• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçmak istiyorum

KAÇARAK EVLENMEK!!?

• Evet kacmalisin olmaz diğer türlü

OY: 5 3,1%
  • Hayır kaçma

OY: 156 97,5%

• Ankete Katılan
    160
  • Anket Kapalı .
Daha cok kucuksunuz.
Kacmak ne demek? Ben bir insan bu eylemi nasil kendine yakistirir anlamiyorum.

Aileler onaylamasa bile isini gucunu edinmis olgun kendi ayaklari uzerinde duran bireyler kendi kararlarini verip evlenebilir. Gizli kapakli degil, kendi kararimi kendim veririm diyecek kadar, ailen ve esin olmasa da kendi kendine hayatini idame ettirecek kadar buyudugunde evlen.

Ileriki zamanlarında yaşamak isteyip de yaşayamadıklarından pişman olmak,

Bir erkek uğruna geleceğinden vazgecmek,

Bu yaştaki hevesler geçtikten sonra yaşayacaklarindan dolayı kafanı duvarlara vurmak,

Eğitimini almadıgın ve meslek sahibi olamadığın için maddi açıdan birine bağlı kalmak,

Bireysel kararlarını veremeyeceğin için verdiğin karara bin pişman olmak,

Hevesler geçince adamın hırına gürüne ses tonuna katlanmak,

Hayatta kocadan başka şey yokmuş demek,

Okuluna devam eden arkadaşlarınin başarılarını imrenerek dinlemek,

Daha da kötüsü kaçtığın adamla ilişkin ters gittiğinde şu an kızdığın babanın evine geri dönmek,
.
.
.
İstiyorsan tabi ki kaçabilirsin, bizim için mahsuru yok. Seçim senin..
umarım aklı başında bir kizsindir.

@Motorsever bayan

Ailenle sorunluysan niye universiteye gitmiyorsun evlenmek nedir ya evlilik ne biliyor musun sen şimdi kac 3 ay sonra bir daha akil istersin pisman olursun ben kacip mutlu olani görmedim kacip pisman olmayani görmedim aklini başına topla daha kucuksunuz devlet burs kredi her sey veriyor sen sadece universite kazan umarim dinlersin

Lütfen arkadaşım. Böyle bir hatayı yapma. Bu şimdi sana tek çare gibi gorunsede en fazla 2 ay sonra pişman olacaksın.

NEDEN Mİ !!!!!!

Tahminimce karşındaki insan da çocuk hala. Ikinizde CAHİLCE düşünüyorsunuz. Zaten aklı basında karakteri oturmuş bi insan olsaydı seninle kaçmayı , ailenle olan bagini koparmayı sana böyle bir tramvayi yasatmayi dusunmezdi. Sen şimdi anlamicaksin bizim dediklerimizi ama lütfen en azından tecrübesi olan arkadaslarimiza kulak ver.

Düşünsene ev yok is yok para yok. Gerçi karşı tarafın maddi durumunu bilmiyoruz ama para şuan en son şey. Kayınvalide evine götürecek seni. Sen kendi ailene sırt çevirip bi başkasının ailesine hizmet edip onlara yaranmaya çalışacaksın. Ve inanki ilk kavganizda "kızım zorla mi kaçırdım kendin isteyerek kaçtın baba evinden" diyecek.

Elinde bi mesleğin yok. Liseyi bitirip kaçınca seni okutur mu sanıyorsun. HAYIR KARDEŞİM OKUTMAYACAK. KOCA ELINE BAKMAK ZORUNDA KALACAKSIN.

SENI SEVEN INSAN KAFANI KARIŞTIRAMAZDI. SEN DAHA ÇOCUKSUN...

Annem de eşimi kabul etmemişti en baştan. Kesinlikle izin vermiyorum demişti. Ama biz ne yaptık kaçtık mi hayirrrtrr.. Kendimizi kanıtladık. Tuttu elimden ve bu elleri asla birakmicam dedi. 3 sene geçti ailemin rızasını aldık. Şimdi ise bebegimiz için yeni bir dünya kuruyoruz. Ve annemle beraber yasamaya karar verdik. Ve üstelik hamile kalmadan once annem torun istiyorum artık dedi.

Yani Anlayacagin güzel kardeşim karşındaki insan sana iyilik yapmıyor. Bunun adi sevgi de olamaz ask ta. CAHILLIK BENIM GÖZÜMDE.

LÜTFEN GERI DÖNÜSÜ OLMAYAN HATALAR A DÜŞME.

Hiç düşündün mu veya sordun mu ailene anne yada baba, neden boylesiniz. Benim göremediğim neyi görüyorsunuz da karşı çıkıyorsunuz diye.

Hemen şunu da soyliyim. Benim annemin istememe sebebi eşimle aramdaki yaş farkından dolayiydi. Anlasamayacagimizi düşünerek istememişti. Ama şimdi biricik damadı oldu.

