Kadin dusmani dusunceleri icsellestiren arkadaslar

Kizlar bu konu beni cok sinirlendiriyor. Ben 32 yasinda bekar bir kadinim, Turkiye'de lise ve universiteden kalan bir arkadas cevrem var, Whatsapp kiz gruplarimiz filan var. Bu kadinlarin hepsi okumus etmis. Master yapmis, doktora yapmis, yurtdisinda yasamis, Turkiye'nin en iyi okullarini bitirmisler. Kendi ayaklari uzerinde duran, yalniz yasayan kadinlar. Ve son zamanlarda cogundan "artik genc degiliz, gidim sarkti, goz altimda torbalar var" gibi seyler duyuyorum.

Bir tanesi esinden ayrildi ve artik bu yastan sonra (yasi 32) kimseyi bulamayacagini dusunuyor. Bir tanesinden "artik secenekler azaliyor, erkekler genc kadin seviyor" gibi laflar duydum.

Bir digerine eski muvekkili "sizin yuzunuz cokmus, kotu bir estetik yaptirmis gibi gorunuyorsunuz, 40 yasinda gosteriyorsunuz" demis. (Arkadasim minyon bebek gibi bir kiz).

Bir digeri tesadufen buyuk bir copcatan hizmetinin kurucusuyla tanismis bir arkadas ortaminda. Bu adam arkadasima ve sevgilisine copcatan hizmetlerini aciklarken arkadasima "mesela sen 10 uzerinden kacsin?" demis. Ona gore 10 uzerinden 8 olan bir kadin kendinden daha dusuk puanli bir erkege bakmaliymis iliski ancak oyle saglikli olurmus, kadin erkekten guzel olmaliymis. Neye gore kendine puan verecekmissin dedim, tipe gore dedi. E bence ben 11'im valla dedim. Whatsapp grubumuzdan baska biri hemen atladi "bu yastan sonra o puani alamayiz artik En buyuk kk" diyor.

Simdi merak ettigim:

1. Erkekler bunlari deme curetini nerden buluyor? Yani bir kadinin yasi- yuzu- kilosu vs nasil bu sekilde tartisma konusu olabiliyor??? Ben mi kendi dunyamda yasiyorum da Turkiye'de erkekler cidden boyle mi, gercek hayat bu mu??? Bu erkekler istisna mi yoksa erkeklerin cogu bu kadar kendinde bir kadini degerlendirme hakki goren kisiler mi? Bu ne ya?

2. Bu kadar okumus etmus avukat muhendis ogretim uyesi olmus kadinlar nasil boyle seylere inanabilir? Kendilerini nasil bu kadar asagi cekebilirler? Ben bunlari dedigimde ise "Ama En buyuk kk, bunlar yasadigimiz toplumun gercekleri, malesef toplum boyle" diyorlar.

Simdi diyeceksiniz ki "E sen de mal misin neden bunlari kendine dert ediniyorsun? Neden buraya konu actin amacin ne??". Cunku benim de ozguvenim cok dusuk, ozellikle dis gorunus konusunda, ozguvenim cok cok dusuk. Siddet gorme gecmisim de var. Oz degerim yerlerde. Ama bundan kurtulmaya calisiyorum, belli yasta evlenilir, kadin dedigin soyle olur boyle olur gibi kaliplara bagli olmadan yasamaya calisiyorum. Ve kendimi sevmeye, kendime deger vermeye calisiyorum. Uzun suredir yalnizim ve bir erkekle iletisim kurdugumda kendi degerimin farkinda olarak iletisim kurmak istiyorum. Yani yalniz kalma korkusuyla hak etmedigim davranislari cekmek istemiyorum artik. Ve kendimi hangi yasta kiloda vb olursam olayim GUZEL hissetmek istiyorum, kendime bakmak, ozen gostermek istiyorum ama bunun yaslanma yalniz kalma kucumsenme degersiz gorulme elestirilme korkusuyla degil tamamen KENDINE OLAN SAYGI VE SEVGIDEN kaynaklanmasini istiyorum. Bu yuzden boyle seyler duymak beni cidden cok fazla etkiliyor.

Bu yuzden buraya benim gibi dusunenleri duymaya, "arkadaslarin sacmalamis" diyenleri dinlemeye geldim kizlar.
Bunun için buraya konu açtım kısmı talihsiz olmuş ama 🤔 KK kadınları üç yorumdan sonra özgüvenini geldiği yere gönderirler.

Bir sey diyecegim yaslandikca zaten insan daha ilginc biri olmaz mi? Ben 18 yasima donmek istemem mesela. Gece disari cikmak istiyorum annem izin vermiyor diye dertlenen, hayata henuz baslamamis, cok saf, cok heyecanli o cocuk mu ol, yoksa bugun kendi parasini kazanan, seyahat eden, caninin istedigini yapan, toplantilar, egitimler, seminerler yoneten yetiskin kadin olarak mi kal deseler tabi ki gecmise donmek istemem.
Gencligin benim icin zaten sadece enerjisi var.Ben de insanlarin olgunluk hallerini ,tiplerini daha cok begenirim hep.Bana daha guzel geliyor nedense..Ben de sadece yapmak isteyipte yada basarmak isteyipte basaramdigim seylere,sevdiklerime ozlemim var..

Okumakla bazı şeyler değişmiyor bazen.Ne bu erkek endeksli konuşmalar anlamadım.Daha kaliteli sohbetler üzerine konuşulabilir diye düşünüyorum.Ayrıca ne tarz erkeklerle görüşüyorlar da bu erkekler arkadaşlarınızla böyle konuşma cürretinde bulunuyorlar.Ben de daireye gidiyorum beyli hanımlı mesafeli bir şekilde konuşuyoruz.Hiçbiri bu şekilde konuşmaya cürret edemez ben de aynı şekilde onlarla.Yani demem o ki bu fırsatı arkadaşlarının verdiğini düşünüyorum.He densiz erkek yok mu var.Ama her seferinde de aynı kişilere denk gelmez fırsat verdiğinde duyarsın.Bu konular durduk yere açılmaz.Neden yalnız kalmaktan korkuyorsunuz?Bence erkeksiz de hayat geçer.Hem de free bir şekilde.Kendinizle ilgili özgüven probleminize gelince başkalarının görüşlerine takılmadan kendi içinizde bunu halletmek.Bunun da yollarını çeşitli kitaplar ve videolardan araştırarak öğrenebilirsiniz.

Aynen bu kalinlastirdigim yerdeki gibi olmasi gerekir. Ben de Whatsappta soyle bir tepki verdim hatta (neden bu kadar sinirlendim ben de bilmiyorum :KK70: )

Eklentiler

• InkedScreenshot_20201001-160448_2_LI.jpg
    InkedScreenshot_20201001-160448_2_LI.jpg
    969,5 KB · Görüntüleme: 72
Erkeklerin kadının görselliğine olan düşkünlüğü sadece ülkemde değil dünya genelinde var bence. Reklamlardan kullanılan kadın figürleri, güzellik yarışmaları hepsi bunun delili. He bakış açısı farkı aldığı kültür, yaşadığı toplumla ilgili o başka.

Kendi adıma zeki ve sohbet edebildiğim, ortak aktivitelerde sosyalleşebildiğim erkekler dikkatimi cezbeder. Ama insanız yine de dış görünüşü, prezentabl olması da etkiler sonuçta.

Dişil özünü keşfeden kadın kendine her haliyle güvenir. Bu konuyla ilgili atölye çalışmasına katılmıştım. Doğru bildiğim ne çok yanlış olduğunu fark etmiştim. Hatta şu kendi ayakları üzerinde durmak sözünü bile ne yanlış öğretmişler bizlere. Sırf güçlü olmak adına dişiliğimizin muhteşemliğini unutmuşuz, rafa kaldırmışız. Herşeyin üstesinden gelirim diyerek almayı unutmuş hep verici olmuş yıpranmışız.

O zaman bana da türk erkeklerinin geneli gereğinden fazla özgüvenli geliyor. kaba, saygısız, kadınlara nasıl davranması gerektiğini bilmeyen, çoğu hödüğün teki, tacizci. Mesela benim nornalde cildim bebek gibidir, yaşımı da göstermem şuan stres yaşadığım için yüzüm iyi değil, bunun için beni beğenmiceklerse beğenmesinler, prostat olunca onu da kimse beğenmicek zaten 🤣

Erkeklerin kadının görselliğine olan düşkünlüğü sadece ülkemde değil dünya genelinde var bence. Reklamlardan kullanılan kadın figürleri, güzellik yarışmaları hepsi bunun delili. He bakış açısı farkı aldığı kültür, yaşadığı toplumla ilgili o başka.

Kendi adıma zeki ve sohbet edebildiğim, ortak aktivitelerde sosyalleşebildiğim erkekler dikkatimi cezbeder. Ama insanız yine de dış görünüşü, prezentabl olması da etkiler sonuçta.

Dişil özünü keşfeden kadın kendine her haliyle güvenir. Bu konuyla ilgili atölye çalışmasına katılmıştım. Doğru bildiğim ne çok yanlış olduğunu fark etmiştim. Hatta şu kendi ayakları üzerinde durmak sözünü bile ne yanlış öğretmişler bizlere. Sırf güçlü olmak adına dişiliğimizin muhteşemliğini unutmuşuz, rafa kaldırmışız. Herşeyin üstesinden gelirim diyerek almayı unutmuş hep verici olmuş yıpranmışız.

Disil enerji muhabbetine ben de katiliyorum, orada kastedilen disilik kavraminin da dediginiz gibi guclu olmakla, ozguvenle ilgili bir sey olduguna inaniyorum, kadini ezikleyen degil guclendiren bir sey diye biliyorum ben de.

Her anlmada mutsuz olanlar değil zaten,tam anlamıyla herşeyiyle mutlu insan yok bana göre.
Herkesin derdi sıkıntısı var.
Dert sahibi olmak mutlu olmaya engel değil ki zaten dertlerimizle mutlu olmamız gerekmez mi biz zaten imtihan olmak için gönderildik dünyaya yine de derdi verene hamdolsun

Dert sahibi olmak mutlu olmaya engel değil ki zaten dertlerimizle mutlu olmamız gerekmez mi biz zaten imtihan olmak için gönderildik dünyaya yine de derdi verene hamdolsun

Bazı dertlerde insanı mutsuz etmeye yetiyor,her insanın psikolojisi farklı oluyor burada.
Kimi göğüs gererken kimide karşı duramıyor.

Bu toplum nerde arkadaslar ?
Sanirim yas farki nedeniyle mi benim cevremde hic yok bu erkeklerden ve kadinlardan , 42 yasindayim omru hayatımda bir kere bile ne bir erkekle ne bir kadinla guzellik muhabbeti yapmadim , kimse de benimle yapmadi , arkadaslarim bakimlidir , erkek kadin hepsi bakimlidir , hic bir zaman dis görünüş hakki da konsumadik
20 sene profesyonel is hayatim oldu , hic kadin oldugum icin ayrim yasamadim
Cidden bizim zamanimizda mi yoktu boyle seyler anlamadim ben
Neyse konuya yorumum , arkadaslarin sacmalamis , 36 yasimdayken ikinci evliligimi yaptim , onlarca aday vardi bu arada ben hepsini reddettim , simdi 42 yim yine bekar kalsam yine onlarca aday olur
Kadin kac yasinda olursa olsun herzaman bir erkek bulur bunun yasla falan hic alakasi yok
Yani daha bugün iş hayatım da 2 erkek (cinsiyetlerini vurgulama nedenim konuyla alakasindan ötürü) kavga etti. Ben arabulucu oldum. Kadın olduğum için değil profesyonel olduğum için.

Ayrıca ne kadar benzer bir hikayemiz var. Profesyonel hayatı kaç yaşında bıraktınız? Maddi anlamda nasıl geçiniyorsunuz (bu soru biraz özel istemezseniz cevaplamayı anlarim).

Disil enerji muhabbetine ben de katiliyorum, orada kastedilen disilik kavraminin da dediginiz gibi guclu olmakla, ozguvenle ilgili bir sey olduguna inaniyorum, kadini ezikleyen degil guclendiren bir sey diye biliyorum ben de.
Ah ah kendi kıymetimizi bilmiyoruz, bizde ki rahim yaşam demek. Regl olman, doğurabilmen, enerjin hepsine bakış açın o kadar değişiyor ki.
Eski kabilelerde ki anaerkil yaşam, regl olan kıza yapılan törenler vs vs hepsi kadının o zamanlarda gördüğü değeri ispatlıyor. Konu çok uzun ve derin. Ama şu dişil ve eril enerjilerin cinsiyetle alakalı olmadığını söyleyebilirim.
İnstagramda aynugülecal‘ı takip etmeni ve mümkünse atölyelerine katılmamı şiddetle tavsiye ederim. Kendine bakış açın değişecek o kadar söyliyeyim.

Yani daha bugün iş hayatım da 2 erkek (cinsiyetlerini vurgulama nedenim konuyla alakasindan ötürü) kavga etti. Ben arabulucu oldum. Kadın olduğum için değil profesyonel olduğum için.

Ayrıca ne kadar benzer bir hikayemiz var. Profesyonel hayatı kaç yaşında bıraktınız? Maddi anlamda nasıl geçiniyorsunuz (bu soru biraz özel istemezseniz cevaplamayı anlarim).

Evet sizinle aile hayatimiz da cok benziyor , cok enteresan
Ben iki sene once yurtdışina yerlestim , otel isletiyoruz esimle beraber

Sen ve arkadaşların kafayı yemişsiniz.
O kadar şekilci tiplersiniz ki,doğal olarak çevrenizdeki, hayatınıza çektiğiniz tipler de öyle.
Buraya konu açman bir şeyi değiştirmeyecek, topluca kendi karmalarınızı ödüyorsunuz.

Kadinlar yaslaninca erkeklerin kendilerini begenmeyecegini düşünüyor evet.
Yalniz söyle bir durum var;
Yaşlandıkça, erkeklerin, hatta insanların diyelim, beğenip beğenmemesi önemini yitiriyor. Zaten koca bir hayat sirtinda. Düşünecek dert edinecek bir dünya şey birikmis icinde.
Demekki artık yaşlandım bana kimse bakmaz artık gibi muhabbetler yapıyorsa bir kadın, henüz yaşlanmamıştır. Yoksa konusunu bile etmez coktan gecmistir oralari. Yaşlanma korkusuna girmiştir sadece.
Ayrıca erkeklerin dış görünüşün coook ötesinde beklentileri ve ihtiyaçları var. Hayat güzel kadın + yakışıklı erkek= mutlu son demek değil.
Erkeklerin de özgüven sorunları çok daha fazla. Beğendiği kadına, hem diş görünüş, hem maddi, hem sosyal statu, hem kariyer , hem egitim vs. anlamında yetip yetemeyecegi endisesi gibi.
Yani,
arkadaşların, erkek olmak yeterli, kadin olmak zor sanıyorlar.
Öyle değil o iş.

Beni gerçek hayatta keşke görebilseydiniz. Ortalama okullardan mezun, düşük maaşlı bir işte çalışan, rahatsızlıkları olan, 31 yaşında şişman bir kadınım. Sevgilim benden genç, yakışıklı, zengin ve daha iyi bir aileden geliyor. Nasıl mı? Kendimi sevmeye çalışıyorum çünkü.

Sen ve arkadaşların kafayı yemişsiniz.
O kadar şekilci tiplersiniz ki,doğal olarak çevrenizdeki, hayatınıza çektiğiniz tipler de öyle.
Buraya konu açman bir şeyi değiştirmeyecek, topluca kendi karmalarınızı ödüyorsunuz.

Bu yorumada katılıyorum, etrafımde ne kadar özgüvensiz kişi varsa onlar da şekilci aslında. Tipe ve makama çok takıldıkları için şekilci insanları kendilerine çekiyorlar. Şahsen insanların kalbine baktığım için, kalbime bakanlara denk geliyorum.

Bu tamamen kisinin ozguveniyle alakali..

Bir kac tanidigim var nami deger altin kizlar kendileri 45+ dogumgunu partileri bir hafta surer ve hep ask sarhosudurlar ne diyim Allah neselerini bozmasin..Kusurlarinida estetikle gizlerler gizleyemedikleriyle de epeyce hosnut mutlular..

Kisi kendi dunyasiyla barisik olursa kimse yikamaz.Ne yasi gelmis gecmisler var ulkede en yakisiklilari gencleri kapan.Meziyet lazim..Ozguven lazim..

Enerjini dusuren kim varsa mesafe koy.Sen degerlisin guzelsin.Guzel enerjiler yolla evrene..

Bazı dertlerde insanı mutsuz etmeye yetiyor,her insanın psikolojisi farklı oluyor burada.
Kimi göğüs gererken kimide karşı duramıyor.
Ben öyle düşünmüyorum dert ne kadar büyük olursa olsun insan isterse mutlu olabilir bizim ne istediğimiz neyi nasıl istediğimiz mutlu olmamızı etkiler tabi ki ufak şeylerden mutlu olmayı başarabiliriz bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor

X