Ellerine sağlık canım başarılar diliyorumHerkese merhaba
Yemek yarışmalarında ki ilk tarifim Erzurum'un vazgeçilmez tatlısı 'kadayıf dolması ' olacak.Umarım beğenirsiniz
Malzemeler :
Yarım kg. taze, yaş tel kadayıf
1,5 su bardağı kırılmış ceviz
Sosu için;
4 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Kızartmak için;
1 lt sıvı yağ
Eki Görüntüle 2248317
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbet biraz koyu kıvam alana kadar kaynatıyoruz.Ocaktan almaya yakın ince bir dilim limon atıyoruz.Mümkünse önceden hazırlayıp dolapta soğutmalıyız çünkü şerbet yeterince soğuk olmalı.
Kadayıftan avucumuz kadar parça koparıp tezgaha seriyoruz,istenilen miktarda cevizi koyup yaprak sarma yapar gibi kenarlarını içe katlayarak sarıyoruz.Sararken çok sıkı sarmamaya dikkat ediyoruz
Eki Görüntüle 2248319
Eki Görüntüle 2248323
Eki Görüntüle 2248320
Eki Görüntüle 2248322
Eki Görüntüle 2248321
Sosumuzu hazırlıyoruz.Yumurtanın kokmaması için genelde ya vanilya yada çok az tuz konur sütle birlikte ancak kayınvalidemin tavsiyesiyle(kendisi Erzurumlu ) ben sıvı yağ ve yumurtayla hazırladım sosu.
Eki Görüntüle 2248325
Sardığımız kadayıfları sosa buluyoruz yalnız sosta çok fazla tutmuyoruz yani içine geçmemeli.Eğer fazla soslarsak hem yumurta kokar hemde hamur olup dağılır
Eki Görüntüle 2248328
Eki Görüntüle 2248329
Kadayıflara son şeklini verip kızgın yağda kızartıyoruz.
Eki Görüntüle 2248331
Eki Görüntüle 2248330
Kızaran dolmaları hiç bekletmeden direkt soğuk şerbete atıyoruz.4-5 dakika şerbette bekletip sunum tabağına alıyoruz.
İsteğe göre toz fıstık,ceviz yada kaymakla servis edebiliriz.
Eki Görüntüle 2248343
Eki Görüntüle 2248342
Eki Görüntüle 2248344
Eki Görüntüle 2248349
Eki Görüntüle 2248345
Deneyen herkese afiyet olsun
Sunum zamanı
Eki Görüntüle 2248351 Eki Görüntüle 2248353 Eki Görüntüle 2248354 Eki Görüntüle 2248355 Eki Görüntüle 2248356 Eki Görüntüle 2248357 Eki Görüntüle 2248358 Eki Görüntüle 2248359 Eki Görüntüle 2248360 Eki Görüntüle 2248361 Eki Görüntüle 2248362 Eki Görüntüle 2248363 Eki Görüntüle 2248364
Teşekkürler ablaaaEllerine emeğine sağlık canım çok güzel yapmışsın en sevdiğim tatlılardan birdir.Bana çocukluğumu hatırlatır
Yarışmada bol şans diliyorum
Çok teşekkürler canımEllerine sağlık canım başarılar diliyorumyakın çekimler süper görünüyor
Teşekkürler canım o senin tatlı bakışınVaay ellerine sağlık canım tatlıda sunumda çok tatlıBaşarılar dilerim
Sağol kuzum , geç oldu ama olduellerine sağlık canım sunumunda tatlında cook güzel olmus yarısmada bol sans diliyorum
Teşekkürler tatlımLili maşallah çok güzel olmuş
Ellerine sağlık başarılar
İnşaallah canımTeşekkürler ablaaaelim alıştı artık sık sık yapar sizlere de ikram ederim
Yaa demek sende istedin , ozaman deneyimlisindir,seninde güzel yapacağından eminim canımSeni seni demek sen almıştın bende istedim alınmıştı hakkını vermissin canım ellerine saglik
Cook güzel olmus ama canım ❤ ❤Sağol kuzum , geç oldu ama oldu
CanımsınCook güzel olmus ama canım ❤❤
Yine cook iyi yapmıssın canım cocuk olmasa kim bilir neler yapacaktın :))Canımsınçocukla yapabildiğim kadar
Yaa nekadar güzel,ben Erzuruma gelmeden varlığından bile haberim yoktuHer yediğinde kendimi zor tuttuğunuz bir tatlı :)Ellerine sağlık canım,yarışmada bol şanslar
Rica ederim canımYaa nekadar güzel,ben Erzuruma gelmeden varlığından bile haberim yoktuama geleli 14 sene oldu geç kalmış sayılmam çok teşekkürler canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?