Kadınlar plajında kadınlı erkekli denize girecekler

örtünmekten kasıt ne peki? baş örtüsü mü? ne? çarşaf mı? takva elbisesi mi? pardesü mü? ne kadar örtünmek lazım,, asgari nereleri örtmek lazım? neyle örtmek lazım, mesela cıvıl cıvıl renklerle örtmek uygun mu?

işte bunlara verilecek cevap islam çeşitlerine göre degişir. sana göre örtüdür, digerine göre çarşaf giymeyen günah işler, digerine göre peçe de takmak zorundasındır hatta güneş gözlügü de...

öyle kesin emir diye bir şey bu konuda.

aslında kesin emir diye birsey var.. lakin bunları günümüz hocaları da diyanet de gündeme getirmez,gizlerle.. misal verecek olursam da müslümanların örnek aldığı peygamber ve sahabe eşleri baştan aşagı ortunurlerdi. gelgelim günümüz de bu olayy değişim göstermiş farklı şekiller ortaya cıkmıs. aynı şey yahudiler ve hristiyanlar için de geçerli aslında.. yıllarca bi tahrip olma var değişim gösterme var yoksa yasaklar yine aynı yasak haramlar yine aynı haram.

örtünmekten kasıt ne peki? baş örtüsü mü? ne? çarşaf mı? takva elbisesi mi? pardesü mü? ne kadar örtünmek lazım,, asgari nereleri örtmek lazım? neyle örtmek lazım, mesela cıvıl cıvıl renklerle örtmek uygun mu?

işte bunlara verilecek cevap islam çeşitlerine göre degişir. sana göre örtüdür, digerine göre çarşaf giymeyen günah işler, digerine göre peçe de takmak zorundasındır hatta güneş gözlügü de...

öyle kesin emir diye bir şey bu konuda.
ÖZELDEN ATMIŞTIM AMA!!

aslında kesin emir diye birsey var.. lakin bunları günümüz hocaları da diyanet de gündeme getirmez,gizlerle.. misal verecek olursam da müslümanların örnek aldığı peygamber ve sahabe eşleri baştan aşagı ortunurlerdi. gelgelim günümüz de bu olayy değişim göstermiş farklı şekiller ortaya cıkmıs. aynı şey yahudiler ve hristiyanlar için de geçerli aslında.. yıllarca bi tahrip olma var değişim gösterme var yoksa yasaklar yine aynı yasak haramlar yine aynı haram.

günümüz hocası falan degil, bu tartışmalar hep vardı. yeni çıkan şeyler degil.

kesin emir diye bir şey yok. kesin emir diyorsan, buyur getir bakalım neredeymiş o emir.

günümüz hocası falan degil, bu tartışmalar hep vardı. yeni çıkan şeyler degil.

kesin emir diye bir şey yok. kesin emir diyorsan, buyur getir bakalım neredeymiş o emir.

forumda ayet hadis gibi şeylerin paylaşılması yasakmış o yuzden bişey getiremiyorum :)

ve bu tartışmalar hep yoktu 1400 yıl once kimse ortunme konusunu tartışmıyordu herkes baştan aşağı örtünüyordu yüzleri de dahil olarak. birçok hadis de bu mevcut..

forumda ayet hadis gibi şeylerin paylaşılması yasakmış o yuzden bişey getiremiyorum :)

ve bu tartışmalar hep yoktu 1400 yıl once kimse ortunme konusunu tartışmıyordu herkes baştan aşağı örtünüyordu yüzleri de dahil olarak. birçok hadis de bu mevcut..
burada yasak değil. siyasette sadece dini konu konuşmak serbest.

yasak degilmiş din konuşmak... ok nerede yazıyor bu 'kesin' emir?

