Kendımı senın yerıne koyuyorum napardım dıye.kesınlıkle anneme babama. Söyleyemezdım.En mantıklısı aldırmak tabıkı kalbı atmıyorsa.Kalbı atıyorsa artk o cocugu oldurmus olursun.Bu durumda erkek arkdsn aılesıyle konusacak onları ıkna edecek sıze sahıp cıkacaklar bu durumda sende annene ya verırsın benı yada kacıyorum dersın.Allah korusunda ben olsam kaçardım heralde amatabı dedıgım gbı cocugun aldırma zamanı gectıyse kacardım.yoksa aldırır egıtımıme devam eder evlılık zamanını beklerdımKucuk insanlar değilsiniz nasıl aklınıza gelmedi evli ler bile bu kadar rahat davranmiyo ailenizi silip gitmeyin Annenize söyleyin hiç değilse anneniz yardım etsin size
Korkuyorum. Aileme nasıl derim ki. Düşünemiyorum bile. Abim kardeşim babam. Yiyeceğim dayak hakaretler de değil. Karşımda dökcekleri gözyaşıŞimdi bir kere ideal bir durumda değilsiniz. Yapacağınız her hareketin nasıl yapılır ki denilecek sonuçları var. Kaçsanız da harika bir seçenek değil, ailelere söyleseniz de. Azıcık gururunuzu kenara koymak zorundasınız. Sonuçta şartlar ortada.
Bende öyle düşünüyorum ama başka ne çarem varkiAyrıca erkek arkadasınada cok guvenme.sana smdı bakarım ederım der yarın oburgun oda senı ortada koyarsa gıdecek hıc bıyerın olmaz.ona düşün.erkekler çok sorumluluga geldımı kaldıramaz bunu
Korkuyorum. Aileme nasıl derim ki. Düşünemiyorum bile. Abim kardeşim babam. Yiyeceğim dayak hakaretler de değil. Karşımda dökcekleri gözyaşı
Geçti. Banada kaçmak kolay geliyo maalesef kiKendımı senın yerıne koyuyorum napardım dıye.kesınlıkle anneme babama. Söyleyemezdım.En mantıklısı aldırmak tabıkı kalbı atmıyorsa.Kalbı atıyorsa artk o cocugu oldurmus olursun.Bu durumda erkek arkdsn aılesıyle konusacak onları ıkna edecek sıze sahıp cıkacaklar bu durumda sende annene ya verırsın benı yada kacıyorum dersın.Allah korusunda ben olsam kaçardım heralde amatabı dedıgım gbı cocugun aldırma zamanı gectıyse kacardım.yoksa aldırır egıtımıme devam eder evlılık zamanını beklerdım
Kafam öyle karışık öyle korkuyorum ki kendimden de değil o bebeğe iyi bakamamaktan aileme bnm yüzümden bişey olmasından.. Mahçup olmalarından. Öyle zor bi sınav ki. Rabbim düşmanıma vermesin. Bi yanım bebek için neşeli diğer yanım paramparça.. Okulum, ailem, hayallerim.. Ama kendi canıma kıyamadım. Anne misiniz bilmiyorum ama karnımda olduğunu hissettiğim an değişti herşey
O ailesini bi ikna edebilse.. Bu p.tesi yolluyo teyzesi aldırın bebeği diye. Annesi aldırdık biliyoAnlıyorum da siz beni anlamıyorsunuz. Kaçınca göz yaşı dökmeyecekler mi? Hayal kırıklıkları olmayacak mı? Neden kaçtığınızı öğrenmeyecekler mi?
O ailesini bi ikna edebilse.. Bu p.tesi yolluyo teyzesi aldırın bebeği diye. Annesi aldırdık biliyoAnlıyorum da siz beni anlamıyorsunuz. Kaçınca göz yaşı dökmeyecekler mi? Hayal kırıklıkları olmayacak mı? Neden kaçtığınızı öğrenmeyecekler mi?
O ailesini bi ikna edebilse.. Bu p.tesi yolluyo teyzesi aldırın bebeği diye. Annesi aldırdık biliyo
Yapacak hiçbir şey yok. Adamin ailesi istemiyor. Sen benimkiler öldürür diyorsun. İşiniz gücünüz ve paraniz da yok. Ne akil verelim ki sana. Keşke demenin de bir anlami yok artik. Buradaki çoğu arkadaş belki beni kinayacak ama zamanki gecmediyse aldirin bebeği. Yoksa o da sizinle sefil olacak.Öncelikle kırıcı yorum yapmayın lütfenerkek arkadaşımla birlikte olduk ve hamile olduğumu öğrendim. Onun ailesi halledin bu işi dedi ama ben aldırmak istmedim. Erkek arkadaşım da hep destekçim oldu bu konuda. Farklı şehirlerde olduğumuz için çok şükür ki aldıramadık bebeği. Şimdi gitmeye karar verdik. Ama nasıl olcak ne yapcaz beş parasız bilmiyoruz. Akıl verin lütfen ve sakın kınamayın.. Allah kimseyi yanlışa düşürmesin..
