- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.615
Siz kadınların daha kolay iş bulduğunu yazmışsınız
Açıkcası nerede yaşıyorsunuz merak ettim
üstünlük aramak tabi ki doğru değil ama eşitlik neden aramayalım kievet duygusal ve fiziksel acıdan erkeklerden farklı olabiliriz ama sosyal açıdan nedeneşit olmayalım
başından beri bizler gibi onlar da ev işi sorumluluğunu alsa yükü paylaşsak, onlar da her zaman yapar ve becerir bunları biz de sinir olmayız onlar da.. bizim omuzlarımızda büyük bir yük bu durum
Evet İstanbul..Belki de kendimden pay biçtim..Muhasebeciyim çok şükür Allahıma hiç iş sorunum olmadı..
Bende İstanbuldayım
Sizin adınıza sevindim iş hayatınızda problem yaşamadığınız için
En basitinden ablam stajyer olarak bir kaç yere başvuru yaptı
İşverenin verdiği cevap stajyere 1.500tl maaş çünkü bunun yanında ''özel paylaşımlar'' diye belirtmiş
Düşünebiliyor musunuz bu sebepten herhangi bir stajyere 1.500tl maaş verecek birde
Komşumuzun kızıda zamanında patronu tarafından rahatsız edildiği için işini bırakmak zorunda kaldı
Bunlar benim duyduklarım
Binlerce böylesi var
İş hayatında kadın olmak çok zor görünüyor
Evet İstanbul..Belki de kendimden pay biçtim..Muhasebeciyim çok şükür Allahıma hiç iş sorunum olmadı..
Bende İstanbuldayım
Sizin adınıza sevindim iş hayatınızda problem yaşamadığınız için
En basitinden ablam stajyer olarak bir kaç yere başvuru yaptı
İşverenin verdiği cevap stajyere 1.500tl maaş çünkü bunun yanında ''özel paylaşımlar'' diye belirtmiş
Düşünebiliyor musunuz bu sebepten herhangi bir stajyere 1.500tl maaş verecek birde
Komşumuzun kızıda zamanında patronu tarafından rahatsız edildiği için işini bırakmak zorunda kaldı
Bunlar benim duyduklarım
Binlerce böylesi var
İş hayatında kadın olmak çok zor görünüyor
Maalesef bazı kanı bozuklar var böyle..Ama bunu herkese pay biçmek doğru değil benim çalıştığım şirketlerde ki Patronlarımdan Allah razı olsun Hep kardeşleri gibi gördüler koruyup kolladılar..Ne kadar dua etsem az..Bana da asılan olmuştu hemde müşterilerden hakan abi kulakları çınlasın öz kardeşim diye tanıştırıyordu herkese memleketlerimiz aynı idi..İşi gücü rast gelsin..Ben anneme kardeşim babama benzemiş diyordu..Böylece kimse ile uğraşmak zorunda kalmıyordum =))
eşit olmak zorunda değiliz .. bazı açılardan eşit olmalıyız ama her açıdan değil..
Maalesef bazı kanı bozuklar var böyle..Ama bunu herkese pay biçmek doğru değil benim çalıştığım şirketlerde ki Patronlarımdan Allah razı olsun Hep kardeşleri gibi gördüler koruyup kolladılar..Ne kadar dua etsem az..Bana da asılan olmuştu hemde müşterilerden hakan abi kulakları çınlasın öz kardeşim diye tanıştırıyordu herkese memleketlerimiz aynı idi..İşi gücü rast gelsin..Ben anneme kardeşim babama benzemiş diyordu..Böylece kimse ile uğraşmak zorunda kalmıyordum =))
bakın işte burada bile belirgin olarak görünmüyor mu bir erkeğin kardeşim diye kollamasıyla rahat edebilmişsiniz. bu ve bunun gibi şeylere ihtiyaç duymadan rahat olabilmemiz gerekmez mi? patronunuz sizi kollamak adına güzel bir şey yapmış, ama herkes bu kadar şanslı değil maalesef. o da zaten başka erkeklerin rahat vermediğini biliyor ki bunu yapıyor. bizim artık birey olarak bu toplumda erkekler kadar özgür olmamız gerekmez mi? iş yaşamında da çok büyük sıkıntılar çekiyoruz sözle , bakışla tacizler, yıldırmalar kadının aklını daha az görmeler..
Bence hiç bi anlamda eşit degiller (yıllarca feminist dolaşan bana bile bu yazıyı yazdırdı erkekler :)))))
kadın erkek eşitliği diye bişi olamaz kadınlar herzaman daha üstündür....