kaçarak evlenmek zorunda olmak

Şuan hayatının en büyük hatasını yapmaya niyetlenmiş vaziyettesin. Düşüncelerin tamamen cahillik başka hiçbirşey değil. 3 yıllık bir birlikteliğim vardı, yeni evliyim. O Çerkes ben Balkan göçmeniyim. Farklı iki etnik grubuz. Ve onun ailesi beni istemedi. Ne zorluklara göğüs gerdik...Ne muameleler gördük, nelere katlandık. Evden bile kovulduk. Ama kaçmak denen şey aklımızın ucundan bile geçmedi. Emin ol seni gerçekten seven bir erkek de sana gelip kaçalım demez, sen kaçalım desen sanada tepki verir kendine getirir. Bunu yapmıyorsa zaten o adamın sevgisine inanmam ben. Seven erkek sevdiğini kaçarak değil, telli duvaklı alır. Çünkü kaçan kızın kıymeti olmaz bunu çok iyi bilir. 5 gün önce düğünüm vardı, baba evinden telli duvaklı çıkmak gibisi yok. Öbür türlüsü sadece pişmanlık olur insanda... Çevremde o hatayı yapan çok kişi var. O yüzden bu cahilliği yapmayın. El ele verdikten sonra göğüs gerilemeyecek aşılamayacak hiçbir zorluk yok..

Şuan hayatının en büyük hatasını yapmaya niyetlenmiş vaziyettesin. Düşüncelerin tamamen cahillik başka hiçbirşey değil. 3 yıllık bir birlikteliğim vardı, yeni evliyim. O Çerkes ben Balkan göçmeniyim. Farklı iki etnik grubuz. Ve onun ailesi beni istemedi. Ne zorluklara göğüs gerdik...Ne muameleler gördük, nelere katlandık. Evden bile kovulduk. Ama kaçmak denen şey aklımızın ucundan bile geçmedi. Emin ol seni gerçekten seven bir erkek de sana gelip kaçalım demez, sen kaçalım desen sanada tepki verir kendine getirir. Bunu yapmıyorsa zaten o adamın sevgisine inanmam ben. Seven erkek sevdiğini kaçarak değil, telli duvaklı alır. Çünkü kaçan kızın kıymeti olmaz bunu çok iyi bilir. 5 gün önce düğünüm vardı, baba evinden telli duvaklı çıkmak gibisi yok. Öbür türlüsü sadece pişmanlık olur insanda... Çevremde o hatayı yapan çok kişi var. O yüzden bu cahilliği yapmayın. El ele verdikten sonra göğüs gerilemeyecek aşılamayacak hiçbir zorluk yok..
İşte benim durumum daha farkli. Aile yapısından tutun da yaşadığım yere kadar.

Ailen senin paranı yemek istiyor anlaşılan evlenmeden önce hayır anlamadığım neden böyle olurki kaç diyemicem ama her yolu dene önce konuş evlenmek istiyorum de okul bitmesini bekle cidden dayanbileceğin kadar dayan baktın gerçekten olmuyor ailen pes eder ve gelsinler der belki son çareye kadar bekle aile ilişkilerinizi bilmediğim için çok yorum yapamıorm

Ailen senin paranı yemek istiyor anlaşılan evlenmeden önce hayır anlamadığım neden böyle olurki kaç diyemicem ama her yolu dene önce konuş evlenmek istiyorum de okul bitmesini bekle cidden dayanbileceğin kadar dayan baktın gerçekten olmuyor ailen pes eder ve gelsinler der belki son çareye kadar bekle aile ilişkilerinizi bilmediğim için çok yorum yapamıorm
Bütün konuşmalar yapıldı ailemle. Tek söyledikleri asla ve asla veremeyiz

24 yaşındayım adiyaman

Aileniz biraz baskıcı sanırım yaşınız uygun aslında hakkında hayırlısı olsun ama sabretmeni isterim biraz daha dişini sık ve kaçıcaksan karşındakine güveniyorsan yap bunu gerçekten seviyorsan ve inanıyorsan seni yarı yolda bırakmayacağına inanıyorsan sonradan pişman olacağın hiç bir şey yapma sakın önce işini eline al derim ben paranı kazan sonra haraket et

