• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın doktorlarının neden hep erkek olduğu ?

lutfen daalga gecmeyelim kizlar... karsimizda edebiyat ogretmeni varmis.. vardir bir bildigi. belki kendi gidip 360:52: derece 'ACTIGI icin...
erkek doktor korkar tabi tovbe yarabbim evlerden uzak napiyo bu kadin boyle der:51:

Arka sayfalarda da yazmıştım zaten..Popomuz içerde olacak şekilde bir görüntü...Ters yönde bacaklarımızı kapatmak demek...:)) Anatomik olarak mümkün değil....

dikeyine 369 derece mi yatayina 360 derece mi... degisir..iki bacagi mi o aciyi tamamlayacak olarak dusunucez yoksa teker teker ikisinin yaptigi aciyi mi? o zaman da kafamizin ustunde birlesmesi lazim... off cok kombinasyonlu bir olasilik silsilesi :27:

dikeyine 369 derece mi yatayina 360 derece mi... degisir..iki bacagi mi o aciyi tamamlayacak olarak dusunucez yoksa teker teker ikisinin yaptigi aciyi mi? o zaman da kafamizin ustunde birlesmesi lazim... off cok kombinasyonlu bir olasilik silsilesi :27:

Şahsen hiç birini yapamam..Ne dikeyine ne yatayına....:9:

konu sahibi gelsin de ogreniriz neymis nasilmis. valla o kadar yil top oynadim spor yaptim tam 180 derece bile acamadim bacaklarimi hic.. eksiklik bizde mi aceP:35:

konu sahibi gelsin de ogreniriz neymis nasilmis. valla o kadar yil top oynadim spor yaptim tam 180 derece bile acamadim bacaklarimi hic.. eksiklik bizde mi aceP:35:

Bir zamanlar bale yapıp bacaklarımı 180 derece açabildiğim zamanlar olduğu için ( şu an mümkün değil ) haklı olarak şişineyim o zaman...:27:

Pek önemli hissettim kendimi birden :1:

ben öğretmenim deyip öğretmenlerin kalitesinin kültürlerinin zırrhlarına bürünmeyin bari.bu devirde bu zihniyet.öğretmenmiş ha ha

Duyanda doktora değilde jimnastik salonuna falan gittiğinizi sanıcak :27:
Hangi dünyada yaşıyosunuz siz acaba anlamadım gitti :ssz:

Son düzenleme:
fikrimi söyleyim bencede kadın dr ler kaprisli ilgisiz ve cevap vermeyi sevmiyorlar bende kolay kolay tercih etmem, tersi olanları tenzih ederim kendi tecrübelerim bunlar

sağlık sektörünün içinde biri olarak yüzlerce kadın erkek doktor tanıdım
kadın doktorlar genelde arkadaşım olarak kaldılar
hiç hastaları olmayı bile tercih etmedim
çünkü kadın doktorlar detaycı erkek doktorlar sonuç odaklı
üstelik karşı cinse nezaket olayı hasta doktor ilişkisinde daha önemli
kadın doktor erkek hastaya daha kibar
erkek hasta ise kadın doktora
kadın hastalıklarında da bu böyle
erkek doktorların daha nazik olduğunu düşünüyorum
tam tersi durum söz konusu mu tabi ki
ama genel gözlemim bu şekilde
ergenlik dönenimde hep kadın doktor tercih etmiştim
sanki öyle olması gerekir gibi
sonrasına bi gün gittiğim asker hastanesinde
karşımda gencecik erkek doktoru gördüğümde içime fenalıklar gelmişti utançtan
ama işine ve hastasına o kadar saygı duyan bi doktordu ki
tüm ön yargımı değiştirmişti
o zamana kadar soramadığım her şeyi sorma güvenini verip
çözdürmüştü beni karşısında
şimdi de tercihim erkek doktorlar
insan yine de çekiniyo rahatsız oluyo tabi ama
bu kadın doktorda olsa aynı durum
en azından memnuniyetle ayrıldığım birisi olması bakımından
erkek doktor tercih ederim

anlayamadığım tek şeydir bu ... bir kadın ancak bir kadına duygularını sorunlarını çok rahat kasılmadan anlatabilir..ayn sorunları çünki kadnda yaşar ..ama doktor ama tıp diourzya işte saçmalıktır..doktor olması erkek oldugunu değiştirmez.. sen onun yanında kasılırsın rahim ağzı açılmaz anlatrken sorunlarını çekinirsin ..ama o doktor günde kaç kişiye bakıyo derler bide ulan sen günde kaç kişiye açıp gösteriyosun kii.. :D erkekler okumayın gidin başka bişi olun bırakın kadınlar olsun kadın doktoru adı üstünde kadın doktoruu :D

katılmak zorunda dilsin sen bacaklarını 360 derece açıp doktora kocanla yaşadn şeyleri anlatrken çekinmessn bi başkası çeknir saglık bu kimi kadında rahat eder kmi erkekte ...

