Kadınlar plajında kadınlı erkekli denize girecekler

Ben bu topikte konu içeriğine yorum yapın yazdım diye hatırlıyorum:KK64:
Plajla recm, plaja protestoyla örtünme ne alaka:KK14:

ya iyi diyorsun da. gelip ''benim inancıma göre, sadece kadınlara ait plaja gidebilirim'' deseler, neyse... ama ''islama göre bu böyle, öbür türlüsü ahlaksızlık ve günah'' diyerek dini tekellerine alıp, saga sola fetva vermeye çalışanlara karşılık mecburen yazıyorum.

ya iyi diyorsun da. gelip ''benim inancıma göre, sadece kadınlara ait plaja gidebilirim'' deseler, neyse... ama ''islama göre bu böyle, öbür türlüsü ahlaksızlık ve günah'' diyerek dini tekellerine alıp, saga sola fetva vermeye çalışanlara karşılık mecburen yazıyorum.

Uyarım kişiye özel değildi, konuyla ilgisi olmayan dini yorumları yazan herkeseydi:KK66:

iyi.. her şeyden önce hangi islam çeşidine inandıgını bilmem iyi oldu. ana hatlarıyla, kuran, hadis, sünnet diyorsun... büyük ihtimalle de hanefi mezhebindensindir. kaba taslak ögrenmiş oldum.

öncelikle ben senden 'kesin emir' istedim. Kuran'daki kesin emirler şöyle olur;
- farz kılındı denir,
- haram kılındı denir,
- kötü bir harama teşbih edilir (benzetilir),
- sert bir şekilde uyarılır ya da tehdit edilir.

bir şeyin kesin emir olması için yukarıdaki gibi olması lazım. oysa verdigin ayette ben kesin emir göremiyorum. ''daha uygundur'' diyor ayette, yani ortada bir emir degil, bir tavsiye söz konusu. sebebi de ''başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri''. bu bir tavsiye sadece, iffetini korumak ve erkekler tarafından rahatsız edilmek istemeyenlere kolaylık olsun diye.

iki şekilde de anlaşılabilecek bir şey var ortada. ''başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri'' gerekçesi, iki şekilde anlaşılır.
- ya yüzlerini bile kapatsınlar da kimse onları tanımasın ve rahatsız etmesin diye.. bu mana mantıklı gelmiyor.
- ya da ortalıktaki diger kadınlar gibi fazlaca açık dolaşmasınlar, görüldüklerinde hür ve iffetli kadınlar olarak tanınsınlar da erkekler sarkıntılık yapmasın diger kadınlara yaptıgı gibi. ben de böyle oldugunu anlıyorum mesela. bu yüzden de yüzlerini kapatmalarından degil, daha kapalı giyinmeleri gerektigini anlıyorum. ne de olsa o devirlerde salaş gezen, gögüsleri açıkta gezen bir sürü kadın var.

hadis kısmına geçersek, ''bez parçasını kesip yüzlerini örttüler'' hadisine iman ediyorsan, senin de yüzünü tamamen örtmen gerekir, örtüyor musun bilmem... ama burada bahsedilen baş örtüsü degil, peçedir.

''cilbab'' hadisi de başörtüsüyle ilgili degil, giysidir. cilbab denilen normal üst giysisidir. az önce de yazdım, gögüsleri açık gezenler vardı o devirlerde.

diger hadis de peçe ile ilgili...

sonuç olarak kesin bir emir yok örtüyle ilgili... tabi bir de başörtüsü bir dini sembol degil sadece, ayrıca bir kıyafettir. bunu dünyanın her yerinde binlerce yıl kullandı insanlar. şapka olarak, kalpak olarak, tülbent olarak... vs. yani yeni çıkan bir şey degil bu, islamın bahsettigi ise, gögüslerin ve dekoltenin kapatılmasıdır. oysa yeni türban baglama şeklinde türban gögsü kapatmaz bile. bu da çok enteresan.

birincisi müslümanım diyen bir insan zaten kuran hadis demek zorunda aksi iddaa edilirse nasıl müslüman olacak ?
ikincisi hanefi mezhebindensin demişsin ki ben şuan hiç bir dine mensup değilim annem hristiyan babam müslüman oldugunu söyleyen ömrümde bir kere namaz kıldıgını oruc tuttugunu görmediğim birisi..
hatta ve hatta şöyle diyeyim değil ailemde sülalem de dahil olmak üzere şal bile takan kadın yok..
ücüncüsü cilbabın kelime manası tek parça baştan aşağı uzun bol bir elbisedir.
dördüncüsü bez parçasını kesip yüzlerini örttüler hadisine iman ettiysen yüzünü tamamen örtmen gerekir demişsin ki evet müslüman olsaydım yarısını alıp yarısını bırakmazdım yuzumu de orterdim.

