kadın doktorlarının neden hep erkek olduğu ?

Emriniz olur,bütün emir kiplerinizi yerine getiririm hanımefendi.
Forum emir erlerinizle dolu ya bende emrettiklerinizi sizi kızdırmadan yerine getiririm.

Son düzenleme:

Emriniz oluri,bütün emir kiplerinizi yerine getiririm hanımefendi.
Forum emir erlerinizle dolu ya bende emrettiklerinizi sizi kızdırmadan yerine getiririm.

pardon emir etmek değil amacım. birini aşağlamak için yanlış kelime sölemesini kullanmayın lütfen. sadece konu hakkında tartışsanız ii olur diye düşünüyorum. dur ben bunu bi aşağlıyayım mantığı gütmeyin

Bende jinekolojide kadın doktor tercih ediyorum. Öyle rahat ediyorum. Ama mecbur kalırsam veyahut daha iyi olduğunu düşündüğüm biri olursa erkek jinekoloğa da muayene olabilirim. Sonuçta benim de bir erkek doğum uzmanı dünyaya gelmemi sağladı. Bence kadın jinekologlar daha kötü erkekler daha iyi diye bir ayrım yapmak da hoş değil tıpkı konuyu açanın tüm jinekologlar kadın olsun ayrımını yapması gibi. İşinin uzmanı olsun hastasının derdine çare olsun yeter, cinsiyetinin bir önemi yok.

Son düzenleme:

evet ya buna kesinlikle katılıyorum gözümün önünde yaşandı 2 yıl önce genç bi kız tüm odalardaki drlar erkek annesi bakamazsınız diyor kız yerlerde yatıyor yardım edin diye erkek drlara el sürdürmediler çok utanılacak bi durum işte esas utanılacak durum bu türkiyede halen neyin ne olduğunu aşamayan zihniyetler var orda kıza değil drlara üzüldüm sen 6 yıl oku didin dr ol sonrada kara cahiller sen erkeksin hadi ordan desin.

Birisi ben öğretmenim diyerek böbürleniyorsa,kendine bunu zırh ediniyorsa ben de bu basit bence 8 yaş civarı dil bilgisiyle uyarabilirim..
Yani böyle düşünüyorum yoksa forumda tdk uzmanı gibi gezinmiyorum biraz dikkat edince çıldırtıcı hatalar görüyor insan.
Hepsine ne vaktim ne enerjim yeter ayrıca böyle bir misyon da edinmedim kendime.
Ama öğretmen olunca başka,yarın çocuğuma öğretmenlik yapacak ama kelimeleri yutuyorum bak diyor bana dalga geçiyor benimle..
Ben bu duruma acırım da üzgünüm ama aşağılarım da ama bu konuda aşağılamak için yazmadım aslında yorum konuyla bağlantılıydı.
Hani cahil değilim oldukça bilgili görgülüyüm ama erkek doktor olmasın erkekler jinakolog olmasın diyor ya oradan dem vurdum.
Bir kısım yobaz insan da kadın doktor olmasın der mesela aynı hesap..
Neden bu noktaya geldik bilmiyorum ama siz belli ki özen gösteriyorsunuz üstünüze alınmanıza da gerek yok.
Ben uyarımı yaparım tepkilere de göğüs gererim.
Çünkü değer,muhteşem bir dilimiz var ve neredeyse elimizde kalan tek şey o millet olarak.

Son düzenleme:
kadın dr. olupda kaç tane prof. var?

ben eskişehirdeyim burada hep erkek kadın doğum profösörler var.

bayan dr.ların önünü kapatan mı var? ben şuan hamileyim 1 bayan 2 erkek dr.a gidiyorum. erkekler çözümcü kadınlar detaycı.

Doktora cinsiyet yakıştırırsanız tabi ki kasarsınız kendinizi. Cinsel hayatınızı en ince ayrıntılarına kadar anlatmak zorunda değilsiniz. Boğazınız ağrıdığında tahrişin nasıl olduğunu, hangi bademciğin şiştiğini anlatıyorsanız, vajinanızdan da aynı rahatlıkla bahsedebilirsiniz. O da organ kol da, bacak da.

Bir eğitimcinin(?) ağzından bunları duymak çok üzdü beni. Kadın Doktoru değil ayrıca Kadın hastalıkları doktoru.

Son düzenleme:
katılmak zorunda dilsin sen bacaklarını 360 derece açıp doktora kocanla yaşadn şeyleri anlatrken çekinmessn bi başkası çeknir saglık bu kimi kadında rahat eder kmi erkekte ...

bacaklarini 360 derece acmak? ogretmenlik.. edebiyat.. egitimci kimligi.... doktor.. kadin.. erkek...

siz bence tamamen fiyaskosunuz. konunuz da oyle. siz ya iyi egitilememissiniz ogretilememissiniz ya da cidden cok iyi bir palavracisiniz.

habire acmak acmak acmak.. bu ne ya? ne bicim ahlak anlayisiniz var ne bicim insaniyetiniz var..nkonunun diger sayfalarinda yazdiklarinizi okudukca sizi: kesinlikle egitimle ogretimle alakasi olmayan hatta laf olsun diye konu acan cahil cuhela kin dolu kontrolu muayeneyi bile habire ACMAK ACMAK diye nitelendiren bir edep yapisi insanligi olmayan bir kisilik olarak gordum..

ne egitimcisi.. sizin burada yaptiginiz aynen irkcilik gibi bir ayirim! kadin doktor erkek doktor arasinda yapilan cirkin bir ayirim.

ha siz muayeneyi kontrolu acmak olarak goruyorsaniz bence yine de erkek doktora gidin de ACTIGINIZA degsin.

dayanamadim artik!

