Kadınlar Kulübü Güzellerinin Güzellik Sırları

Güzellik sırları demeyelimde bakımlı olmanın sırları diyelim biz buna :)
Bende oldukça bakımlı olduğumu düşünürüm :)
Gelelim neler yaptığıma :)
Baştan aşağı doğru gidelim:)
Saç:Saçlarıma düzenli olarak bakım yaparım gerek uzaması için gerek saçlarımı onarması için..
Bunlar, barcelino yağı, sinameki karışımı, hindistan cevizi yağı, badem yağı..bunları belirli aralıklarla saçlarıma uygularım. Saçlarımı şampuanladıktan sonra watsondan ballı maskemi uygularım on dakikaya yakın bekletirim saçımda ve yıkarım...
Saçlarımı kurutmadan önce glissin saç spreyini sıkarım saçlarım daha rahat taranır... Daha sonra sadece uçlarına avonun bakım yağından sürerim ve saçlarımı kuruturum.
Bazen maşa yapar bazende düzleştiririm... Tabi bunları yapıcaksam ısıya karşı etkili bi ürün kullanırım benimki glissin bi ürünü...
Yüz: İşte benim uğraşmayı çok sevdiğim yer :) Ben her duştan sonra yüzüme peeling yaparım... Haftada 3 kere kille diğer günler normal bi ürünle benim kullandığım rosensedı ama bitti :)
Peelingten sonra laktik asit ve gülsuyu ile karıştırdığım toniğimi sürerim biraz zaman geçtikten sonrada göz çevresi kremimi ve yüz kremimi sürerim... Gece de aynı işlem devam eder tabiki peeling hariç :) Önceden yağ karışımlarıda yapardım ama 1 aydır yapmıyorum elimdeki yağları bitirmek adına yine yağ karışımıma başlayacağım bi etkisi olmadı ama zararıda olmadı :)
Dudaklarımıda mutlaka diş fırçaladıktan sonra fırçalarım.Sonrada gün boyu hep nemlendiririm çünkü çok kururlar.
El ve tırnak: Bazen doğal maskeler yaparım.. Gece gündüz ihtiyaç hissettiğim her zaman krem sürerim. tırnaklarım dönem dönem soyulur ve çabuk kırılır bu yüzden kalyon kullanırım hep ve ojesiz çıkmam :) Birde bazen tırnaklarımın güçlenmesi için arada lavanta yağı kullanırım.
Vücut: Duştan sonra mutlaka güzel kokan vücut losyonları kullanırım ve parfüm sıkarım benim için güzel kokmak çok önemlidir hafif bi ter kokusuna bile tahammül edemem...
Genital bölge için duşta mutlaka günlük temizlik jellerinden kullanırım ve duş sonrasında genital deodoranttan sıkarım :)
Ayak: Ayaklarımada sabah ve akşam krem sürerim eğer kremimi bitmişse vazelin kullanırım:)

Benim günlük bakımım bunlar...
Bu arada az makyaj yaparım. Makyajda doğallık her zaman tercihimdir.
Spor yapmıyorum çünkü çok zor geliyor ama bu aralar aldığım kiloların etkileri bana selülit olarak geri döndüğü için biraz spor yapmam benim için çok iyi olucak:) yeniden pilatese başlamalıyım:)

Son düzenleme:
çok bakımlı değilim ama elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.

haftada bir peeling yapıyorum yüzüme. . 2 ayda bir kil maskesi yaparım.(sıklaştırsam olur aslında) akşamları gül suyuyla yüzümü temizler nemlendiricimi sürer yatarım.

saçlarıma maşa-düzleştirici kullanmıyorum. uzayana kadar da yapmayı düşünmüyorum.haftada 1 yada 2 kere fön çektirirm. bazen onu da yapmam çok yıpranmasın diye ..saçlarım boyadan dolayı aşırı yıpranmıştı. kısacık kestirdim. uzayana dek korumam lazım .o yüzden düzleştirici- fönden uzak durmaya çalışıyorum. haftada 1 sinameki yapıyorum. syoss saç kremini kullanıyorum. çok memnunum. tararken gliss sprey sıkıyorum daha kolay açılsın diye.

ojesiz dolaşmamaya gayret ederim.

abartılı makyaj yapmam. eyeliner-beyaz göz kalemi-rimel-hafif allık yeterli . çalışmıyorum hep evdeyim ama hergün uygularım bunları.

duştan sonra vücuduma losyon, nemlendirici süreyim, yüzüme maske uygulayayım diyorum ama kızım rahat vermiyor hiç. anca bunları yapabiliyorum.

