Kadınlar ve Hacamat
Hacamat hakkında internette dolaşarak epey bi bilgi sahibi olabilirsiniz. Onun için ben burada özet geçip bazı batıl inançları ve teknolojinin getirdiği inançsızlık sonucu oluşan ön yargılara cevap vermeye çalışacağım. Ben burada bilfiil hacamat yapan biri olarak sadece nette bulamayacağınız ve tecrübe ile sabit olmuş bilgileri sizinle özet gecerek paylaşacağım
Hacamat :
Deri altındaki birikmiş, damarda dolaşmayan, atıl kalmış, vücuda zararlı ve biriktiği noktada ilgili organa zarar veren pis kanın ve toksik maddenin vücuttan dışarıya atılması işlemidir. Bu işlem eskiden yenmesi helal hayvan boynuzları ile şimdi ise bardak veya daha teknik bi şekilde plastik havalı vakumlar ile yapılıyor. Her ne şekilde yapılırsa yapılsın vakumlama ile yapıldığı için kullandığınız alet steril olmasa dahi vukum etkisinden dolayı mikropların deri altına veya damara gitmesi imkansızdır. Bu yüzden hacamatta mikrop asla bulaşmaz. (Aklınıza gelebilecek kan yoluyla bulaşan hastalıklar ve iltihaplar asla olmaz)
Hacamat iki türlüdür.Kuru hacamat (Dry Cupping), Kanlı/ıslak hacamat(Wet Cupping). Kuru hacamat nenelerimizin “bardak çekme” dediği olaydır.
Arap çoğrafyasında bu işe hijame, Güney afrika ülkelerinde (Malezya ve Endonezya) bekam denir , gavurlarda buna cupping therapy derler. Yanlız buarada önemli olan şudur.Gavurların yaptığına kuru hacamat (dry cupping) denir.Hacamat.
Dini olarak bakarsak olaya hacamat resulullahın çok önemle tavsiye ettiği ve bizzat uyguladığı bi tedavi yöntemidir.
Hacamat yapan kişiyede haccam denir.
Hacamatın belirli günleri (pzt,Salı,prş,Pazar) ve şartları vardır.Her zaman yapılmaz.(Bu bilgileri netten kolayca öğrenebilirsiniz)
Haccam hacamat yapılacak bölgeyi genelde jiletle ince ince keser veya lanced pen (kan şekeri ölçmek için parmakları delen kalemler) ile ilgili bölgeyi deler. Sonuçta delik veya kesik atılacağı için isteyen matkapla delsin(Önemli olan hastayı incitmemek)
(Resimde gördüğünüz gibi %100 başarı sağlanamadı ama bence %90 düzeldi. karar sizin )
Hacamat normal şartlarda damardan kan verme işlemi ile kıyaslanamaz. Çünkü kan verme işleminde temiz kan kollardan alınır. ama Hacamatta ise hem deri altından hem toplar damardan hem atar damardan pis kan ve toksik madde alınır.
Burada önemli olan konu kadınlar ve hacamattır. Bazı çok bilmişler şöyle der “Kadın zaten adet görüyor hacamata ne gerek var”. Adet kanı ile vücuttan herşey atılamaz. Eğer adet kanı ile her şey çözülse idi kadın hastalıkları denen bişey olmazdı.
Hacamat şu anda Afganistan Pakistan Malezya Endonezya gibi yerlerde ilaçsız tedavide %90 varan başarı sağlamaktadır. Tedavi edemediği hastalık var mıdır? Elbetteki vardır. Ama istisnalar kaideyi bozmuyor. Şartlara uyulduğu taktirde doğru teşhis ve doğru noktalardan yapılan hacamat %90a varan başarı gösteriyor. (Eklem yerlerindeki kırık kemik parçaları haraketli mafsala ağrı verir. Bu hacamat ile değil cerrahi operasyon ile tedavi edilir)
Mesela doğru bir teşhis örneği:
(aşağıdaki semptomplar PCOS başlangıcıdır.