Allah Teala şöyle buyurmuştur: “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle (Herhangi bir ihtiyaç için dışarı çıkarken) dış örtülerini üzerlerine alıp örtünsünler Bu onların başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri için daha uygundur. Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” (Ahzab 59)

Bu Ayetten Sahabeler Yüzün Örtülmesi Gerektiğini Anlamıştır Abdurrazzak, Ma’mer – İbn Huseym – Safiyye bt. Şeybe – Ümm Seleme radıyallahu anha isnadıyla rivayet ediyor:

Bu ayet (Ahzab 59) nazil olunca Ensar kadınları başlarında karga varmış gibi sükûnet içinde oldular üzerlerinde siyah çarşaflar vardı.”4
Aişe radıyallahu anha’dan gelen rivayette; “Allah ilk muhacir hanımlara rahmet eylesin. “Ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle…” ayeti nazil olunca elbiselerinin bir parçasını yırtarak yüzlerini örttüler. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in arkasında başlarında kargalar varmış gibi namaz kıldılar.”5

4 Ebu Davud (4101-4) Taberi (22/29) Beyhaki (2/234, 7/88) Ahmed (6/30) Hakim (2/397) Tefsiru Abdurrazzak (2/101) İbn Ebi Hatim (10/3154) Cessas (3/372) İbnu Katan Kitabu’n-Nazar (s.175) Cemu’l-Fevaid (5730) Suyuti Durru’l-Mensur (8/208) en-Nihaye (3/352) İbni Kesir (6/482) Kayrevani Cami (210) Belazuri (1/574) 5 Buhari (4759) Ebu Davud (4102) Taberi (18/94) Beyhaki (7/88) İshak b. Rahuye (1280) Hakim (2/431, 4/216)) İbnu Katan Kitabu’n-Nazar (s.173) İbn Ebi Hatim Tefsir (8/2575) Fethu’l-Bari (8/490) İbni Habib Gaye ve Nihaye (s.213) Durru’l-Mensur (8/209) Zemahşeri Keşşaf (4/401)

Ümmü Atiyye'den rivâyet olunduğuna göre, o şöyle demiştir:
"Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- bizlere, ergenlik çağına eren kızları, hayız gören kadınları ve evlenme çağındaki bâkire kızları Ramazan ve Kurban bayramlarına çıkarmamızı emretti.Hayız gören kadınlara gelince, onlar namaz vaktinde namaz kılınan yerden (musalla'dan) uzak dururlar, hutbeye ve müslümanların duâlarına şâhit olurlar (iştirak ederler).

(Ümmü Atiyye):

- Ey Allah'ın elçisi! Bizden birisinin cilbabı yoksa ne yapmalıdır? diye sordum.

Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- buyurdu ki:

- Kızkardeşinin ihtiyacı olmadığı cilbabını ödünç alıp giyer." (Buhârî ve Müslim).

Âişe'den rivâyet olunduğuna göre, o şöyle demiştir:

"Biz, Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- ile birlikte ihramlı kadınlar olduğumuz (yüzlerimiz açık olduğu) sırada süvâriler (binekliler) yanımızdan (biz kadınlar topluluğunun yanından) geçip giderlerken tam bizim hizamıza geldiklerinde her birimiz cilbabını başından yüzünün üzerine doğru sarkıtırdı.Bizi geçip gittikleri zaman yüzümüzü açardık." (Ebu Dâvud; hadis no: 1562).

şuan bunları bulabildim gerekli araştırmaları yaptıgınız da daha fazlasını bulabilirsiniz..

Siyaset bölümünde kaynaklı, haber sitelerinde yayınlanmış dini haberler paylaşılmışsa bunun üzerine yorum yapmak serbest lakin bu konunun haber içeriğinde örtünmeyle ilgili birşey yok, yani içerikle bağdaşan yorum olması lazım.
İçerik ne? Kadınlar Plajı protestosu:KK66:
Altını çizdiğim noktayı özellikle belirttim, serbest diye herşeyi burda konu olarak açmayın diye, haberi yapılmış, haber sitelerinde yayınlanmış içerik paylaşımı yapılıyor siyaset bölümünde:)

