- 1 Eylül 2014
- 25.895
- 30.306
- 35
- Konu Sahibi En buyuk kk
O da haliyle dış görünüşü etkiliyorHerşey etken bunada,etrafımda bir tane mutluyum diyen kişi yok maalesef.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O da haliyle dış görünüşü etkiliyorHerşey etken bunada,etrafımda bir tane mutluyum diyen kişi yok maalesef.
O da haliyle dış görünüşü etkiliyor
O da olabilirYada kandırmaca halinde insanlar,çok var böyle davrananlar.
O da olabilir
Kadının değerini ancak diğer bir kadın düşürür. Günümüz kadınları erkeklerin üzerine atlayıp dünyada hiç erkek kalmamış gibi erkeklerin paçasına yapıştığı için erkekler seçeneğimiz bol istediğimizi alırız kafasında.Kizlar bu konu beni cok sinirlendiriyor. Ben 32 yasinda bekar bir kadinim, Turkiye'de lise ve universiteden kalan bir arkadas cevrem var, Whatsapp kiz gruplarimiz filan var. Bu kadinlarin hepsi okumus etmis. Master yapmis, doktora yapmis, yurtdisinda yasamis, Turkiye'nin en iyi okullarini bitirmisler. Kendi ayaklari uzerinde duran, yalniz yasayan kadinlar. Ve son zamanlarda cogundan "artik genc degiliz, gidim sarkti, goz altimda torbalar var" gibi seyler duyuyorum.
Bir tanesi esinden ayrildi ve artik bu yastan sonra (yasi 32) kimseyi bulamayacagini dusunuyor. Bir tanesinden "artik secenekler azaliyor, erkekler genc kadin seviyor" gibi laflar duydum.
Bir digerine eski muvekkili "sizin yuzunuz cokmus, kotu bir estetik yaptirmis gibi gorunuyorsunuz, 40 yasinda gosteriyorsunuz" demis. (Arkadasim minyon bebek gibi bir kiz).
Bir digeri tesadufen buyuk bir copcatan hizmetinin kurucusuyla tanismis bir arkadas ortaminda. Bu adam arkadasima ve sevgilisine copcatan hizmetlerini aciklarken arkadasima "mesela sen 10 uzerinden kacsin?" demis. Ona gore 10 uzerinden 8 olan bir kadin kendinden daha dusuk puanli bir erkege bakmaliymis iliski ancak oyle saglikli olurmus, kadin erkekten guzel olmaliymis. Neye gore kendine puan verecekmissin dedim, tipe gore dedi. E bence ben 11'im valla dedim. Whatsapp grubumuzdan baska biri hemen atladi "bu yastan sonra o puani alamayiz artik En buyuk kk" diyor.
Simdi merak ettigim:
1. Erkekler bunlari deme curetini nerden buluyor? Yani bir kadinin yasi- yuzu- kilosu vs nasil bu sekilde tartisma konusu olabiliyor??? Ben mi kendi dunyamda yasiyorum da Turkiye'de erkekler cidden boyle mi, gercek hayat bu mu??? Bu erkekler istisna mi yoksa erkeklerin cogu bu kadar kendinde bir kadini degerlendirme hakki goren kisiler mi? Bu ne ya?
2. Bu kadar okumus etmus avukat muhendis ogretim uyesi olmus kadinlar nasil boyle seylere inanabilir? Kendilerini nasil bu kadar asagi cekebilirler? Ben bunlari dedigimde ise "Ama En buyuk kk, bunlar yasadigimiz toplumun gercekleri, malesef toplum boyle" diyorlar.
Simdi diyeceksiniz ki "E sen de mal misin neden bunlari kendine dert ediniyorsun? Neden buraya konu actin amacin ne??". Cunku benim de ozguvenim cok dusuk, ozellikle dis gorunus konusunda, ozguvenim cok cok dusuk. Siddet gorme gecmisim de var. Oz degerim yerlerde. Ama bundan kurtulmaya calisiyorum, belli yasta evlenilir, kadin dedigin soyle olur boyle olur gibi kaliplara bagli olmadan yasamaya calisiyorum. Ve kendimi sevmeye, kendime deger vermeye calisiyorum. Uzun suredir yalnizim ve bir erkekle iletisim kurdugumda kendi degerimin farkinda olarak iletisim kurmak istiyorum. Yani yalniz kalma korkusuyla hak etmedigim davranislari cekmek istemiyorum artik. Ve kendimi hangi yasta kiloda vb olursam olayim GUZEL hissetmek istiyorum, kendime bakmak, ozen gostermek istiyorum ama bunun yaslanma yalniz kalma kucumsenme degersiz gorulme elestirilme korkusuyla degil tamamen KENDINE OLAN SAYGI VE SEVGIDEN kaynaklanmasini istiyorum. Bu yuzden boyle seyler duymak beni cidden cok fazla etkiliyor.