Son düzenleme:
yahu okuyuncaaaa sizleri ben bayaaa tembelmişimmmm iyi kocam beni almışşşşşşşşş:KK66:

nerden başlasam yaa yardım :KK66: aklımdaki ilk etap genital bikini epilasyon bence tüy olmaması baya güzellik :KK66:

Güzellik sırları demeyelimde bakımlı olmanın sırları diyelim biz buna :)
Bende oldukça bakımlı olduğumu düşünürüm :)
Gelelim neler yaptığıma :)
Baştan aşağı doğru gidelim:)
Saç:Saçlarıma düzenli olarak bakım yaparım gerek uzaması için gerek saçlarımı onarması için..
Bunlar, barcelino yağı, sinameki karışımı, hindistan cevizi yağı, badem yağı..bunları belirli aralıklarla saçlarıma uygularım. Saçlarımı şampuanladıktan sonra watsondan ballı maskemi uygularım on dakikaya yakın bekletirim saçımda ve yıkarım...
Saçlarımı kurutmadan önce glissin saç spreyini sıkarım saçlarım daha rahat taranır... Daha sonra sadece uçlarına avonun bakım yağından sürerim ve saçlarımı kuruturum.
Bazen maşa yapar bazende düzleştiririm... Tabi bunları yapıcaksam ısıya karşı etkili bi ürün kullanırım benimki glissin bi ürünü...
Yüz: İşte benim uğraşmayı çok sevdiğim yer :) Ben her duştan sonra yüzüme peeling yaparım... Haftada 3 kere kille diğer günler normal bi ürünle benim kullandığım rosensedı ama bitti :)
Peelingten sonra laktik asit ve gülsuyu ile karıştırdığım toniğimi sürerim biraz zaman geçtikten sonrada göz çevresi kremimi ve yüz kremimi sürerim... Gece de aynı işlem devam eder tabiki peeling hariç :) Önceden yağ karışımlarıda yapardım ama 1 aydır yapmıyorum elimdeki yağları bitirmek adına yine yağ karışımıma başlayacağım bi etkisi olmadı ama zararıda olmadı :)
Dudaklarımıda mutlaka diş fırçaladıktan sonra fırçalarım.Sonrada gün boyu hep nemlendiririm çünkü çok kururlar.
El ve tırnak: Bazen doğal maskeler yaparım.. Gece gündüz ihtiyaç hissettiğim her zaman krem sürerim. tırnaklarım dönem dönem soyulur ve çabuk kırılır bu yüzden kalyon kullanırım hep ve ojesiz çıkmam :) Birde bazen tırnaklarımın güçlenmesi için arada lavanta yağı kullanırım.
Vücut: Duştan sonra mutlaka güzel kokan vücut losyonları kullanırım ve parfüm sıkarım benim için güzel kokmak çok önemlidir hafif bi ter kokusuna bile tahammül edemem...
Genital bölge için duşta mutlaka günlük temizlik jellerinden kullanırım ve duş sonrasında genital deodoranttan sıkarım :)
Ayak: Ayaklarımada sabah ve akşam krem sürerim eğer kremimi bitmişse vazelin kullanırım:)

Benim günlük bakımım bunlar...
Bu arada az makyaj yaparım. Makyajda doğallık her zaman tercihimdir.
Spor yapmıyorum çünkü çok zor geliyor ama bu aralar aldığım kiloların etkileri bana selülit olarak geri döndüğü için biraz spor yapmam benim için çok iyi olucak:) yeniden pilatese başlamalıyım:)

ooooooooooooo ben bunlarn hepsini yapsam akşamı edrim herhalde.diğer işlri hangi ara yapıyorsun canım yaaa.ben kalkınca yüzümü yıkadığıma şükrediyorum.tabii saçlarımı yapmadan da çıkmam ama okadar yaniii....

ooooooooooooo ben bunlarn hepsini yapsam akşamı edrim herhalde.diğer işlri hangi ara yapıyorsun canım yaaa.ben kalkınca yüzümü yıkadığıma şükrediyorum.tabii saçlarımı yapmadan da çıkmam ama okadar yaniii....

