kaçımız üniversite mezunu kaçımız kendi mesleğimizi yapabiliyoruz

türk dili ve edebiyatı(türkoloji)mezunuyum.diplomamda türk dil bilimcisi ünvanı var ama bir dönem kabin memuru olarak çalıştım.şimdi ise ev hatunuyum ve bebiciklerimle ilgileniyorum.:)yani kendi işim dışında herşeyi yaptım:)

aynı dalda yükseklisansımı da yaptım, kendi mesleğimi yapıyorum...psikolojik danışmanım..doktora da düşünüyorum ama bu gidişle zor gibi görünüyor.....bir türlü derslerime çalışamıyorum....

maliye okuyorum ve bazılarının bizim okuduğumuz bölümleri gereksiz ya da kayda değer bulmamasınıda kınıyorum insan kendini geliştirdikten sonra istediği yerde iş bulur yeterki içinde olsun yorumları okurken bu biraz aklıma takıldı bunu söylemek istedim

Ben üniversite mezunuyum.. Muhasebe Bölümü. Fakat gel gelelim 1-2 yıl muhasebe bürosunda çalışıp kafayı yemek üzereyken çıktım işten.. Şimdide tesadüf eseri bulduğum ama benim için büyük bir şans olduğuna inandığım, özel bir kanal da çalışıyorum seviyorum bu işi...

ön lisans mezunuyum ama kendi branşımda değil bankacıyım açıköğretimden işletmeye devam ediyorum kısmetse dahada okuyacağım

önlisans tıbbi laboratuvar mezunuyum. devlet memuru olarak mesleğimi yapıyorum. önceleri sevmiyordum işimi ama artık memnunum devlette olmanın rahatlığı da var sanırım alışma nedenlerim arasında. bu sene dgs ye gireceğim inşallah biyolojiye geçerim sadece 4 yıllığa tamamlamak istediğim için okuyacağım. çünkü bu zamanda biyologlara da malesef fazla iş imkanı yok.

İstanbul ünv. veteriner fakültesi mezunuyum.ama Bankacıyım -tatlicadiarzu- kel alaka dimi,bende öyle diyordum alıştım :nazar: ,şuan açıköğretim 3.sınıf iktisat okuyorum o da bitsin hele yüsskek lisans var önümde daha :hooray:

Gazi üniversitesi mesleki eğitim fakültesi giyim ve moda tasarımı mezunuyum.İlköğretim okulunda teknoloji tasarım dersi öğretmeniyim.okulumu ve öğrencilerimi çok seviyorum

Son düzenleme:
çevre kirlenmesi ve kontrolu okuyordum üni.. uzadı.. bende bıraktım üni terkim yani..

tek şansım meslek lisesi diplomam çevre sağlığı teknisyeniyim.. tabi daha atanamadım evdeyim işsizim.

gıda teknikeriyim ama evdeyim.ev hanımı oldum.evlenince il değişikliğinden hala iş bulamadım.iki senedr.önceden çalışıyordum.nişanlanınca bıraktım tabii hazırlık falan derken.hala işsizim :KK43:

iktisat mezunuyum bankacıyım.Alakalı bir bölüm görünmesine rağmen öyle değil.Daha doğrusu teori ile pratik aynı değil.İşi işte öğreniyoruza.s.

Maliye mezunuyum, alakam olmayan bi devlet dairesinde çalışıyorum ama geçen senede açık öğretimden şu anki alanımla alakalıda 2 senelik bi bölüm bitirdim.

çıkurova ünüversitesi pdr anabilimdalı mezunumyum millieğtimde kendi işimi yapıoyrum psikolojki danışmanım istediğim umduğum şekilde yapamasam da kendimi şanslı sayıyorum...
yıllarca emek verip okuduğun işi yapamamak daha üzücü..

eski ismiyle erciyes yeni ismiyle nevşehir üniversitesi 4 yıllık turizm işletmeciliği mezunuyum.ama ev hanımıyım.bulunduğum ilçede açık olduğu zaman ücretli ingilizce öğretmenliği yapıyorum bu yıl olmadı o yüzden evdeyim nasip.haatımın en büyük hatasını 99 dms sınavına hazırlanmadan girmekle yaptım kısmet buymuş diyorum ama her insan kaderini biraz kendi çizermiş diye.ne derler sen tevekkül et takdir allahındır.ben malesef o şansımı kendim yok ettim.

balıkesir üniversitesi. bilgisayar tek.ve programlama.2007 mezunuyum.lise ve üniv. olmak üzere 3 dönem staj yaptığım belediye staj bitiminden 2 hafta sora bana iş teklif etti.hemen kabul ettim tabiki.iş imkanları çok kısıtlı olan bi yerde mezun olur olmaz iş bulmak bi mucizeydi bnm için.şuan bölümümle doğrudan ilgili olmasada severek yaptığm,öğrendiklerimi uygulayabildiğim bi işim var.henüz memur değilim ama birimim haberleşme memurluğu.bana ait bi oda falan.700 ytl maaş.bnm için çok büyük şans. inş.herkes gönlüne göre bi iş bulur.çalışır...

X