• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın kimmiş ki onun sözünü dinleyesin kırsın dizini otursun evinde...

Baktınız eşiniz tepki vermiyor, siz adama hoop orda bi dur diye baslayacaktiniz

Buna söyleyecek bir şey bulamadım. Bildiğim bir durum var bu şekilde gelişen bir olay sebebiyle evliliğini bitiren birilerini tanıyorum. Tek sebep bu muydu emin değilim ama duyduğum bu. Eşinizin arkadaşının belli ki üslubunda sorunlar var eşimizi bu konuyla ilgili başka ortamlarda rencide edebilir siz olabildiğince sakin şekilde bir defaya mahsus eşinize hislerinizi net bir şekilde ifade edin.

ben sizi haksiz bulmadim.

benim yanimda konusulan konuya ben de mudahil olurum,
izin mi isteyecegim,
benim mudahil olmami istemiyorlarsa benim yanimda konusmasinlar diye dusunurum her zaman.

ama esinizden beklemeyip o adama hadi oradan demeyisinizle eksi puanimi kaptiniz,
ne demek ya, hem de sizin evinizde bu sekilde konusabiliyor,
hic sevmedigim bir laftir ama, sen kimsin demek lazim bu kisiye.

Eşinizin arkadaşı tam da cahiliye döneminden kalma bir kıro örneği. "Kadın kimmiş" gibi ağır cehalet kokan lafı söyleyen yaratığın anası da erkek galiba. Bu tür zihniyetle iş yapanın da vay haline, ister ayda 1 milyon euro kazandırsın parayı haysiyetinden bile öne koyan bir insanla iş yapılmaz.

Hayırlı geceler arkadaşlar..
Beni tanıyanlar vardır..
9 yıllık evliyim ve eşimden başka kimsem yok yanım da.. yalnızım arkadaş eş dost da kalmadı ben uzaklaştım çünkü çok soru soruyorlardı özel hayatım hakkında (çocuğum olmuyor ve sürekli baski altındaydım o yüzden uzaklaştım herkesten)
Böyle rahatım huzurluyum...
Bugün eşimin arkadaşi msj attı akşama çaya geleceğim evde misin..
Eşim de gel dedi.. sohbet muhabbet derken..
Konu ikinci işe geldi.. Eşim ve ben fabrikada çalışıyoruz.. ben işten yeni ayrıldım tüp bebek tedavisi gördüğüm için... ama maaşım var şuan işsizlik maaşı alıyorum.. çok şükür bi sıkıntımız yok..
Arkadasi eşime dediki ahmet ben ek iş yapacağım gel birlikte girişelim bu işe ortak olalım..
1. ortak işten nefret ederim ben. babam bile olsa güvenmem kimseye.
2. Bizim paraya ihtiyacımız yok olsa zaten ben tekrar işe başlarım..
3. Aylik 10 bin eur ek gelir işi olsun yine istemem çünkü ben çok yalnızım... bunu arkadaşının yanında da dedim...
o arkadaşin eşi çalışmıyor bi geliri de yok...
Eşim de dediki olur aslinda ek iş güzel olur..
Bende dedimki ben yalnızım hafta içi fabrikada hafta sonu ek iş yapacaksın bende tek başıma evde oturacağım soz verme bu abiye istemiyorum ben dedim eşime o abide varken...
Arkadaşı açtı ağzını yumdu gözünü...
Arkadaşı dediki....
KADINDAN IZINMI ALACAK EK IS YAPMAK ICIN KADIN KIMMIS SÖZÜNÜ DINLESIN KIRSIN DIZINI OTURSUN EVDE ..PARA DAHA ÖNEMLİ DEDİ... şok oldum Eşim de sesini bile çıkarmadı bakarız abi dedi.. araştıralım dedi...
Arkadaşı gitti ben sınır krizi geçirdim adam.orda kadın kimmiş ki diyor sen sesini bile çıkarmadın dedim...
Ben bu evde hafta içi de hafta sonu da yalnız kalacaksam giderim o zaman yalnız yasarım giderim bu evden diye bağırdim..
Ben öylesine konuştum diyo hala adama bakarız dedi araştıralım dedi yaaa....
Eğer paraya ihtiyacımız varsa ben çalışırım dedim ek iş fln istemiyorum bana zaman ayırmasını istiyorum sadece...
Sinirden ağladım ben soz verdim ama diyo bide...
Ben iş çıkış saati gelsinde eve gelsin diye saati sayıyorum zaten yalnızım buda millete ek iş sözü veriyor kafayı siyiracagim gerçekten...
Adama dönüp de diyemedi ki kadınlar değerli evde.karimi yalnız bırakamam...
Şimdi ben bu kocaya ne yapayım ALLAH aşkına gece gece sinirden uyuyamıyorum..
Öncelikle sakinleşin, sonra eşinize deyinki "sen benim hakkımda arkadaşın gibi mi düşünüyorsun?" Cevap evetse ne yapacağınıza karar verin, cevap hayırsa "o zaman bu konuda bile ortak düşünmediğin kişiyle bir sürü ayrı fikrin olacak, beraber çalışabileceğinizi düşünüyor musun hala?" deyin. Her şeyden önce sakin konuşuın, sonuçta eşiniz ev sahibiyken tatsızlık çıksın istememiş ve konuyu uzatmak istememiş olabilri. Siz onu da kırarak ilerlemye çalışırsanız haklı olarak o da karşı tepki olarak ek işe meyledebilir.