Şu an çalışmıyorum ben o yüzden fazlasıyla zamanım var ama bunları yapmak içinde çok fazla zaman gerekmiyor gerçekten :)

vucudum ıcın, formum ıcın yaptıklarım:

bol bol su ıcmek, süt ve yogurt yemk, ıse, bakkala oraya buraya yürüyerek gıtmek cünkü masa basında calısıyorum haraketsız kalıyorum..

sıgara kullanıyorum ama dıs bakımına cok önem verıyorum..günde 3 defa fırcalarım ve dıs beyazlatıcı ürünler kullanırım..her ay dıs fırcası degıstırım ve düzenlı olarak dıs doktoruna gıderım..dıs ve agız bakımı en önemlı nokta benım ıcın..

bır ınsan güldügü zaman 32 dısde meydan da oluyor malum =D

6-7 saat arası uyumaya calsıyorum..vıtamınlı, saglıklı yıyecekler yemeye özen gösterıyorum..

onun dısında cıldıme, sacıma maske fln uygulamam..temız olmasına özen gösterırım cıldımın..makyajımı sılerım..dudaklarıma vitamin shake imi sürerım :KK70: ellerım kremlıdır hep..deodrantsız cıkmam evden..

her aksam bütün vucudumu kremledıgım ıcın artık o güzel koku ıyıce sınmıs tenıme..=)

tırnaklarım her daım ojelıdır.. calısıyorsam kemık rengı, pudra rengı, grı tonları kullanıyorum ızınlıysem rengarenk oluyor tırnaklaım :KK70:
ayaklarım ıcınde vazelın uygulayıp corap gıyıyorum ertesı gün yumusak oluyorlar..

saclarımdan dolayı dogustan sanslıyım sanırım..

öyle yanı..bıraz bakım yaptıgın an kendın ıcın, saten bu bıle mutlu edıyor ınsanı =)

dısten sonra benım ıcın önemlı olan, catlak sahıbı olmamak.. o yüzden bütün vucudumu nemlendırıyorum hergün..ödüm kopuyor catlaktan..

Genç ve güzel oyuncu Sinem Kobal güzelliğiyle ekranlarda olsun katıldığı davetlerde olsun göz dolduruyor.Peki Güzel oyuncunun bu güzelliğinin sırrı ne hiç merak ettinizmi bayanlar işte sizlere Sinem Kobal'ın Güzellik Sırları Kendi sözleri ile yaptığı açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Saç ve makyajla uğraşmaktan keyif aldığını söyleyen güzel oyuncu saç ve makyaj konusunda arkadaşlarının el becerisi olduğunu söylediklerini sözlerine ilave ediyor.Güzel oyuncu ayrıca Birilerini hazırlamayı çok sevdiğini söylüyor.Sinem Kobal Saçlarına evde sürekli bakım yaptığını söyleyen güzel oyuncu enteresan bir teknik kullandığını da belirtti.

Aslında saçlarımızı kuruturken dahi yıpratıyoruz, bu yüzden bakım yaptırmak epey mühim. Zamanım varsa kuaföre giderim, yoksa evde kendim tabii yağlarla maskeler hazırlarım. Özellikle aktarlarda satılan yılan yağı'ile saç bakımı yapmanın faydasını görüyorum. Hem saçı besliyor, ve hem de uzamasını hızlandırıyor. Yağın kokusu birazcık kötü fakat buna değiyor diye sözlerine ekliyor.

Sinem Kobal yılan yağı kokusundan kurtulmanın yöntemini de şu şekilde açıklıyor.bakım akabinde yıkarken evvela saç kremi, sonrasında şampuan, sonrasında tekrar saç kremi uyguluyorum. Böylece saç uyguladığım maskeden daha basit arınıyor diyor.Sinem Kobal Zaten setlerde devamlı makyajlı olduğu için makyaj yapmaya gerek duymadığını söylüyor. Sadece bir dudak nemlendiricisi ve maskara uyguluyorum diyor.