Adam sevgilisiyle el ele tutusup ayni lavaboya giriyor yurtdisinda sahit oldum.Kimse de yadirgamiyor bizler disinda.Biz yine feryat figan...Kalkmis plajin bayan erkek ayri olmasindan dem vuruyoruz...Erkeklerimiz okuz.Onlari yetistiremeyisimizi nerelere bagliyoruz.Sahilde 70 yasindaki teyzem de 20li yaslarda citir hanim kizimiz ustsuz gunesleniyordu.Biri de donup bakmadi bizimkiler disinda.Bu toplumsal bisey.Sığız sığ

bazıları günah falan demiş ama bunu 'islam böyle diyor' gibisinden söylemeyin. 'benim kafamdaki islama göre günah' deyin. çünkü bi başkalarının kafasındaki islama göre çarşaf giymemek de agır bir günah, ya da erkeklerin arasında çalışmak... bir başkasının kafasındaki islama göre el ele horon da günah olmayabilir.

yani bu işin çözümü yok. bir kaç tane de kadınlara özel plaj oluversin. buna karşı çıkmanın geçerli bir nedeni yok.

kafadaki islam diye bir şey mi varmış.İslam islamdır.Kafadakini işin içine sokmadığımız sürece en mükemmelidir de.Ama ne yazık ki islamı düzgün yaşayamıyoruz.İslamı kullanarak adam öldürüyoruz,sonra da dinimzi iyi bilmeyen,belli bir birikmişlikle gelmeyen,zaten en ufak zorlukta yılacak olanlar da islamı böyle zannedip soğuyorlar dinimizden.

Adam sevgilisiyle el ele tutusup ayni lavaboya giriyor yurtdisinda sahit oldum.Kimse de yadirgamiyor bizler disinda.Biz yine feryat figan...Kalkmis plajin bayan erkek ayri olmasindan dem vuruyoruz...Erkeklerimiz okuz.Onlari yetistiremeyisimizi nerelere bagliyoruz.Sahilde 70 yasindaki teyzem de 20li yaslarda citir hanim kizimiz ustsuz gunesleniyordu.Biri de donup bakmadi bizimkiler disinda.Bu toplumsal bisey.Sığız sığ

rica ederim rahat yaşamayı,insanın kafasına göre hareket etmesini,soyunmasını olması gereken bir şey gibi göstermeyin.Bunun sığlıkla ilgisi yok.Elbette öyle birine erkeğin gözünü dikip bakması doğru değil.Ama ben de görsem pek hoş şeyler düşünmem açıkçası.En çok da üzülürüm onun sonraki yaşamı için.

kafadaki islam diye bir şey mi varmış.İslam islamdır.Kafadakini işin içine sokmadığımız sürece en mükemmelidir de.Ama ne yazık ki islamı düzgün yaşayamıyoruz.İslamı kullanarak adam öldürüyoruz,sonra da dinimzi iyi bilmeyen,belli bir birikmişlikle gelmeyen,zaten en ufak zorlukta yılacak olanlar da islamı böyle zannedip soğuyorlar dinimizden.

rica ederim rahat yaşamayı,insanın kafasına göre hareket etmesini,soyunmasını olması gereken bir şey gibi göstermeyin.Bunun sığlıkla ilgisi yok.Elbette öyle birine erkeğin gözünü dikip bakması doğru değil.Ama ben de görsem pek hoş şeyler düşünmem açıkçası.En çok da üzülürüm onun sonraki yaşamı için.

işte bu çok doğru teşhis.
bu tarz şeylerden dolayı insanlar islamdan korkuyor. hala recmi ve işidi savunan insanları kkda gördükten sonnra ben korkuyorum şahsen.

Kime gore neye gore?
Siz hos karsilamazsiniz ben karsilayabilirim ya da birak naparsa yapsin diyebilirim.binlerce km uzakta cok daha rahat haraket edebildigimizi gordum malesef.