Neden lafa atladin diyenleri anlamıyorum.Orada üç kişi oturuyorlar ve konusuyorlarsa tabi ki konu sahibi de dahil olabilir.Aksi halde "kadın kim,otursun evde sesini cikarmasin" kafasiyla aynı kafa çıkar ortaya.Üstelik konu kadını direk ilgilendiriyor.İki kişi özel konuşurken öteki odadan atlamamiş.
Keşke haddini o an bildirseydiniz.Bir daha evinize kabul etmeyin.

Yalnız kalmak istememe durumunuz ise apayrı bir konu,aa neden kalamiyorsunuz demeyeceğim o sebeple.Bu durumdan bağımsız olarak ta eşinizin ek iş yapmasini istememe hakkınız var.

adamın terbiyesizliğine lafım yok

eşin bir anda ne diyeceğini bilememiş diye düşünüyorum ,

ama asıl sıkıntı senın erkekler konuşurken araya girmen , bence gereksiz bir hareket ,

belkide eşin o adamla hiç iş yapmaz geçiştirir , ama sen şimdi adamın yanında bozdugun için erkeklik gururunu kurtarsın diye
iş yapacak , yapmak zorunda hissedecek

çünkü erkekler gazla çalışıyor
"erkekler konuşurken araya girmen"

erkeklerin konuşması özel bir mertebe mi? ayrıca eş bu insanlar, maddi konularda atılacak her adım, hem de konu eşlerin evinde, onu ilgilendiriyor.

"erkeklik gururu" varken "kadınlık gururu" ne olacak peki? erkeklik gururunun savunucu olduğunuz kadar kadını da düşünseniz keşke.

erkeklerden çok "erkek savunucusu" kadınlar olduğu için bu toplumda sağlıklı ilişkiler bir türlü kurulamıyor .

Sabah konuştum eşimle...
Aylar önce aralarında konuşmuşlar ek iş yapsak iyi giderse fabrikadan çıkar kendi işimizi yaparız vs vs...
Şimdi adam gelmiş ek iş yapalım diyo Çünkü fabrikada çalışamıyor bu kaçıncı iş degistirisi.. sorumsuz sorumluluk dan kaçan bir insan kendisi..
Eşim dediki ben red edecektim o yüzden bakarız araştıralım dedim..
Bikac gün sonra araştırdım ve hem fabrika hem hafta sonu çalışmak zor gelir diyeceğim dedi sabah bana...
Yıllarca iki kişi çalıştık geleceğe de yatırım yaptık şimdi onla iş kurmasına gönlüm razı değil çünkü batarsa bütün güvencemiz de yanar.. emek ettik 9 yıldır yazık günah ahmet yapma dedim.. tamam dedi.. Ayrıca eve gelmiş misafire ben cvp veremedim cvp verirsem onun seviyesine inerim dedi... Eşim çok sakin birisi çevremiz tarafından da bilinir bu biri ona afedersiniz hakaret bile etse susar onun gibi olamam ben der...
Ben dayanamam her söze atlarım.. o iş kuracağı para benim de param susup oturamam...

