Kadınları aşağılayan çevre ve zihniyet

Merhaba, güzel bir noktaya değinmişsiniz aslinda... Kim istemez dediğiniz gibi bilinçaltı arınsın, çiçekler açsın. Tahammülünüz bu yaşta kalmadıysa, hiç olmaZsa ileri yaşa taşımamis olursunuz. Ben de ailemde baZi değişmez kalıpları kabullenemiyorum. Babamın değişmesine zerre ihtimal vermiyorum mesela. Psikologa dahi gittim, dayanamadığımdan. Uzman yardımını deneyin, faydalı olacaktır,tek başınıza başa cikabilecek durumda gözükmüyorsunuz.

Eskiden biz de bayağı kısıtlanırdık ama şimdi artık ben kendi adıma konuşayım alıştırmaya başladım.Saygı duymuyorlar muhtemelen ama en azından müdahale etmemeleri gerektiğini anlamalarını sağladım ya da onlar kendileri anladı.Tabii hala bazı sorunlar olabiliyor da onları da görmezden geliyorum artık.Sadece kendi içimde tutsak ediyorum sanki kendimi.

Çıkabilirim aslında ama yardıma ihtiyacı olan asıl benim

Kac yasindasin ne is yapiyorsun? Bence normal soylemler degil, psikolojik destek almasi gereken annen… ama emin ol anormal oldugunu kabul etmez.. bence mesafeni koy

Bu arada annemi de değiştirmeye çalışıyorum.Çünkü onu iyileştirirsem ben de iyileşirim diye düşünüyorum.

Bunu yapmak çok zor canım. Zaten dediklerinin yanlış olduğunun farkındasin, etkilenmemeyi öğrenmeye çalışmalısın. Aslında içten içe sana kendinden nefret etmeyi aşılamislar. Ama özgürlükçü ama değil turkiyede yaşayan kadınlar olarak hepimiz az çok kendimizden nefret etmeyi icsellestirdik kadın düşmanı bir toplumda, bazılarımız daha az, bazılarımız daha çok. Eminim kadınların çoğunluğunda senin bilinç altında olan düşüncelerden birazı vardır. Ve çoğumuz da her gün kendimize güvenmeyi kendimizi sevmeyi tekrar tekrar öğreniyoruz. Bunun çözümü ekonomik özgürlük ve kendine güzel bir yaşam kurmak ve bunu hemen yapamasan da şimdiden ailenin dediklerinin yanlış olduğunu hep kendine hatırlatmak ve seni üzmelerine izin vermemek.

Ailenizin bu konuda ne düşündüğü, yargıları şu saaten sonra ki değişimleri sizin için ne kadar önemli?
Öncelikle bunu sorun kendinize.
Değiştiremeyeceğiniz şeyler için çaba göstermeniz sizin düşüncelerinize, değerlerinize ne katacak?
Siz kendinizden, bakış açınızdan mesulsünüz.
Orayı netleştirdiğinizde yanlış olduğunu bildiğiniz düşünceler, söylemler daha basit ve anlamsız gelecek emin olun.

Kac yasindasin ne is yapiyorsun? Bence normal soylemler degil, psikolojik destek almasi gereken annen… ama emin ol anormal oldugunu kabul etmez.. bence mesafeni koy
Öyle görmüşler zamanında yani doğrusunun bu olduğuna inanıyorlar tamamen yetiştirilme tarzı.Hatta benimkiler diğer akrabalarla kıyaslayınca kendilerini bayağı bir geliştirmişler.Sadece bazı tatsız ön yargılar.Ama işte onlar bana da aşılandı zamanında ve korkutuyor beni bu durum.

Namustan bahsedip duranda namus yoktur derler.
Benim ailemde de bu tarz herkesi yargılayan kişiler vardı. Onların geçmişlerini araştırdığımda şok oldum, yargıladıkları şeylerden daha gariplerini yapmışlardı, aslında yargıladıkları kendileriydi, maske takmış ve maske düşmesin diye karşıdakilere saldırıyorlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…