Kadınları aşağılayan çevre ve zihniyet

Onu asla suçlamıyorum.Kötü birisi değil o,benim tek suçladığım başkalarının bana aşıladıkladıyla bile baş edemeyen kendim.Başka hiçbir suçlu yok.Varsa da ben bilmiyorum.
Çocuklarım olursa ve becerebilirsem eğer,onlara sadece daha temiz bir kalp vermek istiyorum.Hep temiz kalmalarını sağlamak istiyorum.Kendi doğrularını bulsunlar istiyorum.

Biraz kalın derili olun, hayat bu kadar naifliğe yaşam imkanı vermiyor malesef. '' Ben buyum böyleyim, sen de busun böylesin ve bu konu tartışmaya kapalı. Birbirimizi bunlar yüzünden kırmamız çok saçma. '' deyin ve ağızları kapatın hiçbirşey yapamıyorsanız. Kendi içinize yönelin, zihninizi temizlemeye bakın, anneniz ve geniş aileniz ile çatışmak hiçbirinize fayda getirmeyecek.

annenenin ellerini tut iki elinle öpe öpe anlat...

bak de bende başkalarına göre senin bu söylediklerin gibiyim belki de,

lütfen insanları kıyafetlerine göre yargılama de

kalp güzelliğini anlat ama bunu ellerini öpe öpe anlat....

inatlaşarak yapma asla

Bana da bu davranış şekli öyle geliyor yani tamam belki düşündüklerimiz elimizde değil ama bunun aksine inanıyormuş gibi davranmak kimseye bir şey kazandırmıyor aksine tüketiyordur herhalde
Kimsenin inanışlarını değiştiremezsiniz ki. Siz kendi bildiğinizi yapmaya cesaretiniz varsa daha ne olsun..

Doğru dürüst yazamamışım en başta ama şöyle söyleyeyim aslında onlarla tartışırken bile kendi bilinçaltımla tartışıyorum aslında.
Bir yandan aile ve çevre yapım,bir yandan kendi düşüncelerim,bir yandan kontrol edemediğim hislerim,bir yandan da diğer insanların algıları derken hep kendimle savaş halindeyim.Yoksa aslında başkasıyla zerre kadar derdim yok.
İşte o içe yönelip zihin karmaşıklığı temizlemek nasıl olacak aslında o konuda yardım istemiştim de çok karışık oldu konu

Canım benim oluşmuş değer yargılarını atamazsın kaygılanırsın alışmış olduğun normlar dışınada çıkamazsın. Ufak desteğe intiyscın var. Her aklına geldiğinde “bunlar bana ait değil bunlar benim düşüncelerim değil desteklemiyorum” diyerek rahatlatabilir sin.
Benim annemde babama hizmet ederek büyüttü bizi. Hala da kocana hizmet et der. Neden ben hizmetçimiyim ? Direndim ve tam tersiyim. Kocamda kaldırıcak masadan tabağını eve de yardım edicek. Malesef herkesin düşünceleri farklı siz destek alın

Teşekkür ederim.Annem gerçekten bunu hak ediyor.Ayrıca insanlarla inatlaşmak her zaman daha kötü sonuç veriyor kim haklı olursa olsun.

"Bunlar benim düşüncelerim değil desteklemiyorum" aslında ne kadar basit ama etkili bir cümle..
Bunu ben de kendime söylüyorum arada.Ama herhalde zihnim benimle uğraşmayı seviyor.

Öncelikle ailenizin her dediğini duymayın, onlarla asgari oranda iletişim kurun, merhaba, günaydın, nasılsın, iyi misin, naptın ne ettin vs. Bilinçaltınızdaki karanlığı beslemelerine izin vermeyin, içinize dönün uzaklaşmaya imkanınız yoksa, kendinizi hazırlayın, onların yanında zarar görmeden yaşayabilmek için. Aileden tam kopuş pek mümkün olamıyor, tek çözüm onlarla barışmak, ateşkes yapmak.

Uzayda mı yaşıyorsunuz siz?Keşke ‘empati’kurabilme yetisiyle yorum yapsaydınız diyorum.
Beni düşündüğünüz için sağ olun minnettar oldum gerçekten.Hakkınız ödenmez.
Ama bunu yazan kişi haklı.En azından benimle ilgiliyse haklı.Bizimki gibi düşünen bir sürü aile var ülkede,kaldı ki bizimkiler gerçekten mutluluğum için ellerinden geleni yaparlar.
Sorunlu olan benim,benim zihnim benim kalbim.Ben bir türlü atamamışım aşılananları içimden.Yoksa ne baskıcı ailelerde büyüyüp melek gibi pırıl pırıl tertemiz olan gençler var.Onlardan da olabilirdim.
Sorun sadece içimizde.Başkasında değil.Bunları da konuda yazma sebebim çevresel olarak etki etmiş olabileceği.

