• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın doktorlarının neden hep erkek olduğu ?

canım benm ben bir öğretmenim egitmciyim cahil bir insan oldmu düşünüpte bu konuyu açtığımı düşünmeyin ..doktor ile hasta arasında perde yoktur elbette onlar doktor demek istediğim ben bir kadınım cinsel sorunlarımı rahat anlatabliceğim kadın istyorum karşımda .. çok güzel ünilerden mezun olmuş jinekolg kadınlar var .. tabi bunlar devlet hastanesinde muyane odasına 3 kadını birden alan doktorlar değil ona şahit oldum için yazıyorum ....parayı ver bak senle nasıl iliglenyorlar birde araştır doktorunu .. dinimzde günah değildir elbet ama şu da var etrafda birsüzü kadın varken doktorda olsa erkek sonuçta ona açmak vs... anladın umarım

ya bir de eğitimciyim diyorsun yazık çok yazık..eğitimci bir insanın böyle cahilce bir şekilde olaya yaklaşması,keşke cahil birinin düşüncesi olsaymış bu söylediğin...

hekimler

6 sene tıp fakültesi okuyorlar
4 sene uzmanlık için okuyorlar.
uzmanlık için okurken bir yandan da asistan dr olarak hastanelerde görev yapıyorlar
24- 36 saatlik nöbet tutuyorlar.
haftada 1 ya da 2 geceyi evlerinde geçiriyorlar.
nöbetli sistemde çalıştıkları için evlerini ailelerini çok çok az görüyorlar.banyolarını bile hastanede yapan asistanlar gördüm.
nöbetinden çıkıp kendi düğününe giden asistan bilirim inanılmaz ama gerçek değilmi
sizlerin mışıl mışıl uyuduğu saatlte onlar sizlere ve yakınlarınıza birşey olursa diye nöbete kalıyorlar. bu şekilde eğitiliyorlar.
uzman oluyorlar sağlık sisteminin çarpıklığı sebebi ile gün içinde milyon tane hastaya bakıp birde ameliyata koşturuyor ameliyattan çıkıp servise gidip yatan hastalara bakıyorlar. sonra yine polikliniğe dönüp hasta bakıyorlar.

biz hemşireler

4 sene fakültede okuyoruz
2 sene yüksek lisans yapıp uzman oluyoruz ( tercihen )
eğitimimiz sırasında nöbet tutuyoruz içimizde yüksek lisans yapıp uzman olanlarımız eğitimleri sırasında gece nöbet tutup gündüz eğitimine devam ediyorlarç
24 ile 48 saat arasında değişen nöbet saatlerimiz var.
bazılarımız sadece gece çalışıyorlar.
bazılarımız uzun gece nöbetini takiben hop diye gündüz vardiyasına geçiyor. jet lag gibi birşey anlatılmaz yaşanır onun işkencesi.
fakülte hastanesinde çalışırken nöbette servisteki 32 hastaya tek başıma koşturuyordum. bunu yapan ne ilk ne son hemşireyim.
ameliyathaneye geçtim aralıksız 17 saat ameliyatta kaldım ameliyat bitmeden evime gidemedim bir kere değil iki kere değil haftada bir çok kez hemde. bunu yapan ne ilk ne son hemşireyim.

bu saydıklarım para karşılığı olmayan şeylerdir. paranı alıyorsun yapıcaksın denemez diyene al paranı ver düzenli hayatımı derler. bizim yaptığımız iş gönül işidir.

biz sağlık çalışanları sapık değiliz (kaba olacak ama) oranıza buranıza bakıp zevke gelmiyoruz ve emin olun ki bütün bu eziyetler bizi bize AÇSINda GÖRELİM diye çekilmiyor.

zaten bu eziyet vajına görüp şevke gelmek içinde çekilmez kusura bakmayın.

sizin ilk muayeneniz ya da tek hekiminiz o olabilir ama hekiminiz hekim olana kadar binlerce kez muayene yapmıştır ve size ilk muayeneniz olduğu bilinci ile yaklaşacak kadar tecrübelenmiştir sizin ruh halinizde olan binlercesini gördü o sakin olunuz. bu onun işi mekanikleşti artık o bu konuda. siz kolunuzu mu açtınız vajinanızı mı açtınız bi farkı yok onun için endişelenmeyin.

utanmak ayrı bir kadın doktoru kadın olsun demek ayrıdır.o zaman çocuk doktoru çocuk olmalı, gebe takip eden kadın doğum doktorların hepsi hayatları boyunca gebe kalmalı, onkologlar da hep kanser olmalı dimi ama.
utanmayı anlarım kadına da " açsak " erkeğe de "açsak" sonuçta o bizim mahremimiz ve bize küçüklüğümüzden beri onu gizlememiz öğretildi illaki utanırız çok doğal birşey bu.

hekimizi seçerken cinsiyetinden çok tecrübesine bilgisine size yaklaşımına dikkat edin.