Sebepleri arasında ekseriyetle Gazlı ,asitli içecekler + MSG (namı değer çin tuzu) içeren gıdalar (mesela hazır çorbalar)
Resulullah (S.A.V) : Aç karnına 40gün boyunca 21 kuru üzüm yemek ölümden başka her derde devadır. Ben bunu uyguladım 40. Gun hiç biişey olmadı yada ben farketmedim. İnat ettim 120 evam ettim 120.gün sonunda reflum geçti. Belki daha bilmediğim bi kaç sorunumda iyileşti ama ben sadece refluyu fark ettim.
Bu şekilde resulullahın bazı bitkileri ve tadavileri ne şekilde kullanacağımız tavsiyeleri var ama bazılarının kullanım şeklini söylememiş ümmetin bulmasını istemiştir.Yani cevheri göstermiş onu kullanmayı ümmete brakmıştır. Mesela çörekotu bal ve hacamat , bunların çoğunu ne şekilde ne zaman hangi hastalıkla için kullanacağımız söylemiştir.
İşte bu yüzden kimyasala ilaç sanayini dayattığı kimyasal ilaçlarını kullanmamak adına doğal tedaviden yanayım.( Çünkü bu kimyasallar bir yeri düzeltip on yeri bozuyorlar. )
İşe bu mucize tedavi formulu : Hacamat + Bal + Çörek otu + kuruüzüm şeklindedir.
Kan vücudun her noktasına ulaştığı için öncelikle hacamat sonra diğer tedaviler önerilmektedir. Hacamatın hiç bir faydası bile olmasa sadece kan dolaşımını düzenlemesi yeterli bir sebeptir.
Tiroid sorunu için tedavi olan birisi
Kuru hacamat
Deri hastalığı için :
Adet ve yumurtalık sorunları için :
Kan basıncı ve uykusuzluk için
Tecrübe ile sabit tedavi edilmiş hastalıklar
Hacamat kime ve nereden yapılamaz :
Hacamat hakkında internette dolaşarak epey bi bilgi sahibi olabilirsiniz. Onun için ben burada özet geçip bazı batıl inançları ve teknolojinin getirdiği inançsızlık sonucu oluşan ön yargılara cevap vermeye çalışacağım. Ben burada bilfiil hacamat yapan biri olarak sadece nette bulamayacağınız ve tecrübe ile sabit olmuş bilgileri sizinle özet gecerek paylaşacağım
Hacamat :
Deri altındaki birikmiş, damarda dolaşmayan, atıl kalmış, vücuda zararlı ve biriktiği noktada ilgili organa zarar veren pis kanın ve toksik maddenin vücuttan dışarıya atılması işlemidir. Bu işlem eskiden yenmesi helal hayvan boynuzları ile şimdi ise bardak veya daha teknik bi şekilde plastik havalı vakumlar ile yapılıyor. Her ne şekilde yapılırsa yapılsın vakumlama ile yapıldığı için kullandığınız alet steril olmasa dahi vukum etkisinden dolayı mikropların deri altına veya damara gitmesi imkansızdır. Bu yüzden hacamatta mikrop asla bulaşmaz. (Aklınıza gelebilecek kan yoluyla bulaşan hastalıklar ve iltihaplar asla olmaz)
Hacamat iki türlüdür.Kuru hacamat (Dry Cupping), Kanlı/ıslak hacamat(Wet Cupping). Kuru hacamat nenelerimizin “bardak çekme” dediği olaydır.
Arap çoğrafyasında bu işe hijame, Güney afrika ülkelerinde (Malezya ve Endonezya) bekam denir , gavurlarda buna cupping therapy derler. Yanlız buarada önemli olan şudur.Gavurların yaptığına kuru hacamat (dry cupping) denir.Hacamat.
Dini olarak bakarsak olaya hacamat resulullahın çok önemle tavsiye ettiği ve bizzat uyguladığı bi tedavi yöntemidir.
Hacamat yapan kişiyede haccam denir.
Hacamatın belirli günleri (pzt,Salı,prş,Pazar) ve şartları vardır.Her zaman yapılmaz.(Bu bilgileri netten kolayca öğrenebilirsiniz)
Haccam hacamat yapılacak bölgeyi genelde jiletle ince ince keser veya lanced pen (kan şekeri ölçmek için parmakları delen kalemler) ile ilgili bölgeyi deler. Sonuçta delik veya kesik atılacağı için isteyen matkapla delsin(Önemli olan hastayı incitmemek)
(Resimde gördüğünüz gibi %100 başarı sağlanamadı ama bence %90 düzeldi. karar sizin )
Hacamat normal şartlarda damardan kan verme işlemi ile kıyaslanamaz. Çünkü kan verme işleminde temiz kan kollardan alınır. ama Hacamatta ise hem deri altından hem toplar damardan hem atar damardan pis kan ve toksik madde alınır.
