• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın doktorlarının neden hep erkek olduğu ?

sade91

Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
34
0
16
İstanbul
anlayamadığım tek şeydir bu ... bir kadın ancak bir kadına duygularını sorunlarını çok rahat kasılmadan anlatabilir..ayn sorunları çünki kadnda yaşar ..ama doktor ama tıp diourzya işte saçmalıktır..doktor olması erkek oldugunu değiştirmez.. sen onun yanında kasılırsın rahim ağzı açılmaz anlatrken sorunlarını çekinirsin ..ama o doktor günde kaç kişiye bakıyo derler bide ulan sen günde kaç kişiye açıp gösteriyosun kii.. :D erkekler okumayın gidin başka bişi olun bırakın kadınlar olsun kadın doktoru adı üstünde kadın doktoruu :D

Yanlış düşünüyorsun ? Şimdiye dek herhangi bir jinekoloğa gittin mi bilmiyorum ama öyle her kadın kadın doğum dr.u hemcinslerinden anlamıyor..Sandığın gibi anlayışlı,sabırlı,sevecen olamıyor hepsi...Daha önce gitmediğini sanıyorum..Genelleme yapmak ta istemiyorum ama çok da acımasız olabiliyor kadın jinekologlar..Bu yüzden çoğu kadın kendi hemcinsi yerine erkek jinekoloğu tercih edebiliyor....O rahim ağzı dr.un erkek te olsa kadın da olsa utandığında kendini kasmana neden oluyor..Ki her türlü utanıyorsun...Vajinayı açıp içerisini görebilmek için de özel aletler kullanılıyor zaten canım....:) Eğer dr. işinde iyi ve tecrubeliyse kadın ya da erkek olması çok farketmiyor ayrıca...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış düşünüyorsun ? Şimdiye dek herhangi bir jinekoloğa gittin mi bilmiyorum ama öyle her kadın kadın doğum dr.u hemcinslerinden anlamıyor..Sandığın gibi anlayışlı,sabırlı,sevecen olamıyor hepsi...Daha önce gitmediğini sanıyorum..Genelleme yapmak ta istemiyorum ama çok da acımasız olabiliyor kadın jinekologlar..Bu yüzden çoğu kadın kendi hemcinsi yerine erkek jinekoloğu tercih edebiliyor....O rahim ağzı dr.un erkek te olsa kadın da olsa utandığında kendini kasmana neden oluyor..Ki her türlü utanıyorsun...Vajinayı açıp içerisini görebilmek için de özel aletler kullanılıyor zaten canım....:) Eğer dr. işinde iyi ve tecrubeliyse kadın ya da erkek olması çok farketmiyor ayrıca...

3 kez gttim burada anlatmak istedğim sevecenlik yada saygı sevgi değil..ben vajinamı göstermedende karşımdaki erkeğe cinsel bi sorunumu anlatmam ama bir kadına daha kolay anlatabilrm herkez için böyledir bu .. illa muayne olarak demedim . bir sorun yaşıyorsam kadınla daha rahat paylaşırsın .. her doktorun iyisi kötüsü vardır ama bu bir kadının en özel oldugu alandır ondada çekinmiceği yüzünün kızarmıcagı iyi bir kadın doktor bulabilr herkez ...

3 kez gttim burada anlatmak istedğim sevecenlik yada saygı sevgi değil..ben vajinamı göstermedende karşımdaki erkeğe cinsel bi sorunumu anlatmam ama bir kadına daha kolay anlatabilrm herkez için böyledir bu .. illa muayne olarak demedim . bir sorun yaşıyorsam kadınla daha rahat paylaşırsın .. her doktorun iyisi kötüsü vardır ama bu bir kadının en özel oldugu alandır ondada çekinmiceği yüzünün kızarmıcagı iyi bir kadın doktor bulabilr herkez ...

Demek ki her zaman bulanamıyor ki erkek jinekologlar da tercih ediliyor..Hatta başarılı,hastaya yaklaşımı iyi olan jinekologlar sürekli diğer hastalar tarafından da öneriliyorlar ki muaynanelerine gittiğiniz zaman çok dolu oluyor bekleme solonları..Ya da randevuları o kadar dolu oluyor ki uygun gün için beklemeniz gerekebiliyor..:)