Bence çok güzel bir uygulama. Deniz'i olan her şehirde yapsalar keşke. Insanlar tesettürsüz olmasa bile erkeklerle girmek istemiyor, hadi onu geçtim güneşlenmek istiyorsun serseri takımları bakıyor. Evli bir bayanın yaşadığı şehirde girmesi tanıdık erkekler olunca hoş olmuyor. Atıyorum komşum neden bilsin benim vücudumu .
Bir çok açık bayan biliyorum tesettür otellere giden plajı ayrı diye. Neden bir ton para ödensin.
Bence çok güzel bir uygulama kadınlar plajı :KK66:)
Örneğin bu site kadınlara özel kadınlar klübü çok hoş bir site :KK66:)

işte bu çok doğru teşhis.
bu tarz şeylerden dolayı insanlar islamdan korkuyor. hala recmi ve işidi savunan insanları kkda gördükten sonnra ben korkuyorum şahsen.

recm ve işidi savunan kimmiş kk da ? umarım beni düşünerek yazmamışsındır :) yoksa cok güleceğim

Allah Teala şöyle buyurmuştur: “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle (Herhangi bir ihtiyaç için dışarı çıkarken) dış örtülerini üzerlerine alıp örtünsünler Bu onların başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri için daha uygundur. Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” (Ahzab 59)

Bu Ayetten Sahabeler Yüzün Örtülmesi Gerektiğini Anlamıştır Abdurrazzak, Ma’mer – İbn Huseym – Safiyye bt. Şeybe – Ümm Seleme radıyallahu anha isnadıyla rivayet ediyor:

Bu ayet (Ahzab 59) nazil olunca Ensar kadınları başlarında karga varmış gibi sükûnet içinde oldular üzerlerinde siyah çarşaflar vardı.”4
Aişe radıyallahu anha’dan gelen rivayette; “Allah ilk muhacir hanımlara rahmet eylesin. “Ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle…” ayeti nazil olunca elbiselerinin bir parçasını yırtarak yüzlerini örttüler. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in arkasında başlarında kargalar varmış gibi namaz kıldılar.”5

4 Ebu Davud (4101-4) Taberi (22/29) Beyhaki (2/234, 7/88) Ahmed (6/30) Hakim (2/397) Tefsiru Abdurrazzak (2/101) İbn Ebi Hatim (10/3154) Cessas (3/372) İbnu Katan Kitabu’n-Nazar (s.175) Cemu’l-Fevaid (5730) Suyuti Durru’l-Mensur (8/208) en-Nihaye (3/352) İbni Kesir (6/482) Kayrevani Cami (210) Belazuri (1/574) 5 Buhari (4759) Ebu Davud (4102) Taberi (18/94) Beyhaki (7/88) İshak b. Rahuye (1280) Hakim (2/431, 4/216)) İbnu Katan Kitabu’n-Nazar (s.173) İbn Ebi Hatim Tefsir (8/2575) Fethu’l-Bari (8/490) İbni Habib Gaye ve Nihaye (s.213) Durru’l-Mensur (8/209) Zemahşeri Keşşaf (4/401)

Ümmü Atiyye'den rivâyet olunduğuna göre, o şöyle demiştir:
"Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- bizlere, ergenlik çağına eren kızları, hayız gören kadınları ve evlenme çağındaki bâkire kızları Ramazan ve Kurban bayramlarına çıkarmamızı emretti.Hayız gören kadınlara gelince, onlar namaz vaktinde namaz kılınan yerden (musalla'dan) uzak dururlar, hutbeye ve müslümanların duâlarına şâhit olurlar (iştirak ederler).

(Ümmü Atiyye):

- Ey Allah'ın elçisi! Bizden birisinin cilbabı yoksa ne yapmalıdır? diye sordum.

Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- buyurdu ki:

- Kızkardeşinin ihtiyacı olmadığı cilbabını ödünç alıp giyer." (Buhârî ve Müslim).

Âişe'den rivâyet olunduğuna göre, o şöyle demiştir:

"Biz, Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- ile birlikte ihramlı kadınlar olduğumuz (yüzlerimiz açık olduğu) sırada süvâriler (binekliler) yanımızdan (biz kadınlar topluluğunun yanından) geçip giderlerken tam bizim hizamıza geldiklerinde her birimiz cilbabını başından yüzünün üzerine doğru sarkıtırdı.Bizi geçip gittikleri zaman yüzümüzü açardık." (Ebu Dâvud; hadis no: 1562).

şuan bunları bulabildim gerekli araştırmaları yaptıgınız da daha fazlasını bulabilirsiniz..

iyi.. her şeyden önce hangi islam çeşidine inandıgını bilmem iyi oldu. ana hatlarıyla, kuran, hadis, sünnet diyorsun... büyük ihtimalle de hanefi mezhebindensindir. kaba taslak ögrenmiş oldum.

