Kadin dusmani dusunceleri icsellestiren arkadaslar

Lise ve universitede tiyatro yaptim, sahneye ciktim. Kendi sarkilarimi konserlerde de soyledim. Isyerinde sunum yapmak, toplantilarda soz almak vb benim icin cok kolay. Kolay arkadas edinirim, partilerde herkesle konusurum, herkes bakarken dans ederim o konuda da cok ozguvenliyim. Ozguvensizligim daha cok kadin-erkek iliskileri konusuna yogunlasiyor, cok fazla tavizler verebiliyorum, terk edilme korkum var, bir de hayir diyemedigim icin cok fazla taviz vermisligim var. Ozguvensizligin degisik bir turu olabilir. Bir cesit defolu hissetme hissi var.

Benim sana bir önerim var çok uç öneri

Hani herkese psikolojik destek al diyoruz ya sen bu desteği bırak

şuradan bir iki kişi gözüne kestir sohbet et

yani ille kendinde açık arıyormuşsun gibi geliyor artık bana

Türkiye'de hatta tüm dünyada estetik sektörü almış başını giderken, herkes özellikle kadınlar kendini gençleştirmeye, güzelleştirmeye çalışırken belli bir yaştan sonra hemcinslerimizin bile böyle düşünmesi normal geliyor bana artık. Benim saçım beyaz dolu meselâ ve sürekli boyamıyorum ama bakıyorum etrafımda benim gibi doğal haliyle dolaşan hiç yok(altmış ve üzeri değilse tabi ki onların bile çoğu boyuyor) Onbeş yaşında kızlar bile kuaför abonesi olmuş. Kadınlar memeden tut vajinaya kadar estetik yaptırır halde, herkes bütçesine göre güzellik ve gençleşme peşindeyken evet bir saçını bile her ay boyamayan ben kendimi doğal güzel mi ilân edeceğim, bakımsızım yani işte. Otuz-kırk sene önceki dış görünüş, bakım algısıyla şimdiki aynı değil. Ve evet erkekler(genelleme yapıyorum) ulaşabildikleri kadar genç kadınlara ulaşmaya çalışıyorlar, onları da bu hale biz getirdik, saçı sakalı ağarmış erkeği karizmatik diye pohpohladık, kadına ise teyze muamelesi yaptık istediği kadar güzel olsun. Kadınların çoğu da kendinden büyük erkeği tercih ediyor, neymiş olgun erkek kıymet bilirmiş, erkek geç olgunlaşırmış tabiki büyük olmalıymış, kadınlar erken çökermiş v.s.v.s. E tamam da seni sadece diri etin için sevecek erkek sen pörsümeye başlayınca da senden yaşlı olmasına rağmen gidip çıtır peşinde dolanıyor yine, e haklı da senin mantığına göre o zaman.
Eeh ben de saldım çayıra, zaten evlilik yalnızlıktan kurtulmak değil ki, belki de aslında anlaşamadığın, mutlu olmadığın birine, ileride de yanımda olur ümidiyle hizmet etmek sadece, eeeahhh....

hepsine katıldım ama kadın olduğum için ayrımcılığa maruz kaldım

hem de açık açık

bir iş görüşmesi yaptım oğlum 4-5 yaşlarında

işte eşimle, görüştüğüm kişi aynı liseden mezunmuş, ben de aynı adlı bir başka şehirdeki liseden konu açıldı vs vs

sonra çocuğunuza kv mi bakıyor dediler hayır dedim kreşe gidiyor

ki ben oğlum 3,5 aylıkken haftada 6 gün günde 11 saat işe dönmüş hatunum, o yaşta kreşe giden sorun benim için çerez

neyse hıım falan dediler

sonra bir süre sonra aradılar ve dediler ki biz aslında sizi çok beğenmiştik bu iş konusunda hem geçmiş başarılarınız hem duruşunuz hem bilgi berikiminiz çok uygundu amma çocuğunuz var erkek adayı aldık

yani kadın olduğum için beni almadılar ama erkek adayı çocuğu olsa da alıyorlar

Uzuldum damdancim , ben hic yasamadim acikcasi , ayip etmisler ne diyebilirim ki

Sorsanız masterlı, doktoralı, eğitimli elit arkadaşlar tarif etmişsiniz ama hepsinin ya çevresi leş, ya kendileri ezik 🤷🏻‍♀
saçmalamışlar.

