• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Kaçıncı tüp bebek denemesinde pozitif sonuca ulaştınız?

Kaçıncı denemede pozitifi gördünüz?

• Ankete Katılan
    840
Benim eşimde problemi ciddi sperm sorunu var.muhtemelen genetik bozuktu.Hersey iyiydi onun dışında.Embriyo 5aa kaliteydi , rahimde bir sorun gözükmüyordu.Ama her ihtimale karşı bu sefer Histereskopı olacağım
Benim de işimde çok ciddi derecede sperm problemi var aynı zamanda 45 kromozomlu ,normal şartlarda her birey 46 kromozomla doğarmış. Haliyle Buda tüp bebekte ki süreci daha derin ve yorucu hale getiriyor.

Ne kadar iyi bir embriyo olsa da genetik teste göndermek çok daha mantıklı bir yol diye düşünüyorum tabi bu da büyük bir maddiyat gerektiriyor.

Histeroskopi yerine rahim filmi çekildiniz mi?

Benim de işimde çok ciddi derecede sperm problemi var aynı zamanda 45 kromozomlu ,normal şartlarda her birey 46 kromozomla doğarmış. Haliyle Buda tüp bebekte ki süreci daha derin ve yorucu hale getiriyor.

Ne kadar iyi bir embriyo olsa da genetik teste göndermek çok daha mantıklı bir yol diye düşünüyorum tabi bu da büyük bir maddiyat gerektiriyor.

Histeroskopi yerine rahim filmi çekildiniz mi?
Bizde genetik bir problem yok bu sebeple pgt düşünmüyorum şimdilik çünkü garantisi yok.Evet 1 yıl önce çektirmiştim hiç Bir sorun yoktu.Aslinda aygul hoca bu denemede Histereskopı yapalım dedi ama ben istemedim şimdi böyle birşey olunca aklımda soru işareti kalmasın diye Histereskopı yaptıracağım

Bizde genetik bir problem yok bu sebeple pgt düşünmüyorum şimdilik çünkü garantisi yok.Evet 1 yıl önce çektirmiştim hiç Bir sorun yoktu.Aslinda aygul hoca bu denemede Histereskopı yapalım dedi ama ben istemedim şimdi böyle birşey olunca aklımda soru işareti kalmasın diye Histereskopı yaptıracağım
Histereskopinın peki maliyeti ne kadar dediler

Ne kadar pahalı bu böyle ya 5 saat sütmeyen işlem için 5 bin .
Yazık günah yemin ediyorum ya.
Bu arada bunun rahim filminden farkı ne oluyor
Sanırım rahimdeki herşey film de görünmüyormuş Histereskopı de daha detaylı oluyormuş birde herhangi birşey varsa rahimde düzeltilecek . Zannetmiyorum birşey olduğunu ama aklımda soru işareti kalmasın diye yaptıracağım bakalım.

6 sene sonunda 2. Deneme sonunda oğluma kavuştum 3 sene önce. Öncesindeki aşılama ilaç tedavisi ameliyatlar vs söylememe gerek yok sanırım.
Tam üç yıl sonra tüp bebek yaptırdığım tarihlerde kendiliğinden hamile kaldım tamamen sürpriz. Hiç düşünmezken.10 gün sonra da kızımı alacağım inş kucağıma.
Herkese umut olsun. 6 yıl boyunca döktüğüm gözyaşlarını içimin sızlamasını sadece bunu yaşayanlar bilir.
Allahtan umut kesilmez. Tüm isteyenlere nasip etsin rabbim. Hepinize duacıyım. (olmama sebebi : sebepsiz infertilite ve polikistik over)

6 sene sonunda 2. Deneme sonunda oğluma kavuştum 3 sene önce. Öncesindeki aşılama ilaç tedavisi ameliyatlar vs söylememe gerek yok sanırım.
Tam üç yıl sonra tüp bebek yaptırdığım tarihlerde kendiliğinden hamile kaldım tamamen sürpriz. Hiç düşünmezken.10 gün sonra da kızımı alacağım inş kucağıma.
Herkese umut olsun. 6 yıl boyunca döktüğüm gözyaşlarını içimin sızlamasını sadece bunu yaşayanlar bilir.
Allahtan umut kesilmez. Tüm isteyenlere nasip etsin rabbim. Hepinize duacıyım. (olmama sebebi : sebepsiz infertilite ve polikistik over)
MasAllah benimde 3.transferle kavuştugum bir oglum var 1 ay önce kurtaj oldum ıcim buruk bi evlada daha sahip olmak istiyorum ama hissettiğim bu duygudan dolayi da suçluluk hissediyorum sanki istemeye hakkim yokmus gibi

MasAllah benimde 3.transferle kavuştugum bir oglum var 1 ay önce kurtaj oldum ıcim buruk bi evlada daha sahip olmak istiyorum ama hissettiğim bu duygudan dolayi da suçluluk hissediyorum sanki istemeye hakkim yokmus gibi
Hiç öyle düşünme. Niye suçluluk duyasın.senin olacak diye başkasının olmayacak demek değil ki. Ama ben de hep önce isteyenler için dua ettim. Allah biliyor ikinciyi düşünmedim hiç. Bundan sonrası için de öyle. Allah önce olmayanlara bakabilecek gücü psikolojisi olanlara versin

Bu konuyu açtığımda kendime tutunacak bir dal arıyordum. 2 aşılama negatifti. 4 tüp bebek negatifti. O kadar iğne ilaç ama kucağım hala boştu.. burda yazılanları okudum. Demekki oluyor sabredeyim çabalayım dedim. 5. Denemede çok şükür pozitifi gördüm. 5. Gün blast 2 embriyo transferi oldum. 4ab ve 3bb kalitesindeydi. 9. Gün beta hcg 96
11. Gün 178
15. Gün 853 çıktı...

1 hafta sonra kese ve bugünde şükürler olsun kalp atışı duyduk. 1 tanesi tutunmuş. Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah..

Sakin ümidinizi kaybetmeyin. Allah sağlık verdiği sürece çabalayın. Bu yola giripte çocuk sahibi olmayan tanımıyorum ben. Yol çok uzun ve taşlı. Bazen ayağınıza taşlar dikenler batacak. Bazen yerlerde sürüneceksiniz. Ama ayağa kalmayı bilin ve allaha güvenin. O çok büyük.. ol dedi ve oldu. Sizinde olur. Burda tanıştığım canım arkadaşlarımında en kısa vakitte güzel haberlerini almak nasip olsun.

Tup bebek ile spontan oluşan gebelik arasında saglik açısından bir fark olur mu arkadaşlar otizm down sendromu açısından

Tup bebek ile spontan oluşan gebelik arasında saglik açısından bir fark olur mu arkadaşlar otizm down sendromu açısından

Onlar genetikle alakalı şeyler olduğu için normal yollada tüp bebeklede olabiliyor bence. Bazen 5aa süper kalitede bir embriyo genetikten sağlam gelemiyor. Onun için böyle şeyler düşünmeyelim kötüyü çağırmayalım. Ama ailede genetik bir problem varsa ( akrabalarda, kardeşlerde, anne babada genetik hastalıklar varsa eğer) genetikli tüp bebek ile sağlıklı çocuk sahibi olma şansı daha yüksek olur

Arkadaşlar lütfen anketi oylarsanız sevinirim. Benim gibi negatif denemeleri olanlara umut olursunuz belki. Oylamadan sonra tedavi hikayenizi yazarsanız daha sonra burayı okunanlar için çok iyi bir araştırma postu olur. Tedavi gördüğünüz doktor, transfer edilen embriyo kalitesi, uygulanan tedavi yöntemleri hepsini bekliyoruz sizden 😊 umarım boş kalmaz burası
3 rabbim dileyen herkese nasip etsin inşalllah

Merhabalar 2 aşılama 2 tüp bebek sonrası hamileyim. Şu an 28+4 haftalık olduk.
Hacettepe üniversite 1 aşılama 1 tüp bebek negatif(taze emriyo transferi)

Ankara başkent üniversitesi hastanesi hulusi bülent zeyneloğlu 1 aşılama negatif 1 tüp bebek pozitif(dondurulmuş embriyo transferi)
28 yaşında olmama rağmen çok az yumurtam oluşuyordu ve yumurtalıklarım zayıftı çok ilaç kullandım. Eşimdede spermde sorun vardı. Hulusi hocamdan Allah razı olsun. Tek bir embriyom kalmıştı onunla hamilekaldım. Dua ediyorum şu mübarek ayda Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Merhaba 32 yaşındayım doğuştan yarım rahim teşhisi konulması için yaklaşık 2 yil tedaviler doktorlar ameliyatlar vs geçirdim en sonunda 2020 yılında bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine kocaeli üniversite hastanesi umuttepe de Dr. EMEK DOĞER hocayla tanıştım yaklaşık 2 aylık bir rapor ve tedavi süreci sonucunda ağustos ayında kaliteli çift embrio transferim oldu çok şükür ilk denemede de tuttu dilerim isteyen tüm kadınlarımızın kucaklari hayırlısıyla dolar
Ğ

Sanırım rahimdeki herşey film de görünmüyormuş Histereskopı de daha detaylı oluyormuş birde herhangi birşey varsa rahimde düzeltilecek . Zannetmiyorum birşey olduğunu ama aklımda soru işareti kalmasın diye yaptıracağım bakalım.
Allah yardımcımız olsun bu süreç cok zor kim ne derse ona inanıp yapıyoruz. Ama son gittiğim doktor biraz ufkumu açtı diyebilirim. Histerskopi gibi işlemler merkezlerin sırf 2-3 bin lira daha fazla alabilmek için yaptığı işlemler dedi. Yapılan calısmalardan bahsetti. Bu işlemin tüp bebekte olumlu sonuca götürmeye yardımcı olmadığ kanıtlanmış öyle söyledi. Eğer cok gerekli değilse araştırıp gidin lütfen belki bilmek istersiniz diye yazdım.

Back