Kaçmalı Göçmeli Kavgalar

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.480
32.651
798
Bayağı bir uzun olacak konum ama konu aralarında tek tek sorulara cevap vermk yerine ayrıntıları direk paylaşayım istedim.

Bir süredir eşimin garip huylarından bahsediyorum. Tek tek olsa sallanmayacak ama artık toplanıp beni deli eden şeyler...
-bu zenginler neden evleniyor anlamıyorum, zengin olsam evlenmem,(sürekli evlenip boşanan ünlüler için)
-param yok ki başka kadınların bana ilgisi olsun,(sende garip tavırlar seziyorum düşüncelerin değişti kadınlar hakkında dediğimde verdiği cevap)
-her gün don neden değiştireyim kim koklayacak ki,
- rus kızları falan görüyoruz baya uzunlar eşim arkalarına geçip boy kıyaslıyor, ne diplerine giriyorsun gel buraya diyorum, gülüyor her zaman diplerine giremiyoruz ondan diye aklınca espri yapıyor. (gerçekten inanılmaz uzun rahat 1.90 varlardı kardeşim ben falan hayran hayran bakıyor gülüşüyorduk ama şeyini çıkardı yani)
-sürekli birileriyle olmak istemesi.

Hafta sonu için önceden plan yapmıştık ama hem hava yağmurlu hem de kavgalı olunca ben çıkmak istemedim. Oturdum evde cumartesi günü. Eşimi babası arayıp bana bayramlık almamızı söylemiş, akşam annesi tekrar aradı aldınız mı diye sordu. Eşim de yağmurlu olduğu için çıkmadığımızı söyledi (bu arada motosikletle ulaşımı sağlıyoruz ve yağmurda kayıyor, otobüsü falan da çekecek psikolojide değildim). Annesi artık ne dediyse banane ya al vereyim konuş Koalina'ya söyle diye telefonu bana uzattı(hiç sevmediğim harekettir bu al konuş diye emrivaki yapılması). Neyse konuştuk, kendileri bayramlık almak istiyorlarmış ama hem beden hem zevk uymaz diye sen beğen dedi kayınvalidem. Memleketine de gideceksin mutlaka alın falan dedi, ben de hava güzel olursa bakarız dedim.

Biz o gün hemen hemen hiç konuşmadık. ertesi gün öğlen 2 ye kadar falan yattı ben de aldım laptopı dizi izliyorum. kalktı hadi gidelim bayramlık alcaz dedi. direk üzerimi giyindim saçma sapan bir topuz ve sıfır makyajla hazırım dedim ama suratım on karış. mağazalara doğru yürümeye başlayınca sorabildi sonunda neden böyle olduğumu, daha önce zaten söylemiştim ve sallamamıştı. yine söyledim ve bağırmaya hala haklı olduğunu savunmaya başlayınca elini bırakıp 2 adım önden yürüdüm. Bu hiç sevmediğim bir huyum ama zaten istenmiyor, zoraki evlenmiş izlenimi alınca yanımda olmasına elimi tutmasına tahammül edemedim. gel yanımdan yürü dedikçe sen gel yanımdan yürü dedi hatta yanımda yürüyeceksin bırakır giderim diye tehdit etti beni. Tehdit edilince de hiç kulak asmam, bırak yapmadığın şey değil dedim ve annesini aradığını duydum. Ne söyledi anlamadım ama bağırarak bir şeyler anlatıyordu, beni şikayet ediyordu. Bir mağazaya girdim baktım ortalarda yok sahile indim ben de. O sırada kayınvalidem beni arayıp durdu, açmadım. Çok sinirlendim çünkü çocuk gibi insan annesini arar mı yahu? Eşim aradı açmadım yarım saat falan oturup sakinleşince açtım geldi yanıma. Neden anneni aradın çocuk gibi dedim çünkü telefonlarımı açmadığın için anneminkileri açarsın diye dedi. Arkamda konuştuğunu duyduğumu bilmiyormuş duyulmaz sanmış galiba. Yalan söyleme ben önündeyken konuştun ya dedim gevelemeye başladı. ık mık işte seninle konuşamıyorum da, başına bir şey gelse ben mesuliyet kabul etmem diye annemi aradım, umrumda olmaz da falan da filan da. Daha beter sinirlendim. Git o zaman annenle hallet problemimizi diye kalktım otobüs firması arıyorum(bilmiyor), hızlı hızlı yürüyorum. O sırada annesi aradı, aynı hareketleri devam ediyor anne al sen söyle diye bana uzattı telefonu yine. Git başımdan dedim hala annem senle konuşacak diye ittiriyor. Sırası mı şimdi dedim, "anne Koalina seninle konuşmak istemiyormuş" diyerek kapattı telefonu. Sonrasında anneni ararım böyle devam edersen diye. Ara dedim ben de ne yaparsan yap ve gittim oturdum yine bir yere. O arada bir kaç saat konuşmadık, nerede bilmiyorum. Denize karşı oturup kafa dinledim. Bir süre sonra geldi. Annemi de aramış ama duymamış açmamış neyse ki.