şimdi gelelim recm işid muhabbetine; muslumanlıga göre konustugumu hep belli ettim evet recm ayet ve hadislerle sabit birşeydir müslümanım diyen yıne reddedemz. işidin yaptıklarını değil islam ile uyumlarını savundum ki bana göre islama zıt birsey yapmıyorlar. umarım net birşekilde anlaşılmısımdır..

birincisi müslümanım diyen bir insan zaten kuran hadis demek zorunda aksi iddaa edilirse nasıl müslüman olacak ?
ikincisi hanefi mezhebindensin demişsin ki ben şuan hiç bir dine mensup değilim annem hristiyan babam müslüman oldugunu söyleyen ömrümde bir kere namaz kıldıgını oruc tuttugunu görmediğim birisi..
hatta ve hatta şöyle diyeyim değil ailemde sülalem de dahil olmak üzere şal bile takan kadın yok..
dördüncüsü bez parçasını kesip yüzlerini örttüler hadisine iman ettiysen yüzünü tamamen örtmen gerekir demişsin ki evet müslüman olsaydım yarısını alıp yarısını bırakmazdım yuzumu de orterdim.

şimdi gelelim recm işid muhabbetine; muslumanlıga göre konustugumu hep belli ettim evet recm ayet ve hadislerle sabit birşeydir müslümanım diyen yıne reddedemz. işidin yaptıklarını değil islam ile uyumlarını savundum ki bana göre islama zıt birsey yapmıyorlar. umarım net birşekilde anlaşılmısımdır..

bazı müslümanlar hadislerin sadece akla yatkın, asmakla kesmekle ilgisi olmayanlarını alırlar. yani kulaga güzel gelen hadislere iman ederler.
bazı müslümanlar hadislerin tamamını reddederler.
bazı müslümanlar sünni hadislerin tamamını reddeder ve üstüne belli ölçüde ayetleri de reddederler. (şiiler)
bazıları her hadisi ve ayeti tamamıyla kabul ederler.

ve bunların hepsi de müslümandır. ama kafalarına estigi kadar müslümandır. canları ne kadar isterse.

senin inancın degil konu, konu islamda örtünme şeklinin kesin bir emirle ifade edilmeyişi, onun yerine muglak ifadelerle tavsiye niteliginde ifade edilmesi. muglak ifadenin güzel yanı, örfe, cografyaya özgü giysilere OK vermiş olmasıdır.

recmi, eger hadislere inanıyorsan, sünniyim ya da şiiyim diyorsan, kabul etmek zorundasındır.

ama bazıları canlarının istedigi hadise inanırlar, onlar recm yok derler :KK48:

bir de hadislerin bir tekine bile iman etmeyenler var. onlar zaten hiç kabul etmez recmi.

neyse sonuç olarak ''kafamdaki islama göre'' ya da ''enim inancıma göre'' örtünme şöyledir desinler insanlar. ''islama göre şöyledir'' diyerek dini tekellerine alıp, digerlerine üst perdeden fetva vermesinler. yoksa gelir ben bu oyunu bozarım.

tamam mune bu sondu :cry:

bazı müslümanlar hadislerin sadece akla yatkın, asmakla kesmekle ilgisi olmayanlarını alırlar. yani kulaga güzel gelen hadislere iman ederler.
bazı müslümanlar hadislerin tamamını reddederler.
bazı müslümanlar sünni hadislerin tamamını reddeder ve üstüne belli ölçüde ayetleri de reddederler. (şiiler)
bazıları her hadisi ve ayeti tamamıyla kabul ederler.

ve bunların hepsi de müslümandır. ama kafalarına estigi kadar müslümandır. canları ne kadar isterse.

