Kaçarak evlenen var mı?

P.tesi yaşadığım şehre gelcek gitcez işte.. Allahım hayırlısını versin çok korkuyorum sonuç ne olursa olsun üzülen ben olcam
Ah be güzelim küçükte değilsin ki , şimdi banlanmak da istemiyorum, neden giriştin böyle şeylere , hemde 2 erkek kardeş ve baba beni öldürür yazmışsın , nasıl cesaret . Hadi yaptın bir iş neden korunmadın . Çok üzüldüm valla gece gece senin için . Allahtan erkek arkadaşın yüzüstü bırakmamış seni . Zaten 11 hafta olmuş , artık aldıramazsın , yasal 10 haftada bitiyor, bence hızlıca bir nikah kıyın hemen, sonra da onun ailesini ikna etsin bakalım, bebeğin alınamayacak olduğunu söylesin, büyükler inşallah sahip çıkar size.
Hiç kimseye anlatamıyorsan da en azından kendi annene anlat, kaçmak çözüm değilki, nikahımız var diye giderseniz kabul etmeleri daha kolay olabilir diye düşünüyorum.

O bebeğin yüzü suyu hürmetine Allah yardım eder inşallah ve size hayırlı kapılar acar inşallah

Aldıramaz 11 hafta oldu diyor, yasal olarak 10 hafta

Kaçmayın okulunuzuda dondurun bebeğide aldırmayın yıldırım nikahıyla evlenin Allah yardımcınız olsun demekten başka bişi gelmiyor elimizden

Kiyamam ya

Nikahinizi kıyın sevgilinin ailesi mecbur kabul eder o zaman.nikahi kiymadan kaçma olurmu?Allah yardımcin olsun keşke böyle olmasaymis ama olan olmuş.bu arada nasıl bebek oldugunuda öğrenmiş oldun bunun peşine hemen birtane daha yapmayin.

Kimse kimseyi kinayamaz ama korunmak gibi bir akil etmesini bekleyebilir degil mi? Lise 1 de saglik derslerinde nasil korunman gerektigi ogretiliyor ya. Kacmakla falan olmaz yarin obur gun bu adamla sorun yasasaniz doneceginiz bir baba evi olmali. Sonuclarini dusunun bari yarin obur gun ne olur diye. Aileler araya girsin evlenin direk yapilacak tek sey bu. Kacip babanizi sinirlendirmenin geregi yok

Allah büyük söylemekten korusun da.. madem şartların uygun değil . Korunsan da hamile kalmasan.. kaçmak çözüm değil bence. Annene söyle. Gerekirse aģla. Yalvar yakar. Ama kaçma.. düğünü öne alın. Evlenin. Aileni bu üzüntü ile geride bırakmak çözüm değil. Unutma ki onlarin rızası olmadan iki yakan bir araya gelmez.

Sana kaçmayı yasaklıyorum.

Ne yapıp edip ailelerin rızasını alacaksınız. Gerekirse ayaklarına kapanın. İkiniz de mezun olana kadar idare etmenin bi yolunu bulun. O çocuk doğacaksa bunu yapmaya mecbursunuz.

Bebeğin senin okulunu bırakma sebebin değil bilakis tam tersi bitirme sebebin olmalı onun için ayaklarının üstüne basmalısın yarın ne olacağı belli değil ailene sırt çevirdiğin kocan seni yarı yolda bile bırakabilir bunları da düşünüp karar vermelisin eşin olacak kişi tüm bunları geride bırakmaya değer mi

ailede güvendiğiniz büyük biri varmı? önce ona söyleseniz, ailenize derken yanınızda olsa o kişi yada kişiler?

zaten evlenecekmişsiniz yazın.o halde neden ya bebeği aldırın ya da kaçın diyor sevgilinin ailesi? düğünü öne çekseniz kim ne diyebilir ki? başka planlarımız var şimdi evleniyoruz dersiniz olur biter.kıyarsınız bir nikah ufak da bi eğlence oldu bitti. ama sevgilim dediğiniz kişinin ailesi sizin arkanızda falan değil bunu bilin.

Kesinlikle kaçma... Yapılacak en mantıklı şey kaynana adayının annelik hislerine oynayıp, yasal süre geçti aldıramıyoruz, sizin rızanız olmadan da aile kurmak istemiyoruz yaptık bir hata affedin demek. Bence o bir şekilde zemin hazırlar ikna edilirse. Ki kendi ailene de evlendikten sonra söylersen daha iyi olur bu durumda. Zaten demek ki senin ailen okulun varken evlenmen konusunda sorun çıkarmayacaktı. Okumaya devam edersin bir dönem dondurursun çocuğun doğmasına yakın.
Olay bir şekilde karşıyı ikna etmekten geçiyor, en kolay da böl yönetle yaparsın, farklı aile üyeleriyle birbirlerinin haberi olmadan konuş, kadınlar daha şefkatli olur bu konuda... Ki anladığım kadarıyla karşıyı ikna edip hemen düğün yaparsan sorun çıkmayacak.
Bu olmaz dersen de annenle konuşman gerek artık, çünkü seni anlayıp destek olabilecek tek kişi o... Bana sorarsan, ailene açıklayacaksan erkek kardeşlerinin haberi olmamalı... Bu durumda onlar anne babandan sert çıkışır, onların tepkisinin de sertleşmesine sebep olur. Allah yardımcın olsun.