Acele ediyorsun. Lütfen gerçek sevgi ile hırsı karıştırma. Bu sana ve ailene büyük yaralar Acar.

Ve unutma bugün aileni arkanda bırakıp gidersen yarın gelin oldugun evde kimse hiç kimse acımaz sana. Kaçmak değil marifet olan. Asil marifet ailene dayatarak kabul ettirmek de değil. Kendini kanıtlamak.

Sen bi kere af edersin gtunun bkunu temizlemeyi ogrenmeden evlilik hayatında ne yapacaksın.

Yapma kardeşim.

Canim aman diyim sakın ola bu yaslarda evlilik işlerine bulasma. Üni oku meslek sahibi ol eğer zaten seni gercekten seviyorsa bekler. Kaçma fikrini aklından çıkar. Evlilik belli bir olgunluğa erisince ve ailenin rızası olunca güzel. Emin ol ailen arkanda olmazsa mutlu olamazsın.

Kaç tabiki ne olacak? Şimdi birinizin çalışması lazım evi geçindirmek için sen okuyacağına göre çalışacak kişi sevgilin. O çalışacağına göre sende evin işlerini üstlenirsin hayat müşterek sonuçta. Arkadaşların ders bitiminde kampüs çimlerine yayılıp takılırken, gündüzleri cafe senin bu etkinlik benim gezer, geceleri barlara, festivallere, birbirlerine kalmalara giderken sen koştur koştur evine gider, evin yemeğini bulaşığını ütüsünü çamaşırını yaparsın.

Bir de para mevzusu var. Bekarken paralarınızı birlikte gezip tozmak için harcıyorsunuzdur. Kaçınca senin zaten babadan gelecek bir paran olmayacak. Çocukta parasını evin ihtiyaçlarına harcıyor olacak. Zaten seni hep evde gördüğü için seninle gezmeye para harcaması gerekmeyecek, bütçenizi gezmek tozmak yerine evin kirasına deterjanına filan harcayacaksınız. Kesin her kız 18 yaşına girer girmez bu hayatı yaşamayı hayal ediyordur.

Bak evet ama bende anlayabiliyorum çevremde örnekler var benim okumamı engelleyecek vs bir insan değil çok iyi birisi ailemde çok severdi ama sevgili olunca izin vermediler
Evt evt kesinlikle senin okumanı engelleyecek biri değildir!!!
ne diyeyim bilemiyorum 26 yaşında evlendim ve erken evlendiğimi düşünüyorum. ha mutsuzmusun dersen tabiki hayır çok şükür, eşimle çok çok iyi giden bir evliliğim var, ama evlilikte öyle çok heves edilecek birşey değil!!! sorumluluğu çok ne gerek var bu yaşta bu sorumluluğa

oku,gez, çalış, tatile git...vs

Arkadaşlar 1seneden fazla olan çok ciddi ve mutlu bir ilişki içerisindeyim babam izin vermediğinden gizli devam ettiriyoruz lisem bittiği an kaçmak reşit olduğumda hemen evlenmek istiyorum ama bu düşüncenin yanında çok artı ve eksi var bilmiorum zamanla geçicek gibi gözükmüyor babamın isteksizliği nefret etmiş durumda sevgilimden ve aynı şekilde sevgilim de babamdan.birbrmizi svirouz gelecek planları kurduk herşey hazır.tecrubesi olan varsa paylaşsın lütfen
Bide insan 1 senede bi adamı ne kadar taniyabilir yaa. Yapma nolursun. O detay kaçmis gözümden. Ben kocamı hala tanımaya çalışıyorum. Her gun yenibirseyini kesfediyorum. Evvelinde bide 3 sene de bi arkadaşlığımız oldu. Birbirimizi tanımak için nişanlilik gibi düşün.

Şimdi sen 1 senede bu adamı tanıdığını iddia ediyorsan yanilirsin.

Ve lütfen su 3.8 lik kaç oyunu verenler oyunuzu geri çekin. Oradaki 3.8 rakamı şuan bu kardesimize 97.5 den daha umut verici görünüyor...

Son düzenleme:
Daha senin yaşın kaç!
Senin yaşında benim de sevgilim vardı ölüyordum aşkından ailem öğrendi evlenirim bile dedim , ailemin bana yaptığı en iyi şey belki ayırmalarıydı. Sana bu kadar söylüyorum üzerine liseyi bitirdim üniversite okudum hayatı yaşamayı öğrendim.
O yaşında evlenip bilinçsizce çocuk sahibi olup erken yaşayıp hızlı öleceksin !

Baban haklı benim çocuğum yirmisinden önce evlenecem dese otur oturduğun yerde derim sen daha kaç yaşındasın da kaçma planı kuruyorsun.