Ben mutluyum ayol 😂
Sana moral olacaksa sor bana arada , derim ben sana mutluyum diye 😁

Harika senin adına çok mutlu oldum canısı,dur arada sorayım sana gene :KK66:

hepsine katıldım ama kadın olduğum için ayrımcılığa maruz kaldım

hem de açık açık

bir iş görüşmesi yaptım oğlum 4-5 yaşlarında

işte eşimle, görüştüğüm kişi aynı liseden mezunmuş, ben de aynı adlı bir başka şehirdeki liseden konu açıldı vs vs

sonra çocuğunuza kv mi bakıyor dediler hayır dedim kreşe gidiyor

ki ben oğlum 3,5 aylıkken haftada 6 gün günde 11 saat işe dönmüş hatunum, o yaşta kreşe giden sorun benim için çerez

neyse hıım falan dediler

sonra bir süre sonra aradılar ve dediler ki biz aslında sizi çok beğenmiştik bu iş konusunda hem geçmiş başarılarınız hem duruşunuz hem bilgi berikiminiz çok uygundu amma çocuğunuz var erkek adayı aldık

yani kadın olduğum için beni almadılar ama erkek adayı çocuğu olsa da alıyorlar

Bunun aynısını kızıma yaptılar maalesef,görüşme bitmişti herşey ayarlandı işe başlamadan bir gün önce arayıp kabul etmediler.
Türkiye'de çok iyi bilinen bir firmaydı.
Sebeb olarak mantıklı birşey demediler üstelik,bize görede sebeb bebeğin olmasıydı sadece .

Türkiye'de hatta tüm dünyada estetik sektörü almış başını giderken, herkes özellikle kadınlar kendini gençleştirmeye, güzelleştirmeye çalışırken belli bir yaştan sonra hemcinslerimizin bile böyle düşünmesi normal geliyor bana artık. Benim saçım beyaz dolu meselâ ve sürekli boyamıyorum ama bakıyorum etrafımda benim gibi doğal haliyle dolaşan hiç yok(altmış ve üzeri değilse tabi ki onların bile çoğu boyuyor) Onbeş yaşında kızlar bile kuaför abonesi olmuş. Kadınlar memeden tut vajinaya kadar estetik yaptırır halde, herkes bütçesine göre güzellik ve gençleşme peşindeyken evet bir saçını bile her ay boyamayan ben kendimi doğal güzel mi ilân edeceğim, bakımsızım yani işte. Otuz-kırk sene önceki dış görünüş, bakım algısıyla şimdiki aynı değil. Ve evet erkekler(genelleme yapıyorum) ulaşabildikleri kadar genç kadınlara ulaşmaya çalışıyorlar, onları da bu hale biz getirdik, saçı sakalı ağarmış erkeği karizmatik diye pohpohladık, kadına ise teyze muamelesi yaptık istediği kadar güzel olsun. Kadınların çoğu da kendinden büyük erkeği tercih ediyor, neymiş olgun erkek kıymet bilirmiş, erkek geç olgunlaşırmış tabiki büyük olmalıymış, kadınlar erken çökermiş v.s.v.s. E tamam da seni sadece diri etin için sevecek erkek sen pörsümeye başlayınca da senden yaşlı olmasına rağmen gidip çıtır peşinde dolanıyor yine, e haklı da senin mantığına göre o zaman.
Eeh ben de saldım çayıra, zaten evlilik yalnızlıktan kurtulmak değil ki, belki de aslında anlaşamadığın, mutlu olmadığın birine, ileride de yanımda olur ümidiyle hizmet etmek sadece, eeeahhh....

Evet kardesim mesela diyor ki burnuma dolgu yaptiracagim. Ben de duyuyorum estetik yaptirmak cok normallesti, karsi degilim ama normal bulmuyorum bu kadar estetik bagimliligini.

Dediginiz yas farki olayi da ayar ediyor beni. Kadin erkekten kucuk olmali vs. 2020 yilina gelmisiz konusulan seylere bak.

Bunun aynısını kızıma yaptılar maalesef,görüşme bitmişti herşey ayarlandı işe başlamadan bir gün önce arayıp kabul etmediler.
Sebeb olarak mantıklı birşey demediler üstelik,bize görede sebeb bebeğin olmasıydı sadece .

keşke bana da demeselerdi

ayrımcılığı böyle iliklerime kadar hissettim

aynen çok büyük bir firma burası da bir de yani özel hayatınız söylemeseniz de olur modundalardı

keşke bana da demeselerdi

ayrımcılığı böyle iliklerime kadar hissettim

aynen çok büyük bir firma burası da bir de yani özel hayatınız söylemeseniz de olur modundalardı

Birde o kadar kolaylık sağlamışlardı ki o dönemde,bebek var emzirme için erken çıkma durumu yada arada gidip gelebilirsiniz gibi.

