Kızım daha küçükken ben kullacağım zaman feryat figan ağlardı.
Valla ben hiç bir noktada eşit olduğumuzu düşünmüyorum.Trafikte bile direksiyonda kadın olup eşi yanda olan çok azdır. Hatta çocuklar arasında yapılan bir araştırmada da çocuklar babalarının araba kullanmasını tercih ediyormuş. Kendilerini daha mı güvende hissediyorlar ki?
Kızım daha küçükken ben kullacağım zaman feryat figan ağlardı.
Arabayı çok iyi kullanan kadınlar olmakla birlikte bazı şeyleri erkekler kadınlardan daha iyi yaparmış. Araba kullanmak, hızlı reflekslerle kazalardan daha hızlı korunmak, park etmek vs.
Ama bazı şeylerde de tartışmasız kadınlar çok çok daha iyi. Özellikle sözel konularda kadınlar erkeklerden çok daha iyiymiş, Sayısalda da erkekler. işte bu da kadın ver erkek beyin yapısı arasındaki farktan kaynaklı.
Aslında sözel, sayısal konularda kadın, erkek meselesine katılmıyorum. Bu biraz genetik bir durum, biraz beslenme en önemlisi de ailenin o potansiyeli ortaya çıkarabilmesiyle bağlantılı.
Eğer küçük yaştan çocukların analitik beyni aktif hale gelirse cinsiyet bağlamaz bunu.
Araba olayı da aynı, erkek çocuk yaştan babasıyla araba kullanır, araklar kaçar falan. Ama kızlar hep ötelenmiştir araba konusunda. Evlendikten sonra da kendi arabası yoksa eşinden fırsat kalırsa biraz kullanır. Bu da refleksinin pasif kalmasına neden olur.
eşit değiller,kadın daha üstün,dinde bölr dıyor,ne eşitliği,nıye bu yarış,
Kadın-Erkek Eşit değil maalesef, bunu ne fiziki güçlerle, ne onla bunla izah etmenin mümkünatı yok, tüm toplumlar ataerkil, doğurmadan evvel kadın cinsel obje, doğurunca kocasının anası, namus, şeref, tecavüz edilesi, öldürülesi bir canlı konumunda.
Erkekler sürekli fashion tvden fırlamış gibi gözükmenizi bekler, sürekli beklentileri Karşılama çabasına sokulan kadınlar.
Beklentileri olmaması istenen, beklentileri karşılayana kadın denir.
Yıllarca saçını süpürge edersin, 2 kuruş biriktirebilmek için kendine bakmazsın, kocan kendine bakmıyorsun saldın kendini der, gözü başkalarını arar, aldatılır ağlarsın kadın olsaydında elinde tutsaydın derler.
Öldürülürsün cinayetinin müsebbibi namus Şeref der, bir takım elbise giyer iyi hal indirimi alır, iffet sende, namus sende, erkekte bunları arama.
Tecavüze uğrarsın rızası vardı denir, tecavüz anında giydiğin Kıyafet bile iyi hal indirimine konu olur.
Kadın erkek Eşit değildir.
O erkekleri yetiştirenler bakımından evet kadınlar.şu yazdıklarının sorumlusu yine kadınlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?