Osmanlı saraylarında Valide Sultan'dan hasekilere, gözdelerden cariyelere bütün kadınlardan beklenen 'Temizlik, zarafet ve hüner'di. Tıp tarihi uzmanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş, rekabet nedeniyle sarayda kadınların güzellik sırlarını kimselerle paylaşmadığını vurguluyor: "Kim o konuda ne biliyorsa onu uygular ve daha güzel olmaya çalışırdı."

Dr. Altıntaş, "Gülsuyu çok önemli bir güzellik malzemesiydi. Nemlendirici, tonik ve kırışık giderici olarak kullanılıyordu. Doğal ürünler kullanan saray kadınlarının güzelliği dillere destandı" diyor.

Yüz için karbonat: Yüzü beyaz ve gergin göstermek için bir çeşit kurşun karbonat kullanılıyordu. Bu karbonat yüze sürülüp biraz bekletiliyor ve ardından gülsuyu ile temizleniyordu.

Ağız kokusuna karşı: O dönemde de hiç istenmeyen bir şeydi ve ağız yemeklerden sonra gülsuyu, sirkeli su ile çalkalanırdı.

Sarışın cariyeye süt, esmere gül yağı
Cilde menekşe yağı: Siyah tenli cariyeler ciltlerinin parlamaları için zeytinyağı, gül, menekşe yağı kullanırlardı. Beyaz tenli cariyeler ise kavun çekirdeği, bakla ve sütü tercih ediyorlardı. Bakım için acı badem yağı, dişleri beyazlatmak için şeker, tuz, ve çöven suyu kullanıyorlardı.

Vazgeçilmez obje sürme: Sürme her zaman kullanılan bir güzellik malzemesi idi. Sarayda revaçta olan ise Isfahan sürmesiydi. Bu sürme gözleri, kirpikleri koruyup, göz keskinliğini sağlıyordu. Sadece gözleri iri göstermek için değil, hastalıklardan korumak için de tercih ediliyordu.

Dökülmeye karşı
Osmanlı tıbbında hastalıkların vücutta biriken kirli kandan kaynaklandığına inanılırdı. Saç dökülmesinde de bir miktar kirli kanı alarak vücudun temiz kan yapmasını yapıyorlardı. Ardından mersin yağı veya sakız yağı sürülüyordu. Bu karışımın mazı da eklenince dökülmeyi önlediğine inanılıyor.

Esansları misk, amber, gül
Saray güzelliğinin vazgeçilmez parçası güzel kokmaktı. Misk, amber ve gül kokuları en çok sevilen kokulardı. Kokulu yağları ve suları özellikle gülsuyunu çok kullanıyorlardı. Kıyafetlerini ise güzel kokulu tütsülerle güzel kokulu hale getiriyorlardı. Bunun için özellikle reyhan ve elma kokusu tercih ediliyordu.

Kaynak: Gazete Vatan / Pınar Tarcan

Haftanın bakım günü geldiyse bu haberi okuduktan sonra etrafta güzellik avına çıkın. Bakın aklınıza hiç gelmeyen şeylerde ne gibi güzellik tüyoları gizliymiş!

Talk pudrası
Yağlı saçlar için süper bir çözüm! Saçlarınızı yıkayıp fazla suyunu aldıktan sonra bir tarakla kökten uca tarayın ve bir süre bekletin. Sonra durulayın. Saçlarınızın yağlanma süresi uzayacaktır.

Kabartma tozu ve su
Diş macununuz yoksa hemen biraz su ve biraz kabartma tozu karışımını macun kıvamına getirerek sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Kibrit ve tırnak
Kibritin kenarıyla tırnak kenarlarınızı törpülediğinizde çıkan fazlalıkları düz ve pürüzsüz şekilde temizleyebilirsiniz.

Şeker ve vazelin
Çatlak ya da kuru dudaklarınız için vazelin ve şekeri karıştırarak hamur kıvamına getirin. Bunu bir diş fırçasına sürerek dudaklarınızı hafif hafif fırçalayın. Bu işlem ölü deriyi atar ve kan dolaşımını hızlandırarak canlı ve dolgun dudaklara sahip olmanızı sağlar.

Oje ve anahtar
Aradığınızı anahtarı kolaylıkla bulmak için renkli ojelerle boyayın.