senin inancın degil konu, konu islamda örtünme şeklinin kesin bir emirle ifade edilmeyişi, onun yerine muglak ifadelerle tavsiye niteliginde ifade edilmesi. muglak ifadenin güzel yanı, örfe, cografyaya özgü giysilere OK vermiş olmasıdır.

recmi, eger hadislere inanıyorsan, sünniyim ya da şiiyim diyorsan, kabul etmek zorundasındır.

ama bazıları canlarının istedigi hadise inanırlar, onlar recm yok derler :KK48:

bir de hadislerin bir tekine bile iman etmeyenler var. onlar zaten hiç kabul etmez recmi.

neyse sonuç olarak ''kafamdaki islama göre'' ya da ''enim inancıma göre'' örtünme şöyledir desinler insanlar. ''islama göre şöyledir'' diyerek dini tekellerine alıp, digerlerine üst perdeden fetva vermesinler. yoksa gelir ben bu oyunu bozarım.

tamam mune bu sondu :cry:

ben de son olarak yazayım madem :))

müslümanım diyen birisi kelime i şehadet de allah ve muhammed e iman ettiğini söylüyorsa ayetleri de hadisleri de bölüp parcalayıp içinden seçip benim islamiyet anlayışım bu diyemez bu diğer dinler için de geçerli..

ben de aynı seyı soyledm recmi kabul etmek zorunda müslümanlar cunku islamiyet de var dedm. ve bu konu hakkında ki son mesajımı da yazdm :))

islam, islam degildir. insanın kafasına ne kadar uyuyorsa, canı ne kadar istiyorsa o kadar islamdır.

her zaman ''gerçek islam bu degil'' diye savunma yaparlar, ama bir kişi de çıkıp gerçek islamı anlatmaz. tek söylenilen, ''din mükemmeldir ama insanlar uygulayamıyor''. belki de uygulanabilecek bir şey olmadıgındandır, ya da belki de gerçekten mükemmel degildir?

islam, islam degildir. insanın kafasına ne kadar uyuyorsa, canı ne kadar istiyorsa o kadar islamdır

yukarda yazdığın gibi düşünüyorsan zaten söyleyecek bir şey yok.Herkesin inancı kendine elbet.

. işidin yaptıklarını değil islam ile uyumlarını savundum ki bana göre islama zıt birsey yapmıyorlar. umarım net birşekilde anlaşılmısımdır..[/QUOTE]

. işidin yaptıklarını değil islam ile uyumlarını savundum ki bana göre islama zıt birsey yapmıyorlar. umarım net birşekilde anlaşılmısımdır.
lütfen şu işidi savunmaktan vazgeçin. gerçekten lütfen diyorum

mondecim şeriat recm ayrı

işid ayrı

işid asla kat'a islamın savunucusu vekili öne çıkanı anlatıcısı olmaz olamaz

dahada yazarım ama vaktim yok

şeriatıda bizler bilmeyiz bilemeyiz
ne olur böyle anlatarak malesef iyi yapmıyoruz
çünkü islam gibi nadide güzel bi dini
tebliği etme görevi hepimize verildi
tebliğde etmemiz gerekiyor ancak bu şekilde değil canım

islam hoşgörü dinidir unutma

aaaa okuyamadım eğer saygızıslık varsa
terbiyeszilik varsa
dalga geçme tiye alma vb.varsa
o ayrı
sonra keserim hesaplarını :KK53:

sevgiler :KK68:

bugün kendimi pek bi sevgi dolu hissediyorum pek bi relaxım

sanırım dün okudum onun için

hoşcakalıııııııııııııııınnn:KK39::KK39::KK39::KK39:

İnsanların kafalarında kurdukları veinandıkları din ile kitapta yazılı olanın birbirini tutmamasının çok acı olmasi gibi, bunu bilmeden savunup hüküm vermeleri de bir o kadar acı. Mesela o kişiler, hadislerdeki dini yaşarken kimi zaman açıp okumaktan kendilerini men ettikleri Kuran'daki ayetler ile tersleşmesini sorgulamak yerine dogmalar ile yaşamayı kabul ederler ve bunu da 'Mantık dini' dedikleri İslamiyet'e reva görürler.
Elele tutusmanın oyun için yapıldığı hiçbir hüküm yokken, bunu 'ya erkek etkilenirse ' diye düşünüp gene birilerinin boyunduruğu altında 'günah' kabul eder ve sonrasında Allah yerine hüküm verip insanları yargılarlar, hatta ve hatta bunu açıklamak isteyen insanlara 'sen bilmiyorsun, sus' tarzı kendilerini korkutma yöntemleri ile yaklaşıp sindirmeye çalışırlar.
Bilmezler ki İslamiyet'te tek bir şeyin affedilmesi yoktur: kul hakkı
Bunu da bu kişiler öyle güzel yaparlar ki zannedersiniz, yargılarları kişiler kafalarindaki cehennemde yalnız yanacak...

Kızlar onlar protesto yaptı,bitti,eski hale dönüldü siz hala tartışıyorsunuz ya..:KK53:

İnsanları sadece cinsel organ olarak gören zihniyeti kınıyorum.Kadınlar plajının ne zararı var diyenler;Türkiyenin şu en utanılası döneminde olması tesadüf mü bu uygulamanın?Bu daha başlangıç,toplumun her alanında ayıracaklar kadınla erkeği.Mahremmiş,namahremmiş vs,kafayı seksle bozmuş hepsi.Yeter ya yeter,dini hayata karıştırmaktan ne dertler açıldı güzelim ülkemizin başına?Kınayan kınasın beni,müslümanlığın bugünkü yorumu gerçek müslümanlık falan değil.Bu kadar akılsızca,bu kadar fikirsizce olunur mu ?

Turkiye'de bu plajin acilisinin ulkenin radikal islamcilarin toplandigi bir parti iktidari zamaninda ve karma okullarin, pembe otobuslerin tartisildigi bir zamana denk gelmesi tabii ki manidar... Ancak Turk erkeklerinin de buyuk bir cogunlugunun ne kadar "abaza" oldugu dusunulurse artik boyle bir plajin acilmasi da ihtiyac haline gelmis. Sahsen ben cocuklarim okula baslayana dek plaj ziyaretlerimi, yani yaz tatillerimi hep Eylul ayina filan denk getirirdim. Okullar acilip yazin bittiginin ilk mujdeleri geldiginde bizim Turk toplumunun plaj mevsimi de biter, ortalik sadece turislere kaldiginda plajlarin da zevki en alasindan cikardi, israrli gozler ve tacizlerden uzak bir sekilde.. Adamlar dogustan medeni diycem, hani su gavur dedikleri, itirazlar yukselecek, ama oyle.. En huzurlu tatiller turistler cogunlukta iken olanlar.. Neyse, o yuzden, sadece kadinlara acilmis bir plaj bana pek abes gelmiyor, ben bile rahatlikla giderim, ancak belki boyle bir zamanda gene problemler, laf atmalar cikabilir, hasemalilar bikinilere karsi! falan...:KK53: neyse canim, kadin kadina kavganin da zevki baska olur... Belki iki takim kurup plaj voleybolu yapar, kozumuzu paylasiriz...:rolleyes:

İnsanları sadece cinsel organ olarak gören zihniyeti kınıyorum.Kadınlar plajının ne zararı var diyenler;Türkiyenin şu en utanılası döneminde olması tesadüf mü bu uygulamanın?Bu daha başlangıç,toplumun her alanında ayıracaklar kadınla erkeği.Mahremmiş,namahremmiş vs,kafayı seksle bozmuş hepsi.Yeter ya yeter,dini hayata karıştırmaktan ne dertler açıldı güzelim ülkemizin başına?Kınayan kınasın beni,müslümanlığın bugünkü yorumu gerçek müslümanlık falan değil.Bu kadar akılsızca,bu kadar fikirsizce olunur mu ?
Kadınlar plajı yeni bi şey değil ki 27 yaşındayım ben 10 yaşındayken de vardı.

Abaza turk erkegini iyice abazalastiracak karma plaja giren kadina iyice taciz edilesi muamele yaptiracak uygulamalar. Tipki pembis otobusler gibi. Ama bir gidim umrumda degil artik. Abaza erkegi hakediyor bizim kadinimiz.