Aileni ve çevreni değiştiremezsin.

Hepimiz ailemizle fikir çatışmaları yaşıyoruz bu konuda değil belki ama başka başka konularda

Sen mümkün olduğunca onların dediklerini duyma , kendine elit çevreden arkadaşlar seç , oku bilgilen kültürlerin daha çok öğren

Kimseyi de takma

Hah işte şöyle söyleyeyim elit çevre dediğimiz insanlar bana garip hissettiriyor.Çok kompleks yapıyorum kafama takıyorum ve bazen olumsuz duygular hissediyorum özgür insanları görünce.(Sahip oldukları ellerinden gitsin tarzı bir şey değil ama öyle anlaşılmasın,iç burulması gibi diyebilirim) Direkt bana öğretilenler aklıma geliyor.Çatışma yaşanıyor bilincim ve bilinçaltımda.Yardım istediğim konu aslında buydu.

"Bunlar benim düşüncelerim değil desteklemiyorum" aslında ne kadar basit ama etkili bir cümle..
Bunu ben de kendime söylüyorum arada.Ama herhalde zihnim benimle uğraşmayı seviyor.
Çocukluğumuzda oluşur aslında benliğimiz. Biz engel olamayız anne babalarımız doğrularını yanlışlarını alırız. Bilinçaltına yerleşir. Siz ne kadar öyle olmayacağım desenizde bir yerlerde puzzle birleşir ve o düşündelere kapılırsınız malesef kader motifidir bu.
Annem babam 5 dakika geç kalsa panik yapar arardı gelmedi alla all derdi. Amcamlarla gezmeye gittiğimizde benimke ilgilenmiyorsun derdi. Eleşitirirdi babamı ve sürekli fedakarlık yapardı. Evlendim ne mi oldu ? Anneme yanlış yapıyorsun dememe rağmen aynısını yaptım. Eşimi sürekli eleştirdim benimle ilgilenmiyorsun dedim geç kaldığında hemen yazdım ve kendimden çok fedakarlık yaptım. Eşim babam gibi tepki vermeye başladı. Abim dürttü beni. Annem gibi yapıyorsun kendine gel dedi. Zamanla toparladım. Kendime heğ diyorum bunlar senin düşüncelerin değil doğru değil sen kendi doğrularına göre hareket ediceksin sorun yok iyisin korkma diyorum hep. Deneyin.

Hepimiz bizden daha iyi imkanlara sahip kişileri görünce
“ ah keşke bende de olsaydı hissi yaşarız “ bu anormal bir şey değil
Ama sizi ileri boyutta rahatsız ediyorsa bir psikologdan randevu almanızı tavsiye ederim

Gerçekmiş demek kader motifi,çok ilginç gerçekten.Ben de kapılmamayı denerim.

Gerçekmiş demek kader motifi,çok ilginç gerçekten.Ben de kapılmamayı denerim.
Karşı tarafın söylediği her cümle yerleşir bizi. Dert dinlerkende çok dikkat etmek gerekir mesela. Farkında olmadan olayları kodlarız onlara yorum yaparken frekanslarına girriz bilinçaltı çok farklı. Bir akşam eşim beni almaya gelemedi bi misafirliğe gittiler ailecek normalde her akşam almaya gelir. Babamda ilgisiz bi adamdır annemle ilgilenmez ailesiyle ilgilenir. Annemle konuşuyorum bana ne dedi biliyormusunz “ kızım alışmasın başka yere gitmeye seni almaya neden gelmedi “ ? Kız ben o gazla kavga edicektim ya durdum dedim sakin ol bu senin düşüncen değil eşin baban değil. İlk kez oldu laf yapmamalısın. Çok zorlandım ama ben başardım. Siz de başarırsınız

