Kadınlar plajında kadınlı erkekli denize girecekler

Bi şekilde tartışma çıkarsınlarda nasıl olursa olsun yani. Saygı dan bahsediyorlar da nerde saygı ? Nerde düşünce? Bu fikrede saygı duyulması lazım. Niye Elin adamının yanında denize girmek zorunda tutuluyorum ki ben ? İstemeyen karışık plaja gitsin. Sanki bütün plajlar ayrıldı

yahu ben size her yaptıgım yorumun izahatini vermek zorundamıyım ?
benim düşüncem belli yorumum belli savundugum şey belli..
isteyen istedigi yorumu yapar ben özellikle sizin msjınızı alıntılayıp cevapmı veriyorum
Şu isteyen istediği yorumu yapar lafına da ifritim
Sen kalk karşı düşüncedeki birine sığ de sonra da istediğim yorumu yazdım de
Farklı düşünüyoruz sizinle, SIĞ düşünmüyoruz, düşünce özgürlüğü karşıdakine hakaretvari cümle sarfetme hakkı vermez! Dikkatli olun.

Şu isteyen istediği yorumu yapar lafına da ifritim
Sen kalk karşı düşüncedeki birine sığ de sonra da istediğim yorumu yazdım de
Farklı düşünüyoruz sizinle, SIĞ düşünmüyoruz, düşünce özgürlüğü karşıdakine hakaretvari cümle sarfetme hakkı vermez! Dikkatli olun.

bi tek siz üstünüze alındınız nedense..
karşı görüşte oldugum her kişiye sığ düşünceli demiyorum merak etmeyin, bilakis fikir alışverişi hoşuma gider..
haa en kötüsü göz ardı et butonu bi tık ötede

bi tek siz üstünüze alındınız nedense..
karşı görüşte oldugum her kişiye sığ düşünceli demiyorum merak etmeyin, bilakis fikir alışverişi hoşuma gider..
haa en kötüsü göz ardı et butonu bi tık ötede
Ben üstüme alındım çünkü sizinle karşılıklı yazışmıştık!

hey Allahım.Ülkede insanlar neye tepki göstereceğine şaştı.Bir şey olsa da yürüsek,sokağa dökülsek diye bekliyor gibiler.Ne olacak yani bize özel plaj olsa.Ben o kadar erkeğin içinde denize girmek zorunda mıyım?

alınmak .
ama önce bir ayna.
birine komiksin derken o kişinin alınmasını hesaba katmamak. ama başka kelimelerden alınmak.
hımm. çifte standart.
Hımm alınmak eylemlerini farklı algılamak, üstüne bir de yorum yapmak.

Hımm alınmak eylemlerini farklı algılamak, üstüne bir de yorum yapmak.
alınmak eylemlerinin 2sinide yaşadığınızı biliyorum. o yüzden önce iğneyi kendinize batırmanızı öneririm. siizle polemiğe girecek değilim. ama birine komiksin deyip kalkıp bir başkasına sığ düşünceler kime dendi,alınırım üstüme tarzı mesajları etmekte ilginç olsa gerek.
ha bu arada evet mi ekini bazen ayırırım bazende bitişik yazarım. çünkü onu ayırmaya üşendiğim anlar çok olur.
görüldüğü gibi cümle başlıklarınıda büyük harfle yazmam. uğraşamam kısacası. bazen arada mi yi ayırırım oda ender. bilgisizlikten değil. yapmak zor geldiği için..
neyse konu dışına çıkmak ve polemiğe girmek istemiyorum.
hoş ben size alınmadım. çünkü alışığım bu laflara. sadece bunu hissederkken karşınızdakinede ettiğimiz kelimeleri bir kaç kere düşünebiliriz demek istedim. iyi akşamlar.
mune konu dışıydı haklısın.cevap hakkımı kullandım. yinede boynum kıldan ince.