kesinlikle tam tersi düşünüyorum bence bu bölümü hep erkekler okumalı bir kaç defa kadın denk geldi öyle canımı yaktılar ve öyle cevapsız bıraktılarki beni düşün benim ergenlik çağından gelen hormonal bi sorunum var tam 4 yıl illa bayan olsun diye bi doktora gittim o zamanlar çok çekiniyordum erkek dr dan ne bileyim erkek dra bende tüylenme var falan demek ayıp geliyordu ama ne yazıkki o bayan dr beni 4 yıl oyalamış şimdi anne olamayınca anladım eğer o dönemler bana ilaç verseydi ben bugün çok sağlıklı olcaktım fakat şimdi erkek dra gidiyorum sorunumuda gayet güzel anlatıyorum hiçte çekincek birşey yok muayene olmadan önce en azından bilgilendiriyorlar rahatlamamız için öyle aletleri şak diye sokmuyorlar ne soru sorsan cevap veriyorlar ayrıca ben sadece kadın doğumda değil tüm bölümlerde erkek dr seciyorum anlayışlarına ve yaklaşımlarına hayranım kimse kusura bakmasın ama kadın drlar kadınlara karşı biraz acımasız davranıyorlar daha bugün diş doktoruna gittim erkekti doktorum fakat grevden dolayı yerine bayan geçmiş ne oturmamı beğendirebildim ne kalkmamı nerdeyse dövecekti beni hiçbirşey demeden birden tartar temizlemeye başladı ağzımı doğru düzgün acamadım bile ama erkek dr şöyle yapcaz böyle olcak en azından bilgilendiriyor.
birde kadınların bu düşüncelerini doğru bulmuyorum kısırlık bölümüne gidiyorum dr erkek kapıda bi bayan ayyyyyy dr erkekmi evet size omu baktı şaşkınlık içerisinde soruyor evet dedim ayy yok ben baktırmam ben gidiyorum!!! dedimki buraya niçin geldiniz çocuğum olmuyorda eee sen ne niyetle geldin allah bilmiyormu derdine derman aradığını drla hasta arasında perde yoktur günah yoktur hastane hastane dolaşcağına gir biran önce tedavini ol merak etme senin şeyini aklında tutacak değil dedim.
bu konuda hassas olanlara sözüm yok ama bana göre erkek dr her bölümde olmalı en azından ben daha rahat ediyorum.

kesinlikle tam tersi düşünüyorum bence bu bölümü hep erkekler okumalı bir kaç defa kadın denk geldi öyle canımı yaktılar ve öyle cevapsız bıraktılarki beni düşün benim ergenlik çağından gelen hormonal bi sorunum var tam 4 yıl illa bayan olsun diye bi doktora gittim o zamanlar çok çekiniyordum erkek dr dan ne bileyim erkek dra bende tüylenme var falan demek ayıp geliyordu ama ne yazıkki o bayan dr beni 4 yıl oyalamış şimdi anne olamayınca anladım eğer o dönemler bana ilaç verseydi ben bugün çok sağlıklı olcaktım fakat şimdi erkek dra gidiyorum sorunumuda gayet güzel anlatıyorum hiçte çekincek birşey yok muayene olmadan önce en azından bilgilendiriyorlar rahatlamamız için öyle aletleri şak diye sokmuyorlar ne soru sorsan cevap veriyorlar ayrıca ben sadece kadın doğumda değil tüm bölümlerde erkek dr seciyorum anlayışlarına ve yaklaşımlarına hayranım kimse kusura bakmasın ama kadın drlar kadınlara karşı biraz acımasız davranıyorlar daha bugün diş doktoruna gittim erkekti doktorum fakat grevden dolayı yerine bayan geçmiş ne oturmamı beğendirebildim ne kalkmamı nerdeyse dövecekti beni hiçbirşey demeden birden tartar temizlemeye başladı ağzımı doğru düzgün acamadım bile ama erkek dr şöyle yapcaz böyle olcak en azından bilgilendiriyor.
birde kadınların bu düşüncelerini doğru bulmuyorum kısırlık bölümüne gidiyorum dr erkek kapıda bi bayan ayyyyyy dr erkekmi evet size omu baktı şaşkınlık içerisinde soruyor evet dedim ayy yok ben baktırmam ben gidiyorum!!! dedimki buraya niçin geldiniz çocuğum olmuyorda eee sen ne niyetle geldin allah bilmiyormu derdine derman aradığını drla hasta arasında perde yoktur günah yoktur hastane hastane dolaşcağına gir biran önce tedavini ol merak etme senin şeyini aklında tutacak değil dedim.
bu konuda hassas olanlara sözüm yok ama bana göre erkek dr her bölümde olmalı en azından ben daha rahat ediyorum.

