merhaba kızlar,
Daha önceleri daha fazla güzellik uğruna yapmadığım şey kalmamıştı.Solaryumdan çıkmazdım mesela risklerini bile bile!saatlerce güneşlenir acımadan cildimi kızartırdım patates gibi.Ve bunları zararlarını bile bile yapmak çok acı verici.Saçlarımı sürekli farklı renklere boyatır devamlı açtırma işlemi yapardım.İhtiyacım olmamasına,mükemmel bir cildim olmasına rağmen ağır makyaj yapar fondötensiz markete dahi gitmezdim.Anlayacağınız kendime etmediğim kötülük kalmamıştı.Saç kaynağı,ipek kirpik uygulaması dahil!Artık bunların hiç birisini yapmıyorum,mesela yaz-kış güneş koruması olmadan dışarı çıkmıyorum,ki bu herkesin yapması gereken en büyük cilt sağlığı uygulamasıdır.Paraya kıyılacak en önemli şeydir güneş koruması.Solaryum merkezlerinin önünden uçarak geçiyorum,asla güneşlenmem,güneş ışınlarının en az etkili olduğu sabah 06:00-10:00 ile 17:00-20:00 arası yüksek koruma faktörlü kremlerle yüzerim.Yazın sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa duş alırım.Kışın saçlarım nemsiz ve yıpranmış olduğundan haftada 3 defa duş alırım.Ayda bir defa yaz-kış hamama gider terleyip toksin atar, kese,masaj yaptırırım.Günde 3 defa dişlerimi fırçalar 8 ayda bir dişlerimi kontrol ettiririm.Kırmızı et yemem )yiyemiyorum açıkcası küçükken kurban bayramı kazası yaşadığımdan dolayı)balık yemeyi çok severim,haftada en az bir defa balık yerim.Saçlarıma her duştan sonra zeytinyağı sürerin,saç uçlarına ve boylarına,bir daha ki yıkamama kadar yağlı kalır ama vıcık vıcık değil,nasıl sizler saç serumu sürüyorsunuz avon un falan benim de öyle,saçta kaldığı sürece saça bakım yapıyor ve saçlarıma çok çok özel bir davete katılmadığım sürece maşa,fön,düzleştirme uygulatmam.daima örer ve örgülü haliyle topuz yaparım,çok fazla dış etkene maruz kalmadığından yıpranmaz ve çok hızlı uzar tavsiye ederim saç uzatmak isteyen varsa,ayrıca çok da şık görünür.Cildim ergenlik döneminde kuru,daha sonraları yağlı şimdi de yağlıya dönük karma ne idüğü belirsiz cins bir durumda
yanaklarımda kistli sivilceler çıkardı bir aralar,kullanmadığım ilaç yapmadığım maske kalmamıştı,dermatoloğum benzamcyn verdi kullandım iyi geldi,en çok beyaz kilden memnun kalmışımdır.Şu an sivilce problemim yok,siyah nokta derdim hiç olmadı şükür,kullandığım ürünler de öyle pahalı değil,yüz yıkama jeli olarak loreal in yeşil ambalajlı dengeleyici özellikli karma ciltler için bir ürün,çok memnunum.Her duşa girdiğimde garnier 3 in 1 ile peeling yapıyorum ve bu üründen de çok memnunum.Haftada bir defa beyaz kil maskesi yapıyorum.vücudumu palmolive thermal spa mavi olan ile yıkıyorum,nemlendirici ya da yağ uygulamıyorum kendi yağı ile nemleniyor sıkıntı yaşamıyorum.Sadece ayda bir keseden sonra menekşe yağı ile nemlendiririm o da keseden sonra cilt çok hassaslaşır egzama problemi yaşamamak için.sabah-akşam cildimi yüz yıkama jeli ile yıkar karma ciltler için uygun bir nemlendirici ile nemlendiririm.Manikür asla yapmam yaptırmam da.Çok sağlıksız ve enfeksiyon kapma riski yüksek bir işlem.tırnaklarım orta uzunluktadır,saçıma z.yağı sürdükten sonra ellerimi yıkamam,biraz limon damlatıp tırnaklarımı ve ellerimi ovarım hem tırnaklarıma bakım yapar hem de ellerimi yumuşatır.Oje ayda bir sürerim o da regl olunca çünkü namaz kılıyorum malum abdest alırken uğraşmak gerekiyor.Günde şu kadar litre diyemem ama bolca su içmeye gayret ediyorum sırf güzellik için değil sağlığımı ve organlarımı korumak için,bu da cildime olumlu etki ediyor.Günde bir fincan filtre kahve içerim bu nedense tutkudur bende sabahları içerim günümü zinde geçirmeme yardımı olur.Her gün en az 3 fincan yeşil çay içerim çok severim çünkü:) yeşil çay vücuda çok faydalı kesinlikle tavsiye ederim.Haftada 2 defa kırmızı pancardan salata yapar yerim bu tarifi yengemden öğrenmiştim kendisi rustur ve çok güzel cildi vardır bana cildini güzelleştiren ve sağlık kazandıran bir sebze olduğunu söylemişti gerçekten de öyle,kesinlikle tavsiye ediyorum,bolca tüketin ve çocuklarınıza yedirin,sağlık kaynağı tamamen.makyaj konusunda eskiden dediğim gibi gereksiz boyaya batar çıkardım.şimdi bikaç sivilce lekem sebebiyle lekelerin üzerine kapatıcı uyguluyorum,sadece üst kirpiklerime rimel sürüyorum ve dudaklarıma niveanın renksiz nemlendiricisini kullanıyorum,göz makyajımı da kendi yaptığım doğal makyaj temizleyici ile temizliyorum,göz çevrem hem daha genç,kirpiklerim daha uzun,gür ve dökülmüyorlar.Ben ipek kirpik uygulaması yaptırmıştım o zaman kirpiklerimi kesmişlerdi bu temizleyici ile tekrar uzadılar çok şükür.Fırsat buldukça bolca uyuyorum,uykuyu severim garfield a benzetirler bu yüzden beni
mutlaka her gün ne olursa olsun 30 dk kadar yürürüm,bu da size verebileceğim en iyi tavsiyedir,her gün yürüyüşe çıkın,dışarı çıkın gezin bu hem cildinize hem vücudunuza hem de sinirlerinize iyi gelecektir.Ayrıca hastalıklardan da sizi koruyacaktır.Stresten uzak tutacaktır.Kesinlikle çıkın gezin.Ne kadar uzun yazdım okurken sıkılacaksınız ama yazdıkça yazıyor insan.Kusura bakmayın kızlar.Eğer sorularınız olursa bildiğim ölçüde yardımcı olmaya çalışırım,çünkü yıllardır saçtı ciltti uğraşa uğraşa bayağı bilgi sahibi oldum
Bu arada sigara içiyorsanız hemen bugün bırakın.hepinizi öptüm