Neden lafa atladin diyenleri anlamıyorum.Orada üç kişi oturuyorlar ve konusuyorlarsa tabi ki konu sahibi de dahil olabilir.Aksi halde "kadın kim,otursun evde sesini cikarmasin" kafasiyla aynı kafa çıkar ortaya.Üstelik konu kadını direk ilgilendiriyor.İki kişi özel konuşurken öteki odadan atlamamiş.
Keşke haddini o an bildirseydiniz.Bir daha evinize kabul etmeyin.

Yalnız kalmak istememe durumunuz ise apayrı bir konu,aa neden kalamiyorsunuz demeyeceğim o sebeple.Bu durumdan bağımsız olarak ta eşinizin ek iş yapmasini istememe hakkınız var.

Gelen kişi kadinin da arkadaşi degil, konuda "eşimin arkadasi" dedi. Anladigim kadariyla kadinin bu adamla bir arkadaslik iliskisi, sohbeti yok. Adam eşinin arkadasi ve eşiyle konuşuyor o sirada.

Bir arkadasim eve geldiginde eşim herşeye karişmadan sohbet edebilmem için evin ayri bir odasina kapanmam gerekmemeli diye dusunuyorum, her muhabbete yan taraftan girilmez ayni ortamda diye, katilacak konu var susulacak konu var.
Biri direkt benimle konusuyorsa ve benden cevap bekliyorsa eşim atlamaz asla.

Ama ne ben ne eşim birbirimize danişmadan kimseyle plan yapip, kimseye söz vermeyiz zaten, bunun rahatligi vardir.
Bazi meselelerin tartisilacagi yer baskasinin yani degil.

Sabah konuştum eşimle...
Aylar önce aralarında konuşmuşlar ek iş yapsak iyi giderse fabrikadan çıkar kendi işimizi yaparız vs vs...
Şimdi adam gelmiş ek iş yapalım diyo Çünkü fabrikada çalışamıyor bu kaçıncı iş degistirisi.. sorumsuz sorumluluk dan kaçan bir insan kendisi..
Eşim dediki ben red edecektim o yüzden bakarız araştıralım dedim..
Bikac gün sonra araştırdım ve hem fabrika hem hafta sonu çalışmak zor gelir diyeceğim dedi sabah bana...
Yıllarca iki kişi çalıştık geleceğe de yatırım yaptık şimdi onla iş kurmasına gönlüm razı değil çünkü batarsa bütün güvencemiz de yanar.. emek ettik 9 yıldır yazık günah ahmet yapma dedim.. tamam dedi.. Ayrıca eve gelmiş misafire ben cvp veremedim cvp verirsem onun seviyesine inerim dedi... Eşim çok sakin birisi çevremiz tarafından da bilinir bu biri ona afedersiniz hakaret bile etse susar onun gibi olamam ben der...
Ben dayanamam her söze atlarım.. o iş kuracağı para benim de param susup oturamam...
Eşiniz çok olgun biriymiş. Beğendim davranışlarını.
Size kimse susup oturun demedi zaten. Sadece eşinizle özel bir zamanda konuşsa idiniz keşke dediler.

"erkekler konuşurken araya girmen"

erkeklerin konuşması özel bir mertebe mi? ayrıca eş bu insanlar, maddi konularda atılacak her adım, hem de konu eşlerin evinde, onu ilgilendiriyor.

"erkeklik gururu" varken "kadınlık gururu" ne olacak peki? erkeklik gururunun savunucu olduğunuz kadar kadını da düşünseniz keşke.

erkeklerden çok "erkek savunucusu" kadınlar olduğu için bu toplumda sağlıklı ilişkiler bir türlü kurulamıyor .

karşısındaki öküz lafını söyledi ne kocası nede kendisi adamın ağzının payını veremedi

ozaman susacak ondan sonra kocasına müdahele edecek , ben erkek üstünlüğünü savunan biri değilim kesinlikle ,

ama lafın altında kalmış ozaman cevabını verecekti ki zaten ozaman buraya konu açmaya gerek kalmayacaktı .