Pamuklu çubuk
Eyelinerı gölgelendirmek ya da far sürmek için kullanabilirsiniz.

Mısır unu
Cildinizin yağlıysa makyaj yapmadan önce ince bir kat sürebilirsiniz.

Bebe yağı
Mobilyalara damlayan ojenin üzerine birkaç damla damlatırsanız çözeceğini görürsünüz.

Deodorant
Ayakkabı ayağınızı vuruyorsa roll-on ya da stick deodorantla o alanları yumuşatabilirsiniz.

Saç kremi
Traş edeceğiniz bölgeye sürebilirsiniz.

Çekmece içi kaşıklık
Güzellik malzemelerinizi kolayca organize etmek için kullanabilirsiniz.

Kilit
Makyaj çantasının fermuarına takarak çocukların kurcalamasını ya da açılıp çantanıza dağılmasını önleyebilirsiniz.

Buzluk
Saç düzleştirici gibi büyük ve çok yer kaplayan malzemeleri saklayabiilirsiniz.

Saç spreyi
Ruj bulaşan yere sıkın ve 10 dakika sonra yıkayın.

Toka
Çok şık bir kitap ayracı olarak kullanabilirsiniz. Hem sayfanız, hem de tokanız kaybolmaz!

Tuz
Bir su bardağı suyun içine bir çorba kaşığı tuzu ekleyerek saçlarınıza bu karışımla masaj yapın. Saçınızdaki fazla yağı atacaktır.

Limon
İki adet limonu dilimleyerek yarım su bardağı suyun içinde iyice kaynatın. Soğuduktan sonra sprey şişesine boşlatın. Artık hem güzel kokulu, hem de saç sağlığınızı koruyucu spreyiniz hazır.

Dudak kremi
Tırnak etleriniz kuru ve çatlaksa üzerine dudak kreminizden sürmeniz hem görünümünü, hem de çatlaklarını düzenleyecektir.

Mayonez
Saç diplerinizi güçlendirmek ve yıpranmasını önlemek için yarım su bardağı mayonezi iyice saç diplerinize yedirerek masaj yapın. 15 dakika beklettikten sonra iyice durulayın.

Tırnak cilası
Klasik bir öneri, fakat çoğu zaman hayat kurtarıyor. Yanınızda her zaman tırnak cilası bulundurmalısınız. Çünkü çorabınız kaçtığında onu durdurmanın en güzel yolu budur.

Yulaf unu
Yüzünüzü beslemesi ve sivilcelerinizi azaltması için yarım su bardağı ılık suyun içine 2 çorba kaşığı yulaf ununu karıştırın ve yüzünüze sürün. 5-10 dakika sonra iyice durulayın.

Zeytinyağı
Maniküre başlamadan önce tırnak etlerinizi iyice yumuşatmak istiyorsanız yemeklik yağlar size yeterli olacaktır. Yapmanız gereken yağı bir kaba dökmek ve bir süre parmak uçlarınızı içinde bekletmek...

Vazelin
Maskaranızın gücünü arttırmak için kirpik kaldırıcınıza vazelin sürün ve kirpiklerinizi o şekilde kaldırın. Üzerine maskaranızı sürdüğünüzde kirpiklerinizin hem daha düzgün, hem de daha dolgun olduğunu göreceksiniz.

Kulak çubuğu
En sevdiğiniz ruju, farı ve alığı yanınızda taşıyamıyorsanız onları bir çubuğa sığdırabilirsiniz. Nasıl mı? Sevdiğiniz renkleri pamuklu çubuğun ucuna iyice yedirin ve bunları bir kutu içinde çantanıza koyun. Lazım olduğunda makyaj malzemeleriniz hazır olacak!