Plaja sadece denize girmek icin gidiyorum ben. Ailemin yasadigi yerde sabah erken kalkarim 1 saat yuzer eve donerim. Benim icin baska bir amac olmadigindan bu istek tuhaf geldi evet. :)

Bizden ulke olarak bir sey olmaz.
Demokrasiden bir sey anlamamisiz.
Herkes baskalarini bir rahat biraksa islerine burnunu sokmasa da ozgur olabilsek.
Onun yerine kutuplasiyoruz, olan bu.

Turkiye'de bu plajin acilisinin ulkenin radikal islamcilarin toplandigi bir parti iktidari zamaninda ve karma okullarin, pembe otobuslerin tartisildigi bir zamana denk gelmesi tabii ki manidar... Ancak Turk erkeklerinin de buyuk bir cogunlugunun ne kadar "abaza" oldugu dusunulurse artik boyle bir plajin acilmasi da ihtiyac haline gelmis. Sahsen ben cocuklarim okula baslayana dek plaj ziyaretlerimi, yani yaz tatillerimi hep Eylul ayina filan denk getirirdim. Okullar acilip yazin bittiginin ilk mujdeleri geldiginde bizim Turk toplumunun plaj mevsimi de biter, ortalik sadece turislere kaldiginda plajlarin da zevki en alasindan cikardi, israrli gozler ve tacizlerden uzak bir sekilde.. Adamlar dogustan medeni diycem, hani su gavur dedikleri, itirazlar yukselecek, ama oyle.. En huzurlu tatiller turistler cogunlukta iken olanlar.. Neyse, o yuzden, sadece kadinlara acilmis bir plaj bana pek abes gelmiyor, ben bile rahatlikla giderim, ancak belki boyle bir zamanda gene problemler, laf atmalar cikabilir, hasemalilar bikinilere karsi! falan...:KK53: neyse canim, kadin kadina kavganin da zevki baska olur... Belki iki takim kurup plaj voleybolu yapar, kozumuzu paylasiriz...:rolleyes:

Yorumunuzun erkekler kısmına katılıyorum:KK70:Dün bakalım ilçem halkı ne yapıyor diye plaja doğru indim, vallahi görseniz yeni akrabalıklar doğmuştu, adamlar hiç kadın görmemiş sanki, etrafta karın içeri göğüs dışarı, en süper benim vücudum, bak nasıl vahşi erkeğim modunda dolaşan adamları görünce gülme tutuyor beni:KK70: çoğunda kas yok ama sanırsınız hepsi birer Rambo, öyle kasılıyorlar vücutlarını sergilerken, bana derler Türk erkeği havasıyla yerli yabancı turist kadınlara göz süzmeleri, yüzme tekniklerini ve suda topla danslarını göstermeleri yok mu takdire şayan:KK70:

Sözümün bundan sonrası genele yöneliktir.
Kadınlar plaj şimdi açılmış olabilir ama "Kadınlar Plajı" son 12-13 yılda ortaya çıkan bir uygulama değil.
42 yaşındayım, ben genç kızkende Kadınlar Plajı vardı, en az 20 sene öncesine dönün, o zaman kim yönetiyordu bizi?

Pembe otobüs, kız erkek ayrımı, kadınların bedeni ve yapmaları gerekenler üzerine direktifler verilmesi, ayrıştırmalar bunların hepsini eleştiririm, karşı olduğum çok şey var fakat Kadınlar Plajı konusunda çifte standart var, zamanında taaa 20 yıl önce bu tip plajlar açılmaya başlandığında niye tepki görmedi?

Birşeye karşıysak bunu kim yaparsa yapsın karşı olup eleştirmemiz lazım, bırakın Antalya'daki plajı, İstanbul'da ilk kadınlar plajı açıldığında neden protesto edilmedi, neden ayrıştırıyorlar denilmedi, yapan x olunca başka, y olunca başka tavır mı sergileniyor?

Büyükada Kadınlar Plajı, Kefken Kadınlar Plajı, Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı, Poyrazköy Kadınlar Plajı'nın tarihi yeni değildir.

