşiminkiyle aynı oldu diye, evlendim diye geçmişim doğduğum büyüdüğüm yer niye yok oluyo kimliğimde
ayrıca ben iki soyadımıda kullanmak istedim ama eşim istemedi aslında çok uyumlu bi insan hiç bişeye itiraz etmez ama bunu kabul ettiremedim. nedenini bi türlü anlayamadım
ben her şeyde olduğu gibi bunda da isteyen istediği gibi takılır diyorum hehe
ama bana sorarsanız ben kendi soyadımı taşırım çünkü kimseye bağımlı hissetmiyorum kendimi ne yalan söylym ya da ikisini beraber taşırım aile olduk artık hadi diye..
yani bağımlı olmak ve aidiyet farklı aslında düşününce
bu bana çok koymuştu kimliğimin arkası eşiminkiyle aynı oldu diye, evlendim diye geçmişim doğduğum büyüdüğüm yer niye yok oluyo kimliğimde
ayrıca ben iki soyadımıda kullanmak istedim ama eşim istemedi aslında çok uyumlu bi insan hiç bişeye itiraz etmez ama bunu kabul ettiremedim. nedenini bi türlü anlayamadım
Herkes kendi soyadıni kullanmalı bence, adı üstünde "kendi soyadım". Niye adamın tapulu malı gibi herşeyimle, kütüğümle bile onun üstüne geçiyorum! Bence haksızlık ve eşitsizlik bu benim açımdan.