Tatlı Tarifi Kadayıf Dolması - Torku Kristal Şeker Sponsorluğunda

Lilimam

Popüler Üye
Pro Üye
17 Kasım 2018
4.950
19.574
208
Herkese merhaba
Yemek yarışmalarında ki ilk tarifim Erzurum'un vazgeçilmez tatlısı 'kadayıf dolması ' olacak.Umarım beğenirsiniz

Malzemeler :

Yarım kg. taze, yaş tel kadayıf
1,5 su bardağı kırılmış ceviz

Sosu için;
4 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

Kızartmak için;
1 lt sıvı yağ

Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbet biraz koyu kıvam alana kadar kaynatıyoruz.Ocaktan almaya yakın ince bir dilim limon atıyoruz.Mümkünse önceden hazırlayıp dolapta soğutmalıyız çünkü şerbet yeterince soğuk olmalı.

Kadayıftan avucumuz kadar parça koparıp tezgaha seriyoruz,istenilen miktarda cevizi koyup yaprak sarma yapar gibi kenarlarını içe katlayarak sarıyoruz.Sararken çok sıkı sarmamaya dikkat ediyoruz

Sosumuzu hazırlıyoruz.Yumurtanın kokmaması için genelde ya vanilya yada çok az tuz konur sütle birlikte ancak kayınvalidemin tavsiyesiyle(kendisi Erzurumlu ) ben sıvı yağ ve yumurtayla hazırladım sosu.

Sardığımız kadayıfları sosa buluyoruz yalnız sosta çok fazla tutmuyoruz yani içine geçmemeli.Eğer fazla soslarsak hem yumurta kokar hemde hamur olup dağılır

Kadayıflara son şeklini verip kızgın yağda kızartıyoruz.

Kızaran dolmaları hiç bekletmeden direkt soğuk şerbete atıyoruz.4-5 dakika şerbette bekletip sunum tabağına alıyoruz.

İsteğe göre toz fıstık,ceviz yada kaymakla servis edebiliriz.

Deneyen herkese afiyet olsun

Sunum zamanı

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım başarılar diliyorum yakın çekimler süper görünüyor

Seni seni demek sen almıştın bende istedim alınmıştı hakkını vermissin canım ellerine saglik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…