ağzına sağlık,bir doktor eşi olarak bunu en iyi yaşayanlar görenler bilir diyorum..ama böle cahil düşünceli insanlar olduğu sürece bizim ülkemiz de maalesef kimse hakettiği değeri görüp sadece işini yapamıyor..hatta mesleğini icra ederken alçakça öldürülüyor:((

bende ondan tarafa değilim hemşom :27:

benim dukturum erkek arupa hastanesinde :27:

hekimler

6 sene tıp fakültesi okuyorlar
4 sene uzmanlık için okuyorlar.
uzmanlık için okurken bir yandan da asistan dr olarak hastanelerde görev yapıyorlar
24- 36 saatlik nöbet tutuyorlar.
haftada 1 ya da 2 geceyi evlerinde geçiriyorlar.
nöbetli sistemde çalıştıkları için evlerini ailelerini çok çok az görüyorlar.banyolarını bile hastanede yapan asistanlar gördüm.
nöbetinden çıkıp kendi düğününe giden asistan bilirim inanılmaz ama gerçek değilmi
sizlerin mışıl mışıl uyuduğu saatlte onlar sizlere ve yakınlarınıza birşey olursa diye nöbete kalıyorlar. bu şekilde eğitiliyorlar.
uzman oluyorlar sağlık sisteminin çarpıklığı sebebi ile gün içinde milyon tane hastaya bakıp birde ameliyata koşturuyor ameliyattan çıkıp servise gidip yatan hastalara bakıyorlar. sonra yine polikliniğe dönüp hasta bakıyorlar.

biz hemşireler

4 sene fakültede okuyoruz
2 sene yüksek lisans yapıp uzman oluyoruz ( tercihen )
eğitimimiz sırasında nöbet tutuyoruz içimizde yüksek lisans yapıp uzman olanlarımız eğitimleri sırasında gece nöbet tutup gündüz eğitimine devam ediyorlarç
24 ile 48 saat arasında değişen nöbet saatlerimiz var.
bazılarımız sadece gece çalışıyorlar.
bazılarımız uzun gece nöbetini takiben hop diye gündüz vardiyasına geçiyor. jet lag gibi birşey anlatılmaz yaşanır onun işkencesi.
fakülte hastanesinde çalışırken nöbette servisteki 32 hastaya tek başıma koşturuyordum. bunu yapan ne ilk ne son hemşireyim.
ameliyathaneye geçtim aralıksız 17 saat ameliyatta kaldım ameliyat bitmeden evime gidemedim bir kere değil iki kere değil haftada bir çok kez hemde. bunu yapan ne ilk ne son hemşireyim.

bu saydıklarım para karşılığı olmayan şeylerdir. paranı alıyorsun yapıcaksın denemez diyene al paranı ver düzenli hayatımı derler. bizim yaptığımız iş gönül işidir.

biz sağlık çalışanları sapık değiliz (kaba olacak ama) oranıza buranıza bakıp zevke gelmiyoruz ve emin olun ki bütün bu eziyetler bizi bize AÇSINda GÖRELİM diye çekilmiyor.

zaten bu eziyet vajına görüp şevke gelmek içinde çekilmez kusura bakmayın.

sizin ilk muayeneniz ya da tek hekiminiz o olabilir ama hekiminiz hekim olana kadar binlerce kez muayene yapmıştır ve size ilk muayeneniz olduğu bilinci ile yaklaşacak kadar tecrübelenmiştir sizin ruh halinizde olan binlercesini gördü o sakin olunuz. bu onun işi mekanikleşti artık o bu konuda. siz kolunuzu mu açtınız vajinanızı mı açtınız bi farkı yok onun için endişelenmeyin.

utanmak ayrı bir kadın doktoru kadın olsun demek ayrıdır.o zaman çocuk doktoru çocuk olmalı, gebe takip eden kadın doğum doktorların hepsi hayatları boyunca gebe kalmalı, onkologlar da hep kanser olmalı dimi ama.
utanmayı anlarım kadına da " açsak " erkeğe de "açsak" sonuçta o bizim mahremimiz ve bize küçüklüğümüzden beri onu gizlememiz öğretildi illaki utanırız çok doğal birşey bu.

hekimizi seçerken cinsiyetinden çok tecrübesine bilgisine size yaklaşımına dikkat edin.

Uzmanlık senesi seçilen branşa göre değişiyor değil mi tatlım...:34:

Ben de teşekkür ediyorum bir dr. evladı ve bir dr.eşi olarak.. Paylaşımın için aklına,fikrine ,parmağına sağlık arkadaşım...:16:

Son düzenleyen: Moderatör:
bende erkek dr taraftarıyım 2kere bayan dra gittim gitmez olaydım bin pişmanım,o kadar acımasızlarki ama erkek doktorlar daha anlayışlı evet insan utanıyor ama erkek drların işlerini daha iyi yaptığını düşünüyorum vede çok memnnunum drumdan

Back