Doğuma Hazırlık Kadın doğumcular Cinsiyet seçimiyle ilgili soruları cevaplamış...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

e.m.e.l

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
68
2
Bir sitede cinsiyet seçimiyle ve burada tartıştığımız konularla ilgili kadın doğum uzmanlarına sorular sorulmuş onlarda cevap vermiş... sizin için derledim...

Soru: sorum şunlar
1. gebelikte bebek solda ise kız sağda olunca erkekmiş bu bilimsel mi?
2. midesi çok bulanın kızı olurmuş (BHCG hormonu kıza gebe olanlarda fazlaymış)
3. ovulasyondan 2 gün önce ilişkide kız ovulasyon günü ilişkide erkek ihtimali yüksekmiş bilimsel mi?( X kromozomu yavaş dayanaklı Y kromozomu hızlı ama dayanaksızmış 24 saat yaşıyormuş)
4. kızlara gebe olan hamilelerde ciltte sivilce olurken erkeklere hamilelerde ciltte kuruluk oluyormuş? (ikiside farklı hormon üretiyormuş)
tşk.
Cevap : 1. kesinlikle değil
2 kesinlikle yanlış
3 kesinlikle değil
4. doğru değil
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak / Kadın Hastalıkları ve Doğum

Soru: eşimin sayfasından yazıyorum forumlara gözatarken bazı bilgiler gördüm doğruluğunu ısrarla savunanlar var
1. anne karnında bebeğin kalbi 140 dan fazla atarsa kız az atarsa erkek miş? (normal 120/160 arası atması gerekiyor)
2. gebe kadının midesi çok bulanırsa kız az bulanırsa erkekmiş(BHCG hormonu kız gebelerde yüksekmiş)
3. ovulasyon gününde gebelikte erkek 3-4 öncesinde ilişki olursa kızmış (y kromozomu az yaşarmış)
4. bebek sağda ise erkek solda kızmış?
5. tatlı aşerme erkek ekşi kızmış
Cevap : Bunların hepsi uydurma şeyler.Ancak bebeğin anne rahminin sağ tarafından eşi ile bağlanması(bebeğin sağda olacağı anlamına gelmez) %80 erkek bebek olabilir diye bazı çalışmalar duyduk
Op. Dr. Sertaç ŞEN / Kadın Hastalıkları ve Doğum

Soru: Sadi Bey ilginize.Ayrıca 1 sorum daha olacak.hamilelikte cinsiyet belirlemek mümkün müdür?%100 sonuç veren bir yöntem var mıdır?
Cevap : Tüp bebek haricinde yoktur
Op. Dr. Sadi AKŞEHİRLİ / Kadın Hastalıkları ve Doğum

Soru: .....
Y kromozumu hızlı ve az yaşarmış (24 saat) X kromozomu yavaş ve uzun yaşarmış. o yüzden ovulasyon günü erkek 2-3 gün öncesi kız olurmuş doğrumu
Cevap: Y KROMOZOMU İLE İLGİLİ BAHSETTİĞİNİZ HERŞEY YANLIŞ.
Op. Dr. Sertaç ŞEN / Kadın Hastalıkları ve Doğum

Devamı Var...

benim sorum
1.sperm ne kadar yaşar. vajinada veya dış ortamda yaşama süreleri farklımıdır.
2. x spermlerin y spermlerinden daha çok yaşadığı gerçekmidir.
3. günaşırı ilişki ve hergün ilişki arasında fark varmıdır. yoksa gebelik açısından şanslar eşitmidir.
4. kromozom bozukluklarda babanın sigara içmesi etkilimi yoksa annenin sigara içmemesi dahamı önemli.
5. kromozom bozukluğu olan her gebelik düşükle sonuçlanırmı.
6. gebelikihtimali artırmak için tavsiyeleriniz neler. teşekkürler.
Cevap : Çok uzun yaşamaz. Kuruluk ve asit olumsuz etki yapar. Uygun ısıda ve normal nemde uzunca yaşayabilir.
x ve y arasında böyle bir fark bilmiyorum.
Gün aşırı ilişki daha çok önerilir.
Kromozom bozuklukları ile sigaranın bir ilgisi bilinmemektedir.
Kromozom bozukluğu olan çoğu gebelik düşükle sonuçlanır.
Özel bir durumunuz yoksa normal cinsel yaşam sürmeniz size yeterli gebelik olasılığı verir.
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak / Kadın Hastalıkları ve Doğum

