Kaçmalı Göçmeli Kavgalar

Gıcık oldum yaa her olayı, anlaşmazlığı annesine duyurması çok kötü.
Gerçekten içten içe kadın bu da oğlumu idare edemiyor, kaprisli,çekilmez diye düşünür.
Onların evladı tatlı çünkü..Kızcağız ne çekiyor diye düşünmezler

Abartmıyorsun, alınganlık etmiyorsun bence.
Olgun bir adam yok karşında. Rahatsız olman doğal.
Bence açık açık konuş, hatta kv n bir daha sana öğütler verdiğinde ona da gerekeni söyle.
Anlaşmazlıklarımıza bulabileceği tek çözüm annesini aramaksa işimiz var, karşımda kreş çocuğu görüyorum eş değil dersin.
Öğüt vermesi gereken kişi belli yani..

Niye hep kadın idare ediyormuş.
İdare karşılıklı olur evlilikte. Çok yorucu, Allah yardım etsin..

kına deyince düğünsüz gelmeyide mi kabul ettin dyecektim
nedne güldün ocak yazıp
çok mu soru sordum:26:

yok yahu arada baya aylar var da o yüzden. insanlar nikahın ertesi günü evlenir. ben gelinlik giydim nikah yaptık geri çıakrıp hoop evime gittim. 4 ay sonra geri giydim falan zaten laçka olmuş

yok yahu arada baya aylar var da o yüzden. insanlar nikahın ertesi günü evlenir. ben gelinlik giydim nikah yaptık geri çıakrıp hoop evime gittim. 4 ay sonra geri giydim falan zaten laçka olmuş

yok cnm olur mu öyle şey
çoğu insan öyle yapıyor
nikahını kıydırıyor iş güç atanma için
sizinde mi o sebepleydi?

Kadın da 67 yaşında üzmek de istemiyorum ama bir keresinde söyledim ama etkili olmadı sanırım. Kv'de suç görmüyorum ben, diğer çocuklarına da bakınca tarzı bu. Sürekli dertleri çözsün yardım etsin tavrında. Eşimin düşünceli olması, ben artık büyüdüm diyebilmesi gerek...İnsanın bazı durumlarda ailesiyle dertleşmesi gayet normal, yahut ararsın anne biz anlaşamıyoruz ne yapsam dersin. Ama bunun zamanı tam kavganın ortasında 2 adım arkamda telefona yapışıp anneyi aramak değil. Daha benimle konuşmadan anneyle neyi çözmeyi planlıyor bilemiyorum.

Bİr de aradı hiç bir şey olmamış gibi "çıktım işten bir şey lazım mı?".

yok cnm olur mu öyle şey
çoğu insan öyle yapıyor
nikahını kıydırıyor iş güç atanma için
sizinde mi o sebepleydi?

Benim de öyleydi şubatta çıkar diye düşündüm ama çıkmayınca yaza kaldık. Planımız 1 sene beraber kalırızdı ama öyle olmadı

Aynen dediğin gibi ciddi bir sorun olur, senin gönlünü alamıyordur.
Düşünür düşünür koca kafası ile çözüm üretemez. O zaman anlatsın, yardım istesin.
Benim hoşuma bile gider. En azından çözüm arıyor diye.

Ama ne olursa olsun kimse evliliğinin ortasında böylesine büyük kv burnu istemez.
Diğer çocuklarına nasıl davrandığı umrumda olmaz. İşin içinde ben varsam eğer herkes durması gereken yeri bilecek.

eski konularını takip etmiştim canım artık yazmadan geçemedim

benimde bi sene önce huyları eşine çok benzeyen bi sevgilim vardı ama bu kadar olur yani ilgisizlik çocuksu tavırlar falan vs. iyiliğine baksan iyiydi yani amabence önemli olan senin beklediğin konularda iyi olması herzaman yoksa isterse dünya iyisi olsun

bizim ilişkimiz de uzak mesafeliydi ben de hep ona yordum işte yanyana gelince düzeliriz uzak die böyle falan dedim sanırsam sen de ondan anlamamışsındır böyle olduğunu