Aileme hamile olduğumu o zaman söyleyebilecek bi durumum olur. Bak babasıda aileside arkamızda sizdesilmeyin bizi bi nikah yapalım derim. Hem büyükler konuşur o zaman sanki daha kolay olur gibi. Şimdi ailesi kabul etmiyo ama siz kabul edin bizi desem ailem ne der kestiremiyorumAilesini ikna edince hemen düğün mü olacak? Onlar ikna olunca siz ailenizi erken bir düğüne ikna edebilecek misiniz?
Aileme hamile olduğumu o zaman söyleyebilecek bi durumum olur. Bak babasıda aileside arkamızda sizdesilmeyin bizi bi nikah yapalım derim. Hem büyükler konuşur o zaman sanki daha kolay olur gibi. Şimdi ailesi kabul etmiyo ama siz kabul edin bizi desem ailem ne der kestiremiyorum
Banada en mantıklısı bu geldı.iş bulcaz çalışcaz dıyosunuzda artk iş bulmakta kolay degıl.yenı mezunum 9 aydır iş arıyorum yok malesef.dısardakı hayat sandgn gıbı degıl.sen smdı öğrencı gozuyle goruyosun iş buluruz cocuguda dogururm oh ne guzel dıyosun ama hıc oyle degıl işte bende mezun olurken bı aya kdr iş bulurum dıyodum kac ay oldu işsizim.geçen sene öğrencıydım ve mezun olunca iş bulucam şunu yapcam bnu yapcam dıye planladıgım hiç birsey olmadı.Toz pembe görme dünyayı hayatın gerçekleri var.Zamannda öğrenıp cocugu aldırcaktn yda aılene soylenıp evlenıceksın.Ztn buda hayatın bi gercegı işte iki tarafıda secınce canın yanın yanacak oyuzden ya cesaret edıp konusacaksn annennle yda aldırıcaksınYapacak hiçbir şey yok. Adamin ailesi istemiyor. Sen benimkiler öldürür diyorsun. İşiniz gücünüz ve paraniz da yok. Ne akil verelim ki sana. Keşke demenin de bir anlami yok artik. Buradaki çoğu arkadaş belki beni kinayacak ama zamanki gecmediyse aldirin bebeği. Yoksa o da sizinle sefil olacak.
Ya canınfıstığı aile duysa bile nasıl idare edecekler ki? Yani bir de toplumun gerçeği var. Kız evinde kalmaya devam etse, karnı büyüdükçe ne laflar gelir babasına falan. Baba birine cevap vermese ikincisine canı sıkılır, eve patlar. Sonuç yine fecaat olur.Öncelikle okul konusunda kararınız ne olur bilmiyorum ama okulu dondurun. Sonra gidecek durumunuz olursa bir açık kapı bırakın.
Kaçtığınız zaman aileniz ister istemez durumu öğrenecek. Acaba bir cesaret söyleseniz de aile destekli bir şekilde evlenip okullar bitene kadar idare mi etseniz. Çok zor biliyorum söylemek ama kaçmak da zor.
Okulumu bırakma gibi birşeyim zaten yok.. Şimdi onu araştırdım yerleşme puanımla başka bi okula geçiş yapabilirmişim. Olurda kaçarsak gittimiğimiz şehre samsun düşünüyoruz yada konya oraya aldırırım. İkisinede puanım yetiyo. Öyle yaparım ama o okulu bitiririm ömür verirse AllahAnlıyorum. O zaman umarım ailesi kabul eder. Etmezlerse gene gelin konuşalım. Okulu bırakmak son çareniz olsun. Siz doğuma kadar devam edip sonra okulunuzu dondurabilirsiniz. İkiniz de part time çalışıp, burs alıyorsanız bursla idare etmeye çalışabilirsiniz. Aileleriniz de okurken ne kadar harçlık yolluyorsa o kadar yollasa bir şekil idare edebilirsiniz. Lütfen okulu bırakmadan buraya yazın şartları konuşup bir çare bulmaya çalışalım.
Kendımı senın yerıne koyuyorum napardım dıye.kesınlıkle anneme babama. Söyleyemezdım.En mantıklısı aldırmak tabıkı kalbı atmıyorsa.Kalbı atıyorsa artk o cocugu oldurmus olursun.Bu durumda erkek arkdsn aılesıyle konusacak onları ıkna edecek sıze sahıp cıkacaklar bu durumda sende annene ya verırsın benı yada kacıyorum dersın.Allah korusunda ben olsam kaçardım heralde amatabı dedıgım gbı cocugun aldırma zamanı gectıyse kacardım.yoksa aldırır egıtımıme devam eder evlılık zamanını beklerdım
Ya canınfıstığı aile duysa bile nasıl idare edecekler ki? Yani bir de toplumun gerçeği var. Kız evinde kalmaya devam etse, kaynı büyüdükçe ne laflar gelir babasına falan. Baba birine cevap vermese ikincisine canı sıkılır, eve patlar. Sonuç yine fecaat olur.
Üzgünüm ama olmaz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?