Soru: iyi günler dok. hanım.çin takvimine uyarak cinsiyet bellirlemenin bir gerçekliği varmıdır .yoksa tesadüfmüdür.cevapınız için şimdiden tşk ederim.
Cevap : sadece tesadüf bence,gerçekliği yok,sevgiler
Uzm. Dr. Ümran ÖZER / Kadın Hastalıkları ve Doğum

doktorsitesi den alıntı yaptım umarım işinize yarar uzmanların verdiği cevaplar. neredeyse burada tartışılan her konu sorulmuş...

mrb arkadaşım,
sen doktorunla da konuşmuş şimdiye kadar öğrendiğimiz şeylerin yanlış olduğunu duymuştun dimi?
doktor yumurtlama günüyle ilgili cinsiyet tahminine doğru demiyordu...
Bu başlıkta doktora giden her arkadaş doktoruna bu soruları sorsa da buradan bizimle paylaşsa...,
belki kimi doğru buluyodur,kimi bulmuyodur..
yada çok büyük bi çoğunluğu doğru bulmuyodur...
buna göre bi çıkarım yaparız biz de kendi adımıza...:)))
şimdiden teşekkürler...

Evet benim doktorum doğru bulmuyor uzun uzun konuştum... internetten araştırma yaptım sadece benim doktorum değil birçok doktor bunu bilimsel bulmuyor... hatta burada yazılan birçok konu değişik kişiler tarafından hepsine farklı doktorlar cevap vermiş. ve hepsinin ortak noktası katılmamış bu fikirlere... sadece tüp bebekle cinsiyet seçimi vardır demişler.

kimi azarlamaktan beter ediyor sanal dünya falan farketmez ay eğitimcisiniz ay sizde böyle şeyler düşünürseniz falan diye

kimi doktor daha ılımlı neden böyle istedin niye buna taktın diye kafa ütüleyeceğine size yardımcı olabilecek yöntemler bunlar diyor. ki ben zaten hepsini ezbere biliorum:)

kadın doktorların bazıları daha ılımlı. meral tüzün bana alkali ortam ve bi karbonatlı su ile şansını arttırabilirsin dedi. sadece yüzde olarak şansın artar dedi oran vermedi..
diyet ile alkali dengesini arttır dedi vucudunun.

herkesin tek dediği pgt. onun kesin olduğunu bizde biliyoruz zaten..

ve bu olaya şöyle bakın..

doktor olması o kişinin insan olarak inanışlarının önüne geçmez. yani doktor olsada bazı şeylere inanıp bazılarında olumsuz görüş bildirebilir.

cinsiyeti pgt dışında seçmek biliyoruz imkansız. ben demiyorum ki bana bi diyet listesi ver bir takvim ver saat ver ben o an yapayım yüzde yüz erkek olsun. sadece %50 şansımı artıracak bir yöntem soruyorum. o gün şansım daha yüksekse o gün birliktelik olsun. sağa yatınca bu şans biraz daha artacaksa sağa yatayım. ama olmazsa yine olmaz bunun da farkındayım.

bilinçli insanla bilinçsiz insanı soru sorma şeklimden de ayırt edemiyorsa anlıyorum ki birine fırça atası gelmiş ona da ben denk gelmişim.

çünkü aynı soruya aynı konuda uzman doktorlar tarafından verilen cevaplar o kadar ayrı ki

burda doktor olmak değil insan olma faktörü yatıyor
dediğim gibi aynı soruyu sordum

kimi imkansız dedi
kimi saçma etik değil ve gereksiz dedi
kimi tıbben pgt ile mümkün dedi
kimi sağlıklı olması cinsiyetinden önce gelmeli dedi. (bende ilk olarak sağlıklı olmasını isterim beklerim elbette)
kimi de alkali ortam bi karbonatlı duş ile şansın artar dedi

bende bu konuyu doktoruma sordum evet öyle bişey var y ler daha hızlı ve çabuk ölüyo x ler yavaş ve daha uzun ömürlü dedi ama şu ana kadar bi kesinlik kazanmış değil dedi
hep içimden bu gebeliğimde 2 gün sonra ilişkiye girseydim erkek olacakmış gibi geliyo
keşke diyorum buraya daha önce üye olsaydımda deneseydim diyorum
tabi herşeyin hayırlısı önce
allahtan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…