Eve geldik, gelir gelmez annesini arıyor, lavabodayım duyuyorum. Geldik eve, aynı şeyler, bilmiyorum yemek yok galiba yaparız bir şeyler, yok sen arama senlik bir şey yok falan diyor. Hem kayınvalidemle aramız bozacak hem de her kavgamızı onlara yansıtıyor ve sürekli onlardan "siz ne olacaksınız böyle, daha yeni evlisiniz, yapmayın şöyle" vs diye öğüt işitiyorum". Eve geldikten sonra da sadece "önce ailenden bağımsız hareket etmeyi öğren, her kavgayı annene anlatmayacak kadar olgunlaş sonra gel" dedim.

Evet ben sinirli bir insanım normalde, küsme huyum vardır ama zaten yalnızım burada. Bir de garip söylemleri, insanların içinde yalnız bırakmaları, asker arkadaşıymışım gibi davranması daha da beter canımı sıkıyor. Yabancı şehir yabancı insanlar anlatacak olsam ben anlatırım sıkıntılarımı anneme, arkadaşlarıma vs. Kimseye dert yanmıyorum ve bu hareketi çok canımı sıktı. Bilmiyorum belki aşırı tepki verdim ve vermeye de devam edicem. Kendisinin asla konuşma huyu yoktur, yüzüne bir gün gülsem o konu kapanır asla konusunu açmaz. O yüzden ne yapacağımı bilmiyorum

Siz yeni evliydiniz degil mi? Eski konularinizi biliyorum. Yeni evlilerin cicim ayi olur. El ele kol kola gezer mutlu olur. Anlamiyorum esiniz biraz garip geldi.

Son düzenleme:

evlendim... hayatım bitti modundamı acaba eşin canımya anlayamıyorum ne yazıkki:26:
annesine sürekli senle alakalı konuşmasıda ( iyi yada kötü ) hiç hoş degil.
aranızdaki her sorunu anlatırsa ohoooo....

birde sen şikayet eder mahiyette kayınvalideni arasana.. şöyle etti böyle yaptı diye...
bakalım tepkisi ne olucak

Siz yeni evliydiniz degil mi? Eski konularinizi biliyorum. Yeni evlilerin cicim ayi olur. El ele kol kola gezer mutlu olur. Anlamiyorum esiniz biraz garip geldi.

2 ay olmadı daha

borcta yok...
ailesinin evindesiniz...
aileside evde yok tam güzel günlerinizi gecireceginiz günler...:26:

Evlenmeden önce de sosyal bir insan değildi ki, ben daralırdım hatta sürekli evde oturmasından. Benden çok ev kuşudur o...
Daha önce de sürekli akıl verip duruyordu. Ben oğluma kızıyorum onunla böyle konuşmuyorum ama oğlum özür dilemez bekleme, baban da böyleydi çok zor alıştım. Oğlum çok hassastır balık burcu o falan filan. Yani üzeri kapalı bir şekilde sen idare edeceksin diyor bana.