Ben o zamanda karşı değildim, şimdi de karşı değilim kadınlar plajına ama pembe otobüs deyin bakın nasıl hararetle eleştiririm.
Ama şu olursa kıyameti koparırım, kadınlara illa kadınlar plajına gideceksiniz diye baskı yapılırsa, halk plajlarında kadınlı erkekli denize giren kadınlar taciz edildiğinde, rahatsız edildiğinde kadınlar plajına gidin söylemi olursa veya özellikle taciz edilmelerine müsade edilip psikolojik baskı uygulanırsa o zaman tavrım başka olur lakin ülkede ilk kadın plajını açan bu hükümet değil, zaten özellikle İstanbul bu tip plajlarla kaynıyor.

Yorumunuzun erkekler kısmına katılıyorum:KK70:Dün bakalım ilçem halkı ne yapıyor diye plaja doğru indim, vallahi görseniz yeni akrabalıklar doğmuştu, adamlar hiç kadın görmemiş sanki, etrafta karın içeri göğüs dışarı, en süper benim vücudum, bak nasıl vahşi erkeğim modunda dolaşan adamları görünce gülme tutuyor beni:KK70: çoğunda kas yok ama sanırsınız hepsi birer Rambo, öyle kasılıyorlar vücutlarını sergilerken, bana derler Türk erkeği havasıyla yerli yabancı turist kadınlara göz süzmeleri, yüzme tekniklerini ve suda topla danslarını göstermeleri yok mu takdire şayan:KK70:

Sözümün bundan sonrası genele yöneliktir.
Kadınlar plaj şimdi açılmış olabilir ama "Kadınlar Plajı" son 12-13 yılda ortaya çıkan bir uygulama değil.
42 yaşındayım, ben genç kızkende Kadınlar Plajı vardı, en az 20 sene öncesine dönün, o zaman kim yönetiyordu bizi?

Pembe otobüs, kız erkek ayrımı, kadınların bedeni ve yapmaları gerekenler üzerine direktifler verilmesi, ayrıştırmalar bunların hepsini eleştiririm, karşı olduğum çok şey var fakat Kadınlar Plajı konusunda çifte standart var, zamanında taaa 20 yıl önce bu tip plajlar açılmaya başlandığında niye tepki görmedi?

Birşeye karşıysak bunu kim yaparsa yapsın karşı olup eleştirmemiz lazım, bırakın Antalya'daki plajı, İstanbul'da ilk kadınlar plajı açıldığında neden protesto edilmedi, neden ayrıştırıyorlar denilmedi, yapan x olunca başka, y olunca başka tavır mı sergileniyor?

Büyükada Kadınlar Plajı, Kefken Kadınlar Plajı, Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı, Poyrazköy Kadınlar Plajı'nın tarihi yeni değildir.

Ben o zamanda karşı değildim, şimdi de karşı değilim kadınlar plajına ama pembe otobüs deyin bakın nasıl hararetle eleştiririm.
Ama şu olursa kıyameti koparırım, kadınlara illa kadınlar plajına gideceksiniz diye baskı yapılırsa, halk plajlarında kadınlı erkekli denize giren kadınlar taciz edildiğinde, rahatsız edildiğinde kadınlar plajına gidin söylemi olursa veya özellikle taciz edilmelerine müsade edilip psikolojik baskı uygulanırsa o zaman tavrım başka olur lakin ülkede ilk kadın plajını açan bu hükümet değil, zaten özellikle İstanbul bu tip plajlarla kaynıyor.

Baska kadinlar plajlarindan haberim yoktu. Bilseydim ben de giderdim, degisiklik olurdu. Kirmizi ile alintiladigim yere gelince... Hic birsey sebepsiz degil.. Yillardir kadinlar plajlari zaten vardi diyorsunuz, hic kimse simdiye kadar protesto etmemis, neden simdi? Neden AKP yapinca? Aslinda sorunuzun cevabi gene mesajinizin icinde... Evvelkilerin bir haber degeri yok ise, simdikinin var ise vardir bir hikmeti.. Icgudulerimiz algida daha secici, mantigimiza nazaran... O yuzden bazen bilincalti ve icguduler mantigin bir adim otesine gecebilir.

ayrı belediye ve halk otobüsleri minübüsler olsun..sıkıyorsa kurtuluruz toplu taşıma araçlarındaki sapıklardan:KK59:ama yapmazlar:KK45:

X