Genelleme yapmaniz bence cok yanlis. Kacarak evlenip deger goren babasinin evinde gormedigi degeri esinden goren bircok insan var. Bunlardan biri de benim. Ha bu demek degil ki kacarak evlenmeyi onayliyorum. Asla degil. Hicbir zaman da kacin evlenin diye akil vermem.
Seven erkek esini her halukarda sever. Ha kacmis ha telli duvakli almis. Siz sansliymissiniz ki telli duvakli dugununuz olmus. Allah mesut etsin.

Konu sahibi, bence acele karar vermeyin. Okulunuz bitsin, bir ise baslayin. Belki aileniz yumusar. Bu isler aceleye gelmez. Benim annem yoktu. Babayi fitleyen bir uvey anne vardi ve esimi ve ailemi kucuk goruyorlardi kufur ediyorlardi. Benim kacmaktan baska carem yoktu. Esim olmasaydi bile calisip kendime ayri ev tutacaktim. Onlarin yaninda kalmaya 1dk bile tahammulum yoktu. Sansliyim ki esim iyi bir insan. 5 senedir de 1 kere bile kavga etsek dahi yuzume vurmadi. Yine olsa yine evlenirdim seninle dedi. Ama herkes bu kadar sansli degil. Sizin ihtiyaciniz olan tek sey zaman.

Aileniz biraz baskıcı sanırım yaşınız uygun aslında hakkında hayırlısı olsun ama sabretmeni isterim biraz daha dişini sık ve kaçıcaksan karşındakine güveniyorsan yap bunu gerçekten seviyorsan ve inanıyorsan seni yarı yolda bırakmayacağına inanıyorsan sonradan pişman olacağın hiç bir şey yapma sakın önce işini eline al derim ben paranı kazan sonra haraket et
Karsimdakine guvenim var cok şükür. O da istemiyor böyle olmasini. Sadece okul bittiğinde işe başlama durumum yok. İş var ama gelip alacaklar beni burdan. Ya ailem alacak yada sevdiğim. İki seceneğim var. Ve bunlardan hangisini secersem diğerini kaybetcm ikisi için de dönüş yok

Genelleme yapmaniz bence cok yanlis. Kacarak evlenip deger goren babasinin evinde gormedigi degeri esinden goren bircok insan var. Bunlardan biri de benim. Ha bu demek degil ki kacarak evlenmeyi onayliyorum. Asla degil. Hicbir zaman da kacin evlenin diye akil vermem.
Seven erkek esini her halukarda sever. Ha kacmis ha telli duvakli almis. Siz sansliymissiniz ki telli duvakli dugununuz olmus. Allah mesut etsin.

Konu sahibi, bence acele karar vermeyin. Okulunuz bitsin, bir ise baslayin. Belki aileniz yumusar. Bu isler aceleye gelmez. Benim annem yoktu. Babayi fitleyen bir uvey anne vardi ve esimi ve ailemi kucuk goruyorlardi kufur ediyorlardi. Benim kacmaktan baska carem yoktu. Esim olmasaydi bile calisip kendime ayri ev tutacaktim. Onlarin yaninda kalmaya 1dk bile tahammulum yoktu. Sansliyim ki esim iyi bir insan. 5 senedir de 1 kere bile kavga etsek dahi yuzume vurmadi. Yine olsa yine evlenirdim seninle dedi. Ama herkes bu kadar sansli degil. Sizin ihtiyaciniz olan tek sey zaman.
ihtiyaç zaman biliyorum ama beklersek kaybetme ihtimalim var. Benim annem bana hiç yardımcı olmuyor zaten o kesinlikle baban ne derse o ben. Karismam diyor. Babam da zengin olsun üniversite okumuş benden yüksek bir işi olsun istiyor babam ilkokul mezunu annem de okuma yazma bilmiyor. Ama beni doktorlar istesin istiyorlar. Benim de isteğim mevki değil iimanlı olmasi

