O erkekleri yetiştirenler bakımından evet kadınlar.
Bugün biz Eşit değiliz diyorsak ki maalesef değiliz kadınların kadınları hor gördüğündendir.
Ben topuklu giymiyorum, canım isterse belki ama insanlar giyiyor diye asla giymedim, makyajda yapmadım, giyim benim özgürlüğüm, edepsiz birşey yapmıyorum kendi hak ve özgürlüklerimi dilediğim gibi kullanıyorumevet mesela kol tüylerimi alma sebebimde kadınlar, arkadaş kol tüyüde kalıversin, siz alıyorsunuz diye ben de almak zorunda kalıyorum, çünkü toplum olması gereken bu diye bakıyor bir süre sonra olaya, mesela siz topuklu giyiyorsunuz diye ben de giyiyorum, yeter ya
Ben topuklu giymiyorum, canım isterse belki ama insanlar giyiyor diye asla giymedim, makyajda yapmadım, giyim benim özgürlüğüm, edepsiz birşey yapmıyorum kendi hak ve özgürlüklerimi dilediğim gibi kullanıyorum
Yapmavalla diğer kadınların çoğunluğu yapınca kendimi baskı altında hissediyorum ben, yapma demi, ama işte insanın aklına takılıyo
Yapmaciddiyim yapma, eğer normalde topuklu giymekten hoşlanmıyorsan, kollarındaki tüyleri almaktan rahatsızsan yapma.
Ben bu konuda oldum olası kalıplara uymadım, annemle dahi çok çatışmışızdır, özellikle hani büyüklerin gelinlik çağa geldi dedikleri dönem var ya, işte o dönem annem etek bluz ve topuklu giyen hanım kız olmamı çok istedi, yapmadım, eşimle sözlendim, artık sözlüsün etek giy dedi giymedim
Evlenirken gelinlik giymedim yahuşimdi de aynıyım, bir kot bir tişört, Ayağımda spor ayakkabı, çoook canım isterse elbise giyer bir sandalet takarım ayağıma, elbiselerim bile spordur.
Sonuçta toplumu etkileyecek, ayıplanacak birşey yapmıyorum ki, Kıyafet özgürlüğümü yaşıyorum.
Bana biçilen kalıplara uyamam zira yapı olarak kibar görünen, döpiyes giyip stiletto giyebilecek biri değilim, 14-15 yaşına kadar sokaklarda çıplak ayak gezen babasının dükkânında macun çekip üstübülerle üzerinden boya temizleyen biriydim
Yapmaciddiyim yapma, eğer normalde topuklu giymekten hoşlanmıyorsan, kollarındaki tüyleri almaktan rahatsızsan yapma.
Ben bu konuda oldum olası kalıplara uymadım, annemle dahi çok çatışmışızdır, özellikle hani büyüklerin gelinlik çağa geldi dedikleri dönem var ya, işte o dönem annem etek bluz ve topuklu giyen hanım kız olmamı çok istedi, yapmadım, eşimle sözlendim, artık sözlüsün etek giy dedi giymedim
Evlenirken gelinlik giymedim yahuşimdi de aynıyım, bir kot bir tişört, Ayağımda spor ayakkabı, çoook canım isterse elbise giyer bir sandalet takarım ayağıma, elbiselerim bile spordur.
Sonuçta toplumu etkileyecek, ayıplanacak birşey yapmıyorum ki, Kıyafet özgürlüğümü yaşıyorum.
Bana biçilen kalıplara uyamam zira yapı olarak kibar görünen, döpiyes giyip stiletto giyebilecek biri değilim, 14-15 yaşına kadar sokaklarda çıplak ayak gezen babasının dükkânında macun çekip üstübülerle üzerinden boya temizleyen biriydim
zaten annem beni bunalıma sokuyo neden giyinip süslenmiyosun normal kadınlar gibi diye
sana da bravo, işte buna devrim derim
benim içinde aynen senin gibi rahatlık önemli ama işte bazı bazı normal olmaya çalışıyorum
bende öyleydim ve hemen yine biz kadınların taktığı isim "erkek Fatma" lakabını aldım
yani özgür kız değil erkekleşmiş oluyoruz.
sonuncu da olabilirdik, yine iyi durumdayız bence.Ayyy 130. Sıradayız. Son 20'ye girmişiz çok şükür.
Eşit olmak mümkün değil, çünkü biz eşitliği kadının erkekleşmesi olarak algılıyoruz. Ve bu yüzden kemikleşmiş bir erkek tipi inşa ediyoruz.
Erkek üst model kadın ise çeşitli donanımlar ile ona yetişmeye çalışan alt model.
Her alanda erkekleri baz alıp kadının durumunu bunun üzerinden iyileştirmeye çalışıyoruz. Ve böylelikle kadın ile erkeği eşitleyeceğimizi düşünüyoruz. Halbuki fikir dna mıza işlemiş bir erkek profili var. Patriarki!
Kadın erkek eşittir diyoruz, kadının cinsiyetine bağlı özelliklerini göz ardı edip yada bunlara bağlı ona pozitfi ayrımcılıklar yüklemeden onu iş hayatına sürüyoruz. Kadın, sistem tarafından, çünkü sistemin baz aldığı kemikleşmiş bir erkek prototipi mevcut, kendisine eksiklikmiş gibi dayatılan bu yönlerini törpülemeye girişerek erkekleşmeye çalışıyor. Neden?
Neden sistem kadının naifliği üzerinden kurulamıyor?