Kaynak: Elmaelma

kızlar anladığım kadarıyla kendinize baya bakıyorsunuz :KK1: peki çatlaklar için bi öneriniz var mı?

kızlar elimde güzellik,sağlık ilgili kocaman bir arşiv var. sormak istedikleriniz olursa elimden geldigince cevaplarım.

bir ara bu guzellikle ilgili konularda arastırma cok yapıyordum sonra sıkıldım saldım kendimi :) birkaç basit ama mühim öneri benden,
1. en eski ve en iyi peeling işlemi keselenmektir. her banyo da olmasa da haftada 2 kere keselenin. ancak beyaz tenli ve teni hassas olan hanımlar asırı bastırmadan keselensin zira yara ve tahriş edebilirler ciilrtlerini.
2. nemlendiricilerinizi banyodan sonra keselendıkten sonra uygularsanız her zaman daha iyi ve daha kalıcı sonuç alırsınız.
3. kullandıgınız urunlerin tahriş edici olmup olmadıgını oftalmik ve dermatolojik olarak test edilip edilmedigini mutlaka arastırın sorun. özellikle gunluk yuz yıkama kullandıgınız yuz temizleyiciler,özel sabunlar ve peeling jelleri daha tahriş edici özelliklere sahip olabilir.
4. her urun her ciltte aynı etkiyi yapmaz ben asırı beyaz tenlı ve hassas ciltli biri olarak mesela bana netrugınanın urunleri iyi gelmiyor yuz temızleme jeli tahriş ediyordu cildimi kullanamadım. ama garnierden memnun kaldım. ama bu da baskasına iyi gelmeyebilir.
4. yuz maskelerini uygularken bılmenız gereken bır kac husus var. bazı meyveler cok isitlidir ve fazla kullanımı yada yanlış kullanımı tahrıs edicidir. limon,üzüm suyu,domates bunlardan bir kacı eger yine hassas ya da kuru bir cildiniz varsa dikkatli olun bunları kullanırken.
5. en iyi nemlendirici sudur ama hangi su ve nasıl içilmeli. ph degeri bazik olan su içmelisiniz zira gun boyu yedigimiz yiyecekler kanın ph degerini düşürür yani asidik yön gösterir bunu dengelemek gerekir. ph degeri 7 den fazla olanlar bazik özelliktedir. çeşme suyu içmeyin özellikle buyuk şehirlerdeki hanımlar. ve sularınızı plastik kaplarda damacanalarda tutmayın. yemeklerden hemen once veya hemen sonra su içmek mideyi şişirir. yemek sırasında ara ara su içmek hazmi kolaylaştırır. gün boyunca aç olmamak kaydıyla ara ara bol bol su için en güzel nemlendirici ve temizleyici sudur. oksijeni bol su kaliteli sudur.yani suda çözünmüş oksijen bulunur dogal kaynak suları bu yönden zengindir.
6. maden suyunu hepimiz biliriz. maden suyunu da cok az veya cok tok karına icmeyin. tonik olarak kullanabilirsiniz cildi güzelleştirir.
7. cilt güzellii ciltte bulunan yapıtaşlarının guzelligine baglıdır. bunlar nedir: mineraller,kollajen(proteinler) elastin(proteinler), su, vitaminler,cilt altı kasları ve bagları (protein ve karbonhidratların moleküler baglarla oluşturdukları yapılar). bu sebeple mineraller, azot (bazı guzellik salnlarında uygulanır) protein moleküllerinin yapısında da bulunur,ozon (3 adet oksijen molekülünün oluşturdugu yapı) yine güzellik salonlarında uygulanır. özetle demek istedigim cildin yapı taşlarını dogru kaynaklardan vucudunuza alırsanız işte o zaman saglıklı ve guzel bir cildiniz olur.nedir bunlar:
a) su (yukarıda bahsettim
b) kırmızı et yiyin ama dogru pişirme yöntemiyle tüketin.
c)balık yiyin
d)asitli gazlı içeceklerden uzak durun. kullandıgınız guzellık urunlerinin phlarına dikkat edin.
e)bol bol oksijenli havada yuruyuş.
f) maden suları (dogal olacak)
g) içmecelere gidin.
h) yüz kesesi yapın ancak dairesel hareketlerle ve satılan özel keselerle. nemlendirmeyı unutmayın ardından.
j)yuzunuzu soguk su ıle yıkayın eger sinuzit vb bir şikayetiniz yoksa. kan dolaşımı acısından daha iyidir her zaman.bu ek olarak özellikle yazın yuzunuzu yıkadıgınız suya taze nane yaprakları ılave edin son durulamayı bununla yapın.
8. cildi dışarıdan beslemek için ise cilt tipinizi iyi bilin. ben mesela karma ciltliyim. ve piyasadaki karma cilt ürünlerinin cogu yanlış lanse edilir. yanak bölgelerim kuru alın bolgem yaglıdır. bu sebeple yanaklarıma yag bazlı bir nemlendirici alın bölgeme su bazlı bir nemlendirici uygulamak denge acısından daha iyidir. özellikle karma ciltlerde tek urunu butun yuze uygulamak yanlıştır.
9. yaz kış cildinizi güneşten koruyun. uygun guneş kremleri kullanın. esmer dahi olsanız. ama bnm gibi bir cilde sahipseniz extra koruma gerekir
10. süt için. yukarıda organik yapısından azıcık bahsettim cildin işte bir diger yapı taslarının oluşumu ve birleşimi için süt de cildin dostudur.
11. vitamin ve mineraller için badem ceviz cilt dostudur ancak cok yaglı bir cildiniz varsa dikkat edin sivilcelere.