öncelikle ben senden 'kesin emir' istedim. Kuran'daki kesin emirler şöyle olur;
- farz kılındı denir,
- haram kılındı denir,
- kötü bir harama teşbih edilir (benzetilir),
- sert bir şekilde uyarılır ya da tehdit edilir.

bir şeyin kesin emir olması için yukarıdaki gibi olması lazım. oysa verdigin ayette ben kesin emir göremiyorum. ''daha uygundur'' diyor ayette, yani ortada bir emir degil, bir tavsiye söz konusu. sebebi de ''başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri''. bu bir tavsiye sadece, iffetini korumak ve erkekler tarafından rahatsız edilmek istemeyenlere kolaylık olsun diye.

iki şekilde de anlaşılabilecek bir şey var ortada. ''başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri'' gerekçesi, iki şekilde anlaşılır.
- ya yüzlerini bile kapatsınlar da kimse onları tanımasın ve rahatsız etmesin diye.. bu mana mantıklı gelmiyor.
- ya da ortalıktaki diger kadınlar gibi fazlaca açık dolaşmasınlar, görüldüklerinde hür ve iffetli kadınlar olarak tanınsınlar da erkekler sarkıntılık yapmasın diger kadınlara yaptıgı gibi. ben de böyle oldugunu anlıyorum mesela. bu yüzden de yüzlerini kapatmalarından degil, daha kapalı giyinmeleri gerektigini anlıyorum. ne de olsa o devirlerde salaş gezen, gögüsleri açıkta gezen bir sürü kadın var.

hadis kısmına geçersek, ''bez parçasını kesip yüzlerini örttüler'' hadisine iman ediyorsan, senin de yüzünü tamamen örtmen gerekir, örtüyor musun bilmem... ama burada bahsedilen baş örtüsü degil, peçedir.

''cilbab'' hadisi de başörtüsüyle ilgili degil, giysidir. cilbab denilen normal üst giysisidir. az önce de yazdım, gögüsleri açık gezenler vardı o devirlerde.

diger hadis de peçe ile ilgili...

sonuç olarak kesin bir emir yok örtüyle ilgili... tabi bir de başörtüsü bir dini sembol degil sadece, ayrıca bir kıyafettir. bunu dünyanın her yerinde binlerce yıl kullandı insanlar. şapka olarak, kalpak olarak, tülbent olarak... vs. yani yeni çıkan bir şey degil bu, islamın bahsettigi ise, gögüslerin ve dekoltenin kapatılmasıdır. oysa yeni türban baglama şeklinde türban gögsü kapatmaz bile. bu da çok enteresan.

islam, islam degildir. insanın kafasına ne kadar uyuyorsa, canı ne kadar istiyorsa o kadar islamdır.

her zaman ''gerçek islam bu degil'' diye savunma yaparlar, ama bir kişi de çıkıp gerçek islamı anlatmaz. tek söylenilen, ''din mükemmeldir ama insanlar uygulayamıyor''. belki de uygulanabilecek bir şey olmadıgındandır, ya da belki de gerçekten mükemmel degildir?

recm ve işidi savunan kimmiş kk da ? umarım beni düşünerek yazmamışsındır :) yoksa cok güleceğim

owww... eger kuran, hadis, sünnet diyorsan, recme karşı olamazsın çünkü hadiste geçiyor. işte ben de bundan bahsediyorum. canının istedigi kadar müslümansın.. kabul etmek istemesen de...

Bence de kadınlar plajı olmalı ben gitmem o ayrı ama gitmek isteyenlere haksızlık :KK12: yalnız bu düşüncem toplu taşıma için geçerli değil ne yani kocamla bir yere gidecek iken ayrı ayrımı gideceğim mümkün değil :KK14:

Ben bu topikte konu içeriğine yorum yapın yazdım diye hatırlıyorum:KK64:
Plajla recm, plaja protestoyla örtünme ne alaka:KK14:

X