Bir sitede cinsiyet seçimiyle ve burada tartıştığımız konularla ilgili kadın doğum uzmanlarına sorular sorulmuş onlarda cevap vermiş... sizin için derledim...
Soru: sorum şunlar
1. gebelikte bebek solda ise kız sağda olunca erkekmiş bu bilimsel mi?
2. midesi çok bulanın kızı olurmuş (BHCG hormonu kıza gebe olanlarda fazlaymış)
3. ovulasyondan 2 gün önce ilişkide kız ovulasyon günü ilişkide erkek ihtimali yüksekmiş bilimsel mi?( X kromozomu yavaş dayanaklı Y kromozomu hızlı ama dayanaksızmış 24 saat yaşıyormuş)
4. kızlara gebe olan hamilelerde ciltte sivilce olurken erkeklere hamilelerde ciltte kuruluk oluyormuş? (ikiside farklı hormon üretiyormuş)
tşk.
Cevap : 1. kesinlikle değil
2 kesinlikle yanlış
3 kesinlikle değil
4. doğru değil
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak / Kadın Hastalıkları ve Doğum
Soru: eşimin sayfasından yazıyorum forumlara gözatarken bazı bilgiler gördüm doğruluğunu ısrarla savunanlar var
1. anne karnında bebeğin kalbi 140 dan fazla atarsa kız az atarsa erkek miş? (normal 120/160 arası atması gerekiyor)
2. gebe kadının midesi çok bulanırsa kız az bulanırsa erkekmiş(BHCG hormonu kız gebelerde yüksekmiş)
3. ovulasyon gününde gebelikte erkek 3-4 öncesinde ilişki olursa kızmış (y kromozomu az yaşarmış)
4. bebek sağda ise erkek solda kızmış?
5. tatlı aşerme erkek ekşi kızmış
Cevap : Bunların hepsi uydurma şeyler.Ancak bebeğin anne rahminin sağ tarafından eşi ile bağlanması(bebeğin sağda olacağı anlamına gelmez) %80 erkek bebek olabilir diye bazı çalışmalar duyduk
Op. Dr. Sertaç ŞEN / Kadın Hastalıkları ve Doğum
Soru: Sadi Bey ilginize.Ayrıca 1 sorum daha olacak.hamilelikte cinsiyet belirlemek mümkün müdür?%100 sonuç veren bir yöntem var mıdır?
Cevap : Tüp bebek haricinde yoktur
Op. Dr. Sadi AKŞEHİRLİ / Kadın Hastalıkları ve Doğum
Soru: .....
Y kromozumu hızlı ve az yaşarmış (24 saat) X kromozomu yavaş ve uzun yaşarmış. o yüzden ovulasyon günü erkek 2-3 gün öncesi kız olurmuş doğrumu
Cevap: Y KROMOZOMU İLE İLGİLİ BAHSETTİĞİNİZ HERŞEY YANLIŞ.
Devamı Var...
Soru: sorum şunlar
1. gebelikte bebek solda ise kız sağda olunca erkekmiş bu bilimsel mi?
2. midesi çok bulanın kızı olurmuş (BHCG hormonu kıza gebe olanlarda fazlaymış)
3. ovulasyondan 2 gün önce ilişkide kız ovulasyon günü ilişkide erkek ihtimali yüksekmiş bilimsel mi?( X kromozomu yavaş dayanaklı Y kromozomu hızlı ama dayanaksızmış 24 saat yaşıyormuş)
4. kızlara gebe olan hamilelerde ciltte sivilce olurken erkeklere hamilelerde ciltte kuruluk oluyormuş? (ikiside farklı hormon üretiyormuş)
tşk.
Cevap : 1. kesinlikle değil
2 kesinlikle yanlış
3 kesinlikle değil
4. doğru değil
Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak / Kadın Hastalıkları ve Doğum
Soru: eşimin sayfasından yazıyorum forumlara gözatarken bazı bilgiler gördüm doğruluğunu ısrarla savunanlar var
1. anne karnında bebeğin kalbi 140 dan fazla atarsa kız az atarsa erkek miş? (normal 120/160 arası atması gerekiyor)
2. gebe kadının midesi çok bulanırsa kız az bulanırsa erkekmiş(BHCG hormonu kız gebelerde yüksekmiş)
3. ovulasyon gününde gebelikte erkek 3-4 öncesinde ilişki olursa kızmış (y kromozomu az yaşarmış)
4. bebek sağda ise erkek solda kızmış?
5. tatlı aşerme erkek ekşi kızmış
Cevap : Bunların hepsi uydurma şeyler.Ancak bebeğin anne rahminin sağ tarafından eşi ile bağlanması(bebeğin sağda olacağı anlamına gelmez) %80 erkek bebek olabilir diye bazı çalışmalar duyduk
Soru: Sadi Bey ilginize.Ayrıca 1 sorum daha olacak.hamilelikte cinsiyet belirlemek mümkün müdür?%100 sonuç veren bir yöntem var mıdır?
Cevap : Tüp bebek haricinde yoktur
Op. Dr. Sadi AKŞEHİRLİ / Kadın Hastalıkları ve Doğum
Soru: .....
Y kromozumu hızlı ve az yaşarmış (24 saat) X kromozomu yavaş ve uzun yaşarmış. o yüzden ovulasyon günü erkek 2-3 gün öncesi kız olurmuş doğrumu
Cevap: Y KROMOZOMU İLE İLGİLİ BAHSETTİĞİNİZ HERŞEY YANLIŞ.
Devamı Var...