Evlenmek sadece sevdiğinin yanında olması senin şuan rahatça yapamadığın sarılmak öpüşmek vs değil. Bunları hayatın boyunca yapacağın zaman gelecek ama o zaman şuan değil .

Ergenlik aklıyla hata yapmayın erkek arkadaşınla konuş acele etmeyelim de severse bekler zaten. Merak ettim o kaç yaşında? Büyükse kesinlikle art niyetlidir senin yaşlarındaysa zaten onun da aklı yerinde değil henüz.

Reşit olunca evden kaçma. Devletin sana vereceği diğer haklardan faydalan. Örneğin oy kullan, ehliyet al, birey ol.

Rüştünü ispat eder etmez evlenmek mi istiyorsun? Daha kim olduğunu ve hatta kim olabileceğini bile bilmezken, potansiyelini farkında bile değilken seni tanımlayacak tek şeyin "genç yaşta kaçarak evlenmek" olmasını mı istiyorsun?? Bu yaşta kalbin kocaman geliyor biliyorum, duyguların her bir kararına hükmediyor onu da biliyorum ama o kalbin atmasını hangi organ sağlıyor biliyor musun? Beyin!! Kafanı kullan, hayat sana sonsuz seçenekler sunacak, en kolayını seçme.

Hiç durma kaç canim. Şuan evde olman bile hata. Kaç çünkü b...k var gideceğin yerde. Anandan babandan daha iyi insanlar var dışarda.

Zaten sevgilin de babanı sevmiyormus. Sevgilimin sevmediği babayı ben hiç sevmem.
Bu arada kesin okutur seni!!

Kaç kaç.baba evinden gelinlikle çıkma.cok kıymetin bilinecek.seni el üstünde tutacak.17 yaşındasin sanırım.senin şimdi acaba üniversitede hangi bölümü secsem telasin olmasi gerekirken,koca derdine dusmussün.hic okumadin mı buradaki evlilik konularını.teliyle duvagiyla evlenenler,aşk evliliği yapıp rüya gibi düğünle evlenenler bile ne sorunlarla uğraşıyor.bide sen ailene rağmen kacacaksin.valla kendi bilecegin iş.karsindaki adam olsa seni bekler,zamanı gelince usulünce evlenirdi.senin kızın olsa 17 yaşında evlilik diye tuttursa,kocaya kaçmayı düşünse ne hissedersin acaba.yazik anana babana bunu yapma,elin sümüklü oğlu için

Arkadaşlar 1seneden fazla olan çok ciddi ve mutlu bir ilişki içerisindeyim babam izin vermediğinden gizli devam ettiriyoruz lisem bittiği an kaçmak reşit olduğumda hemen evlenmek istiyorum ama bu düşüncenin yanında çok artı ve eksi var bilmiorum zamanla geçicek gibi gözükmüyor babamın isteksizliği nefret etmiş durumda sevgilimden ve aynı şekilde sevgilim de babamdan.birbrmizi svirouz gelecek planları kurduk herşey hazır.tecrubesi olan varsa paylaşsın lütfen
sakın kaçma koca bulunur ama aile bulunmaz bir daha yaşın çok ufak. baban istememekte haklı. oku kendni kurtar üniversiteye git sonra evlenirsin ne acelesi var

Kaçarak evlenenleri kınamıyorum.
Ama türkiye burası sen kaçtıgın zaman hemen altında bir şey arayacak çevren ve sevgilinin çevresi.
Anne baba büyütümüş bu yaşa getirmiş.Hele anne geceleri uykusuz kalmış yavrusu için 18 ine geldiğinde, el gibi onları umursamayacak bile hop gidecek.
Kadının eliyle hazırladıgı çeyizler,hayalleri, babanın kızının duvakla evinden çıkması hayal olacak.
Üstüne üstük başları yerde gezecek önüne gelen soracak neden kaçtı.
Nankörlük geliyor bana bu tarz düşünceler.
Sen ailene saygı duymassan sevgilin de nefret eder tabi ki.

Sakın ama sakın boyle bir sey yapma. Her sey toz pembe gözükebilir ama iliski dedigin her an tepetaklak olabilecek bir seydir!! Sakin güvenme! Yarin bi gün garantisi olmayan bir sey icin kendine bunu yapma. Iyi de gidebilir ama her sey yerli yerindeyken ailen desteklerken daha mutlu olursun. Seni dusunen adam seni ailenden ayirmak istemez zaten!!

Böyle düşünen kızlarımız hiç dışarı çıkmıyor, ortam görmüyor mu? Anlamıyorum cidden tek hedefiniz evlenmek mi? Biraz hayatınızı yaşayın vatana, millete, ailenize faydalı bireyler olmak için çaba gösterin. Koca kaçmıyor. O olmazsa diğeri olur. Aklınızı başınıza toplayın, ayak uçlarınıza falan kaçmış sizinki:KK66:

Back