canım benm ben bir öğretmenim egitmciyim cahil bir insan oldmu düşünüpte bu konuyu açtığımı düşünmeyin ..doktor ile hasta arasında perde yoktur elbette onlar doktor demek istediğim ben bir kadınım cinsel sorunlarımı rahat anlatabliceğim kadın istyorum karşımda .. çok güzel ünilerden mezun olmuş jinekolg kadınlar var .. tabi bunlar devlet hastanesinde muyane odasına 3 kadını birden alan doktorlar değil ona şahit oldum için yazıyorum ....parayı ver bak senle nasıl iliglenyorlar birde araştır doktorunu .. dinimzde günah değildir elbet ama şu da var etrafda birsüzü kadın varken doktorda olsa erkek sonuçta ona açmak vs... anladın umarım

Demek ki her zaman bulanamıyor ki erkek jinekologlar da tercih ediliyor..Hatta başarılı,hastaya yaklaşımı iyi olan jinekologlar sürekli diğer hastalar tarafından da öneriliyorlar ki muaynanelerine gittiğiniz zaman çok dolu oluyor bekleme solonları..Ya da randevuları o kadar dolu oluyor ki uygun gün için beklemeniz gerekebiliyor..:)

bu bir markadır isim yaparsınz medyada bikaç ünlünün dokturu olursunz ve size gelen sayı bayabi artar çalışırsınz edersin konun bunla alaksı yok.. parayı verirsen ve araştırısan inanılmaz güzel anlayışlı doktor bulablrsn devlet hastasnkler sorulara bile cevap veremyorla yoğunluktan ..

doğum evindeki kadınlar it gibi azarlıyor :31:
erkek doktor oturyor karşısına alıyor konuşuyor arkada kırk kişide olsa
ben hep erkek tercih ediyorum
erkek dede inşallah doğum yapcam
erkekler daha tecrübeli bu konuda :34:

Anlamadım ki zorla erkek doktora mı götürüyorlar sizi kadına gidin.
Cinsel bölgenizi gözünüz ağzınız ne bileyim bağırsanız gibi görürseniz sorun ortadan kalkar gibime geliyor.
Yani doktor için o bir organ kadının rahmiymiş aa bakayım neymiş falan :)
Adamlar zaten 2. sınıftan itibaren her türlü organlar yakından münasebete başlıyorlar.
Allah sizi işinin ehli bir erkek doktora mecbur kılmasın inşallah...

ben de şimdiye kadar hep kadın jinekolog tercih ettim kontrollerimde hep daha rahat olacagımı düsündügümden
kadın erkek de fark etmiyor ama sanırım
kadın doktor da olsa burnum akıyor demekle aslında vajinal akıntım vr demek arasında hic bir fark olmamasına ragmen cekiniyor insan
ama ne zaman ki ciddi ciddi bebek düşünmeye başladım cinsiyetine bakmadan eğitimine , tecrübesine göre doktor araştırmaya başladım ve içine sinen doktoların ikisi de erkek oldu , tabi gidip görüştükten sonra daha net karar verebilirim diye düşünüyorum.
etrafımda özellikle erkek doktor tercih eden de çok , doğum kolay bir süreç değil erkekler fiziksel olarak daha güçlü ve korumacı geldiğinden erkek doktor tercih eden çok.
annemin bir arkadası mesela kadın jinekologlara tövbeli hayatımda kaç doktora gittim sadece bir tane kadın oramın çok güzel oldugu ile ilgili bir yorum yaptı dedi .
Benim doktor arkadaşlarımda olduğundan belki onların yorumlarını da bildiğimden bizim için kol bacakla memenin hiç bir farkı yok biz organa bakıyoruz , hatta bazen sizin canı acıyacak insanlar dahi oldugunuzu unutmaya calısıyoruz yoksa bazı prosedürleri yapmamız mümkün olmaz der
bence güzide ülkemizde ( kızların okutulma oranına bakarsak ) bu kadar çok doktor olduğuna gene duacı olmamız gerek. tıp , akademisyenlik , bankacılık ve öğretmenlik . bu dört meslek en çok kadın profesyonelin olduğu meslekler.
tabi daha çok olsun kadın jinekolog , daha cok kadın doktor olsun .
şuda var tabi her doktorluk zor tabi ama acil çağrı , nöbet gibi kıstaslar açısından jinekologluk çok daha zor. o yüzden kadın doktorlarında uzmanlık seçerken kendi annelik görevlerini göz önünde bulundurarak farklı uzmanlık alanları seçmeleri normal. doğumun gecesi gündüzü , tatili yok. her an gelebilir , saatlerce sürebilir.

