Kadınlar plajında kadınlı erkekli denize girecekler

Kadınlara özel bir tane plaj olmasını gayet mantıklı buluyorum,Antalya'da 1000tane plaj var,1 tanesi kapalı olursa nolur yani..Bu plajı kafalarınca protesto eden arkadaşlar da 'sırf biz moderniz yaa ayağındalar.İlk gün o plaj dolup taştı mı? Evet.Oradaki insanlar mutlu mu? Evet. Bu işler arz talep meselesi.Böyle her şeyi protesto edeceğiz kafasındaki insanları anlamıyorum.Hükümetin ideolojisi hoşunuza gitmeyebilir -ki benim de gitmiyor-,ama koskoca Antalya'da bir tek kadınlar plajı açıldıysa ve rağbet gördüyse bırakın açık kalsın.Sadece bir topluluk için plaj yaptılar yaa diyorsunuz..Eğer bunu gerçekten demokrasi için yapıyorsunuz soruyorum : Antalyada bir tane çıplaklar plajı açılsa böyle tepki gösterir misiniz? Dünyanın çoğu yerinde belli gruplara özel plajlar vardır, ki ülkemizde otellerin bile kendi plajı var.Bırakın insanlar rahat ediyorsa burda girsin,size batıyor mu?

Bu arada plajla otobüs fikri aynı şey değil,kadınlar için özel otobüs uygulaması saçma ve gereksiz.Zaten ülkede yeterince trafik var böyle daha da artar.Ulaşım tatilden çok daha ciddi bir hak.Eğer bir erkekle otobüste bulunmak istemeyen veya yan yana oturmak istemeyen,oturtturmayan bayan varsa,gitsin takside püfür püfür yolculuk etsin..

Bu arada plajla otobüs fikri aynı şey değil,kadınlar için özel otobüs uygulaması saçma ve gereksiz.Zaten ülkede yeterince trafik var böyle daha da artar.Ulaşım tatilden çok daha ciddi bir hak.Eğer bir erkekle otobüste bulunmak istemeyen veya yan yana oturmak istemeyen,oturtturmayan bayan varsa,gitsin takside püfür püfür yolculuk etsin..

valla ya bir de kadın otobüsü mü beklicez :KK53:

Benn kadınlar plajı mantigini sacma buldum. Tabi ayni fikirde olmaya biliriz diger üyelerle olabilir.

Son düzenleme:
aslında bana çok mantıklı geliyor bayan otobüsü
ancak!!!!!!!
trafik berbat
keşke bişeyler yapılabilse altına arabayı alan çıkmış :KK11:
bugüm gıdım gıdım öldüm:mad:
ama zaten çoğu tercih etmez şöyle minnak bi dolmuş olabilir hani:cool::cool:olursa güzel olur

erdoganda kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar demişti..
o yüzden dikkat çekmeye çalışılan şeye hak veriyorum..
çünkü bunlar başlangıç dur denilmezse ilerisi gelir..
Kızlı erkekli ev konusuyla bu konuyu bağdaştırmak çok mantıklı gelmedi bana
Erdoğan direk özel yaşama müdaheleye yönelik saçma bir laf etmişti
Burada ise bir alternatif sunulmuş
İsteyen bayan plajına gider
İsteyen karma plaja

Kızlı erkekli ev konusuyla bu konuyu bağdaştırmak çok mantıklı gelmedi bana
Erdoğan direk özel yaşama müdaheleye yönelik saçma bir laf etmişti
Burada ise bir alternatif sunulmuş
İsteyen bayan plajına gider
İsteyen karma plaja

yukardaki yorumlarda açıklamamı yaptım . bu yorumda da dediğim gibi dikkat çekilmeye çalışılan şeye hak veriyorum dedim ben. uygulamaya falan karşı değilim.. kii kaldı ki haberin devamında da denilmiş kızlı erkekli horon tepiyorlar vs diye..
dikkatimi çeken nokta buydu benm..
yoksa yeri geldi bende sadece bayan günü olan havuza gittim..

