Kaçarak evlenen var mı?

Nikahınızı yapın.
Ailelerin karşısına öyle çıkın.
Bu dönemde aile desteğine çok ama çok ihtiyacınız var çünkü.
Maddi manevi destek olmaları gerekiyor.
Yapmışsınız bi cahillik ama niyetiniz temiz.
Herşeyden önce baba istiyor çocuğunu.
Okulunuzu bitirmeniz şart.
Onun için de ailelerin desteği şart.
Ben nikahı yaparsanız, ailelerin yumuşayacağına inanıyorum.

Kucuk insanlar değilsiniz nasıl aklınıza gelmedi evli ler bile bu kadar rahat davranmiyo ailenizi silip gitmeyin Annenize söyleyin hiç değilse anneniz yardım etsin size
Kendımı senın yerıne koyuyorum napardım dıye.kesınlıkle anneme babama. Söyleyemezdım.En mantıklısı aldırmak tabıkı kalbı atmıyorsa.Kalbı atıyorsa artk o cocugu oldurmus olursun.Bu durumda erkek arkdsn aılesıyle konusacak onları ıkna edecek sıze sahıp cıkacaklar bu durumda sende annene ya verırsın benı yada kacıyorum dersın.Allah korusunda ben olsam kaçardım heralde amatabı dedıgım gbı cocugun aldırma zamanı gectıyse kacardım.yoksa aldırır egıtımıme devam eder evlılık zamanını beklerdım

Korkuyorum. Aileme nasıl derim ki. Düşünemiyorum bile. Abim kardeşim babam. Yiyeceğim dayak hakaretler de değil. Karşımda dökcekleri gözyaşı

Ayrıca erkek arkadasınada cok guvenme.sana smdı bakarım ederım der yarın oburgun oda senı ortada koyarsa gıdecek hıc bıyerın olmaz.ona düşün.erkekler çok sorumluluga geldımı kaldıramaz bunu
Bende öyle düşünüyorum ama başka ne çarem varki

Korkuyorum. Aileme nasıl derim ki. Düşünemiyorum bile. Abim kardeşim babam. Yiyeceğim dayak hakaretler de değil. Karşımda dökcekleri gözyaşı

Anlıyorum da siz beni anlamıyorsunuz. Kaçınca göz yaşı dökmeyecekler mi? Hayal kırıklıkları olmayacak mı? Neden kaçtığınızı öğrenmeyecekler mi?

Geçti. Banada kaçmak kolay geliyo maalesef ki

Açıkçası şu an romantik düşüncelerden sıyrılıp hayatınızı kurtarmanız lazım. Zaten erkek tarafı biliyorsa bebek olayını, siz beraber oldukça eninde sonunda senin ailen de öğrenecek. Ailemin üzülmesinden çok korkuyorum demişsiniz, maalesef üzülecekler, alın karşınıza konuşun, hamile olduğunuzu söyleyin, zaten öğrenecekler. Düğün istemiyoruz sadece nikah yapalım deyin, eşe dosta da maddi durum yoktu yapamadık derler. Nikahınızı kıyın, artık ne kadar olursa kendinize bir yaşam kurun. Kaçmak şu anda sadece sorunları büyütür...

Anlıyorum da siz beni anlamıyorsunuz. Kaçınca göz yaşı dökmeyecekler mi? Hayal kırıklıkları olmayacak mı? Neden kaçtığınızı öğrenmeyecekler mi?
O ailesini bi ikna edebilse.. Bu p.tesi yolluyo teyzesi aldırın bebeği diye. Annesi aldırdık biliyo

O ailesini bi ikna edebilse.. Bu p.tesi yolluyo teyzesi aldırın bebeği diye. Annesi aldırdık biliyo

Ailesini ikna edince hemen düğün mü olacak? Onlar ikna olunca siz ailenizi erken bir düğüne ikna edebilecek misiniz?

Yapacak hiçbir şey yok. Adamin ailesi istemiyor. Sen benimkiler öldürür diyorsun. İşiniz gücünüz ve paraniz da yok. Ne akil verelim ki sana. Keşke demenin de bir anlami yok artik. Buradaki çoğu arkadaş belki beni kinayacak ama zamanki gecmediyse aldirin bebeği. Yoksa o da sizinle sefil olacak.