Hem umut veriyorlar hemde tokat gibi surata çarpıyorlar maalesef.

Harika senin adına çok mutlu oldum canısı,dur arada sorayım sana gene :KK66:

Bu tarif edilen durum benim evli arkadaslarimin basina o kadar cok geldi ki. Ingiltere merkezli bir hukuk burosu (Istanbul'un top 3une girer) evlenince arkadasimi isten cikardi. Uluslararasi capta taninan firmalarin Turkiye subeleri resmen Cin'de ucuz isci calistirir gibi adam calistiriyor zaten Is kanununun hicbir maddesine uymadiklarini dusunuyorum. Aliyorlar Bogazici, ODTU mezunu gencleri asgari ucretten bir tik fazla bir fiyata gecesi gunduzu olmadan calisitiriyorlar fazla mesai filan hak getire. Mobbing girla.

Sözlerime şu nadide cümle ile başlamak istiyorum:
Arkadaş çevren saçmalamanın da ötesine geçmiş. Evet.

Ama haklı oldukları bir kaç nokta var;
1. Türkiye tam olarak bu zihniyete sahip, minnoş popişlerindeki kadayıf olmuş protein uzantılarına bakmadan, kendilerini kuzey ülkeleri hanımlarına layık gören; maymunların dile gelse "oooo amcam oğlu nassın?" diyeceği erkeklerle yaşamaya çalışıyoruz.
2. Türk kadınları potansiyelinin asla farkında değil. Bir kısmının "Boşanmış kadın" olmaktan bir kısmının da "yalnız kalmak" tan ödü patlıyor. Bu yüzden de, yüzüne tükürsen tükürüğün tutmayacağı karakterdeki erkeklere katlanıyorlar.
3. Aynaya baktığımda, kendi hoşuma gitmiyorsam gider estetiğimi de yaptırırım. Beni puanlama cesareti bulan tipitipleri de minnoş cümlelerimle rezil ederim.

Kendisinden düşük erkeğe bakmalıymışmış. Bak sen. Yürüyen testosteron seni.

Genellemeler saçmalık. Her şey duruma göre değişir. Olgun seven erkeklerin sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Zaten 35 yaşında bir erkek seviye olarak yüksekse 23 yaşında kızla zor anlaşır. O genç olsun takıntısı olanlar beyinsiz ve zeka seviyesi düşük kitle. Ama linç yemeyeceksem şey konusuna katılıyorum, kadın erkekten güzel olduğunda da aldatılan çok kadın var.

Bu tarif edilen durum benim evli arkadaslarimin basina o kadar cok geldi ki. Ingiltere merkezli bir hukuk burosu (Istanbul'un top 3une girer) evlenince arkadasimi isten cikardi. Uluslararasi capta taninan firmalarin Turkiye subeleri resmen Cin'de ucuz isci calistirir gibi adam calistiriyor zaten Is kanununun hicbir maddesine uymadiklarini dusunuyorum. Aliyorlar Bogazici, ODTU mezunu gencleri asgari ucretten bir tik fazla bir fiyata gecesi gunduzu olmadan calisitiriyorlar fazla mesai filan hak getire. Mobbing girla.

bak sana ne anlatayım

bulunduğum şehrin en büyük hukuk bürosunda çalışıyordum

şehrin en gözde işverenleri, fabrikalar, şirketler müvekkil

arıyorlar işte 29 Ekim de çalışalım mı vs

yok çalışmayın yasak, denetim oluyor cezalar yüksek vs vs diyoruz

ama biz tüm ofis 29 Ekim de çalıştık hem de olağan çalışmamızdan daha fazla

yani hocanın dediğini yap, yaptığını yapma

:KK66:

O kadar eğitim aldı kızımda master yaptı ana dili gibi ingilizce biliyor,daha önce çalıştığı 2 yerden ciddi referansı vardı üstelik.
Böyle yerler cidden çalışacak kariyerli kişileri kaybediyorlar artık.
Maalesef ülkemizde alınan maaşlar belli,buna eğitimde dahil olmak üzere hak edilen paralar değil.

