kadın erkek" eşitsizliği"

Siz kadınların daha kolay iş bulduğunu yazmışsınız
Açıkcası nerede yaşıyorsunuz merak ettim

Evet İstanbul..Belki de kendimden pay biçtim..Muhasebeciyim çok şükür Allahıma hiç iş sorunum olmadı..

üstünlük aramak tabi ki doğru değil ama eşitlik neden aramayalım ki evet duygusal ve fiziksel acıdan erkeklerden farklı olabiliriz ama sosyal açıdan nedeneşit olmayalım

Olmayalım demedim sadece görmedim dedim ama görmedim yani olsa kötü mü olur tabi ki olmaz hatta süper olur ama ben görmedim öylesini Olsa da fark etmez zaten ben eşimden razıyım..Allah Razı Olsun..

başından beri bizler gibi onlar da ev işi sorumluluğunu alsa yükü paylaşsak, onlar da her zaman yapar ve becerir bunları biz de sinir olmayız onlar da.. bizim omuzlarımızda büyük bir yük bu durum

Evet kesinlikle haklısın =))) ALıştırmak lazım

yaradılış olarak eşit değildir. erkekler güçlü kuvvetlidir, kadınlar da zekidir mesela birine kas, birine beyin...

şaka bir yana, hak ve hukuk anlamında kesinlikle eşit olmalıdır. insanlar cinsiyetlerinden bağımsız sadece bir birey olarak görülmeli. ama bugün baktığımızda ülkemize karısını döver, elini kolunu sallaya sallaya gezer, sonra gider öldürür. tecavüz eder, utanmasalar kadını hapise atacaklar...

bu ve benzeri bir sürü saçmalık var.

Erkek her yaşta iş bulabiliyor ama kadınlar 30 sonra iş bulması zorlaşıyor birde bu iş bilgiye ,tecrübeye dayalı değilse kadının genç olması önemli bence en can alıcı nokta budur en kötü meslekler tezgahtarlık,sekreterlik evlendikten sonrada çoğu ev hanımı oluyor siz hiç 50 yaşında sekreter gördünüz mü ayrıca turizm mezunu buda kötü evlendikten sonra onunda meslek hayatı bitiyor

Erkek her yaşta iş bulabiliyor ama kadınlar 30 sonra iş bulması zorlaşıyor birde bu iş bilgiye ,tecrübeye dayalı değilse kadının genç olması önemli bence en can alıcı nokta budur en kötü meslekler tezgahtarlık,sekreterlik evlendikten sonrada çoğu ev hanımı oluyor siz hiç 50 yaşında sekreter gördünüz mü ayrıca turizm mezunu buda kötü evlendikten sonra onunda meslek hayatı bitiyor turizimde çalışanların çoğu genç ve dinamik olmak zorunda 50 yaşında bayan garsona rasladınız mı?

eşit oldurulamadığımızı düşünüyorum

Bence hiç bi anlamda eşit degiller (yıllarca feminist dolaşan bana bile bu yazıyı yazdırdı erkekler :)))))

bence eşitlikten bahsedilen haklar, zaten kimse kimseyle eşit değilki ama haklar konusundüa hepimiz aynı haklara sahip olmalıyız

bence hakların yanında toplumdaki değer yargıları bakımından da eşit olmalıyız. hak anlamında zaten yasal olarak eşit haklara sahibiz ama önümüzdeki en büyük engel değer yargıları bence. örneğin küfür konusunu ele alalım. küfür hiç birimizin hoşuna gitmeyen bir şeydir diye düşünüyorum. ama erkekler her yerde, trafikte, yolda, sokakta, internette orada burada rahatça küfür ederler. ama bir kadın bunu yapsa "bir de kadın olacak küfrediyor" denir, başka türlü algılanır. toplumda her anlamda farklı algılanıyoruz. yakışmıyorsa erkeğe de yakışmıyor, kadına da. mazur görülebilecekse iki cins için de eşdeğer mazurlukta olmamalı mı?

ya da en basit başka bir örnek erkeğin aldatması hoş karşılanmasa bile(ki çoğu zaman gayet de hoş karşılanır. erkek bununla övünür, gerinerek arkadaşlarına bunu anlatabilir )kadınınn aldatması ile ahlaksızlık, namussuzlu,k iffetsizlik olur. erkeğin "elinin kiri "olur kadının "namusu". daha doğrusu "namussuzluğu" .bunlar toplumdaki fikirler, hepimizin bildiği...benim bu çifte standarda da isyanım var. toplumun gözünde cins olarak bu farklılıklara, farklı standartlara neden tabi tutuluyoruz ? erkeğin neden namusu kirlenmiyor ? yoo erkeğin namusu ancak ne zaman kirlenir?"karısı onu aldatırsa".. hatta kimi zaman, "karısı izinsiz dışarı çıkarsa"(yörelere göre değişiyor),kızının sevgilisi olursa ..( başı öne eğilir?). işte erkeğin namusu bu zaman kirlenir.... yoksa kendisi dışarıda kadınlara bakmış, kızı yaşındaki çocuklara bakmış, taciz etmiş, laf atmış bunlar erkeğin namusunu kirletmez...

Bence hiç bi anlamda eşit degiller (yıllarca feminist dolaşan bana bile bu yazıyı yazdırdı erkekler :)))))

ama siz eşit olmayalım dememişsiniz ki. durum tespiti yapmışsınız. evet "eşit değiliz", ama "eşit olmalıyız". feministliğe zarar gelmez bence bu sözle :)

Türkiyede kadınlar itaatkar erkekler paşa gibi yetiştiriliyor.Tecavüz,taciz,dayak,eve kapatmak,okutmamak,baskı kadınlar üzerinde var.

Önceden kırsal kesim daha fazlaydı yani kadın da çalışıyordu erkek de buna rağmen ev işlerini çocuk bakımını neden kadın üstleniyor anlamış değilim.Kadınların daha rahat iş bulmasının sebebi disiplinli,çalışkan,güzel,erkeklerden az mağaşa razı olmaları.Hatice validemiz iş kadınıydı kadının çalışmaması dinimiz tarafından teşvik edilmiyor değil.Ev hanımları çocukları okula başladıktan sonra topluma hiç bir katkı sağlamıyor.Bu da erkeklere haksızlık bence ev hanımlığı dışardaki bir işle asla yarışamaz.İkisi de okumalı,çalışmalı,ev işlerini de ortak yapmalılar.Madem çocuğu anne büyütecek baba sadece damızlık ve kasa görevi görecek biz bunu sperm bankasından alıp kendi paramızla yapabilriz.

Erkekler geziyor tozuyor istediğiyle gönül eğlendiriyor aldatıyor bunları yapmayan asosyal ilan ediliyor.Ama kadın bakire olmalı,tecavüze uğrarsa kirlenir,evden dışarı çıkmamalı,kocasına karşı gelmemeli,güzel yemek yapmalı,çocuğunu büyütmeli,fazla dışarı çıkmamalı. Kadın eşittir namus.Bir namus sözüdür gidiyor toplumda ama sadece kadınlar için geçerli,Erkekler bunu çoktan hoş göstermiş durumda kendi adlarına.Yurtdışında kızlar için de aynı durum geçerli tabi.Dinimiz erkeklere helalkadınlara haram mı diyor neden sadece kadınlara bu kadar baskı uygulanıyor.

Açıkçası ben sırf bu ayrımcılık yüzünden erkeklerden,evlilikten ve en önemlisi güzel yurdumdan soğumuş durumdayım.Yurtdışında yaşamayı burayı ziyerete bile gelmemeyi düşünüyorum.

erkeklerın kıt zıhnıyetını degıstıremedıgımız surece (kı bu mumkun degıl gıbı gozukuyor) esıt degılız. Esıtlık denen olay bence sadece hukuken mevcut. ıcınde yasadıgımız toplum kadınları 1 adım gerıde kalmaya zorluyor. Ne yazık kı... Bunun degıstıgını gorecek kadar yasayacagımı sanmıyorum...

eşit değiller. erkek rahat, kadın kısıtlandırılmış şartlarda yaşıyor.
nedeni kadınların doğası gereği naif olmasıyla alakalı(vur ensesine al lokmasını misali). yani bir baş kaldırma, isyan, iktidar kurma yok kadınlarda. bu yüzden kuralları erkekler koyar bu da eşitsizliğe sebep oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…