Kadınları aşağılayan çevre ve zihniyet

Odasından kovar mı acaba? Ya da çok yargılar mı ?
Günah çıkarmam lazımmış gibi hissediyorum.
Yok canım ne alaka.Profesyonel biriyse yapmaması lazım zaten.İşleri bu sonuçta.Kim bilir neler duyuyodur onlar,ne insanlar geliyordur kim bilir.Buna mı takacaklar? Sanmıyorum öyle bir şey olacağını.

Anaerkil bir ailede büyüdüm. Kadınlar daha baskındır, kapalı kadın da yoktur. Genelde beraber yer beraber güleriz. 17-18 yaşında kuzenlerimle geceleri geç döner açık da giyinirdik. Keza şu an 17 yaşında yeğenimin sevgilisi var beni tanıştırdı, annesini tanıştırdı gayet tatlı bir delikanlı. Biz kötü insanlar mıyız mesela? Hayır. Ben muhafazakar ailede büyüyenlere küfürlü şeyler söylemiyorum, ağır şeylerle itham etmiyorum değil mi? Dolayısıyla ailenln yanlışına düşmeyeceksin. Onlar öyle yanlış görmüş büyümüşler. Bunu sen kıracaksın. Sen bakışını değiştireceksin. Dedem en büyük teyzem 2 yaşındayken şehre göç edip tüm kızlarını okutmuş, meslek sahibi etmiş. 70li yıllarda çok kınayan olmuş ama umursamamış. Bu vizyonda olacaksın. Sen kendini iyileştireceksin özetle.

Siz kendi içinizde yaşadığınız çelişkilerin farkındalığını yaşıyorsunuz.Bence bu çok önemli bir adım. Bir çok insan ,aile kendileri gibi yaşayamayanı, düşünmeyeni anormal karşılar,yadırgar.Kendileri gibi düşünmeyen insanlarda sizin gibi düşünen insanları yadırgar.Muhtemelen aileniz dışa kapalı bir aile,hal böyle olunca siz de sadece ailenizin size öğrettikleriyle ,dikte ettikleriyle yaşamışsınız.Bu durumu aşmak için farklı çevre ve ortamlara girmeye kendinizi zorlamalısınız(Kurs vs.)Bir de kendimize şu soruyu sormalıyız bence. Bu insanların bizden farklı bir inanca ,yaşam biçimine , düşünceye sahip olması bize ne gibi bir zararı var, neden rahatsız oluyoruz ?

Çok uzağa gitmeme gerek yok babam küçükken bana değişik şeyler aşılamaya çalıştı.
Kapalı kadınların kapağı kapatılmış tencereye benzemesi, herkesin içindeki yemeği merak edeceği ama saçı giysisi açık kadınların merak edilmeyeceği gibi.
Erkek kardeşimin daha ortaokulda okuldan ödevlerini eve getiren sınıftaki kızlardan birini babamın böbürlenerek anlatışı ama lisede bile her tenefüs zamanında benim okulumun oralarda dolaşıp beni gözlemesini de unutmadım.
Üniversiteyi kazandığım zaman beraber o şehre gittiğimizde istasyonda sevgilisini yolcu ederken sarılan iki kişiyi gördüğünde kınayıp bunların ana babaları yok mu ahlaksızlar demişlişi var.
Eşinden ayrılıp baba evine dönmeyen kendine başka şehirde çalışarak hayat kuran ve daha özgür bir yaşantısı olan teyzemin ne kahpeliği kaldı ne ahlaksızlığı babama göre.
Başka şehirden misafir olarak gelen benle akran kız kuzenim kısa şort giyiyormuş diye onunla dışarı çıkıp yanyana görünmemi yasaklayan, onunla görünürsem kendi namusuna laf geleceğini düşünen de kendisidir.

Bunun gibi daha birçok şey sayabilirim. Ailemdeki kadınlar bu kadar değil ama yine de içten yadırgarlardı saydığım şeyleri. Ben hiçbirine kulak asmadım benim doğrularım bunlar değil. Babamı değiştirmeye çalışmıyorum ama onun o düşüncelerine göre de yaşamıyorum. Kendi hayatımı kazanmaya başladığımdan beri bildiğim gibi hareket ediyorum kimse ne der diye düşünmüyorum. Çevre önemli. Bu tür yobaz düşünceleri olan insanların bulunduğu ortamlardan uzak durmanı öneririm.

İşte benim derdim bilinçaltıma kötü hislerin işlenmesi.Böyle düşündüğüm falan olmadı ki hiç.Böyle düşünsem bu konuyu hiç açmazdım herhalde.Bana göre insan insandır nasıl yaşadığı bizi ilgilendirmez.Saygı duymamız lazım kaldı ki kimsenin de yaşam tarzından dolayı saygıya ihtiyacı olmamalı.
Bilinçaltım bir çeşit tabu yapmış bunu bence.Çünkü siz bana farklı kulvarlardaymışız gibi geliyorsunuz.Daha çok istiyorum ama daha az içselleştirebiliyorum bahsettiğiniz yaşamı.Bunu hep söylüyorum düşüncelerim özgürlükten yana,ama bilinçaltım bunu tabu yapmış.Ben de bu çatışmadan kurtulmak istiyorum ama nasıl bilmiyorum.
Sanırım en özet açıklaması bu.
Daha somut bir örnekle bu sefer bizzat kendi üzerimden açıklamak gerekirse bir erkekle yakınlaşmışsak (Duygusal anlamda ama diyelim ki fazla yakın) farklı insanlar tanımanın sınırı çok aşıp birbirimizi kırmadıkça normal olduğunu hatta gerçek aşkı bulduğumda o zaman tecrübe olarak çok katkısı olacağını düşünüyorum ama bir yandan da kafamın içinde bir ses sürekli ahlaksızsın sen kirlendin kimse seni beğenmeyecek diye biri bağırıyor,suçluluk duyuyorum.Ahlaksızlık olmadığını düşünüyorum özümde evet,ama suçluluk duygusu def olup gitmiyor işte.