Ailesini ikna edince hemen düğün mü olacak? Onlar ikna olunca siz ailenizi erken bir düğüne ikna edebilecek misiniz?
Aileme hamile olduğumu o zaman söyleyebilecek bi durumum olur. Bak babasıda aileside arkamızda sizdesilmeyin bizi bi nikah yapalım derim. Hem büyükler konuşur o zaman sanki daha kolay olur gibi. Şimdi ailesi kabul etmiyo ama siz kabul edin bizi desem ailem ne der kestiremiyorum

Hep 'sahip çıkmak'tan bahsetmişsiniz de biriniz 23, biriniz 25 yaşında, ikiniz de üniversite öğrencisisiniz. Çocuk musunuz ki size sahip çıksınlar? ikiniz de birer işe gireceksiniz eğer çalışmıyorsanız, sen daha aylarca çalışabilirsin hamileliğin sonlarına kadar, o zaten çalışacak.
Peki madem yaza evleniyordunuz neden bu hamileliğe bu kadar karşılar, yaza kaç ay kaldı ki? Nikah yapın erkenden, illa düğün olmak zorunda mı?
Seni öldürecek kadar 'medeni' bir ailen varken bir kaç ay daha bekleseniz, ya da önleminizi alsaydınız keşke.
Okulunuzu sakın bırakmayın, hamile olup, yeni anne olup okuluna giden çok tanıdığım oldu, bu bir sebep değil kesinlikle.

Anlıyorum. O zaman umarım ailesi kabul eder. Etmezlerse gene gelin konuşalım. Okulu bırakmak son çareniz olsun. Siz doğuma kadar devam edip sonra okulunuzu dondurabilirsiniz. İkiniz de part time çalışıp, burs alıyorsanız bursla idare etmeye çalışabilirsiniz. Aileleriniz de okurken ne kadar harçlık yolluyorsa o kadar yollasa bir şekil idare edebilirsiniz. Lütfen okulu bırakmadan buraya yazın şartları konuşup bir çare bulmaya çalışalım.

Banada en mantıklısı bu geldı.iş bulcaz çalışcaz dıyosunuzda artk iş bulmakta kolay degıl.yenı mezunum 9 aydır iş arıyorum yok malesef.dısardakı hayat sandgn gıbı degıl.sen smdı öğrencı gozuyle goruyosun iş buluruz cocuguda dogururm oh ne guzel dıyosun ama hıc oyle degıl işte bende mezun olurken bı aya kdr iş bulurum dıyodum kac ay oldu işsizim.geçen sene öğrencıydım ve mezun olunca iş bulucam şunu yapcam bnu yapcam dıye planladıgım hiç birsey olmadı.Toz pembe görme dünyayı hayatın gerçekleri var.Zamannda öğrenıp cocugu aldırcaktn yda aılene soylenıp evlenıceksın.Ztn buda hayatın bi gercegı işte iki tarafıda secınce canın yanın yanacak oyuzden ya cesaret edıp konusacaksn annennle yda aldırıcaksın

Ya canınfıstığı aile duysa bile nasıl idare edecekler ki? Yani bir de toplumun gerçeği var. Kız evinde kalmaya devam etse, karnı büyüdükçe ne laflar gelir babasına falan. Baba birine cevap vermese ikincisine canı sıkılır, eve patlar. Sonuç yine fecaat olur.
Üzgünüm ama olmaz yani.

Okulumu bırakma gibi birşeyim zaten yok.. Şimdi onu araştırdım yerleşme puanımla başka bi okula geçiş yapabilirmişim. Olurda kaçarsak gittimiğimiz şehre samsun düşünüyoruz yada konya oraya aldırırım. İkisinede puanım yetiyo. Öyle yaparım ama o okulu bitiririm ömür verirse Allah

Beni alintilamissiniz :)

Yok aileye söyleyince evlenecekler tabi. Yani neden baba evinde dursun. Aileye söyleyince ya çok tepki verecekler ve evden kaçacak ya da kabul edecekler evlendirip kapatılacak olay. Zaten diğer seçenek de evden kaçmak. O yüzden dedim.
Sonuçta durum ortada. Bu durumun seçenekleri de ortada. Malesef herhangi bir plan süper görünmüyor ama kötünün iyisini seçmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…