Son düzenleme:
bazıları günah falan demiş ama bunu 'islam böyle diyor' gibisinden söylemeyin. 'benim kafamdaki islama göre günah' deyin. çünkü bi başkalarının kafasındaki islama göre çarşaf giymemek de agır bir günah, ya da erkeklerin arasında çalışmak... bir başkasının kafasındaki islama göre el ele horon da günah olmayabilir.

yani bu işin çözümü yok. bir kaç tane de kadınlara özel plaj oluversin. buna karşı çıkmanın geçerli bir nedeni yok.

bazıları günah falan demiş ama bunu 'islam böyle diyor' gibisinden söylemeyin. 'benim kafamdaki islama göre günah' deyin. çünkü bi başkalarının kafasındaki islama göre çarşaf giymemek de agır bir günah, ya da erkeklerin arasında çalışmak... bir başkasının kafasındaki islama göre el ele horon da günah olmayabilir.

yani bu işin çözümü yok. bir kaç tane de kadınlara özel plaj oluversin. buna karşı çıkmanın geçerli bir nedeni yok.

bir kaç tane islam olmadıgı için söyledikleriniz biraz garip olmus. yani dinlere BENCE kavramı sokulması garip. tek hristiyanlık var tek yahudilik tek islamiyet vs.. yani diyeceğim o ki Allah kuran da yasakladıysa hz Muhammed de o şeyden neyhettiyse günahtır.. sencesi bencesi olmaz

bir kaç tane islam olmadıgı için söyledikleriniz biraz garip olmus. yani dinlere BENCE kavramı sokulması garip. tek hristiyanlık var tek yahudilik tek islamiyet vs.. yani diyeceğim o ki Allah kuran da yasakladıysa hz Muhammed de o şeyden neyhettiyse günahtır.. sencesi bencesi olmaz

öyle mi dersin? :KK69:

hmm yanlış anlamıyorsam mezheplerden tarikatlardan vs sebeplerden ötürü böyle diyorsun , doğru mudur ?

onlar sadece büyük başlıklar... he tabi buna karşı 'hepsi aynı hak yoldur' derler ama yalan...

bir de alt başlıklar var, her islam alimi denilen kişi kendi kafasına göre başka bir islamdan bahsediyor.

her tefsir başka, her meal başka... her hacı hoca başka... her insan başka... herkes kendi canı nasıl istiyorsa ona göre yorumlar dini, bu yüzden de gerçek din diye bir şey yok. islam da yok hrıstiyanlık da... bu yüzden 'islama göre' degil 'benim kafamdaki islama göre, benim canımın istedigi islama göre' diyerek konuşulması daha tutarlı olur.

onlar sadece büyük başlıklar... he tabi buna karşı 'hepsi aynı hak yoldur' derler ama yalan...

bir de alt başlıklar var, her islam alimi denilen kişi kendi kafasına göre başka bir islamdan bahsediyor.

her tefsir başka, her meal başka... her hacı hoca başka... her insan başka... herkes kendi canı nasıl istiyorsa ona göre yorumlar dini, bu yüzden de gerçek din diye bir şey yok. islam da yok hrıstiyanlık da... bu yüzden 'islama göre' degil 'benim kafamdaki islama göre, benim canımın istedigi islama göre' diyerek konuşulması daha tutarlı olur.

günah kavramı birçok konu da kesindir her müslümanım diyen bunları kabul eder ancak bunun yanında sigara gibi mesela haramlığı kesin olmayan şeyler vardır bu konular hakkında alimler ayrılığa düşebilirler kendi yorumlarını yapabilirler.. onun haricinde islamiyete göre de yahudiliğe göre de hristiyanlığa göre de örtünmek farzdır mesela.. burada aslolan en başa gitmek. mesela müslümanlar örnek aldıkları peygamberlerinin hayatına göre hareket etmelidirler gibi..

günah kavramı birçok konu da kesindir her müslümanım diyen bunları kabul eder ancak bunun yanında sigara gibi mesela haramlığı kesin olmayan şeyler vardır bu konular hakkında alimler ayrılığa düşebilirler kendi yorumlarını yapabilirler.. onun haricinde islamiyete göre de yahudiliğe göre de hristiyanlığa göre de örtünmek farzdır mesela.. burada aslolan en başa gitmek. mesela müslümanlar örnek aldıkları peygamberlerinin hayatına göre hareket etmelidirler gibi..

örtünmekten kasıt ne peki? baş örtüsü mü? ne? çarşaf mı? takva elbisesi mi? pardesü mü? ne kadar örtünmek lazım,, asgari nereleri örtmek lazım? neyle örtmek lazım, mesela cıvıl cıvıl renklerle örtmek uygun mu?

işte bunlara verilecek cevap islam çeşitlerine göre degişir. sana göre örtüdür, digerine göre çarşaf giymeyen günah işler, digerine göre peçe de takmak zorundasındır hatta güneş gözlügü de...

öyle kesin emir diye bir şey bu konuda.

X