bak sana ne anlatayım

bulunduğum şehrin en büyük hukuk bürosunda çalışıyordum

şehrin en gözde işverenleri, fabrikalar, şirketler müvekkil

arıyorlar işte 29 Ekim de çalışalım mı vs

yok çalışmayın yasak, denetim oluyor cezalar yüksek vs vs diyoruz

ama biz tüm ofis 29 Ekim de çalıştık hem de olağan çalışmamızdan daha fazla

yani hocanın dediğini yap, yaptığını yapma

:KK66:

Ya kesinlikle. Hukuk burolari korkunc ya. Allah avukatlara kolaylik versin kendimi de stajim biter bitmez o ortamdan kosarak kactigim tekrar tebrik ediyorum :halay: :halay: :halay: :halay: En Büyük KK En Büyük KK En Büyük KK En Büyük KK

O kadar eğitim aldı kızımda master yaptı ana dili gibi ingilizce biliyor,daha önce çalıştığı 2 yerden ciddi referansı vardı üstelik.
Böyle yerler cidden çalışacak kariyerli kişileri kaybediyorlar artık.
Maalesef ülkemizde alınan maaşlar belli,buna eğitimde dahil olmak üzere hak edilen paralar değil.

Cok haklisiniz... Turkiye'de akademide de, is hayatinda da cok calisip kopek gibi muamale gormek istisna degil norm olmus :KK43: Sonra gencler neden goc ediyor oluyor.

Kizlar bu konu beni cok sinirlendiriyor. Ben 32 yasinda bekar bir kadinim, Turkiye'de lise ve universiteden kalan bir arkadas cevrem var, Whatsapp kiz gruplarimiz filan var. Bu kadinlarin hepsi okumus etmis. Master yapmis, doktora yapmis, yurtdisinda yasamis, Turkiye'nin en iyi okullarini bitirmisler. Kendi ayaklari uzerinde duran, yalniz yasayan kadinlar. Ve son zamanlarda cogundan "artik genc degiliz, gidim sarkti, goz altimda torbalar var" gibi seyler duyuyorum.

Bir tanesi esinden ayrildi ve artik bu yastan sonra (yasi 32) kimseyi bulamayacagini dusunuyor. Bir tanesinden "artik secenekler azaliyor, erkekler genc kadin seviyor" gibi laflar duydum.

Bir digerine eski muvekkili "sizin yuzunuz cokmus, kotu bir estetik yaptirmis gibi gorunuyorsunuz, 40 yasinda gosteriyorsunuz" demis. (Arkadasim minyon bebek gibi bir kiz).

Bir digeri tesadufen buyuk bir copcatan hizmetinin kurucusuyla tanismis bir arkadas ortaminda. Bu adam arkadasima ve sevgilisine copcatan hizmetlerini aciklarken arkadasima "mesela sen 10 uzerinden kacsin?" demis. Ona gore 10 uzerinden 8 olan bir kadin kendinden daha dusuk puanli bir erkege bakmaliymis iliski ancak oyle saglikli olurmus, kadin erkekten guzel olmaliymis. Neye gore kendine puan verecekmissin dedim, tipe gore dedi. E bence ben 11'im valla dedim. Whatsapp grubumuzdan baska biri hemen atladi "bu yastan sonra o puani alamayiz artik En buyuk kk" diyor.

Simdi merak ettigim:

1. Erkekler bunlari deme curetini nerden buluyor? Yani bir kadinin yasi- yuzu- kilosu vs nasil bu sekilde tartisma konusu olabiliyor??? Ben mi kendi dunyamda yasiyorum da Turkiye'de erkekler cidden boyle mi, gercek hayat bu mu??? Bu erkekler istisna mi yoksa erkeklerin cogu bu kadar kendinde bir kadini degerlendirme hakki goren kisiler mi? Bu ne ya?

2. Bu kadar okumus etmus avukat muhendis ogretim uyesi olmus kadinlar nasil boyle seylere inanabilir? Kendilerini nasil bu kadar asagi cekebilirler? Ben bunlari dedigimde ise "Ama En buyuk kk, bunlar yasadigimiz toplumun gercekleri, malesef toplum boyle" diyorlar.