yukardaki yorumlarda açıklamamı yaptım . bu yorumda da dediğim gibi dikkat çekilmeye çalışılan şeye hak veriyorum dedim ben. uygulamaya falan karşı değilim.. kii kaldı ki haberin devamında da denilmiş kızlı erkekli horon tepiyorlar vs diye..
dikkatimi çeken nokta buydu benm..
yoksa yeri geldi bende sadece bayan günü olan havuza gittim..
Dikkat çekmeye yanlış yerde çalışılıyor o zaman
Kızlı erkekli tartışmalarında ben de sonuna kadar karşıydım yapılan açıklamaya
Ama burada çok gereksiz bir protesto olmuş

Ayrıca müftülüğün yaptığı açıklamaya neden bu kadar karşı çıkıldı ki, doğru bir açıklama yapılmış, müftü olarak sorumlu olduğu bir konu ile ilgili bilgi vermiş.

Dikkat çekmeye yanlış yerde çalışılıyor o zaman
Kızlı erkekli tartışmalarında ben de sonuna kadar karşıydım yapılan açıklamaya
Ama burada çok gereksiz bir protesto olmuş

Ayrıca müftülüğün yaptığı açıklamaya neden bu kadar karşı çıkıldı ki, doğru bir açıklama yapılmış, müftü olarak sorumlu olduğu bir konu ile ilgili bilgi vermiş.

bana göre doğru gelen size yanlış gelebilir..
kendi düşüncemi paylaştım..

müftü kızlı erkekli horon çekmeyin demiş.
bumu doğru. dikkat edin bu ülke şeriat ülkesi değil. demokrasi var. ayrıştırıcı sözlere ,kadın erkek ayrımına bu ülkede izin vermemek gerek. biz TÜRKLER ezelden beri horonunhalk oyunumuzu elele oynarız, yanyana.
onamı düşmüş bunu eleştirmek.

Son düzenleme:
müftü kızlı erkekli horon çekmeyin demiş.
bumu doğru. dikkat edin bu ülke şeriat ülkesi değil. demokrasi var. ayrıştırıcı sözlere ,kadın erkek ayrımına bu ülkede izin vermemek gerek. biz TÜRKLER ezelden beri horonunhalk oyunumuzu elele oynarız, yanyana.
onamı düşmüş bunu eleştirmek.
Bakın bu sözü atıyorum milli eğitim müdürü söylemiş olsa haklısınız, o kişinin bu konuyla ilgili söz söyleme hakkı yoktur.
Fakat bu açıklamayı devletin din işleri ile ilgilenmesi için atadığı müftü yapmış.
Türkler ezelden beri elele oynuyor diye dini kurallara uygundur diyemeyiz
Müftü açıklamasını yapar, uyan uyar, uymayan uymaz
Bunun ayrıştırıcılıkla alakası yok, var olan bir kuralla ilgili alanında uzman kişinin açıklaması var!

gün geçmiyor ki feministlerin başka bir saçmalıgını daha duymayalım. cinsiyet eşitligi saçmalıgını çok abarttılar sanki eşitlik varmış gibi... bazı kadınlar da gidip sadece kadınların oldugu plaja gitmek istiyor ama bunlar anlamıyor. kadına baskı var diyorlar ama ardından gelip aynı baskıyı bunlar yapıyor. 'erkeklerle aynı plaja gidin, yoksa ataerkil düzene hizmet etmiş olursunuz'' falan filan. bi bitmediler.

pembe otobüs muhabbeti de bu konuyla alakalı degil. kadınlara özel plaj olur ama kadınlara özel otobüsün akılla mantıkla uzaktan yakından ilgisi yok. bahsinin açılması dahi abesle iştigal.

Cok gereksiz bir protesto olmus.onlarca karma plaj varken bir tane kadinlar plaji olmus kime ne zarar.sadece tesetturluler degil karma istemeyen bircok acik bayan da tercih ediyor.bu protestonun demokrasiyle ozgurlukle hic alakasi olmadigi gibi saygiszlik olmus.ben de sahsen protesto edenleri prostesto ediyorum.muftunun aciklamasina da tepki gosterenleri anlayamiyorum.muftu kendisi.din isleriyle alakali.ne yani keyfiniz kacmasin diye islami kurallari yok sayip sizin pasa gönlünüzce mi yorum yapsin:KK14:

olaya gidelimmi.
insanlar orada toplanmış.
herkes güle eğlene horon tepmiş şenliğin tadını çıkarmış.
şimdi sen kalkıp bunu millet yaptıktan sonra çıkıp ,sizin yaptığınız günah dersen,insanları orada eğlencesini kınarsan
günah işliyorsunuz dersen bu o insanlara karşı hoş olmaz.
yeri ve zamanı değil.
bizler Atatürkün kurduğu bu cumhuriyette,kadınlı errkekli omuz omuza çalışıp,eğleneceğiz gerektiğinde. yanyana okuyacağız. birbirimize öcü gibi bakmayacağız.
buda benim görüşüm. evet hoş bulmadım bu konuşmayı. o an yapılması en gereksiz konuşmaydı. bana göre

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şenliklerinden biri olan Sis Dağı Yayla Şenliği için dün sabah binlerce kişi Sis Dağı’ndaki şenlik alanında toplandı.

Öğle saatlerine doğu horon oynayarak şenlik alanına inenler büyük bir horon halkası kurdu. Davul- zurna ve kemençe eşliğinde yöresel kıyafetli kadınlar ve erkekler horon tepti, şenliğin tadını çıkardı.

’KARDEŞİNİZ BİLE OLSA, EL ELE TUTUŞUP OYNAYAMAZSINIZ’

Şenliğe katılan ve kendisi de Şalpazarlı olan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, protokolün katıldığı açılış töreni öncesinde sahneye çıkıp konuşma yaptı. Kadın ve erkeklerin bir arada horon oynamasını günah olduğunu belirten Müftü Hayrettin Öztürk, şunları söyledi:

"Bunu söylemek benim görevim. Sizi uyarmazsam bana da hesabını Allah sorar. Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı- erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız. Kadınların kendi aralarında horon oynamalarının İslam’a göre hiçbir sakıncası yoktur. Kendi aralarında oynarlar, kendileri izlerler. Samsun Müftüsü olarak ben bile izleyemem kadınların o horonunu. Siz hiç izleyemezsiniz. Demek ki kadın oynayacak kadınlar izleyecek. Erkek oynayacak, kadın- erkek izleyecek. Kadın erkek karışık şekilde oyun oynamak İslam’a göre haramdır ve hesabı vardır. Türküler de müstehcen olmayacak."

Konuşmasının son bölümünde yine eğlence ve horon konusuna değinen Müftü Öztürk, "Yiyelim, içelim, içkiden uzak duralım, kumardan uzak duralım. Eğlencelerimizi yapalım ama kadınlı erkekli karışık yapmayalım" ifadesini kullandı.

Kürsüden inen Hayrettin Öztürk’ü protokol sıralarında oturan Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan ve Şalpazarı Belediye Başkanı Ak Partili Refik Kurukız ile bazı vatandaşlar konuşması nedeniyle kutladı.

Son düzenleme:
Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı- erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız.

ağabeyin yada erkek kardeşinle bile elele tutuşamazsın oynayamazsın.
bunumu savunuyorsunuz bu sözümü

karma plajlar oldugu gibi sadece erkeklere veyahut sadece kadınlara özel plajlar olabileceğini savunuyorum tercih meselesi..

müftü meselesine gelirsek de ; müftü islamiyete göre açıklamasını yapmış ve dogruyu söylemiş kaldı ki islamiyet de haremlik selamlık varken kadın erkek elele horon oynamak yasak..

''Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı- erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız.''
bu sözde şu şekilde kullanılmış zannımca 20 kişi karışık horon oynuyorsunz sizin elinizi tutan kardeşiniz olsa bile karşınız da birçok erkek veya kadın var yani ortam yine karma demek istemiş. yoksa evinde 5 kardeş(erkek kadın) elele tutuşup horon oynamak da sakınca var dememiş.

İnsanların inançlarına ve ahlâkî değerlerine saygı duymayı öğrendiğimizde çağ atlayacağız. Kadınlar plajından kim neden rahatsız oluyor ben anlamıyorum. Çoğu zaman plajlarda gözle ya da sözle tacize maruz kalıyoruz ve bence kadınlar plajı gibi bir uygulama çok yerinde.
İsteyen gider istemeyen gitmez bu kadar basit. Orada horon oynayacakların insanlık adına öğrenecekleri yığınla şey var,kınıyorum...

X