• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın sağlığı hemşiresiyim sormak istediğinizi sorun arkadaşlar

Polikistikover hastasiyim. Son adetimden 45 gün gecti. Yumurtlama gunumden 16 gun.. 10 gundur kasiklarimda igne batmasi gibi aci var. 24 saat gecmiyor

ben bekarım subseroz 3 miyomum var amelyat olucam ama zor mu kolay mı acaba miyom ameliyatı hastane ve doktor konusunda çok titizmi olmalıyım

İstediğiniz herşeyi sorabilirsiniz
Benim 1bucuk yil once 7cm cikolata kistim farkedildi visanne ilac kullandim zamanla 3cm e kadar geriledi o sirada ewlenmistim su an 9aylik ewliyim dr a cocuk istedigimi soyledim visanneyi birak dedi biraktim kistim su an yine 6cm oldu hamilede kalamadim kendiliginden hamile kalma sansim yokmu dr rahim filmi asilama faln dedi ama cok korkuyorum kendiliginden olsn istiyorm

Evet duzenli, 10 gün sarkmadıkça sorun yok canım

merhaba benim yıllardır kokusuz şeffaf akıntım var. 3 doktor gittim hepsi de cipro gibi haplar verdiler ama bi çare bulamadım. özellikle adet öncesi ve sonrası dönemde oluyor . hamile kalmamı etkiler mi ya? nasıl bir çözüm bulabilirim acaba?

Ayin 21ndw klomen ve yumurta buyutucu igne kullanmaya basladm su ada ismini hatirlayamiyrm 3gn klomen 5gn igne kullandm yumurtam buyudu ve catlatma ignesyle catladi kendimz iliskiye grdik gece persembeden beri kasiklarima vebelime muthis derecede sanci griyo ve bas donmem var tansiyonm dusun 8e4 acaba ohss ihtimalm varmi yada neyin belirtisidjr acaba tahmn edeblrmsnz yada doktoea gdiym mi

Merhaba
30 yaşında bekar bi bayanım adet günlerimin arası 15 gün ve yoğun kanamalı
Hatta büyük parçalarda geliyor
2 3 günde bi lekelenmelerim de oluyor
Dr a gitmiştim kist olduğunu söyledi ilaç verdi
Başka bi dr ise olmadığını söyledi
Bazı kistler kanamayla atılır dedi

25 yaşındayım fsh değerim en yüksek değeri 1 sene önce 19 du tüp bebek denendi 2 yumurta 1 döllenme sonuç negatif. Son 4 aydır her ay fsh baktırıyorum 9 , 7 ve 14 olarak değişiyor. Çikolata kistim 4 santim. Ne yapmam gerekiyor? Çift taraflı problem. Önce kist için tedavi (bitkisel kür vs. ) mi? Tüp bebek mi?

hamileyuim fakat doktorum gelişimin yavaş ilerlediğini söyledi dış gebelikte olabilir dedi ne zmandır net bir cevap alamadım beta hcg testlerim 83/131/205/393 olarak ilerledi doktorumu deiştirmeyi düşünüyorum sizce gelişirmi çocuğum bana yardımcı olurmusunuz.

Merhabalar.

Kız kardeşim sağlık sıkıntısından bahsetmek istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgilendirmeye ihtiyacımız var.