Simdi diyeceksiniz ki "E sen de mal misin neden bunlari kendine dert ediniyorsun? Neden buraya konu actin amacin ne??". Cunku benim de ozguvenim cok dusuk, ozellikle dis gorunus konusunda, ozguvenim cok cok dusuk. Siddet gorme gecmisim de var. Oz degerim yerlerde. Ama bundan kurtulmaya calisiyorum, belli yasta evlenilir, kadin dedigin soyle olur boyle olur gibi kaliplara bagli olmadan yasamaya calisiyorum. Ve kendimi sevmeye, kendime deger vermeye calisiyorum. Uzun suredir yalnizim ve bir erkekle iletisim kurdugumda kendi degerimin farkinda olarak iletisim kurmak istiyorum. Yani yalniz kalma korkusuyla hak etmedigim davranislari cekmek istemiyorum artik. Ve kendimi hangi yasta kiloda vb olursam olayim GUZEL hissetmek istiyorum, kendime bakmak, ozen gostermek istiyorum ama bunun yaslanma yalniz kalma kucumsenme degersiz gorulme elestirilme korkusuyla degil tamamen KENDINE OLAN SAYGI VE SEVGIDEN kaynaklanmasini istiyorum. Bu yuzden boyle seyler duymak beni cidden cok fazla etkiliyor.

Bu yuzden buraya benim gibi dusunenleri duymaya, "arkadaslarin sacmalamis" diyenleri dinlemeye geldim kizlar.
Bunlar çok büyük saçmalık hatta cahillik gibi geliyor bana.. Eğitim seviyesi falan hiç önemli değil kadın olarak kendini aşağılara koymak ne büyük saçmalık ne büyük cahillik.. Bende bu tarz düşünceleri duyuyorum hatta çoğu insan böyle düşünüyor ve asla kabul etmiyorum.. Zaten her erkek böyle de düşünmüyor ama şuanlık .. Bizler kadın olarak bu şekilde düşünmeye devam edersek elin adamı bizi kendimizi koyduğumuz yerden daha da aşağılara koyacaktır zaten.. Bakınız eğitim seviyesi ne olursa ne deniyor?? "Artık erkekler genç güzel kadın seviyor bizden geçti" falan.. Bir kadın olarak bu kabul edilirse erkekler ne yapacak?? Ne yaparlar gerisini siz düşünün.. Bu şekilde aldatılmanın da önü açılmıyor mu..?? Erkeklere normalleştirilmiyor mu?? Çünkü eşin ya da sevgilin sana eş değer güzellikte veya senden yakışıklı olamaz?? Bu nasıl bir cahillik :KK43: bu bana kadınlar erkeklerden daha değersiz erkekler kadınların da en iyisini hakediyor, bugün en çirkin erkek bile güzel bir kadından daha çekici daha değerli gibi saçma sapan iğrenç bir fikrin savunuculuğu gibi geliyor.. O yüzden değil mi zaten çoğu kadın kocam dolgun göğüs seviyor, kocam sarı saç seviyor, yok efendim kilo almamalıyım yoksa gözü dışarı kayacak şeklinde düşünüyor?? Çok bilmişler konuşmuyor mu "kocana şunları bunları yap o başka kadınlara bakarsa sen onlardan daha üstün ol şöyle giyin böyle fantazi yap, adamı kendine bağla" Neymiş bu erkekler bakınız nasıl da vazgeçilmez yaratıklar ki bizler gözü dışarıda olan karaktersizleri kendimize bağlamalıymışmışız falan filan🙄.. Aldatılan kadınlara ilk sorulan soru “sende olmayan neydi de kocan başka kadına gitti? “ sorusu cahilce sorulmuyor mu? Üstelik bunu soranların başında kadınlar gelmiyor mu??

Bu kadar dizilerde filmlerde bile taş gibi hatun oyuncularımız yaşlı başlı kendine hiç de eş değer olmayan erkek oyuncuların metresini oynuyor.. Adam karısını defalarca aldatıp kadın her seferinde affediyor.. Bir anlık boşluğa düşüp karılarını aldatıyor sabah hatırlamıyor falan gibi saçma sapan film ve diziler yok mu?? Neden kadınlar kendilerine bunu yakıştırıyor, neden bir kadın olarak bu rolleri kabul ediyorlar diye düşünüyorum bazen. Her ne kadar bunun film, dizi falan olduğunu bilsek bile bilinç altımıza işleniyor işte.. Çapkın erkek denince gülünüyor..

Silkelenip kendimize gelmezsek bugün bulunduğumuz konumdan daha da aşağılara çekiliriz.. Herkesten önce biz kadınlar bunu normalleştirip kabul edersek kendimizden daha yakışıklı kocamız tarafından aldatılmayı bize müstehak görürler..Ya da işte kocalarımızın gözü dışarı kaymasın diye kendimizi saçma sapan bir çabanın içinde buluruz.. Bunları normalleştirip kabul eden kadınlarımızın yanı sıra Birçok kadın bunları kabul etmiyor en azından onlar umut veriyor bana...