Hadi bakalım umarım,teşekkür ederim

İsteyen istediğini düşünebilir . Yani kimse ben istemedikçe beni degistiremeyecegi gibi ben de kismeyi benden yardım istemedikçe değiştiremem. Ben sadece kendimden sorumluyum. Yıllar içinde bu bilince geldim.
Kimsenin gözüne sokmadan kendi hayatimi yaşıyorum. Ama asla da birinin benim hayatıma burnunu sokmasina izin vermiyorum.
Mesela benim annem için alkol büyük bir olay, hiç hoşuna gitmeyen bir şey. Benimse sıcak yaz günlerinde en sevdiğim sahilde bira içip öküz gibi güneş altında uyumak. Annem sevmiyor diye sevdiğim bri şeyi içmeyecek değilim. Ama ona saygı duyduğum için genelde eve sokmuyorum, buzdolabına falan bira atmıyorum. Ayrıca onun dini hassasiyetini bildiğim için evdeki bardaklarla şarap içmiyorum, kendi minik bardaklarim var odamda duran.
Böyle böyle seyler...ya da ananem için erkekle sinemaya gitmek bile kötü bir şey. O böyle görmüş, ne yapayım? Dolu dolu bir aşk hayatim var, flört etmeyi de severim. Ama bunu onun gözüne sokmuyorum, evleneceğim insan olmadıkça da kimseden bahsetmeyecegim. Neden? Çünkü neden bahsedeyim? Sevgilimle gideceğim tatilden bahsedeceğim tonla arkadaşım varken neden ananeme bahsedeyim??
Kör göze parmak sokmak gibi:) yani ne gerek var???? Herşeyimi herkesle paylaşmak zorunda değilim .
Bu arada annem hayatımdan atamayacagim bir insan. Ananem öyle değil ama onu da seviyorum diye atmak istemem. Ama hayatımda sevmediğim, bana hakaret edebilme hakkını kendinde gören, kafasını duvarlara sürtmek istediğim insanlarla olabildiği kadar az iletişim kuruyorum
Bunlar herkes olabilir, dayı , kuzen ,arkadaş vs... Yani teyzeniz yeğenine mesela hayat kadını yakıştırması yapmış.
Eee, yeğeni hala neden teyze diyip yüzüne bakıyor,evine oturmaya gdiiyor?? Ya da sen sana yapılan çirkin ithamlardan sonra neden tekrar tekrar hakaretlerin duymak için onlarla buluşuyorsun???
Dayım sırf asla onaylamayacagim bir şey yaptı diye(bana karşı değil) evimden kovmustum, hem de daha lise öğrencisiydim. Sonrasında da özür dileyene kadar bir on sene falan asla konuşmadım.
Sizin konu daha beter, Biri bana hayat kadını yakıştırması yapacak, evimden içeri giremez. Hadi diyelim ailem onu haklı buldu, girdi, ben odamdan cikip ona hoş geldin demem.
Senin yüzüne o... Demisler, Yarabbi Şükür der gibi hala o insanların yuzune gülmeye , sohbet etmeye , çay ikram etmeye devam edersen yarın bir gün başka şeyler de derler. Neden demesinler ki?
Kendine saygısı olan o lafı kendine dedirtmez , hadi dedi, kendi ayıbı. Ama ikinci kere böyle bri şeyi duymaz çünkü iletişimde olmaz.
Bizim insanimiz iletişim kurmayı bilmiyor kesinlikle..iletişim kurmayı bilmediği gibi iletişimi kesmeyi de bilmiyor. Birbirinden gram haz etmeyen insanlar birbirinin evinden cikmiyor,sonra dolup dolup daha da mutsuz insan oluyorlar..
Bu döngüden çıkmak ellerinde.. o da görüşmemek. Zor bir şey değil. Gelince odandan cikma,onlar bir şey derse göz devir , asla onlara misafirlige gitme. Gerekirse bayramlarda düğünlerde evde dur ama gitme yani. Ailen de ne kadar seni zorlayabilir ki? Çok mu ısrar ediyorlar? Adetimin ilk günü ,sıcak su torbasina sarılıp uyucam de, geç . Bahanen mi yok????

Bana demediler hayat kadınını,başka kızlara veya kadınlara diyorlar.Ama işte benim normal gördüğüm şeyleri yaptıkları için.Aynısını ben yapsam engellemeye çalışıyorlar ama artık yavaş yavaş alıştıra alıştıra yapıyorum.Onlar da eskisi kadar katı olmayı bırakıyorlar.Ama başka kızlara yine aynı şeyleri diyorlar çoğu zaman.
Kuzenime de hayat kadını yakıştırması yapıldı da arkasından,yüzüne değil.O yüzden haberi hiç olmadı.Bahsi geçen kuzenim nasıl düşünüyor anlamıyorum ki.
O da bazen bizimkiler gibi konuşuyordu yani onlarla görüşmemesi için bir sebep yok.Şimdi bayağıdır görüşmüyoruz o yüzden bilmiyorum hiç.
Bir de bizim ailede tek yabani benim.Diğerleri ne olursa olsun asla mesafe koymuyorlar yani aile akraba bağları bayağı güçlü.Bu her konuda böyle.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…