O adami bir daha evinize almayin. Muhtemelen ondan kazik yersiniz. Orda bolca para toplabacak olsa gelip sizin kapinizi calmaz. Demek ki bir beklentileri var. Gelecek sefer böylelerini hemen evden kovun.

Böyle bir hödük ile bırakın iş yapmayı, sokakta yürüyüş bile yapmam. Siz de böyle bir hakaretten sonra ailecek o insan ile ilişkinizi kesmelisiniz.

Gelen kişi kadinin da arkadaşi degil, konuda "eşimin arkadasi" dedi. Anladigim kadariyla kadinin bu adamla bir arkadaslik iliskisi, sohbeti yok. Adam eşinin arkadasi ve eşiyle konuşuyor o sirada.

Bir arkadasim eve geldiginde eşim herşeye karişmadan sohbet edebilmem için evin ayri bir odasina kapanmam gerekmemeli diye dusunuyorum, her muhabbete yan taraftan girilmez ayni ortamda diye, katilacak konu var susulacak konu var.
Biri direkt benimle konusuyorsa ve benden cevap bekliyorsa eşim atlamaz asla.

Ama ne ben ne eşim birbirimize danişmadan kimseyle plan yapip, kimseye söz vermeyiz zaten, bunun rahatligi vardir.
Bazi meselelerin tartisilacagi yer baskasinin yani degil.

Evime kabul edebildigim biriyle konuşabilmem için onunla mutlaka "arkadaş " olmam gerekmiyor ki. Evime annemin arkadaşını agirladiysam onunla da sohbet edebilirim,kardeşimin hiç tanimadigim dahi arkadaşı gelse onunla da sohbet edebilirim.Vesselam eşimin kardeşim dediği arkadaşını evime kabul ettiysem,bir kenarda köşe yastığı gibi durmak ta bana tuhaf geliyor. Başbaşa konuşmaları gerekiyorsa dışarda da oturup konuşabilirlerdi.

Kaldı ki konu askerlik anıları,futbol geyikleri değil ,direk kadini da ilgilendiren bir mesele.Bunu "susulacak konu" kategorisinde görmüyorum o sebeple. Ben kendi arkadaşimla yeni iş,yeni ev v.s. bir konu hakkında konuşurken elbette esim de dahil olup fikrini söyleyebilir,hatta ben sorarım "sen ne düşünüyorsun" diye...Bu atlamak değil,konu ile alakalı taraf olduğu için fikir belirtmektir.
Ha bu bağırıp çağırıp tartışmak anlamında değil tabi ki,detaylı konuşma misafir gittikten sonra yine yapılır.

Ben "iki erkek konuşurken sen niye atladin,sen niye karıştın,sen niye müdahil oldun" sözlerine ithafen yazdım.Orasi kadının da evi ve konu onu da ilgilendiriyor ise elbette karışabilir.

Adam cok terbiyesiz. Eşinizle ilişkisini kesmeye bakın.
Lakin özür dileyerek söylemeliyim ki, bir insan sizin bütün hayatınızi tek başına dolduramaz, yalnız kalmamak için eşinize bu kadar yüklenmeyin bence.
Ben bile baski hissettim, boğuldum okurken.

Konu sahibine fazla yüklenilmiş bence. Evet dayanamamış lafa girmiş ama eşi de o laflara karşın cevabını verebilmeliydi

Adam cok terbiyesiz. Eşinizle ilişkisini kesmeye bakın.
Lakin özür dileyerek söylemeliyim ki, bir insan sizin bütün hayatınızi tek başına dolduramaz, yalnız kalmamak için eşinize bu kadar yüklenmeyin bence.
Ben bile baski hissettim, boğuldum okurken.

Yalnız kalmaktan kastım farklı hafta içi zaten çalışıyor.. haft sonu da evde olmadı mı ben niye evliyim o zaman ..?
Zaten bi.hafta sonumuz var gezip dolaşmaya.. birlikte zaman geçirmeye...
Paraya ihtiyacım yok benim...
Sadece uyumaya eve gelecekse yalnız hissederim kendimi tabiki...

Back
X