Burada önemli olan konu kadınlar ve hacamattır. Bazı çok bilmişler şöyle der “Kadın zaten adet görüyor hacamata ne gerek var”. Adet kanı ile vücuttan herşey atılamaz. Eğer adet kanı ile her şey çözülse idi kadın hastalıkları denen bişey olmazdı.
Hacamat şu anda Afganistan Pakistan Malezya Endonezya gibi yerlerde ilaçsız tedavide %90 varan başarı sağlamaktadır. Tedavi edemediği hastalık var mıdır? Elbetteki vardır. Ama istisnalar kaideyi bozmuyor. Şartlara uyulduğu taktirde doğru teşhis ve doğru noktalardan yapılan hacamat %90a varan başarı gösteriyor. (Eklem yerlerindeki kırık kemik parçaları haraketli mafsala ağrı verir. Bu hacamat ile değil cerrahi operasyon ile tedavi edilir)
Mesela doğru bir teşhis örneği:
(aşağıdaki semptomplar PCOS başlangıcıdır.
- Saç dökülmesi
- omuzda sivilce
- kulakta sivilce
- Ayakların kokması
- Bel bölgesinde yağlanma
Sebepleri arasında ekseriyetle Gazlı ,asitli içecekler + MSG (namı değer çin tuzu) içeren gıdalar (mesela hazır çorbalar)
Resulullah (S.A.V) : Aç karnına 40gün boyunca 21 kuru üzüm yemek ölümden başka her derde devadır. Ben bunu uyguladım 40. Gun hiç biişey olmadı yada ben farketmedim. İnat ettim 120 evam ettim 120.gün sonunda reflum geçti. Belki daha bilmediğim bi kaç sorunumda iyileşti ama ben sadece refluyu fark ettim.
Bu şekilde resulullahın bazı bitkileri ve tadavileri ne şekilde kullanacağımız tavsiyeleri var ama bazılarının kullanım şeklini söylememiş ümmetin bulmasını istemiştir.Yani cevheri göstermiş onu kullanmayı ümmete brakmıştır. Mesela çörekotu bal ve hacamat , bunların çoğunu ne şekilde ne zaman hangi hastalıkla için kullanacağımız söylemiştir.
İşte bu yüzden kimyasala ilaç sanayini dayattığı kimyasal ilaçlarını kullanmamak adına doğal tedaviden yanayım.( Çünkü bu kimyasallar bir yeri düzeltip on yeri bozuyorlar. )
İşe bu mucize tedavi formulu : Hacamat + Bal + Çörek otu + kuruüzüm şeklindedir.
Kan vücudun her noktasına ulaştığı için öncelikle hacamat sonra diğer tedaviler önerilmektedir. Hacamatın hiç bir faydası bile olmasa sadece kan dolaşımını düzenlemesi yeterli bir sebeptir.