Son düzenleme:
Esin agir bir konusmayi hak ediyor sen sustukca trip attikca anlayamıyor herhalde ne yaptigini...

Çocuk gibiler ya evlilik nasıl olur diye bile anlatmak gerekiyor bunlara herhalde..

borcta yok...
ailesinin evindesiniz...
aileside evde yok tam güzel günlerinizi gecireceginiz günler...:26:

Borç var ev kredisi ödüyoruz ama bizi öyle ciddi anlamda zorlamıyor şimdilik, ailesi bizimle kalıyor aslında ama şu an yazlıktalar... ben tatildeyim bir süre sonra askere gidecek zaten bnim de atamam çıkar mı belli değil, asker dönüşü işi ne olur belli değil. Gerçekten en güzel zamanlar

Evliliginiz cok yeni yanlis hatirlamiyorsam.
ilk zamanlarda oluyor bu tarz şeyler.
Yalniz kusura bakma ama esin biraz densiz, söylediği laflarin nereye gittigini bilmiyor sanirim.
o basta yazdigin Rus kiz muhabbetini falan kotu niyetle yapmamistir ama senin de yazdigin gibi asker arkadasi muamelesi yapmis biraz sana.bu tarz şeylere kirildigini acikca belli etmen gerekiyor.
ve asil sorunun ne oldugunu ve cozumunun ne oldugunu da sen gayet iyi biliyorsun aslinda.
ailesinden bagimsiz hareket edememesi, cocuk gibi davranmasi ve artik evli oldugunuz gerceginin hala farkinda olmamasi.
bence bu konuda kayinvalidenle konusabilirsin.
o ogluyla arasina biraz mesafe koyabilir, ya da en azindan aranizda gecen her tartismayi bize yansitma, kendi icinizde cozmeye calisin gibi telkinler verebilir.
eviniz ayrilmadigi surece esin pek büyüyecek gibi durmuyor malesef.

ya evdede bi çok şey yaparsın.
biribirinizle didişmekten. güzel anlara romantik dakikalara yer kalmıoki
akşam bi tüylü terlik giyip karşılasana

askerede gidicek evet biliyorum onu diger konundan
ve siz şuan kumrular gibi olmalısınız.
alıp akşam karşına konuşsana... ciddi ciddi konuş...
evlilikmi zor geldi de... askerliginde zaten ayrı olucagınızı söyle...

Her akşam ailesini arayıp konuşuyor, Şunu yedik, şöyle yaptık, böyle oldu her şeyimizi biliyorlar yani. Bir gün unutup aramasa ertesi gün aramadın dün diye sitem gelir. Arasın tabi ki ailesi, yaşlı insanlar, aklı kalıyor ona bir şey diyemem ama mesafeyi de bilsin. Başta çok anlamadım ama dünkü olaydan sonra ben de hala evliliğin farkına varamadığını düşünmeye başladım.
Gayet tepkimi belli ediyorum zaten hangi insan susar ki o laflardan sonra. Normal bir şekilde söyleyince espri yapıyor kötü niyetli değilim diyor ama aynı düşüncesini tekrar ediyor. Ne demek zengin olursan evlenmezsin ne biçim laf diyorum, öyle ama evlenmem ne evlenicem diye uzatıyor gırtlaklayasım geliyor.