Çünkü: İnsan insanın kurdudur. Ve kurtların arasında kuzu yemdir. O halde kuzu kurda dönüşmek durumundadır.
Feminizme yön veren Varoluşçu feminist Simon de Beauvoir; hayatı yüklem, erkeği bu yüklemin inşa edicisi özne, kadını ise nesne olarak anlamlandırır. Ve buna karşı bir duruş sergiler.
Ve kabak çoğu zaman, sistem kurucularının, hatalarını anlayıp yeni bir sistem kurmak üzere sistemi terk etmelerinden mütevellit ıssızlaşmış eski siteme entegre olmaya çalışan biz Türklerin naif kadınlarının başına patlar.
Kadınları bu kadar mağdur göstermeniz doğru değil.Kadın-Erkek Eşit değil maalesef, bunu ne fiziki güçlerle, ne onla bunla izah etmenin mümkünatı yok, tüm toplumlar ataerkil, doğurmadan evvel kadın cinsel obje, doğurunca kocasının anası, namus, şeref, tecavüz edilesi, öldürülesi bir canlı konumunda.
Erkekler sürekli fashion tvden fırlamış gibi gözükmenizi bekler, sürekli beklentileri Karşılama çabasına sokulan kadınlar.
Beklentileri olmaması istenen, beklentileri karşılayana kadın denir.
Yıllarca saçını süpürge edersin, 2 kuruş biriktirebilmek için kendine bakmazsın, kocan kendine bakmıyorsun saldın kendini der, gözü başkalarını arar, aldatılır ağlarsın kadın olsaydında elinde tutsaydın derler.
Öldürülürsün cinayetinin müsebbibi namus Şeref der, bir takım elbise giyer iyi hal indirimi alır, iffet sende, namus sende, erkekte bunları arama.
Tecavüze uğrarsın rızası vardı denir, tecavüz anında giydiğin Kıyafet bile iyi hal indirimine konu olur.
Kadın erkek Eşit değildir.
O zaman siz bir derdim var bölümümüze bir göz atın, eşlerinden şiddet gören kadınları, eş korkusuna, maddi imkansızlıklar sebebiyle boşanamayan kadınları okuyun, birde bu bölümde Sakine isimli 14 Yaşında evlendirilip Kocası tarafından öldürülen kadını, Maria'nın hikayesini okuyun.Kadınları bu kadar mağdur göstermeniz doğru değil.
Saçı süpürge etmek filan modası geçti bu anlayışın.
Erkekler tabii ki fashıon tvden fırlamış gibi gözükmemizi beklerler.
İşsiz kaldığı ve eve para getirmediği anda adamları kapının önüne koyanlar da kadınlardır.
Kadınlar sandığınız kadar güçsüz ve zavallı değil.
siz de boşanma davalarına bir göz atın.O zaman siz bir derdim var bölümümüze bir göz atın, eşlerinden şiddet gören kadınları, eş korkusuna, maddi imkansızlıklar sebebiyle boşanamayan kadınları okuyun, birde bu bölümde Sakine isimli 14 Yaşında evlendirilip Kocası tarafından öldürülen kadını, Maria'nın hikayesini okuyun.
o kadınların çoğu kocaları çalışmasını istemediği için çalışamıyor. uç örnekler değil bunlar. ulustan,etilerden bahsetmiyoruz. bdv türkiyedeki kadınları yansıtıyor. uç olan sizin dediklerinizsiz de boşanma davalarına bir göz atın.
kadın paralı erkek ister ,boşanma davalarının çoğu maddiyat sebebiyledir.
Hem evde oturacaksın .hem adam parasız kalınca boşayacaksın hem de vay erkekler aldatır .rus kadınlarına bakar diyecekszin.Öyle bir dünya yok.
Verdiğiniz örnekler uç örnekler..
hiç alakası yok okypete.o kadınların çoğu kocaları çalışmasını istemediği için çalışamıyor. uç örnekler değil bunlar. ulustan,etilerden bahsetmiyoruz. bdv türkiyedeki kadınları yansıtıyor. uç olan sizin dedikleriniz
hayallerinizi sevdim kayıp kıtalı kadın..hiç alakası yok okypete.
Etiler Ulus filan değil Bağcılarda da durum aynı Bayrampaşada da.
Gayet gerçekçi örnekler zira haberlere manşet olmayanları da gördüm çevremde ama farklı pencerelerden baktığımız için ortak bir noktada buluşamayız.siz de boşanma davalarına bir göz atın.
kadın paralı erkek ister ,boşanma davalarının çoğu maddiyat sebebiyledir.
Hem evde oturacaksın .hem adam parasız kalınca boşayacaksın hem de vay erkekler aldatır .rus kadınlarına bakar diyecekszin.Öyle bir dünya yok.
Verdiğiniz örnekler uç örnekler..
mağdur edebiyatı ve ajitasyon kadınları bir yere götürmez.Her şeyin başı eğitim.hayallerinizi sevdim kayıp kıtalı kadın..
ama gerçekler değişmez
gerçekler ne zamandan beri ajıtasyon oldu.mağdur edebiyatı ve ajitasyon kadınları bir yere götürmez.Her şeyin başı eğitim.
konumuz cinsellik mi?Gayet gerçekçi örnekler zira haberlere manşet olmayanları da gördüm çevremde ama farklı pencerelerden baktığımız için ortak bir noktada buluşamayız.
Ruslar nereden çıktıRuslara bakar demem ben, erkekte nefes alsın yeter mantığı daha baskındır çünkü.
Bakınız nenesi yaşındaki kadınlara tecavüz edenler
Size iyi forumlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?