Bak nasıl da sinir oldum Manas destanını devamı gibi yorum yapmışım 😂😂😂🙈

Cok haklisiniz... Turkiye'de akademide de, is hayatinda da cok calisip kopek gibi muamale gormek istisna degil norm olmus :KK43: Sonra gencler neden goc ediyor oluyor.

Aynen yurt dışı imkanı olanda gidiyor işte,belkide en güzelini yapıp hayatını kurtarıyor.
Oysaki ülkemiz şartları iyi olsa bu göçte yaşanmaz.

Bunlar çok büyük saçmalık hatta cahillik gibi geliyor bana.. Eğitim seviyesi falan hiç önemli değil kadın olarak kendini aşağılara koymak ne büyük saçmalık ne büyük cahillik.. Bende bu tarz düşünceleri duyuyorum hatta çoğu insan böyle düşünüyor ve asla kabul etmiyorum.. Zaten her erkek böyle de düşünmüyor ama şuanlık .. Bizler kadın olarak bu şekilde düşünmeye devam edersek elin adamı bizi kendimizi koyduğumuz yerden daha da aşağılara koyacaktır zaten.. Bakınız eğitim seviyesi ne olursa ne deniyor?? "Artık erkekler genç güzel kadın seviyor bizden geçti" falan.. Bir kadın olarak bu kabul edilirse erkekler ne yapacak?? Ne yaparlar gerisini siz düşünün.. Bu şekilde aldatılmanın da önü açılmıyor mu..?? Erkeklere normalleştirilmiyor mu?? Çünkü eşin ya da sevgilin sana eş değer güzellikte veya senden yakışıklı olamaz?? Bu nasıl bir cahillik :KK43: bu bana kadınlar erkeklerden daha değersiz erkekler kadınların da en iyisini hakediyor, bugün en çirkin erkek bile güzel bir kadından daha çekici daha değerli gibi saçma sapan iğrenç bir fikrin savunuculuğu gibi geliyor.. O yüzden değil mi zaten çoğu kadın kocam dolgun göğüs seviyor, kocam sarı saç seviyor, yok efendim kilo almamalıyım yoksa gözü dışarı kayacak şeklinde düşünüyor?? Çok bilmişler konuşmuyor mu "kocana şunları bunları yap o başka kadınlara bakarsa sen onlardan daha üstün ol şöyle giyin böyle fantazi yap, adamı kendine bağla" Neymiş bu erkekler bakınız nasıl da vazgeçilmez yaratıklar ki bizler gözü dışarıda olan karaktersizleri kendimize bağlamalıymışmışız falan filan🙄.. Aldatılan kadınlara ilk sorulan soru “sende olmayan neydi de kocan başka kadına gitti? “ sorusu cahilce sorulmuyor mu? Üstelik bunu soranların başında kadınlar gelmiyor mu??

Bu kadar dizilerde filmlerde bile taş gibi hatun oyuncularımız yaşlı başlı kendine hiç de eş değer olmayan erkek oyuncuların metresini oynuyor.. Adam karısını defalarca aldatıp kadın her seferinde affediyor.. Bir anlık boşluğa düşüp karılarını aldatıyor sabah hatırlamıyor falan gibi saçma sapan film ve diziler yok mu?? Neden kadınlar kendilerine bunu yakıştırıyor, neden bir kadın olarak bu rolleri kabul ediyorlar diye düşünüyorum bazen. Her ne kadar bunun film, dizi falan olduğunu bilsek bile bilinç altımıza işleniyor işte.. Çapkın erkek denince gülünüyor..

Silkelenip kendimize gelmezsek bugün bulunduğumuz konumdan daha da aşağılara çekiliriz.. Herkesten önce biz kadınlar bunu normalleştirip kabul edersek kendimizden daha yakışıklı kocamız tarafından aldatılmayı bize müstehak görürler..Ya da işte kocalarımızın gözü dışarı kaymasın diye kendimizi saçma sapan bir çabanın içinde buluruz.. Bunları normalleştirip kabul eden kadınlarımızın yanı sıra Birçok kadın bunları kabul etmiyor en azından onlar umut veriyor bana...

Ben de soylediklerimize dikkat etmemiz ve bu soylemlere asla prim vermememiz gerektigini dusunuyorum ve buraya bu konuyu acarken dahi tereddute dustum kadin dusmani bir soylemi mi yayiyorum diye.

X