Kardeşim 06.06.1992 doğumlu. Bursa'da oturuyoruz.Sivas'ta üniversite okuduğu yıllarda adet düzensizliği başladı.Doktora gittiğinde yumurtalıklarında/rahminde hiç bir sıkıntı olmadığını ve düzensizliğin stresten kaynaklandığını söylediler.Doktorun verdiği bitkisel ilaçlarla adet olmaya devam etti. Zayıflaman gerekir dedikleri içinde spora başladı şu an 62,5 kilo ve devam ediyor spora. İlacı bittiğine adeti yeniden gecikmeye başladı.Bursa'da Zübeyde Hanım Doğum Evi Hastahanesinde doktor erken menopoz başlangıcı var Uludağ Üniversitesine endokrin bölümüne git dedi. Erken menopoz dedikleri için ailecek çok üzüldük. Bülent Kayhan adındaki doktora gittik. Yine testler yapıldı. O daha fazla üzdü. Evleneceğin kişiye çocuğunun olmama ihtimalini söylemelisin. 3aylık bi ilaç tedavisi sonucunda duruma bakarız dedi. Kardeşim ilacını kullanmaya başladı, 15 günlük soğan kürü tedavisine başladı. İlacı bitince adet oldu. Şimdi ikinci ilaç kutusunda. Adetine son 15 gün kala yine soğan kürüne başladı. Rahatlıyorum soğan kürünü uyguladığımda dedi, bu adetimde normaldi az değildi dedi. Yine biz doktor araştırmasına devam ediyoruz. Sivas'ta ki doktorlar hiç birşeyin yok derken niye Bursa'da ki doktorların böyle konuşması aklımızı karıştırdı. Kardeşimin fsh değeri yüksekmiş. Yine Yaşar Can adındaki doktoru önerdiler gittik. Doktor Bey testler olumsuz ama ultroson temiz. Endokrine bi gidin sonuçlarına bakalım dedi. Çekirge Devlet Hastanesinde ki Mutlu Bey'e yönlendirdi. Kardeşim gitti ama doktor hiç muayene etmemiş, gerek yok. Bursa yetersiz İstanbul yada Ankara'ya gidin demiş. Anlayacağınız yine karmaşıklık ve moral bozukluğu. Şimdi Jimer Hastahanesindeki Cenk Bey'e gitmeyi istiyoruz.

Bu sıkıntının çaresi var mı? Yoksa kardeşim erken menopoza girmesine göz mü yumacağız? Annem bebeği olmayacak diye çok üzülüyor. Çok şükür daha kötü hastalıklardan değil kardeşimin ama insan çok üzülüyor.
Yapılan testleri ekledim.

Bilgilendirmenizi bekliyorum.
Sevgiler..

Merhaba ben yaklaşık 4 aydır sürekli bir adet kanaması yaşıyorum ve igrenc kötü kokulu aşırı bir kanama değil lohusa kadın gibi kanamalarim oluyor ve bu konuda Dr fobim var ailemde kanser öyküsü çok fazla ve bunu duymaktan korkuyorum ...

Yaklaşık 2 yıldır akıntı sorunu yaşıyorum. Son doktora gitmemde candida çıktı. Neredeyse kullanmadığım ilaç yok. Artık antibiyotiğe bağışıklık kazandım resmen. Bu gün kesilse 2 aya kalmadan tekrar başlıyor ve hep yoğun şekilde. Özellikle adet dönemi öncesinde ped yetiştiremiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Bunun bitkisel doğal ya da tamamen kesecek bir ilacı tedavisi var mı ? Cevaplarsanız sevinirim, hayatım mahvoluyor.

Merhaba...Adet düzensizliğim vardı ve mantar belirtim için doktora gittim smear yapıldı ve polikistik over sendromum çıktı.tarlusal verildi bana ama 3. günde unuttum kullanmayı bütün gün kullanmadım sonra da unutunca bıraktım kullanmayı.2 gün sonra adet oldum.Normal mi bu durum?

IMG_1986.JPG
Merhabalar düzenli adet oluyordum fakat son adetim 20 kasımdı 13 Ocak'ta adet gördüm . Kadın Doğuma gittim yumurtalıklarda sıkıntı yokmuş duphaston verdi adetin 3.günü hormon testi yaptır dedi.sonuçlarım ekte yorumlar mısınız ? Yaşım 26 2 yıllık evliyim 4 aydır çocuk düşünüyoruz .

Vajinal akıntı:(((((((( çok rahatsız edici bir durum. Doktor ilaç verdi kullanamıyordum. biteral diye antibiyotik ama emziren anneyim o yüzden ama mecbur dün kullanmaya başladım kafam karışık sıkıntılı birşey

Eki Görüntüle 1940018 Merhabalar düzenli adet oluyordum fakat son adetim 20 kasımdı 13 Ocak'ta adet gördüm . Kadın Doğuma gittim yumurtalıklarda sıkıntı yokmuş duphaston verdi adetin 3.günü hormon testi yaptır dedi.sonuçlarım ekte yorumlar mısınız ? Yaşım 26 2 yıllık evliyim 4 aydır çocuk düşünüyoruz .
Benim anladığım TSH yanı troit hormonunuz yüksek endokrin e gorunmeniz gerekiyor muhtemelen ilaç verecektir benimde tsh yuksek oradan biliyorum diğer değerlerle ilgili bilgim yok

Back