Genellenmesi en doğal mevzulardan biri bence. Kaçarak evlenmekten bahsediyoruz. Siz değer görmüşsünüz ne güzel Allah mesut etsin, ama kaçarak evlenen kaç kişi değer görüyor ? Kaçarak evlenirse yüksek ihtimalle değer görmeyecek. İstisnalardan olurum belki mantığıyla hareket etmek mantıklı mı yani.. Normal yollarla evlenen çoğu insanın bile zar zor değer gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Yanlışa özendirilmemeli diye düşünüyorum. Benim yaşadıklarımın çeyreğini yaşamamış nice arkadaşım kaçarak evlendi. Biz eşimle aklımızın ucundan geçirmedik. El ele verip mücadele ettik. Ele ele verdikten sonra alışamayacak hiçbir sorun yok..

ihtiyaç zaman biliyorum ama beklersek kaybetme ihtimalim var. Benim annem bana hiç yardımcı olmuyor zaten o kesinlikle baban ne derse o ben. Karismam diyor. Babam da zengin olsun üniversite okumuş benden yüksek bir işi olsun istiyor babam ilkokul mezunu annem de okuma yazma bilmiyor. Ama beni doktorlar istesin istiyorlar. Benim de isteğim mevki değil iimanlı olmasi
Beklersen neyi kaybedeceksin. Sevgilin simdi kacalim yoksa olmaz mi diyor. Eger seni zorluyorsa sakin ola ki boyle bir hata yapma. Seven insan bekler.

Hayır E="revanche, post: 44910006, member: 542507"]Beklersen neyi kaybedeceksin. Sevgilin simdi kacalim yoksa olmaz mi diyor. Eger seni zorluyorsa sakin ola ki boyle bir hata yapma. Seven insan bekler.[/QUOTE]
Hayir o zorlanıyor. Beklersem ya onu kaybederim beni ona vermeyecekler çünkü diretirsem de zorla başkasına verecekler

Merhabalar ben üniversite son siniftayim. Uzun suredir birlikte olduğum çok mutlu bir birlikteligim var. (Çok sukur Rabbime). Aileme evlenmek istedigimi söyledim alabileceğim en kötü tepkiyi aldım. Ben rızalarıyla olsun istiyordum hala da istiyorum ama kesinlikle konusunu bile açmak istemiyorlar kıyamet kopuyor iş dayağa kadar geldi ve namus meselesi oldu. Ben sadece karşı tarafın ailesinin tanismk istediğini söyledim. Şimdi çok kirginim ve kötüyüm. Okulun bittiği gün kaçmayı düşünüyoruz. Benim için çok zor ama kalbim de söz dinlemiyor. Ailem asla affetmeyecek. Kaçarak evlenenlerden mesaj bekliyorum. Lütfen yazın bana
Okumus genc bir kadin olarak kocaya kacmayi nasil kendinize yedirebiliyorsunuz?
Yapmayin
Hicbir koca evi ana babanizin evine benzemez
Bugun kactiginiz baba evini mumla aratirlar size kactiginiz yerde

Birincisi sevvgiliniz ne iş yapıyor? İkincisi aynı yaştayız bende mezun olur olmaz tıpkı siz gibi ailemi dinlemeden aynı tahsile sahip olmadığım biriyle nişanlandım. Aman çok seviyrum o çok iyi insan diye sonuçç ne biliyor musunuz ailem sonuna kadar haklı çıktı 3 aycık dayanamadım nişan attım. Tahsilde nişan yapınca açık ara fark ortaya çıktı sevgili iken asla belli değildi bu durum . Yani demem o ki zaten okumuş bir bayan olarak kaçma vs bu işlere hiç girme aileni sonuna kadar dinle derim. Ha çok istiyorsan işin hemen hazırmış ya gir çalış ailene de yük olmazsın. MERAK ETME SEVİYORSA BEKLER. Başka da bir sey demiyrum.. O kadar toz pembe değil bu hayat..:KK12::KK14::KK17:

Back
X