Tiroid sorunu için tedavi olan birisi
Kuru hacamat
Deri hastalığı için :
Adet ve yumurtalık sorunları için :
Kan basıncı ve uykusuzluk için
Tecrübe ile sabit tedavi edilmiş hastalıklar
- Romatizma
- Diz Ağrıları
- Ödem
- Siyatik (Kalça ağrıları)
- Sırt Ağrısı
- Diz ve omuz Ağrıları
- Gut Hastalığı
- Rheumatoid Arthritis
- Kısmi felç
- Quadriplegia
- Kas Spazmı
- Zayıf Kan dolaşımı
- el ve kol karıncalanma
- Ayak karıncalanma
- Karın ağrısı
- Bağışıklık sistemi zayıflığı
- Hemoroid
- Göt Çıbanı
- Prostat sorunları
- Prostad büyümesi
- Sertleşme Sorunu
- İktidarsızlık
- idrar yolu problemleri
- Kronik Öksürük ve
- Akciğer sorunları
- Hiper Tansiyon
- Yüksek kan Basıncı
- Mide Problemi
- Ülser
- Böbrek Sorunları
- İBS (Bağırsakta şişkinlik)
- Karın krampları
- Soğuk algınlığı
- ishal
- Kabızlık
- Endişeye Bağlı bağırsak sorunları
- Kronik Kabızlık
- ishal
- İstek dışı idrar kaçırma
- Depresyon,uykusuzluk,Asabiyet
- Angiospasm ,Damar Sertliği
- Gastrit
- Aşırı Uyku
- Ayak Alerjisi
- İçi kaşınan Hassas apseler
- Kalp Sorunları
- Diyabet
- Karaciğer ve safra kesesi sorunları
- Varis ve damar şişmesi
- Varicocele
- Fil hastalığı
- Deri hastalıkları
- Kilo sorunu
- Zayıflık
- Selulit
- Kısırlık
- Tiroid Sorunları
- Migren
- Göz Hastalıkları
- Göz Bozukluğu
- Bulanık görme
- Göz sinirlerinde körelme
- Göz Tansiyonu
- Katarakt
- Zayıf göz
- Gözde Yanma
- Gözyaşı ifrazatı
- Gözde Duyarlılık
- Bademcik
- Boğaz
- Diş
- Orta Kulak Problemleri
- İşitme zayıflığı,
- işitme sinirlerinde yanma
- Kulak çınlamashı
- Burun Sinusleri
- Sinir iltihabı
- Dikkat ve konsantrasyon
- Klinik hafıza kaybı
- Konuşamama
- Sigara brakma
- ihtilaç
- Zeka geriliği
- Beyin hücre kaybı
- Vajinal kanama
- Anormal adet zamanı
- Kahverengi salgılama
- Adet kanama problemleri
- Yumurtalık sorunları
- Rahim operasyonlarından sonra ki ağrılar
- Adet sancıları
- fallop tüplerin tıkanıklığı
- Hamile olmaksızın memede süt olması
- Menopoz semptomları
Hacamat kime ve nereden yapılamaz :
- *Ense çukuru (Hafıza kaybına sebep olur) ve bıngıldaktan hacamat yapılmaz.(Bangladeş gibi yerlerde tiroit için yapılıyor)
- *Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz. Görmenin zayıflamasına sebep olabilir. Bu durumda hacamat ilk 2 – 3 defa 2 hafta ara ile, sonra ayda bir yapılabilir.
- *Eskiden oluşmuş katarakta ve göz ameliyatından sonra kafa arkasına, ense çukurunun altına ve kulak arkasına özel durumlar hariç, hacamat yapılmaz,
- *Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz,
- *Adetli kadınlara da hacamat yapılmaz.
- *Özel durumlar dışında, hamile kadınların ve 12 aylık olana kadar çocukların, hacamata ihtiyacı yoktur. Özel durumu olanlara, örneğin; suni sancı veya sezaryenle doğan, beyin yapısında ve fonksiyonunda bozukluk olan, kör veya şaşı olan çocuklara, önceden sezaryen veya herhangi bir ameliyat geçirmiş hamile kadınlara hacamat yapılır.
- *Ancak, eskiden her yeni doğan bebeğe kuyruk sokumundan hacamat yapılır, doğumda oluşabilen beyin ödemlerini omurganın sıvı dolaşımına çekerek, beynin rahat çalışması sağlanırdı.
- *Hacamat bittikten sonra kesiklere dokunmamak ve kanı silmemek gerekir. Ancak kan durduktan ve kesikler üzerinde kabuklar oluştuktan sonra yaraları kuru bezle bantlamak mümkündür. *Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz.
- *Hacamattan sonra 1 – 2 saat yemek yenilmemeli ve uyunmamalıdır.(yoksa kaşıntı yapar)
- *Hacamat anında boş konuşulmaz, televizyona bakılmaz, şarkı dinlenmez. (Genelde ayetelkursi okunur)
- *Bu yasakların bazıları hacamat olanı, bazıları da hacamat yapanı korur. Hepsi de ciddi, önemli yasaklardır.
- *Hacamatın bazı sırları vardır ki herkese anlatılmaz.
Son düzenleme: