• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçmak istiyorum

KAÇARAK EVLENMEK!!?

• Evet kacmalisin olmaz diğer türlü

OY: 5 3,1%
  • Hayır kaçma

OY: 156 97,5%

• Ankete Katılan
    160
  • Anket Kapalı .
Liselilerinde heyecanları aksiyonları bitecek gibi değil
Lisede kaçacak kadar ne yaşıosunuz merak ediyorum doğrusu

Kucuk sehir filan miydi baskalsriyla ciftlesemediler

Benim okudugum okulda 300 kiside bir cift sadece onlar da 11 sene sevgili kaldiktan sonra cocuk hakim kiz mufettis oldu.

Evlenince aşk bacadan uçup gider ve sen gerçeklerle başbaşa kalırsın..şimdi iyi biri diyorsun ya..burada evliliğinde sorun yaşayan kadınlar da kocaları "iyi biri" diye evlendi..çok küçüksünüz hayat size kolay geliyor ama aşk herşeyin üstesinden gelmeye yetmiyor..

Ailenin arkanda durmadığı bir evlilikte sadece ezilirsin ve ne yaşarsan yaşa susarsın çünkü bilir ki ne gidecek bir yerin nede hesap soracak biri olacak karşısında..

Babanın istememesinde bir neden vardır diye düşünüyorum..eğer yoksa ve seni gerçekten seven uygun evlilik şartlarının oluşmasını bekler..seni okutacakmış ya anca aöf.de okutur..ünv ortamına göndereceği düşünme hayal aleminde gezme..

Arkadaşlar 1seneden fazla olan çok ciddi ve mutlu bir ilişki içerisindeyim babam izin vermediğinden gizli devam ettiriyoruz lisem bittiği an kaçmak reşit olduğumda hemen evlenmek istiyorum ama bu düşüncenin yanında çok artı ve eksi var bilmiorum zamanla geçicek gibi gözükmüyor babamın isteksizliği nefret etmiş durumda sevgilimden ve aynı şekilde sevgilim de babamdan.birbrmizi svirouz gelecek planları kurduk herşey hazır.tecrubesi olan varsa paylaşsın lütfen

Ne hazır mesela? Sevgilin neye sahip okumadığın çalışmadığın zaman sana iyi bakabilecek mi? Huyu suyu nasıl? Yarın kaçtın geldin diye seni dövüp çocuk doğurtturup anne babasına hizmetçi diye sunmayacağı ne malum? Peki zavallı anne babanın sana ne kötülüğü oldu da onları böyle bi duruma sokacaksın? Hele 1 yıl uzun ilişki sayılmaz, tanımış değilsin, lise bitsin senin okumak meslek sahibi olmak gibi hayallerin yok mu? Bu devirde hla lise okuyuo kaçmayı düşünmek bilemiyorum hiç mi akıllanmıyoruz

Farklı anlaşılıp farklı yorumlar yapılmış su ana kadar arkadaşlar hemen direk heyecan yapmayalım lütfen ,:)şu an değil tabiki acaba bu durum düzelir mi nolur diye endişeleniyor um

Acayip heycan yapmıştım ya hemen kaçarsan diye arkadaşım benim, kaç sen en iyisi üniversite okuyup napcan di mi 18 yaşında çocuk doğurmak en iyisi

Kimi insanlar gözlemleyerek bir şeylerin farkına varır, kimisi de yaşayarak. Ben de ikinci gruba girdiğim için sana akıl veremeyeceğim, yaşayıp göreceksin, evliliğin büyük ihtimalle sana hayat dersi olacak ama en azından bir mesleğin olursa bu yoldan dönebilirsin.

Konu sahibi çoktan kaçıp gitti mi acaba merak ettim :)

Bı de bı komşumuz vardı derdi ki, koca ya niye koca diyorlar , kocattiği için. İyi bişey olsa gonca derlerdi :deli: aklı olan 25 ten önce evlenmesin :sinirli:

Benim başıma gelmedi ama teyzemin kızı aynı senin gibiydi .. en sonunda kaçtı 18 ,yaşına girdiği günün ertesi .. şimdi evliler çocukları var .. görünürde çok mutluydu .. geçen bayram konuşma firs@timiz oldu .. Kaçtığına pişman misin dedim .. pişmanım dedi .. neden dedim . Her fırsatta başta karıncayiyen olmak üzere herkes KENDİ İSTEGİNLE OGLUMA KACTİN falan diyorlarmış eşide kavga esnasında bu konu hakkında kırıcı konuşuyormuş .. Herşey bir yana gelinlik giyip o güzel duyguları yaşamak her kadının hakkı diye düşünüyorum .. kısmetinde varsa olur .. sevdiğinden vazgecme tabi .. Ama KACMA da

Asla ama asla düşünme kaçmayı. Belli ki yaşın daha küçük. Şu an her şey aşkla hallolur sanıyorsun ama yanılıyorsun. Hayatının geri kalanını çok büyük pişmanlıklarla geçirmek istemiyorsan kaçma. Okulunu bitir ve kendine güzel bir gelecek çiz. Anne babanın razı olmadığı evlilikten sana hayır gelmez. Belki sözlerimizi umursayacaksın, belki de hiç umrunda olmayacak duygularınla hareket edip sonrasında çok pişmanlık duyacağın şeyi yapacaksın. Bize şu anda hak vermesen de verdiğin karara göre ya iyi ki dinlemiŞim ya da keşke dinleseymişim diyeceksin. Umarım ilerde keşke demezsin.

Bak evet ama bende anlayabiliyorum çevremde örnekler var benim okumamı engelleyecek vs bir insan değil çok iyi birisi ailemde çok severdi ama sevgili olunca izin vermediler

kesin okursun . yemekti bulaşıktı kocanın donunu yıkamaydı temizliği kaynanası vs . kesin okursun.
çok iyi biriyse beklesin. hem çocukla evlenmek isteyen adam çok iyi birisi falan olamaz.

Bak evet ama bende anlayabiliyorum çevremde örnekler var benim okumamı engelleyecek vs bir insan değil çok iyi birisi ailemde çok severdi ama sevgili olunca izin vermediler
Madem birbirinizi çok seviyorsunuz o zaman üniversiteyi bitirip meslek sahibi olmayı bekleyin. Ben de sevgilimle lisede tanıştım şu an ben üniversitede okuyorum bu sene mezun olacam o da polis oldu Doğu görevini yapıyor ve bekliyoruz birbirimizi. Arkadaşlarımda çok daha uzun yıllardır sevgili olanlar da var insan sevdikten sonra bekliyor. Daha yaşın çok küçük ve evlilik sanıldığı kadar basit bir şey değil. Ev geçindirip aynı anda okuyacak mısınız o kadar zor ki. Böyle paylaşımlar görünce üzülüyorum gerçekten bi yakınımda kaçarak evlendi 17 yaşındayken. Şimdi o kadar pişman ki... Neden bu kadar evlilik için acele ediyorsunuz her şeyin zamanı var. Bak sakın kaçmak gibi bir hata yapma. Daha o olgunluğa varamadığın için sana normal geliyor olabilir ama düğün, evlilik vs her şey burnundan geliyor insanın. Güzelce oku mesleğini eline al ondan sonra her şey istediğin gibi olur.

Arkadaşlar 1seneden fazla olan çok ciddi ve mutlu bir ilişki içerisindeyim babam izin vermediğinden gizli devam ettiriyoruz lisem bittiği an kaçmak reşit olduğumda hemen evlenmek istiyorum ama bu düşüncenin yanında çok artı ve eksi var bilmiorum zamanla geçicek gibi gözükmüyor babamın isteksizliği nefret etmiş durumda sevgilimden ve aynı şekilde sevgilim de babamdan.birbrmizi svirouz gelecek planları kurduk herşey hazır.tecrubesi olan varsa paylaşsın lütfen
25 yil once deli gibi Asik olarak ailem izin vermedigi icin esime kactim. Kactigim ilk gunden beride esimden kacmaya calisiyorum, ama olmuyor. Artik gerisini sen dusun:((

Ortalık severek evlendim ama şimdi tanıyamıyorum bu adamı hikayeleriyle dolu.
Yaş küçük eğitim yarım aile onay vermiyor.
Şu aşamada kaçmak kendi ayağına kurşun sıkmak olur.
Yazık etmeyin kendinize.

Keske yerinde olsam oturup derslerime sikica sarilirdim. Ama sen beni anlamazsin evlende al boyunun ölcüsünü. Ekonomik ozgurlugun olsun gulum sonra geri nasil donerim diye dusunmezsin

Etrafımda kaçarak evlenen bir sürü insan var ve benim gözlemlediğim kadarıyla hiç biri mutlu değil:KK43:
Bence öyle bir hataya düşme zamana bırak olursa olur olmazsa daha yolun başındasın bir şey kaybetmezsin
Şu hayatta ailenden daha kıymetli ne olabilir ki hem???:anne:
Ah su kadınlar karşı cins az bir ilgi gösterdi mi bütün yağlar eriyor :işsiz:

Evli bir insan olarak söylüyorum canım sana.
Hiçkimse için aileni karşına alma
Bak şöyle düşün ailen seni büyütmüş bu yaşa getirmiş okula göndermiş karşılığı bu mu ? Onları üzmeye hakkın var mı ? Benim senin yaşındayken söylediğim şeyi söylim sana.Gelecekte ne olur bilemem ama eğer ki ben babamın yüzünü yere düşüreceksem allah ım canımı al derdim :(
Onlar bizim canımız iyi düşün.
Sakın ha sakın aileni üzme hiçkimse için !
Evlenecek biri çıkar karşına ilerde ama aile bulunmaz.
Abla tavsiyesi canım;)

Sakinnnnnnnn. Bak bunu bu yollardan geçmiş bir ablan söylüyor. Kuzum sakin. İkna et bekle, gönül rızası al. Ben alevi Sünni meselesinden dolayı yaptım. Benim seçimin doğru idi. Ama sen yinede gönül rızası al.

Oku mesleğini eline al. Aman yavrum sonradan pişman olursun. Aşk bugün var yarın yok. Aman kuzum...

Saçmalama. Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Ay çok iyi bana bakacak beni okutacak sanırsın, evlenince her şey değişir. Sakın kendi mesleğini eline alıp paranı kazanmadan bu işlere kalkişma. Sevgilim dediğin insanı 1 yıldır tanıyorsun. 30 yıllık evli insanlar bile kocasının ne huylarını öğreniyor. Seni ezebilir kocan, ailesi de seni ezebilir. Cunku evlenince onların eline bakacaksın. Burda boşanmak isteyen evliliğinde sorun yaşayan herkese sor. %90 i diyecek ki evlenmeden önce her şey rüya gibiydi, şimdi o adam çok değişti.

ZamanI gelince ailen de karşı çıkamaz kendi ayakların üzerinde duruyorsun diye.

Yazık etme geleceğine. Burdan geçmiş konuları oku. Okumayıp erken yaşta kaçıp mutlu olan görmedim ben.

Liseden beri ilişkim var. 6 sene oldu. Ben mezun oldum kpss ye girdim şimdi çalışıyorum. Sevgilim de kpss ye hazırlanıyor formasyon alıyor bir taraftan. Hala ufukta 2 yıldan önce evlilik yok. Şartlar uygun değil çünkü. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak da var.

Son düzenleme:
Back