Bu yuzden buraya benim gibi dusunenleri duymaya, "arkadaslarin sacmalamis" diyenleri dinlemeye geldim kizlar.
tam bunu düşünmüştüm ki yazmışsın valla
yani bu çizdiğin profillerdekileri de seni de anlamıyorum
daha önce de yazdım yine yazayım şu arkadaş fetişizmini bırak
ya Allah aşkına lise arkadaşı ile kız watsapp grubu vs çok gereksiz değil mi
ortak yaşam yok ortak konu yok işte genel geçer gıdım sarktıya dönüyor muhabbet
yaşım 40 evet ben de sarktım bak kendim söylüyorum pandemide kilo da aldım
ama bu kriterler ile yaşamıyorum
ben hayatımın hiç bir aşamasında bak ergenlik dahil hiç bir aşamasında karşımdaki erkekleri yakışıklı diye beğenmedim akıllı diye beğendim, çalışkan diye beğendim
40 ımdan sonra yakışıklı aramayacağım
hayatımın hiç bir aşamasında güzel olmadım gerek de yok zira güzelliğimi kullanarak çalışacağım bir hayatım da yok
beni de kimse güzelim diye beğenmesin zaten ki arada takılırım benim gibi çirkini ne yaptın ki diye
özetle şu kilonu onu bunu takma
zaten güzelsin fitsin bakımlısın diye gelecek adam gelmesin içine baksın dışına değil
hep yazarım hayatlarımız maskeli diye
işte o maskemizi yanında çıkarabileceğimiz insanları bulmalıyız hayatımıza almak için
Arkadaş grubunuzu mu değiştirseniz ? Benim de farklı farklı arkadaş gruplarım var ama genel olarak hiçbiri böyle değil. İçlerinden bir kaç tane özgüveni zarar görmüş kişi çıksa da genel algı böyle değil. Şu an çalıştığım odada 3 arkadaş boşanmış kadın arkadaş,biri geçen hafta boşandı, hayatı dolu dolu yaşıyorlar , çok şıklar, kendilerine yatırım yapıyorlar. Ben 36 yaşında bir kadınım,doğum yaptım, kg aldım verdim, çocuk yıpratıyor, evlilik uzun vadede yürütmek zor, iş hayatı ayrıca yorucu, ev işleri tamamen farklı bir yük Ama kendimi her şeye rağmen iyi hissediyorum,güçlü ve güzel hissediyorum , açıkcası hissetmekten ziyade öyle olduğumu düşünüyorum. Erkek hayatının neresinde derseniz, eşimin benim üzerimdeki yorumlarını bertaraf etmiş durumdayım. Yani saçını şu renge boya, şöyle giyin, şöyle konuş dese bunlar inanın umrumda olmaz. Ben bir bireyim onunla evliyiz flörtüz sevgiliyiz diye onun kalıplarına uyamam. Genel olarak " erkek temeli " üzerine kurulu değil bakış açım halbuki annem tamamen öyle bir kadındı. Ben belki de annem bu kadar "erkeğe tapan" kafada olduğu için böyle biri oldum.
Fazla uzatmadan yazıcam.
Ayrımcılık, cinsiyetçilik ve ırkçılığın beşiği ABDde 1 yıl çalıştım.
Gayet ayrımcı ve ırkçı bir işhayatına sahip Almanya'da 7 yıl çalıştım.
Açık ve net söylüyorum, Türk erkekleri kadar kadın düşmanı ve cahil kitle görmedim.
ABDde okumuş, iyi yerlere gelmiş erkekler gayet saygılı ve eşitlikçi. Türkiye'de adam prof da olsa CEO da saygısız. Türk erkekleri için bunu yazıyorum: saygısız. Cinsiyetçilik konusunda leş bir ülke olan Hindistanla aynı seviyede.
Adam gibi, profesyonelce çalışan bir kadın Türk işhayatından hasta olur kanser olur net.Zira çalışmıyorum, çalışmayı da düşünmüyorum bunca saygısız, rezil herifin arasında.
Bizim toplum bu.
Bu kadar yazayım.
Ben mutluyum ayolHerşey etken bunada,etrafımda bir tane mutluyum diyen kişi yok maalesef.
Siz youtube a video koymuştunuz değil mi şarkı söylüyordunuz ? bence özgüveni olmayan biri bunu yapamaz.
Bu toplum nerde arkadaslar ?
Sanirim yas farki nedeniyle mi benim cevremde hic yok bu erkeklerden ve kadinlardan , 42 yasindayim omru hayatımda bir kere bile ne bir erkekle ne bir kadinla guzellik muhabbeti yapmadim , kimse de benimle yapmadi , arkadaslarim bakimlidir , erkek kadin hepsi bakimlidir , hic bir zaman dis görünüş hakki da konsumadik
20 sene profesyonel is hayatim oldu , hic kadin oldugum icin ayrim yasamadim
Cidden bizim zamanimizda mi yoktu boyle seyler anlamadim ben
Neyse konuya yorumum , arkadaslarin sacmalamis , 36 yasimdayken ikinci evliligimi yaptim , onlarca aday vardi bu arada ben hepsini reddettim , simdi 42 yim yine bekar kalsam yine onlarca aday olur
Kadin kac yasinda olursa olsun herzaman bir erkek bulur bunun yasla falan hic alakasi yok