Bacakları 360 derece açabilmek de mümkün değildir ayrıca...

İlk dr a giderken bayan dr tercih etmistim cok utaniyordum cekiniyordum zamanla kisirlik tedavisi derken dr korkumu yendim tup bebek tedavisi olmam gerekti gittigim merkezde tum dr lar erkekti once cekindim sonra anladimki onlar bizden daha cekingen rahatsiz oluruz diye cok daha dikkatliler guzel guzel islerini yapiyorlar hic cinsiyete takilmamak lazim isini iyi yapan bir dr erkek yada kadin farketmez daha cok kisi tarafindan tercih edilir . Zaten bacaklarin ustune ortu ortuluyor kimsenin kimseye baktigi yok bunlar cok sacma dusunceler ergenlikteki cocuklar dusunur ancak bunlari ben agdaciya gitmiyorum hala utaniyorum bu da benim tercihim ama sagligim icin hangi dr iyiyse ona giderim

Değil mi yine aynı yere gelir bacak ve kapanır bu açıya göre ,haklısın valla dikkatli insanın hali başka oluyor

derinnscim hem o hem de herkez yazısı ilk gördüğümden beri benim de dikkatimi çekmiş durumda ama susayım dedim...Fazla dayanamadım yine 360 derece açmak demek ters yönde yine kapatmak demek...Öyle bir anatomiye sahip değiliz..

Birde dr a kocanla yasadigin seyleri anlatma meselesi var bu nerden ciktiki nasil bir fantazidir bu? Dr un burosunda esimle birlikte gorusme yapiyoruz esimde yanimda oluyor dr bize sizi gidi sizi neler neler yapiyorsunuz anlatin bakalimmi diyecek cok guldum buna ya kim kandirdi seni dunyaya geri don sanirim birileri seni cok fena kandirmis kadin dogum dr lari hakkinda

Bu yaşıma kadar(37 yaşındayım) hep erkek kadın doğumcuya gitmişimdir. Tercihim bu yönde. Aksine bende bayan doktora gıcığım. Burunların kıl aldırmıyorlar. Hiç unutmam çocuk için tedavi görüyorum. Bayan bir doktora gittim . Tabi o zamanlar toyuz daha. Kadın 5dk muayene etti odasına geçip sorular sormak istedim. Ne mümkün. "üffff sen ne çok soru soruyorsun" dedi bana hadsiz. ve ben özel muayenehanesine gitmiştim, tabiki 5-10dk soru sorucam uyuz kadın. Öyle bir fırladım ki oradan bir daha semtine bile uğramadım. tanıdığım herkese, sağlık sitelerine ismini söyledim.Kimse gitmesin diye. terbiyesiz. O gün bu gündür hep erkek doktoru tercih etmişimdir. En azından dinliyorlar, çözüm üretmeye çalışıyorlar.

Bacakları 360 derece açabilmek de mümkün değildir ayrıca...

Kadın kadına belki 180 derecelik açıyı yapabilir Hani şu "bacaklarını caaaart diye ayırırım" tabiri var ya :) onun gibi

Ay durun konuya sonradan dahil oldum. Nedir bu 360 derece açmak mevzuu kızlar :meraklı melahat smili:

şimdi düşünüyorum.. annemin doktoru erkekti, halamın doktoru erkekti, kuzenlerimin hepsinin doktoru erkekti bitek yengemin doktoru kadındı oda hastahanede o an başka doktor yoktu özellikle seçilmişlik yoktu yani..
anlatmak istediğim şu ki kadınlar ille de erkek doktor aramıyor..
gerçekten aramıyor, bunu arayan onların kocaları oluyor GENELDE.
bende 2 kere erkek doktora gittim ikisine de gayet normal muayne oldum hiçtee utanmadım, kadın doktora gitsem onunla da ilgili düiüncelerimi yazardım ama henüz gitmedim..
Ama erkek ve kadın diş doktoruna gittim kadın doktor ağzını aç dedi elindeki sivri şeyle dişlerimi kazır gibi bastırmaya başladı bende napıyosun der gibi bi ses çıkarınca dur dur dedi , E ne durcam naaptığını söylesene.
Ama erkek diş doktorum ağzımı açtığım andan itibaren yaptığı herşeyi bana söyledi canım acığıdından ses çıkardığımda da tamam durdum tekrar deniycem ama bu olağan bişey merak etme dedi.
Fark burda işte kızlar..
Erkekler karışısındakinin bir hanım olduğunu, üzülebilecek ,canının yanabilecek olduğunu kadınlardan daha çok düşünür , çünkü kadınlar birbirlerini anlarlar elbet ama "ben de yaşadım onu yaşamak tecrube etmek zor değil " diye düşünüp harala gürele girişebiliyorlar ayrıca kadın doktora yaptığı bişeyden rahatsız olduğunuzu söylediğiniz an size gözlerini belertip car car cevap verme durumuda erkeklerden çok olduğu aşikar..
ayrıca çok kişidende duydum erkek doktorun doğumu çok daha iyi yaptırdığını, erkek kadından daha az heycanlıdır duygularına daha çok hakim olur, Doğumun o telaşeli anında biz kadınlar her zaman duygularımızı bi kenara bırakıp mesleğimize adapte olamıyoruz bu da bir gerçek.
oyüzden kimin ne doktoru olacağına karışamayız, erkek doktorlarda kadın doktorlarda iyi ki var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…