doğum evindeki kadınlar it gibi azarlıyor :31:
erkek doktor oturyor karşısına alıyor konuşuyor arkada kırk kişide olsa
ben hep erkek tercih ediyorum
erkek dede inşallah doğum yapcam
erkekler daha tecrübeli bu konuda :34:

doğru kişiyi bulcaksın.. önce üni diplomasna yaptgı opersyonlara bakarsın ve en önemlsi rahat edeblcegne sen o insanda rahtsındr ama bu demek değildrki erkekler tecrübeli kadınlarla okuyor ve unutmayn bizde kadınız

Ben kadın dr da daha çok kasılıyorum rahatsız oluyorum,kadın dr pek tercihim değildir.

Şu an hamileyim ve yine erkek dr seçtim..
Erkek dr lar daha nazik davranıyorlar,hiç canımın acıdığını hissetmedim şu ana kadar.

Anlamadım ki zorla erkek doktora mı götürüyorlar sizi kadına gidin.
Cinsel bölgenizi gözünüz ağzınız ne bileyim bağırsanız gibi görürseniz sorun ortadan kalkar gibime geliyor.
Yani doktor için o bir organ kadının rahmiymiş aa bakayım neymiş falan :)
Adamlar zaten 2. sınıftan itibaren her türlü organlar yakından münasebete başlıyorlar.
Allah sizi işinin ehli bir erkek doktora mecbur kılmasın inşallah...

hiçbrşeye hayatta mecbur kılmam seçimlermi kendim yaparım .. konuya gelelim doktor 2nsınftan beri hertürlü organ görüyor peki siz herkeze açıp gösteryormusnz ?burda anlatmak istenen iyi doktor kötü doktor değil sizin rahat etmenz rahatsan problem yok

bu bir markadır isim yaparsınz medyada bikaç ünlünün dokturu olursunz ve size gelen sayı bayabi artar çalışırsınz edersin konun bunla alaksı yok.. parayı verirsen ve araştırısan inanılmaz güzel anlayışlı doktor bulablrsn devlet hastasnkler sorulara bile cevap veremyorla yoğunluktan ..

Ben hep özel dr a gidiyorum canım....Eşim ve babam da dr. Onların içinde yetiştim yani..

doğru kişiyi bulcaksın.. önce üni diplomasna yaptgı opersyonlara bakarsın ve en önemlsi rahat edeblcegne sen o insanda rahtsındr ama bu demek değildrki erkekler tecrübeli kadınlarla okuyor ve unutmayn bizde kadınız

şu ana kadar 6 doktor gezdim 3ü erkek 3ü kadın
hepside farklı hastanelerde
erkekler kadar anlayışlı narin davranan görmedim

Bu bir tercih meselesi. Kimi kadın doktorda kimi erkek doktorda rahat eder.

Ben hep özel dr a gidiyorum canım....Eşim ve babam da dr. Onların içinde yetiştim yani..

forumda göryorum ki kadınlara karşı bir dışlama erkek doktrlar daha iyi kadınlar kasıntı falan filan ..erkekler bu mesleği daha çok okusn türkiyede yaşıyoruz arkadşlr kadınlar iyi kadınlar okusn hepsi doktor olsun konuyu buaralara çekmenizi anlamıyorum ..

ben de özellikle erkek jinekolog seçerim.derdimi de daha rahat anlatırım,o da beni daha iyi anlar.hatta akrabamız var kadın peçeli ama o da erkek jinekologa gider,kadınlar azarlıyor der.

Demek ki herkesin illa kadın doğum dr. arayışı yokmuş...Ben ilk defa muayane olacağım zaman kadın dr. olmasını istiyordum..Ama şimdiye dek gittiğim hemen hemen tüm kadın doğum dr.ları hem canımı yaktılar hem de hiç bir şekilde memnun kalmadım..Sadece tek bir kadın doğumcudan memnun kaldım..Riskli bir hamilelik geçirdiğim için bu konuda deneyimli bir perinatolog olmasını tercih ettim..O da bir kadın değil erkekti..Ben de daha sonra erkek diye muayane olmaktan hiç bir beis görmedim... İnsanın derdi olduğunda kadınmış erkekmiş hiç farketmiyor valla..Yeterki işini iyi yapsın..İletişimi iyi olsun hastasıyla..Ve ihtiyaç olduğunda ulaşılabilen bir dr. olsun...

Back