hekimler

6 sene tıp fakültesi okuyorlar
4 sene uzmanlık için okuyorlar.
uzmanlık için okurken bir yandan da asistan dr olarak hastanelerde görev yapıyorlar
24- 36 saatlik nöbet tutuyorlar.
haftada 1 ya da 2 geceyi evlerinde geçiriyorlar.
nöbetli sistemde çalıştıkları için evlerini ailelerini çok çok az görüyorlar.banyolarını bile hastanede yapan asistanlar gördüm.
nöbetinden çıkıp kendi düğününe giden asistan bilirim inanılmaz ama gerçek değilmi
sizlerin mışıl mışıl uyuduğu saatlte onlar sizlere ve yakınlarınıza birşey olursa diye nöbete kalıyorlar. bu şekilde eğitiliyorlar.
uzman oluyorlar sağlık sisteminin çarpıklığı sebebi ile gün içinde milyon tane hastaya bakıp birde ameliyata koşturuyor ameliyattan çıkıp servise gidip yatan hastalara bakıyorlar. sonra yine polikliniğe dönüp hasta bakıyorlar.

biz hemşireler

4 sene fakültede okuyoruz
2 sene yüksek lisans yapıp uzman oluyoruz ( tercihen )
eğitimimiz sırasında nöbet tutuyoruz içimizde yüksek lisans yapıp uzman olanlarımız eğitimleri sırasında gece nöbet tutup gündüz eğitimine devam ediyorlarç
24 ile 48 saat arasında değişen nöbet saatlerimiz var.
bazılarımız sadece gece çalışıyorlar.
bazılarımız uzun gece nöbetini takiben hop diye gündüz vardiyasına geçiyor. jet lag gibi birşey anlatılmaz yaşanır onun işkencesi.
fakülte hastanesinde çalışırken nöbette servisteki 32 hastaya tek başıma koşturuyordum. bunu yapan ne ilk ne son hemşireyim.
ameliyathaneye geçtim aralıksız 17 saat ameliyatta kaldım ameliyat bitmeden evime gidemedim bir kere değil iki kere değil haftada bir çok kez hemde. bunu yapan ne ilk ne son hemşireyim.

bu saydıklarım para karşılığı olmayan şeylerdir. paranı alıyorsun yapıcaksın denemez diyene al paranı ver düzenli hayatımı derler. bizim yaptığımız iş gönül işidir.

biz sağlık çalışanları sapık değiliz (kaba olacak ama) oranıza buranıza bakıp zevke gelmiyoruz ve emin olun ki bütün bu eziyetler bizi bize AÇSINda GÖRELİM diye çekilmiyor.

zaten bu eziyet vajına görüp şevke gelmek içinde çekilmez kusura bakmayın.

sizin ilk muayeneniz ya da tek hekiminiz o olabilir ama hekiminiz hekim olana kadar binlerce kez muayene yapmıştır ve size ilk muayeneniz olduğu bilinci ile yaklaşacak kadar tecrübelenmiştir sizin ruh halinizde olan binlercesini gördü o sakin olunuz. bu onun işi mekanikleşti artık o bu konuda. siz kolunuzu mu açtınız vajinanızı mı açtınız bi farkı yok onun için endişelenmeyin.

utanmak ayrı bir kadın doktoru kadın olsun demek ayrıdır.o zaman çocuk doktoru çocuk olmalı, gebe takip eden kadın doğum doktorların hepsi hayatları boyunca gebe kalmalı, onkologlar da hep kanser olmalı dimi ama.
utanmayı anlarım kadına da " açsak " erkeğe de "açsak" sonuçta o bizim mahremimiz ve bize küçüklüğümüzden beri onu gizlememiz öğretildi illaki utanırız çok doğal birşey bu.

hekimizi seçerken cinsiyetinden çok tecrübesine bilgisine size yaklaşımına dikkat edin.

Bacakları 360 derece açabilmek de mümkün değildir ayrıca...:9:

Arkadaş yazdığına göre açabiliyo demek ki :27:

katılmak zorunda dilsin sen bacaklarını 360 derece açıp doktora kocanla yaşadn şeyleri anlatrken çekinmessn bi başkası çeknir saglık bu kimi kadında rahat eder kmi erkekte ...

Ne olursa olsun konuşma şekliniz hiç hoş değil :20: Doktora mı gidiyosunuz başka bişey mi yapıyosunuz? öyle bi anlatımınız var ki okurken şaşıyorum doğrusu. Ayrıca kocasıyla ne yaşadığından doktora ne Allah aşkına? Psikologtan mı bahsediyosunuz kadın doktorundan mı belli değil :97:

anlayamadığım tek şeydir bu ... bir kadın ancak bir kadına duygularını sorunlarını çok rahat kasılmadan anlatabilir..ayn sorunları çünki kadnda yaşar ..ama doktor ama tıp diourzya işte saçmalıktır..doktor olması erkek oldugunu değiştirmez.. sen onun yanında kasılırsın rahim ağzı açılmaz anlatrken sorunlarını çekinirsin ..ama o doktor günde kaç kişiye bakıyo derler bide ulan sen günde kaç kişiye açıp gösteriyosun kii.. :D erkekler okumayın gidin başka bişi olun bırakın kadınlar olsun kadın doktoru adı üstünde kadın doktoruu :D

Offfffffff hala mı yaaaaaaaa????

bence deyim anlamında kullanmış
ama kendsi yok ortalıkta

Lafın gelişi mecaz anlamda söylediği kesinde zaten canım yine de tabiri hiç hoş değil ama..
Foruma girsede konuya uğramıyo sanırım artık. Okuyup geçiyo büyük ihtimal :24:

Back