kaçımız üniversite mezunu kaçımız kendi mesleğimizi yapabiliyoruz

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
kaçımız üniversite mezunu kaçımız kendiş mesleğimizi yapabiliyoruz...yoksa farklı sektörlerdemiyiz.....evdemiyz yadaaaaaaa

Hukuk mezunuyum canım.. Avukatlık yapıyorum.. Eğitimini aldığım branşta, çok isteyerek ve severek çalışıyorum.. Ve kendimi de şanslı görüyorum.. Çünkü çoğu insan aldığı eğitimin dışında işlerde çalışıyor, hatta daha da kötüsü bir kısmı işsizlik yüzünden herhangi bir işte çalışamıyor bile.. :KK43: Ülkemizde ne yazık ki çok fazla idealist olamıyorsunuz.. Meslek seçiminde isteklerimizin önüne ekonomik kaygılar geçiyor hep.. Yapmak istediğimiz mesleğe ve yaşamak istediğimiz hayat tarzına göre değil, üniversite bittikten sonra iş bulabilme ihtimaline göre bölüm seçiyoruz..

Bu kadar fazla işsizin( dolayısıyla mutsuz bireylerin) olduğu bir ülkede yaşıyor olmak üzücü.. Üniversite mezunlarına iş alanları yaratmak yerine her ile bir üniversite kurmayı amaçlayan zihniyeti de anlayamıyorum doğrusu..!

kesinlikle bunca işsiz gence iş imkanı oluşturmak yerine her ile yeni bir üniversite her yıla on binlerce işsiz sığdırma projesi daha bir çıkmaz yaratacaktır....mesleğini yapabilmek kadar güzel bir duygu varmıdır.eğitimini aldığın üniversite sıralarında hayal ettiğin meslek severek bir ömür sürdürülebilir.ama pek çok alanda ya iş imkanı yok yada çok cüzi miktarlarda verilen ücretler var idealist olmak bu alanda emek vermek bir hayli zor ülkemiz şartlarındaaa.......

Ben de öğretmenim ve çocukluğumdan bu yana istediğim meslektir: Matematik öğretmenliği. Mutluyum ama ben de size katılıyorum, isteksiz zorunlulukla çalışan insanlara bakınca o kadar üzülüyorum ki, Ve ben de buna bir çare bulunması taraftarıyım, Amaçları acaba yüzde yüz üniversite mezunu ülke varmış, ama işleri yokmuş dedirttirmek midir? sorarım...

Çocukluğumdan beri çıldırıyordum öğretmenlik diye.Allah nasip etti.Mesleğimi çok severek yapıyorum ve çok mutluyum.

ben de tarih öğretmeniyim ama mesleğimi yapamıyorum şuan geçici olarak çalışıyorum ama bu kpss belasını geçeceğim inşallah ve bende mesleğimi yapacağım

amerikan kültürü ve edebiyatını bitirdim dokuz eylülde ama işsizim.
öğretmenlik yaptım ama sevemedim.ithalat ihracat istedim ama almadılar..
yaklaşık 20 iş görüşmesi üzerine iş bulamayacağımı anladım ve eşimin kendi şirketinde muhasebeci oldum. torpilliyim yani......logoyu falan öğrendim ve muhasebesini tutuyorum...öyle işte
..benneyaptımki

canım ben tarıh öğretmenıyım meslegımı yapıyorum

ınsanlah herkeste kendı meslegını severek yapar

bende 2 yıllık muhasebe bitirdim ama 450 ytl ye adamlar köle gibi çalıştırmaya çalışıyorlar
ithalat ihricat alanında işe çağırıldım ama babam istemedi
bilmiyorum ne olacak soruyorum size ev kirası doğalgaz elektirik su yeme içme telefon vs gibi masraflara 450 ytl yetermi ????