Bunları konuştum hatta beklentin karşılanmadıysa ya da sevmiyorsan söyle atama istemem dönerim bile dedim. Saçmalama diyor ama aynı hareketler devam ediyor. O kadar eminim ki akşam arayıp rapor vermeye çekineceği için iş yerinde annesini arayacağına...
tüylü terliğim yok ki

kaynananların yanına gidip kalsan 3-4 gün...
ayrı kalsan bakalım ne yapıcak olmazmı:26:

kokoş kaynananın vardır dolabına bak
yüksek topuklu olsun ama. iceri girermez fırlat kafasına hoşgeldin kocişim diye

eşinin davranışları yanlış ama birbirinze zamanla alışacaksınız.
sorunlarınızı ailelelerinize bu kadar çabuk yansıtmanız doğru değil.
siz de sürekli küsen insan modundan çıkın..derdinizi eşinize bir kere daha anlatın.
böyle olursa ben çekemem giderim modundan çıkın...
herşeyi istediğim gibi yapacağım eşimide istediğim moda getireceğim moduna girin.
.sürekli surat asan küsen biri olursanız eşiniz de sizin için aynı şeyi düşünür..
yeni evliyiz bu ne biçim evlilik der..siz de çok doğru davranmıyorsunuz maalesef...
siz biraz daha olgun davranın.. neden başbaşa kalmıyoruz diye eşinizi sorgulamayın.
.ona onunla başbaşa kalmak istediğinizi sadece onunla zaman geçirmek istediğiniz tatlıca anlatın...
sitem ederek değil. sorunlarınızı sürekli dert yanarak çözemezsiniz..
eşinizi ne kadar çok sevdiğinizi ve şu aralar sadece onunla vakit geçirmek istediğinizi anlatın.

vardır kesin onda zaten nişan alışverişinde tüylü terlik istemeyince şok olmuştu

ben aileme sorun yansıtan bir tip değilimdir oldukça ketumumdur hatta sülalede de bu huyumla bilinirim. asla çok ciddi bir şey olmadıkça çok fazla üzerime gelinmedikçe söylemem. Hele ki ailem uzakta içleri sıkılmasın diye hiç söylemem.
Gerçekten böyle olursa çekemem ama küçük değilim ben 23-24 olsam uğraşayım ama 30 oldum. Bir mesleğim var okullar açılınca düşünmem gereken, kafamı yoran bir sürü sıkıntım olacak. Ailem uzakta, ilk defa yaşadığım şehirden ayrı kalıyorum biraz anlayışı hakediyorum. Kaldı ki bunu eşime gelmeden önce söyledim. Bu kadar üzüleceğimi tahmin etmezdim buradan ayrılacağım için ben normal davranamayailirim bir süre, idare et şeklinde.
Zaman geçirmek istediğimi şu şekilde anlattım mesela:
Hafta sonu gidince iftar sonrası yürüyüş falan yapalım, güzel olur oralar hiç başbaşa kalmadık bu sefer sahura kadar takılabiliriz. Tamam dedi haliyle. Gittik iftar sonrası üzerini giyinmiş, çocuklara hadi gidelim diyor, ben de bakıyorum öyle "ne bakıyosun sen de gel istersen" diyor. Bu mu yani benim söylediğim? E niye söylemiyorsun bana hadi gidelim diye dediğimde de, zaten gelmeden gideriz diye konuştuk sürekli onu mu sölicem bilmiyo musun diye azar iştiyorum. Bunun üzerine de coşuyorum haliyle.

Zenginlikle evliliği nasil bagdastiriyor acaba?
hic aklim almadi.
Evlendik diye zugurt, gariban mi olduk simdi:))

Zenginlikle evliliği nasil bagdastiriyor acaba?
hic aklim almadi.
Evlendik diye zugurt, gariban mi olduk simdi:))

Zengin olunca gelsin kadınlar gitsin kadınlar yani neden evlenip tek kişiye bağlı kalayım mantığı işte..

eşin ne konuştuğunu bilmiyor..
bu tarz dengesiz laflarını biyere not et, yada zaten unutamıyosundur..bunları ben söylesem napardın de..
çok tiskinç laflar yaa hergün don değiştirmek vs.. midem kalktı..
bikere herşerden önce sana saygı duymalı..

Askerliğini yapmadan evlenmiş ve evliliğin hakkını veren çok az insan duydum şimdiye kadar. Keşke askere gidip gelseydi de sonra evlenseydiniz, onun bayağı bi burnunun sürtmesi lazım bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…