Ben şahsen rahatsız olmuyorum kimseden.Şu an zaten bambaşka bir çevredeyim hiç benim gördüğüm tarzda insanlar yok burada.

İşte siz güçlü bir kadınmışsınız,psikolojiniz sağlammış.Dirayetli durmuşsunuz.Kendi kendinize hiç yenilmemişsiniz.Ama ben öyle olamadım işte derdim bu.

Anneniz değişmez. Siz de psikolojik destek alın ve ailenizle aranıza biraz sınır koyun. Ailemizi biz seçerek dünyaya gelemiyoruz ama birer yetişkin olduğumuzda istediğimiz sıklıkta görüşmeyi belirleyecek olan bizleriz.

İşte siz güçlü bir kadınmışsınız,psikolojiniz sağlammış.Dirayetli durmuşsunuz.Kendi kendinize hiç yenilmemişsiniz.Ama ben öyle olamadım işte derdim bu.
Olabilirsin çünkü farkındasın
biraz bu konuda okumalısın. Kadınlae hakkında çok güzel kitaplar var. Bence bir araştır. Modern toplumlarda Kadının toplumdaki yeri, toplumsal cinsiyet ile ilgili bilgi sahibi oldukça o kafana yerleştirilen fikirlerden bağımsız olarak kendi doğrularını oluşturabilirsin

seks ve ceza, arzuyu yargılamanın dörtbin yıllık tarihi isimli bir kitap var. eric berkowitz isimli bir gazeteci cinsellik hukuku tarihini yazmış. kadın cinselliğinin sümerlerden, antik çağdan beri erkekler tarafından nasıl baskılandığı, iyice sindirmek için ne tür yasalar çıkartıldığı ve bunların günümüzdeki etkisinden bahsediyor özetle. harika bir kitap olmasa da konuyu anlamak için bir başlangıç olur ve çeşitli formatlarda ücretsiz indirilebiliyor okumak istersen.

Siz artık bir yetişkinsiniz. Bir yandan annenizi idare edip öte yandan hayatınızın kontrolünü kendi elinize alabilirsiniz.
Benim annem de çok tutucuydu erkekler konusunda. Ama erkek arkadaşlarım da oldu, cinsel yaşamında. Annemin Hiçbir zaman bilmedigi bir ton yaşanmışlık var hayatımda. Hayat benim hayatım, yaşarken anneye kabul ettirmeye gerek yok.
Yalnız küfürlü konuşmaları çok rahatsız edici. O konuyu düzelttirebilirseniz ne ala.

Küfür günlük dillerine dolanmış her zaman her konuşmada küfrederler yapacak bir şeyim yok o konuda

Ben çok fazla minnoş yorum yapamayacağım.
Bunlar iflah olmaz insanlar.
Psikolojik olarak sen güçlenmeden bunlara karşı duyarsızlaşamazsın.
Duyarsızlaşmak zorundasın.
Çünkü onlar asla değişmeyecekler.
Çünkü bu konu onları dertlendirip tıpkı sen gibi derin sorgulamalar yapmalarına sebep olmuyor.
Bence en üzücü kısmı, kadının nasıl olması gerektiğine dair erkek ağzından çıkan bu söylemlerin kadınların en ateşli savunucusu olması.
Bu insanlar gibi kalıplaşmış fikirlerim var diyorsun ya, bundna kurtulabilirsin.
Mesela ailenin eleştireceği tarzda bir kaıdn gördün diyelim. O eleştirel ses zihninde yankılanır.
Sanki senin düşüncelerin gibi ama değil. O sesleri susturabilirsin, o yargı beyninde yankılandığında şuan doğrusunu bildiğin şekliyle o ifadeleri nötrle.

Hem psikolog hem psikiyatrist maddi olarak sarsar.
Bence sizin dile getirdiğiniz şeklilde ihtiyacınızı karşılamak için en ideali psikoterapi yapan bir psikatrist bulmanız olduğuna inanıyorum.

Aynen şu an tam da bu dediğinizi deniyorum
Yorumu da uzatmasam daha iyi zaten açıkladım kendimi
Bakış açınız için teşekkürler bana çok fayda sağlayacak

Son düzenleme:
Milleti birbirine düşürecek bir konu değil. Aileniz toplu bir psikolojik sıkıntı içinde belli ki. Ve ya fazla cahil insanların giyimlerin görüntülerinden başka uğraşacaklari başka bir konuları yok.
Siz bunun hatalı olduğunu düşünüyorsanız onların yaptığını yapmayacaksınız.
Muhafazakar bir ailede büyüdüm. Fakat ailemin geneli için söylüyorum. Tam tesetturlusunden göbeği açık giyene kadar var. Bizde kimse kimsenin nasil olduğu ile ilgilenmiyor. Cidden bazen aileme kizsam da ( bambaşka konularda) burada ki konuları görünce bize verilen her konuda ki özgürlüğe hayran kalıyorum.

İçselleştirmemişsin aslında demek ki.
İçselleştirmeye çalışmalısın, konuyla alakalı kitapları okumalı belgeselleri izlemeli içselleştirmelisin. En önemlisi kendi hayatını kazanıp onlarla minimum görüşmeye çalışmalısın. Tek hedefin de bu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…