kaçımız üniversite mezunu kaçımız kendi mesleğimizi yapabiliyoruz

ekonomistim..ama muhasabecilik yapıyorumm....

Son düzenleme:
çok kere derdım var kosesıne yazmıstım takıp ettıysen sonra kesınlıkle unıversıte okuyan okumayan arasında ayrım yapmıyorum kısı okul harıcındede kendını yetıstırebılır ama yetıstıremeyen halen bırılerının uzerınden ego tatmın etmeye calısanlar var bu hayatta.konuya donelım bu tıp ınsanlar gelır aaaa unıversıte okudunda ne oldu ha haaaa eee sımdı napıcaksın seklınde sacma bır soru sorar ...sınırlerını yıpratır gıder ..sonu ucu bası olmayan bır ıse gırmıstır ama kendını padısah tahtında sanır senı asagılar.....gıdıp calısmaya ugrasırsın özel sektor köleden beter calıstırır sen cıkaramaz el pence dıvan her dedıklerıne evet dersın...madem iş imaknı yok kımsenın aılesıne bunca yukumluluk getırılmesın kımse bunca emek vermesın ben bılıyorum ne zorluklarla okudugumu.......

evet ne yazık ki öyle insanlar var
ben 2 fabrikanın muhasebesini tutacaktım işe alınmıştım
adam bana dediki ilkokul mezunu ben bu halimle
2 fabrika birde dükkan açtım dedi
9 ay çalışıp işi bırakmak yok dedi
birde ben şöye bir şey sezdim
sen okumuşsun şu noktaya gelmişsin
ben okumadım şu noktadayım
diyecektim orda benimde babamdan
sermaye olsa bende açarım fabrikalar...
iyiki o işe girmedim krizden dolayı işçi çıkardı
benide kesin çıkarırdı...
zaten hedefim benim farklı yönde
2 yıllık muhasebe bitirenler staj yapı kendi serbest muhasebeci ünvanı ile
büro açabiliyorlar...
ama şimdi 4.sınıf işletme okuyorum 3 yıl staj yapıp mali müşavirlik büromu açıcam
dersler kolay ünide gördüğüm dersler...daha yaşım küçük aslında okuduğum mesleği yapabilme durumuma gelebilirm...
zaten muhasebeyi ondan seçtim avantajı çok iyiki seçmişim aslında...
ama beklemek ve sabır ve mücadele ile her şey olur...
şuan ingilizcede öğreniyorum...
benim ablam fen bilgisi öğretmeni 2004 ten beri atanamdı artık öğretmenlikte geçerliliğini yitiriyor...

endüstri mühendisiyim..
ama işyerindeki en büyük görevim sabır çekmek (evet bugün çıldırma günümdeyim)

Lise hemşirelik mezunuyum üniversite önlisans tıbbi laboratuvar mezunuyum hemşirelik yapıyorum :nazar:

iktisat fakültesi mezunuyum daha önce iki büyük firmada yatırım uzmanlığı yaptım şimdi ise eşimin şirketinin yatırım uzmanlığını yapıyorum devamlı işe gitmemde gerekmiyor evden de idare edebiliyorum
en büyük avantajım okurken çalışmam oldu çok zorlandım ama bilgi birikimim için değdi
rabbime şükürler olsun şimdi iş yönünden çok rahatım :nazar:

allah hepinizin yardımcısı olsun :KK43: benim kuzenim iktisat okudu ortada kaldı... kaynım tarih okudu simdi polis adayı...:KK43: türkiye nie böyle hep okuyanlar mesleginin tamanen tersinde çalısıyor çok yalnıs çok... kaynımı ve dier pomem lileri göze alıyorum 6 ay egitim veriyorlar polislik için yetersiz daha haklarını ögrenemeden göreve geciyorlar...silah kullanmayı tam anlamıyla bilmeden.. benim esim p yüksek okulundan mezun aralarında çok fark var...bugun bir tarım mühendisi pilot oluyorsa bu sistem çokk çokk temeli bozuk ...benimde kızım var gelecegi ins güzel olur... allah yardımcınız olsun tekrardan onca emeginiz bosa gitmez ins

İşletme mezunuyum ve kendi branşımda çalışıyorum. Sevdiği ve eğitimini aldığı işi yapan şanslı insanlardanım. Herkese bunu dilerim.

işletme bitirdim ama işsizim :KK43: iş bulamıyorum ben yaaaa....

malesef bulsanda kendı alanınla ılgılı olmuyor.bulanlarda cok sanslı ...sabretmek lazımdı evet bır dersaneme yıllarımı verıp yıllar sonra 750 ytl maasa tabı olabılırdım ıdealıstlık ıdeallerını gerceklestırmek ama bende öle bır ıdealıst ruhu yok:):)

Bilgisayar proğramcısıyım şu anda evdeyim çalışmıyorum.Ben inatla okumak okumak diyorum.Bu yıl tekrar öss ye hazırlanıyorum ayrıca bu yıl aöf kamu yönetimi bölümüne kayıt yaptırdımsositososito
Walla 40 yaşımada gelsem okurum benkaydirigubbakcemile3

öğretmenlik mezunuyum. 14-15 yaşlarındayken karar vermiştim. mezun olup tatil yaptıktan sonra 1 ay kadar iş başvurusu yaptım 4-5 yere. işe başladım, 7 yıldır öğretmenlik yapıyorum. kendimi şanslı sayıyorum, istediği bölümde okuyup, mezun olduğu alanda çalışabilen azınlıktan olduğum için.:nazar::nazar::nazar:

Yapı öğretmenliğinden mezun oldum ve yapı öğretmenliği yapıyorum.hihoyyytKendi mesleğimi yaptığım için de çok mutluyum:eek:

biyoloji mezunuyum şu anda biyolog olarak çalışıyorum ama benim hayalim hep öğretmen olmaktı :çok üzgünüm:inşallah seneye şu kpss engelini geçip hayalime kavuşacağımhihoyyyt:lepi:

X