Kadın ve erkek ne kadar eşit?

O erkekleri yetiştirenler bakımından evet kadınlar.
Bugün biz Eşit değiliz diyorsak ki maalesef değiliz kadınların kadınları hor gördüğündendir.

evet mesela kol tüylerimi alma sebebimde kadınlar, arkadaş kol tüyüde kalıversin, siz alıyorsunuz diye ben de almak zorunda kalıyorum, çünkü toplum olması gereken bu diye bakıyor bir süre sonra olaya, mesela siz topuklu giyiyorsunuz diye ben de giyiyorum, yeter ya

Ben topuklu giymiyorum, canım isterse belki ama insanlar giyiyor diye asla giymedim, makyajda yapmadım, giyim benim özgürlüğüm, edepsiz birşey yapmıyorum kendi hak ve özgürlüklerimi dilediğim gibi kullanıyorum

valla diğer kadınların çoğunluğu yapınca kendimi baskı altında hissediyorum ben, yapma demi, ama işte insanın aklına takılıyo

valla diğer kadınların çoğunluğu yapınca kendimi baskı altında hissediyorum ben, yapma demi, ama işte insanın aklına takılıyo
Yapma ciddiyim yapma, eğer normalde topuklu giymekten hoşlanmıyorsan, kollarındaki tüyleri almaktan rahatsızsan yapma.
Ben bu konuda oldum olası kalıplara uymadım, annemle dahi çok çatışmışızdır, özellikle hani büyüklerin gelinlik çağa geldi dedikleri dönem var ya, işte o dönem annem etek bluz ve topuklu giyen hanım kız olmamı çok istedi, yapmadım, eşimle sözlendim, artık sözlüsün etek giy dedi giymedim
Evlenirken gelinlik giymedim yahuşimdi de aynıyım, bir kot bir tişört, Ayağımda spor ayakkabı, çoook canım isterse elbise giyer bir sandalet takarım ayağıma, elbiselerim bile spordur.
Sonuçta toplumu etkileyecek, ayıplanacak birşey yapmıyorum ki, Kıyafet özgürlüğümü yaşıyorum.
Bana biçilen kalıplara uyamam zira yapı olarak kibar görünen, döpiyes giyip stiletto giyebilecek biri değilim, 14-15 yaşına kadar sokaklarda çıplak ayak gezen babasının dükkânında macun çekip üstübülerle üzerinden boya temizleyen biriydim

zaten annem beni bunalıma sokuyo neden giyinip süslenmiyosun normal kadınlar gibi diye

sana da bravo, işte buna devrim derim

benim içinde aynen senin gibi rahatlık önemli ama işte bazı bazı normal olmaya çalışıyorum

bende öyleydim ve hemen yine biz kadınların taktığı isim "erkek Fatma" lakabını aldım
yani özgür kız değil erkekleşmiş oluyoruz.

Valla ben bu yaştan sonra o sivri topuk ayakkabıları giymeye çalışırsam yürümeyi yeni öğrenen Ördek yavrusuna dönerim belki dolgu topuk veya kalın topuk giyerim ama o çivi gibi topukları ı-ıh, ya zaten sırıtır bendeetek desen toplayamam, ben koltukta otururken sıkılıp yerde bağdaş kuran biriyim, cıksss benden hanım hanımcık kadın olmaz

bende öyleydim ve hemen yine biz kadınların taktığı isim "erkek Fatma" lakabını aldım
yani özgür kız değil erkekleşmiş oluyoruz.

Ohoooo annem bana neler demedi ki ama yok, bu kumaştan o elbise biçilmiyor

- Kadın ve erkek eşit olabilir mi, bu mümkün mü?
- Kadın ve erkek neden eşit olsun ki zaten?
- Kadın - erkek eşitligi tam olarak nedir?
- Genel manada eşitlik nedir? Tanımı var mıdır? Mümkün müdür? Olması gereken midir?
- Kadın - erkek eşitliginin olmaması kötü bir şey midir gerçekten de? Ya da genel manada eşitsizligin olmaması?

.... vs.

''eşitlik'' kelimesi öyle abartıldı ki... Artık iyice komediye döndü hatta artık saçmalık halini aldı. Bu kelimenin insan zihnindeki algısıyla fena oynadılar ve artık bir tabu haline geldi. Dokunulmazlıgı olan bir kelime neredeyse. Böyle saçma bir kavrama neden bu kadar sarılır insanlar? İlginç... Gerçi nedenleri az çok belli ama, neyse...

Ayrıca şu yorum da gayet yerinde ;

Kendimizi bir an için kuram teorisyenlerine benzettim , yorumları okuyunca

Bende ''eşit değiliz , eşitte olmamalıyız'' akımının savunucularındanım .

Ama her akımda olduğu gibi bunu da çeşitlere ayırmak mümkün tabii .

Yaradılışta eşitsizlikçilerdenim ben

Haklardan bahsetmiyorum yani , verilmiş haklarda teoride üstünüz aslında . Pratiğe dökülmeyişinden de rahatsızım .

Kadının naifliği beni rahatsız etmiyor mesela , ama ''erkek gibi kadın'' , ''karı gibi dedikodu'' , ''kız gibi ağlama'' deyimlerine gıcığım o ayrı.

Kadınları bu kadar mağdur göstermeniz doğru değil.
Saçı süpürge etmek filan modası geçti bu anlayışın.
Erkekler tabii ki fashıon tvden fırlamış gibi gözükmemizi beklerler.
İşsiz kaldığı ve eve para getirmediği anda adamları kapının önüne koyanlar da kadınlardır.
Kadınlar sandığınız kadar güçsüz ve zavallı değil.

O zaman siz bir derdim var bölümümüze bir göz atın, eşlerinden şiddet gören kadınları, eş korkusuna, maddi imkansızlıklar sebebiyle boşanamayan kadınları okuyun, birde bu bölümde Sakine isimli 14 Yaşında evlendirilip Kocası tarafından öldürülen kadını, Maria'nın hikayesini okuyun.

siz de boşanma davalarına bir göz atın.
kadın paralı erkek ister ,boşanma davalarının çoğu maddiyat sebebiyledir.
Hem evde oturacaksın .hem adam parasız kalınca boşayacaksın hem de vay erkekler aldatır .rus kadınlarına bakar diyecekszin.Öyle bir dünya yok.
Verdiğiniz örnekler uç örnekler..

o kadınların çoğu kocaları çalışmasını istemediği için çalışamıyor. uç örnekler değil bunlar. ulustan,etilerden bahsetmiyoruz. bdv türkiyedeki kadınları yansıtıyor. uç olan sizin dedikleriniz

hiç alakası yok okypete.
Etiler Ulus filan değil Bağcılarda da durum aynı Bayrampaşada da.

Gayet gerçekçi örnekler zira haberlere manşet olmayanları da gördüm çevremde ama farklı pencerelerden baktığımız için ortak bir noktada buluşamayız.
Ruslar nereden çıktı Ruslara bakar demem ben, erkekte nefes alsın yeter mantığı daha baskındır çünkü.
Bakınız nenesi yaşındaki kadınlara tecavüz edenler
Size iyi forumlar...

konumuz cinsellik mi?
kadın erkek eşit değildir zaten.
doğurganlık özelliğimizin olması bize kapris ayrıcalık hakkı vermez.
erkek cinselliği ile kadın cinselliği de farklıdır ama tekrar diyorum uç örnekler veriyorsunuz .
Benim erkek kardeşim de babam da nenesi yaşındaki kadınlara ahlaksızlık yapmaz.Buradaki birçok kadınınki de yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…