Ben kaçarak evlendim evlilik paketleriyle eşyamızı aldık avans çektik ev tutluk çalıştık borçlarımızı ödedik evimiz var kendi işimiz var şimdi çok şükür aileler destek olmuyorsa koskoca insanlarsınız bence yapılmıcak şey değil hee bu arada siz kaç yaşlarındasınız bilmiyorum ama ben 19 eşim 22 yaşındaydı evlendiğimizde

Öncelikle zor bir durum, umarım beklediğinizden kolay atlatacağınız bir süreç olur. Ancak ben sizin ne gibi bir yardım beklentisi içerisinde olduğunuzu pek anlayamadım. Ne gibi öneriler gelebilir?

1) Bebeği aldırın (Buna yanaşmamışsınız)
2) Ailenize konudan bahsedin, aile desteğini sağlamaya çalışın (Destek almak istemiyorsunuz, silmeyi göze aldım diyorsunuz, bence yapmanız gereken bu aslında)
3) İş bulup çalışın (Yok illa kendi başımıza olacağız derseniz de en olası öneri bu, çünkü mecburen bir aile kurmanız gerekecek, o bebeğe bakmak için de çalışıp para kazanmanız gerekecek, ancak daha üniversite öğrencisisiniz iş buldunuz, düzen oturttunuz, sizin karnınız büyüyecek edecek bu da imkansız değil ama zor)

Hiçbir önerinin oluru yok sizin gözünüzde. E burada size yardım fonu da oluşturulamayacağına göre nasıl bir mucizevi yardım bekliyorsunuz, ben gerçekten anlayamadım. Keşke daha dikkatli korunsaydınız ya da geri dönüşü olmadığını düşündüğünüzde ertesi gün hapından yararlansaydınız. Ama keşkelerin de yararı yok maalesef.

Yapmayın düğün dernek az masraf olur. Kaçmamış ve okulu bırakmamış olursunuz. Parttime işe girersiniz bir yolunu bulun bu şekilde.

Okulunun bitmesi lazım o yüzden yaz sonu düğündü bide abiminde nişanı var yaza annem kalkamam altından ikinizinde diyo 2 ay arayla yapcaktı işte

kendi kendinize tabıkı evlenebilirsiniz de aılene sırt donmen kotu olur insanın en iyi dostu annesidir annenle konus bir cozum bulabilirsiniz belki ortak.

Bence erkek arkadaşının ailesi,sağ,sol kafasını bulandırmadan önce nikahınızı kıyın,yoksa bi süre sonra seni yüzüstü bırakabilir,sonrasını düşünmek istemiyorum bile,haberlerde izliyoruz kendi kendine doğurup öldürüp atanları..
O yüzden önce nikahınızı kıyın,sonra ailene anlat (tepkilerini sen bilirsin ona göre) böyle böyle oldu,bir hata yaptık ama evlendik onun ailesi kabullenmiyo size sığındık,ben kaçmayıda düşündüm ama sizin başınızı eğmek istemedim diye..

Ama eğer çok sert tepki verecek hatta cezalandıracak bir aileyse kaçman son çare,sevgilinle bir işe girip doğuma kadar düzeninizi kuracaksınız,bu şekilde de Allah yardım edecektir inanıyorum

Ama her halukarda sevgilinde yan çizmeden nikahınızı kıyın,yoksa olan ya sana ya bebeğe olacak..

Çok üzüldüm eminim tedbirini almissinizdir ama olacağı varmis işte. 4 yıldır cocuk sahibi olmayi bekleyen biri olarak, aldirin diyemem elbette.
Ama kacmayin! Hem esiniz, hem esinizin ailesi ilerde bunu başınıza vurur her fırsatta.
Ailenize söyleyin. Gerekirse dovsunler ama söyleyin. Kaçıp başımızı yere egdirmeyelim, bana hemen nikah yapin deyin.
Kiralık veya emanet bi gelinlik bulup 1 2 hafta içinde hemen nikah yapın,herkesin ağzı kapansın. Belki imkaniniz el verene kadar esinizin ailesiyle veya kendi ailenizle yasarsiniz. Doğuma kadar siz de çalışıp biraz birikim yaparsınız.
Insallah çok mutlu olursunuz

Arkadasim b3nim ablam da hamile kalıp kacarak evlwndi. Ama nerdeyse 20 sene oldu. Incelikle annenize soyleyip ne yapabilirsiniz bi bakin. Annen de sırt cevirirse evet hersey cok zor olacak ama yasanmasi kolay ucuz bir yere gidin ve minimum masrafla ev kurun kendinize. Ablam yeri geldi ac kaldi ama o zaman sartlar cok zordu. Gerekirse 5-6 ay sizde calisin. Okulkari sakin birakmayin dondurun. Bitirebiliyorsa alttan ders felan eşiniz bitirsin okulu. Dusmez kalkmaz bir Allah. Ama öncelikle sevgiliniz bu yolda size ne kadar destek olacak ona emin olun. Yoksa aileniz de olmayacak cok zorlanirsiniz. Tekrar gecmis olsun. Umarim.hersey yoluna girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…