- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.123
-
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
Dombik ne güzel yazmissin. Ek olarak bende bişeyler yazmak istedim.
Aslında suç yine bizlerde erkek çocuklarımızı kadının değerini bilir şekilde yetistirirsek kadın olmak daha kolay olur.
Erkekler adam olduktan sonra kadın olmak öyle güzel olur ki dünyayı kadınlar cennete cevirebilir :)
''O kadar çok beklentisi var ki toplumun kadından. Daha küçük yaşta başlıyor beklentiler ev işlrine yardımı hep kızlardan bekler anneler...Genç kız olsan yükün ikiye katlanır kimi sevebileceğini ailen ve toplum belirler. Evlenmesen evde kaldı derler ya da niye evlenmediğinin altında yatan sebepleri merak ederler, evlensen daha ilk aylarda bebek var mı bebek diye karınlarını göstererek sorguya çekerler. 1 yılı bebek yapmadan geçirsen arkandan kısır galiba derler..Sırf toplumun ağzı kapansın diye hazır olmadığı halde bebek yapanlar da cabası...Sonra annelik ah annelik hepten yüreğin elinde gezmek. Her kafadan bi ses çıkar, bebeğin olduğunda. 1 yaşını geçse ve emzirsen 'kes artık yaramaz o süt ona' ,emzirmediğini duysalar 'niye sütü olmuyo mu' diye kınamakla acımak arası bakışlar..Çocuk kısa veya zayıf kalsa annesi bakamıyo, hasta olsa annesi bakamıyo, elbisesinde ufak bi leke olsa annesi bakamıyo, annesi..annesi..annesi!Çalışan anneye de zor, tüm gün iş stresi, elin kahrı, belki üstüne taciz. Akşam gel yemek, çocuk, temizlik. Çalışmayan anne de farklı değil 7/24 koşturmaca. Akşam olup Çok yorgunum desen eşinden aldığın cevap tuzu biberi 'napıyon ki bütün gün evdesin'! Bir şey yapmıyoruz beyler keyfinize bakın siz bişey yapmıyoruz...''
Son zamanlarda düşündüklerim bu yazıyla ortaya dökülmüş. 8. Ayını doldurmuş bir kızım var. Çok hareketli anne demeyi de öğrendi babadan sonra♡♡ Hamileligimin 8.ayında erken doğum şüphesiyle hastaneye gitmiştim. Orada ablamla konuşurken çok korktuğumdan bahsettim. Ablam hiç unutmuyorum şunu dedi.
'' Korkma. Artık avutulacak konumdan avutacak konuma geçtin. Bebeğin sana muhtaç güçlü olacaksın ki onu başkasına muhtaç etmeyeceksin. ''
O an büyüdüm dedim. O an artık hassaslığımı dayanıksız olduğumu düşündüğüm kendim bana uzaktan uzaktan baktı. Bu hissi unutmuşum demekki dün gece yine hissettim. Eşim dün bir operasyon geçirdi. Ilk geceyi sıkıntılı atlatacak dediler. Dün gece bir yanımda kızım bir yanımda eşim bir o yana bir bu yana döndüm durdum. Migren ağrısıyla dolandığım akşamından sabahına dün gece migrenimin ağrısını unuttum. Akşam benle konuşan kv ise torunuma iyi bak oğluma daha iyi bak ona dikkat et çok çok iyi bak diye tembih üstüne tembihledi. Ha evet ben iyiyim dedim oğluna da iyi bakarım inşallah ve evet evet Ben iyiyim gerçekten. Dert değilde aslında bir iç dökme durumu belkide. Bilmem aslında hissettiklerim tam bunlarda değil. Garip duygular başka hisler.. Gelmiyor cümleleri aklıma..
Bende böyle düşünüyorum. Önce erkekler kadının değerini hissettirecekler. Ve evet erkek annelerine çok iş düşüyor. Anne bebeğin ilk öğretmeni ilk inandığı kişi. Bu yüzden annelere çok iş düşüyor. Hiç kolay değil bir insan yetiştirmek onun manevi gidasini vermek.Dombik ne güzel yazmissin. Ek olarak bende bişeyler yazmak istedim.
Aslında suç yine bizlerde erkek çocuklarımızı kadının değerini bilir şekilde yetistirirsek kadın olmak daha kolay olur.
Erkekler adam olduktan sonra kadın olmak öyle güzel olur ki dünyayı kadınlar cennete cevirebilir :)
Ofişim haklısınevet ben kulaklıkların bizim millet için üretildiğine inanıyorum artık.. takıyorsun kimseyi duymuyorsun :)
"el-alem" denen zımbırtı o kadar içinde ki hayatımızın; ne eş, ne anne olmanın tadını bir türlü alamıyoruz.. gamsız olmak gerek dombiğim, ya da "gözünün üzerinde kaşın var" diyene "senin de popon kocaman" demek gerek
Allah razı olsun.Geçmiş olsun dombik, acil şifalar diliyorum.
Doğru söylüyorsun evet. Kadınların hiç kıymeti bilinmiyor.
acil sifalar diliyorum. biz farkindayiz ya bu durumun, inaniyorum 40-50sene sonra boyle olmayacak.[/QUOTETeşekkür ederim. Evet yetistirdigimız evlatlar inşallah bu algiyi değiştirecek.
işte böylelerini şeytan boğ diyor,Ofişim haklısınönceden çok takıyor insan kafaya mesela iki ay öncesine kadar ilk kez gördüğüm kadın kızımı kucağına alıp Amanda sen neden zayıfsın annen sana bakmamismi dedi. Ben şok kendisi bebeğine mama içine cicibebe koyup yediren bir kişilikmis sonradan gördüm
Eşim bana bunu sakasina olsa söylediği vakit cevabım hazır. Sen ne yapıyorsun peki tüm gün otur otur evrak bile gelmemiş bugün Diye. Çünkü çoğu zaman öyle. Onunda yoğunluğu var benimde. Bu davranışa aslında izin vermedim kendi küçümsediyse bende onun işini öyle gördüm. Kendimi hiç ugrastirmadim açıkçası iyi görüneyim diye.Öncelikle geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
Ne yazık ki bunu bize yapan dolaylı yoldan yine hemcinslerimiz. İnşallah bir gün bu düzen değişecek. Eğer biz çocuklarımızı kadına değer verecek şekilde yetiştirtirsek inanıyorum ki belki bizler göremeyeceğiz ama bizden sonraki nesillerde kadınlar çok daha farklı şekillerde, çook daha değerli olacaklar.
'napıyon ki bütün gün evdesin' cümlesine ben şöyle bir çözüm buldum. Bu lafı duyduğumda normal şartlarda yaptığım hiçbirşeyi yapmıyorum, o günü sadece kendime ayırıyorum. Yemekmiş, temizlikmiş, ortalığı toplamakmış hiiiiç işim olmuyor. Aksine bende dağıtıyorum :) Bir gün sonra farkına varıyorlar aslında bütün gün neler yaptığının...