İşte benimkiler:
- her sabah mutlaka ama mutlaka sebamedle yüzümü yıkarım
- ardından göz kremimi (dermalogica total eye care with spf 15, göz altı morluklarına da birebir kızlar kesinlikle deneyin) ve kışsa olay microsculpting kremimi, yazsa bepanten kremimi sürerim
- üstüne mutlaka 50 faktörlü güneş kremimi sürerim. yaz kış. ölü gibi beyazım, kızarayım, çillerim çıksın istemem..
- çok hafif göz makyajı yaparım, allık sürerim. max factor, loreal veya body shop ürünlerini kullanırım. nadiren de ruj sürerim, ruh halime bağlı :)
- akşam mutlaka makyajımı sebamedle ve bir parça sünger yardımıyla peeling yaparak temizlerim
- arada tonik kullanırım, kendi imalatım yeşilçay & soda karışımım..
- ardından gene göz kremimi ve olay kremimi sürerim
gece asla makyajla yatmam, yatanı çok fena kınarım
bunlara ek olarak:
- haftada bir avokado yağı, zeytinyağı, badem yağı karışımını saçlarıma uygularım. avokado yağı japon kadınlarının bir numaralı tercihi, ve inanın saçları süper yapıyor.:87:
- 2 günde bir saçlarımı yıkarım (biraz kirleniyor 2. günde ama böylesi daha sağlıklı, napalım)saçlarım bir ara strese bağlı çok döküldüğü için şampuanıma (novokrin kullanıyorum ama hiç bir faydasını görmedim tek başına kullanırken) mutlaka 2şer bepanten ve bemix ampül kırarım. loreal professional'in bakım maskesini saç kremi niyetine kullanırım (strawberry'de var kuaförde satılanın yarı fiyatına, ve çooook uzun süre dayanıyor inanın). sirkeli suyla son durularım, bioblas saç dökülmesine karşın bakım kremini saç uçlarına sürerim (bu da çok garip ama saçları kendiliğinden yatıştırdığı için kullanıyorum, benim saçma salak dalgalı saçlarımı yatıştırıp bir nebze düzleştiriyor, daha bakımlı görünüyorlar.):81:
- 3 haftada bir mutlaka saçlarımı boyarım (saçalarım hızlı uzuyor biraz da benim takıntım gene, açık kumral olmama rağmen bu aralar koyu kestane kullanıyorum loreal amonyaksız boyalar kesinlikle favorim). anne tarafına çekmişim çok erken beyazlar çıkmaya başladı
- Ağda yapmam, sevmiyorum yapış yapış... epilasyon makinasını ne zaman açsam bir dünya batığım olur. aslen açık kumral olduğum için çok az tüyüm var zaten, onları da mutlaka jiletle hallederim.
- her gün mutlaka duş alırım. tüm bedenime mutlaka krem sürerim, ya da banyoda bebe yağı sürerim, duş sonrası deodorant sıkarım ya da deotak krem kullanırım (ter kokmak takıntısı var da)
- saçlarımı çok az kuruturum, fön çekmem düzleştirmem. senelerce düzleştirdim mahvettim, şimdi toplamaya çalışıyorum işte
- haftanın genelde 4 günü (keşke 6 olsa) 15-20 dk evde spor yapmaya çalışırım. bunun dışında yürüyebildiğim heryere yürürüm
- haftada 1 maya&bal karışımını cildime uygularım, aklıma eserse ve evde varsa yoğurt limon karışımı sürerim. mutlaka haftada 1 peeling yaparım (body shop vitamin c peeling'i, cildi yormuyor tavsiye ederim), clinique deep clean masque de arada yapmaya çalışırım unutmazsam :)
bunların dışında yediklerime dikkat ederim, dişlerimi günde en az 2 fırçalarım, parfüm mutlaka sürünürüm, yeşil çayımı eksik etmem, çok su içerim... sigara haftasonu türk kahvesi yanında 1-2 hariç hiiiiç içmem (o kadar da keyif olsun azcık
). cilt karma ama sivilcesiz, biraz parlak, boy 1.68, kilo 53, yaş gerçekte 32 ama 25'den fazla gösterdiğimi kimse düşünmüyor
böyle sıralayınca baktım da ne çok uğraşıyormuşum kendimle
ama değiyor inanın, ve bir alıştınız mı sabah rutininiz 10 dk, akşam rutininiz duşla beraber 20 dk derken hayatınızın bir parçası haline geliveriyor
:82: