merhaba arkadaşlar. bu konu daha önce açılmadı sanırım forumda bir araştırma yaptım ama bulamadım.
sizce kadınla erkek eşit mi? toplumda cinsiyet olarak eşit miyiz? toplumun kadına ve erkeğe biçtiği rollerde, kadına ve erkeğe yüklediği görevlerde eşit miyiz? yoksa farklı standartlar mı uygulanıyor? bence toplumda büyük bir cinsiyet eşitsizliği var her anlamda. sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz her anlamda fikirlerimizi ve örneklerimizi paylaşalım mı ? Bu konunun aslında tüm kadınlar için çok öenmli olduğunu ve biz bunları daha fazla düşünürsek daha çok özgürleşeceğimizi düşünüyorum. kusura bakmayın biraz fazla ciddi gibi bir yazma şekli oldu ama buranın her zamanki şirin samimi üslubunda sizlerle bunu konuşmayı isterimm
Kesinlikle eşit değil
Ama bu eşitsizlik toplumun hangi kesiminde bulunduğuna göre yön değiştiriyor bence.
Ülkenin doğusuna gidilirse kadınların ezildiğini, batısına yaklaştıkça,eşitliğin arttığını görürüz fakat burda da ne kadar eşitlik olduğunun sorgulanması gerekir
Eşlerin ikisi de çalışıyorsa fakat hala ev işleri ve çocuk bakımı bayanın görevi oluyorsa oradaki eşitlik sorgulanmalıdır.
Çok makalemsi oldu galiba benim yazım da:)))
Kesinlikle eşit değil
Ama bu eşitsizlik toplumun hangi kesiminde bulunduğuna göre yön değiştiriyor bence.
Ülkenin doğusuna gidilirse kadınların ezildiğini, batısına yaklaştıkça,eşitliğin arttığını görürüz fakat burda da ne kadar eşitlik olduğunun sorgulanması gerekir
Eşlerin ikisi de çalışıyorsa fakat hala ev işleri ve çocuk bakımı bayanın görevi oluyorsa oradaki eşitlik sorgulanmalıdır.
Çok makalemsi oldu galiba benim yazım da:)))
aynı şeyleri düşünüyoruz o kadar mutlu oldum ki şimdiikesinlikle katılıyorum doğuda zaten tam anlamıyla kadın yok sayılıyor değersiz her türlü şiddete maruz kalıyor fiziksel, psikolojik, cinsel.. batıya geldikçe biraz daha dozu azalıyor fakat şiddet devam ediyor. bunun en basit ve gündelik hepimizin başında olan örneği ev işleri zaten değil mi? iki kişi de çalışıyorken neden eve gelince kadına düşüyor yine bu görevler? çok makalemsi olmadı çok yerinde oldu sözlerinn :)
Kendi eşimi düşünüyorum da mümkün deeeeelki bilmem bende yapamam ya çalıştım bende 4 sene ama bekar iken şuan çalışsam bile ne bilim eşim bir keresinde evi süpürdü hamile iken rahatsızdım ayyy sinir oldum yok şu köşeyi kaldır şıunu al o da sinir oldu yapıorum karışma dedi
aynı şeyleri düşünüyoruz o kadar mutlu oldum ki şimdiikesinlikle katılıyorum doğuda zaten tam anlamıyla kadın yok sayılıyor değersiz her türlü şiddete maruz kalıyor fiziksel, psikolojik, cinsel.. batıya geldikçe biraz daha dozu azalıyor fakat şiddet devam ediyor. bunun en basit ve gündelik hepimizin başında olan örneği ev işleri zaten değil mi? iki kişi de çalışıyorken neden eve gelince kadına düşüyor yine bu görevler? çok makalemsi olmadı çok yerinde oldu sözlerinn :)
yardım ederler ama ben hiç görmedim doğrusu erkeklerin çocuklarına baktığını mesela benim eşim çok bunaldığımda alır bakar Allah razı olsun ama benim gibi sabırlı değil aslında geniş acıdan düşününce bizim fıtratlarımız çok farklı eşitlik ya da üstünlük aramak doğru mu acep =))
Kendi eşimi düşünüyorum da mümkün deeeeelki bilmem bende yapamam ya çalıştım bende 4 sene ama bekar iken şuan çalışsam bile ne bilim eşim bir keresinde evi süpürdü hamile iken rahatsızdım ayyy sinir oldum yok şu köşeyi kaldır şıunu al o da sinir oldu yapıorum karışma dedi
üstünlük aramak tabi ki doğru değil ama eşitlik neden aramayalım kievet duygusal ve fiziksel acıdan erkeklerden farklı olabiliriz ama sosyal açıdan nedeneşit olmayalım
Ben biraz da yetiştirilme tarzına bağlıyorum
Kızlar zaten itaatkar yetiştiriliyo,evlenince de öyle olması bekleniyo
Erkekler de üstüne düşülerek yetiştiriliyo
Kız ve erkek kardeşler arasında bile böyle,kız kardeşler erkek kardeşlere hizmet ettirilirse doğal sonuç eşitsizlik olur tabi ki