neyseki ben yazın biraz vakit geçirme fırsatı buldum ve anladım iyidir hoştur ama bi ömür çocuk yetiştirir gibi benim bunu büyütmem lazım
ben açıkçası bu fikre katlanamadım ve ayrıldım şu anda da çok mutluyum yani bir sene resmen hayat enerjimi emmiş ayrılınca farkedebiliosun bunu ancak bu benim başıma gelen tabiki sen evli olduğun için çok daha dikkatli yaklaşmak gerekio çözümü de bana göre kabullunmek inşallah değişir ama belli de olmaz sana kimse tabiki boşan falan diemez canım ama bence en azından tayin isteme yani askerden dönünce isterim falan de o süreçte de bi bak nasıl daha mutlusun o varken mi yokken mi :26:
imşallah hayırlısı olur canım zira çok zor bilirim

merakımdan bütün yazıları okudum o kadar karmaşık ki
özellikle her kavgada ailesini araması çok saçma zaten daha evli olduğunun özel hayat kavramının farkına varamamış eşiniz...
biraz da kafasında deli sorular var heralde sizin söylediğiniz ya da söylemek istediğiniz şeyleri anlayamıyor... benim sevgilim de öyle defalarca anlatırım arasından bir cümleyi bulur alakasız bir şey söyler bana afakanlar basar tartışırız
askerliği falan mı kafaya takıyor acaba o da ? aöf'ü falan bitirmesini mi bekliyorsunuz uzun dönem mi olacak kısa dönem mi olacak vs diye?
bir de biraz müsaade edin derim annesi ile rahat konuşup sizinle rahat konuşamamasının sebebini bulup sizinle konuşabilmesini sağlamalısınız :/

offf koalina benden 5 yaş büyüksün akıl vermek gibi düşünme lütfen yazdıklarımı ayrıca meslektaşız işinin stresini de bliyorum. bir de evinde huzursuz olursan zaten bilmediğin şehirde iyice bunalıma girebilirsin.

eşin malesef bencil. ne demek sen benim yanıma geleceksin? bi zahmet o koşacak peşinden birazcık. evet elini bırakıp gitmen hoş değil ama seni öylece başka bir şehirde nasıl bırakabilir? bi kaç kere eşimle o sahneyi biz de yaşadık ama ben gidip deniz kenarında oturdum sakinleştim yarım saat sonra aradı geldi oturup konuştuk. öyle eve yalnız ve senden önce dönmesi, üstelik her şeyi annesine anlatması çok kötü. hele ki şu üstte dediği şey iyice delirtti beni. ne demek ya köpeklere verecektim. senin karın istemiş daha koşup paket paket alman lazım be adam!
eşin malesef büyüyememiş.
bence keşke ev sahibi olmak yerine en baştan kiraya çıksaydınız.
en azından iç içe olmaz ailesinden biraz uzaklaşırdı.
bir evi ve ailesi olduğunu anlardı biraz.
böyle her şeyi annesine rapor etmesi çok sinir bozucu.
onlara ne sizin o gün ne yediğinizden.
hele bi de "kolaina seninle konuşmak istemiyor anne" demesi beni benden aldı ya.
durduk yere kadınla aranızı bozacak.
ispiyoncu çocuklar gibi.

ben olsam ne yapardım?

öncelikle 1-2 kere konuşarak düzelmeyeceğini kabullenirdim.
bu kadar yılda oluşan karakter ve huylar 1 günde düzelmeyecek.
bir süre anlaması için aynı onun bana davrandığı gibi davranır onun tepkilerini verirdim.
annesine böyle şeyleri anlatmaması gerektiğini (afedersin) "salağa anlatır gibi" tek tek anlatırdım.
sen öğretmensin koalina işte çocuk eğitir gibi eğiteceksin sabırla...

Üniversiteyi bitirdi 3.yü okuyor. Askerliği takmış olabilir zaten her sene bir şey takıyor kafaya ama onun mantığında ben de norm fazlası olunca manyamalıydım, atamam çıkacak mı diye triplere girmeliydim. Bana gelince psikolojimin bozulma hakkı yok ama onda en ufak şeyde var...

Öğretmen olmanın verdiği bıkkınlık da var üzerimde, kafa dinlemek yeni hayatıma adapte olmak istiyorum. Evde eğtim işte eğitim nereye kadar :)

Akşam mesela geldi eve suratım on karış haliyle kendisi de konuşmadı. Yaklaşık 2 saattir bir şey konuşmayınca ben de odama gelip yattım, günlerimiz böyle geçiyor işte.