şimdilik benden bu kadar :13:

Bir de bben anlatayım neler yaptığımı:
*Haftada bir dönüşümlü olarak aspirin - bal maskesi ve kil - biberiya yağı - limon karışımı maskelerimi yaparım.
*İki günde bir mutlaka duş alırım, ve vazgeçilmezim duş jelleridir. Özellikle amerikan malı satan bir dükkandan bulduğum duş jelleri bir harika.
*Duştan sonra yine aynı yerden aldığım Degree marka kol altı roll onunu sürüyorum, kesinlikle tavsiye ederim. Ben zaten çok terlemem ama hiç kokutmuyo diyebilirim, bir yerlerde bulursanız kaçırmayın derim.
* Her banyo sonrası saçlarıma onarıcı bakım serumu uygularım, canlarım onları çok seviyorum ama ne yazıkki tam istediğim gibi gür değiller yazıkbana
* Ellerimi ve tırnaklarımı çok beğenirim yapısı güzel çok şükür, ojesiz ve törpüsüz gezmem.
* Dışarı çıkacaksam eğer eyeliner, rimel, allık üçlüsünden vazgeçmem.
* Dudaklarım için şekerle vazelini karıştırıp peeling yaparım ve geceleri vazelin sürmeden yatmam.
Benim yaptıklarım genel olarak bunlar şimdi yazılanları okumaya başlıcam eminim öğreniceğim çok şey var herkese güzel bakımlı günler :KK54:

Öyle aman aman tavsiyeler değil belki ama ben de yapıyorum bakımlı olmak için bir kaç şey.
-Saçlar: Saçlarıma her banyodan sonra nemlendirici ve şekillendirici köpük uyguluyorum. Akat Gardi diye bi marka olması lazım.Haftada bir de Gliss marka bi ürün var sprey gibi onu sıkıyorum banyodan sonra kolay taranıyor.
-Dişler:KK70:işlerimi önce normal macunla fırçalıyorum,sonra içinde aleo vera olan macun gibi bi şey var dişteki lekeleri temizliyor onunla fırçalıyorum en son da Colgate marka ağız bakım suyuyla gargara yapıyorum.
-Yüz:Özellikle yazın dışarı çıkmadan önce güneş kremi sürmeye dikkat ediyorum.Yatmadan önce bi sabunum var onunla yıkıyorum ve Bepanthol nemlendirici sürüyorum.2 ya da 3 haftada bir peeling yapıyorum.Bazen de burdan öğrendiğim maskeleri yapıyorum.:KK34: Burnumda siyah noktalar var onun için Bimde satılan burun bantlarını kullanmıştım işe yaramıştı ama şu an var mı Bimde o bantlardan bilmiyorum.
-Eller:Ellerimi haftada bir zeytinyağıyla ovuyorum.Her gün nemlendirici sürmeye dikkat ediyorum.Tırnaklarıma pek fazla törpü yapmıyorum çok sık olmasa da oje sürüyorum.
-Ayaklar:Haftada bir ılık suyun içine tuz,limon,sirke atıp(onu da burdan öğrendim :) ) o suda bekletiyorum.Her akşam da çatlak giderici bi krem var onu sürüyorum.
-Makyaj:Özel bi gün olmadığı sürece pek makyaj yapmıyorum pek de sevmiyorum ama yapacaksam da bi rimel bi dudak kremi sürüyorum.

Benim bu kadar :)

X