şirine cım bende 2001 de sosyal bılgıler olarak atandım sonra branşıma gectım

çok guzelll malesef uzun uzun yıllar ıcınde atanmayı hayal bıle etmıyorum malesef bölümümle ilğili bir meslek hayal basarılar dılıyorum meslek hayatınızdaaa ...tarih bambaskadır.....üstüne tanımam

bende 2 yıllık muhasebe bitirdim ama 450 ytl ye adamlar köle gibi çalıştırmaya çalışıyorlar
ithalat ihricat alanında işe çağırıldım ama babam istemedi
bilmiyorum ne olacak soruyorum size ev kirası doğalgaz elektirik su yeme içme telefon vs gibi masraflara 450 ytl yetermi ????

çok kere derdım var kosesıne yazmıstım takıp ettıysen sonra kesınlıkle unıversıte okuyan okumayan arasında ayrım yapmıyorum kısı okul harıcındede kendını yetıstırebılır ama yetıstıremeyen halen bırılerının uzerınden ego tatmın etmeye calısanlar var bu hayatta.konuya donelım bu tıp ınsanlar gelır aaaa unıversıte okudunda ne oldu ha haaaa eee sımdı napıcaksın seklınde sacma bır soru sorar ...sınırlerını yıpratır gıder ..sonu ucu bası olmayan bır ıse gırmıstır ama kendını padısah tahtında sanır senı asagılar.....gıdıp calısmaya ugrasırsın özel sektor köleden beter calıstırır sen cıkaramaz el pence dıvan her dedıklerıne evet dersın...madem iş imaknı yok kımsenın aılesıne bunca yukumluluk getırılmesın kımse bunca emek vermesın ben bılıyorum ne zorluklarla okudugumu.......

Türkiyede üniversite mezunu olmanın hiç bir degeri yok ne olursan ol ünv mezunu olma çogu ünv mezunu branşında okudugu gibi çalışmıyor çalıştırılmıyor.ve hak ettiği maaşı alamıyor. kötükedihüso keşke okumasaydım dediğm günler oluyor yazık valla bizim ailemizin emeklerine babamız annemiz bizi okutmak için yeri geldi kendilerine bırakın ayakkkabı almayı çorab bile alamadan dişleri sıkasıka okuttular ama ne oluyor okul itince kocaman bir hüsran aman nereye kadar hayat kimine gülüyor kimine aglıyor.
ama keşke okumasaydım.

malesef sans kımıne guluyor kımıne ıse gulmuyor...tamam acıkcası daha ılk tarıh okurken oğretmen olmayacagımı bılıyordum ama ozaman bu derece ıssızlık ortamı yoktu dersanler patlama yapmamıstı barı dersane de demıstık ama nasıp kısmet ıste

valla bu devirde oklumak yerine bi işe girip çalışmak daha iyi çüğnkü okursun mzun olursun ünivden iş başvurunda blunursun adamlar deneytim ister ama seni almdan işe nasıl deneyimj sahibi olacan zaten deneyim sahibi olduğun bir şitrketten nedne çıkasın çok salakça bi durum okuyacağına çalış daha iyi öle yapanlar daha fazla maaş alıyolar

Ben elektronik ve haberlesme muhendisiyim. Su an bransim ile ilgili bir sirkette calisiyorum. Okulda ogteilenleri kullanmiyorum ama elektrik-elektronik-bilgisayar ya da elektronik ve haberlesme muhendisligi gibi bir brans secmesem is bulmamin gercekten zor olacagini dusunuyordum OSS ye haziranirken. bu dusuncemin gercek oldugunu mezun olduktan sonra bizzat yasadim. temmuzda mezun olup ekimde ise basladim.

ben mimarlık mezunuyum ve çok şükür kendi işimi yapıyorum.özel bir şirkette proje sorumlusu olarak çalışıyorum.
işsizlik ülkemizin kanayan yarası.ama yinede okumayın türünden yorumları üzülerek gördüm.bundan 10-15 sene önce belki şansınızla bir yere girebilirdiniz ama artık şansınızın yanında geçerli bir meslek diplomanız (tıp,hukuk,öğretmenlik,mühendislik gibi) yoksa işiniz zor.
okumayıp çalışmayı tercih ettiğinizde alacağınız asgari ücret.
okumayın çalışın önerisi çok yüzeysel geldi...:1closedeyes:

X