Son durum: Dün konuştuk oturup. Daha doğrusu ben memleketime gidip orada kalacağımı söyledim. Sonra lavaboya gidince patır patır odaya koştu beyefendi. Anladım çantamı aldığını beni aldı bir gülme çok ergence geldi. Napıyorsun sen dedim, bilet aldın mı diye bakıyodum dedi.
Sonra konuştuk saatlerce. Bana direk şunları söyledi:

"Beni sen eğiteceksin ki sana göre şekil alayım" Ama tatlı dille söyleyecekmişim

Eğitilmek mi istiyormuş beyefendi Allah'm yarabbim kolay gelsin Allah sabır versin siz bir şey soylemediniz mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evlenmiş bir adamı eğitmek zorunda değilsin.Kimse kimseyi eğitmek zorunda değil.Eşin olgunlaşmamaktan ziyade,terbiyesiz,saygısız ve sana da saygısı yok.Sorumsuz,kendi çözeceğine anasına babasına çözdürmeye çalışıyor sorunları.Kullandığı cümleler çok iğrenç.Hem de karısına söylenecek,karısının yanında yapılacak davranışlar değil.Hele ki o don değiştirme meselsesi.Bu nasıl bir fütürsuzluk,nasıl bir iğrençlik,utnmazlık.

Senin çantanı alıp karıştırması da olaya tüy dikmiş kusura bakma.
Bir erkek nerde nasıl davranması gerektiğini bilmeli.İnsan olarak bilmeli.

Eğitilmek mi istiyormuş beyefendi Allah'm yarabbim kolay gelsin Allah sabır versin siz bir şey soylemediniz mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne diyeyim işte öğretmen evde öğretmen, kaderimmiş dedim
Komik geldi açıkçası "eğiteceksin tabi ki" diyebilmesi.

Bugün annesini aradım, eşim Koalina konuşmak istemiyor gibi bir şey söylemiş olayın aslı budur diye anlattım. Bozuktu tabi ne kadar sorun değil dese de, benim açımdan bir şey yok size üzülüyorum dedi.
Oğlumu da biliyorum ama işte insan yine de üzülüyor, artık ne kadar çaresiz kaldıysa beni aramış dedi.
Ona göre kendisi derin manalara gelen cümleler kurmuyormuş, çıkarım yapmamalıymışım.

Siz hayat arkadaşı yoldaş mı almışsınız yoksa eğitilmesi gereken bir varlık mı? 18 yaşında evlenmiyorsunuz ki birlikte büyüyün birlikte şekil alın. Koskocaman yetişkin adamı tatlı dille falan eğitecekmişsiniz. Oldu olacak her iyi bir şey yaptığında sevdiği yemeği yapın, kötü bir şey yaptığında bulaşığı ona yıkatın falan böyle böyle değişsin.

Keşke annesine "Bu sizi böyle bir konuda son arayışım. Ben eşimle olan sorunları eşimle çözmek istiyorum. Lütfen sizi ararsa da ona kendi aranızda halledin diyin" falan deseydin.

Keşke annesine "Bu sizi böyle bir konuda son arayışım. Ben eşimle olan sorunları eşimle çözmek istiyorum. Lütfen sizi ararsa da ona kendi aranızda halledin diyin" falan deseydin.

Yuvayı dişi kuş yaparı yanlış anlamış galiba, adamı da ben yapıcam demek ki
gerçekten sinirden gülüyorum...
öyle demedim ama "aramızdaki sorunlar illa ki hallolur ama aileyi karıştırmak hoş değil dünden beri bunu konuşuyoruz" dedim. Çaresiz hissetmiş demek ki dedi o da...En küçük ve tek erkek olunca demek ki

canım açıkça söyleyeyim küsüp önden gitmeler falan bunlar hem yaşınıza hem de eğitiminize yakışmıyor.
daha hanım hanımcık işlerinizi halledebilirsiniz. eşinzin dediğini bizde size demiştik.
tatlı dille anlatın derdinizi. ayrıca ben eşimi mi eğitecem diye düşünmeyin. ikiniz de birbirinizi eğiteceksiniz.
bu eğitim birbirinizin isteklerini anlamak ve uygulamak olarak geçecek.
bir defa söyledim bitti değil .
ilkinde sadece anlayacak ikinci de yarım uygulayacak 3 ve ya 4 te tam uygulayacak ama siz ona uygun dille anlatırsanız...ii günler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…