Kaç kez şans verdigim adam, nişan parasını criptoda batirmis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Danışmadan gidip parasını yatırması ve batınca son dk söylemesi, ailesinin beni istememesi benim için ayrılık sebebi olurdu ama nişan için istekleriniz de fazla geldi bana. 30 bin gerçekten yetmez o saydıklarınıza. Bizim oralarda nişanda bilezik olmaz mesela, hiç görmedim. Yüzük takılır tatlı yenir. Nişanı da kız tarafı yapar genelde. Ha böyle kurallara karşıyım, kimde ne varsa ortaya koymalı.

Danışmadan gidip parasını yatırması ve batınca son dk söylemesi, ailesinin beni istememesi benim için ayrılık sebebi olurdu ama nişan için istekleriniz de fazla geldi bana. 30 bin gerçekten yetmez o saydıklarınıza. Bizim oralarda nişanda bilezik olmaz mesela, hiç görmedim. Yüzük takılır tatlı yenir. Nişanı da kız tarafı yapar genelde. Ha böyle kurallara karşıyım, kimde ne varsa ortaya koymalı.
bir de bohca istememis lutfetmis premses 😂
istese daha iyiydi istedigi 2 bilezik 40 bin bohca tutsun 5 hadi 10 bin 😂

Ya keşke çok altin isteyen biri olsaydım ama hiç öyle biri değilim ki. Aksine bohça yapmayalım şunu yapmayalım ne gereği var diyen biriyim. Sadece sormuştu ne takılır diye bende herhalde bir jki bilezik takılır dedim. Tektas bilezik falan derken 50 60 gidermiş güya. Öyleyse düğüne de en az 100 giderdi 🤣

Bu mesajda neye güldüğünüzü anlayamadım.

Adam doğru söylemiş ;gram altın fiyatı belli , bilezik gramajları belli. Google a yazsanız , sonra da toplama işlemi yapsanız bu rakamdan fazlasına da ulaşabilirsiniz.

Nişan ve düğün harcamaları için bir bütçe yapmadınız mı ?

Bir mekanda mı nişan yapmayı planlamıştınız ; evde isteme ve yüzük takma merasimi yapmayı mı ?

Bohça bana aşırı gereksiz geliyor zaten. Hiç yapmadım. Beklentiler adamı strese sokmuş olabilir...
aynen ustelik bu pahalilikta 30 bin biriktirebildigine gore az maasli bir iste calisiyordur diye tahmin ediyorum
konu sahibi nisan icin ne butce ayirmisti cok merak ettim dogrusu sonucta nisani kiz tarafi yapar

aynen ustelik bu pahalilikta 30 bin biriktirebildigine gore az maasli bir iste calisiyordur diye tahmin ediyorum
konu sahibi nisan icin ne butce ayirmisti cok merak ettim dogrusu sonucta nisani kiz tarafi yapar

Bir yorumunda tayininin çıktığını söylemişti. İlk atama ise henüz geliri olmayabilir. Bu durumda da beklemek daha mantıklı zaten. 2 taraf da elini taşın altına koymalı.

Merhaba arkadaşlar. 3 yıla yaklaşan bir ilişkim var. Çok badireler atlattık. Ailesi istemedi ya da o maddi problemler yaşadı falan. Bu süreçte ben ona baya yardımcı oldum. O da bana her konuda destek oldu. Birbirimizin en yakın arkadaşı gibiyiz. Sevgilim nasıl desem çocuk gibi.. (çoğu erkek gibi ) sorumluluk altında eziliyor, aşırı duygusal. Son bir yıldır baya toparlamisti, sorumluluk alıyordu para biriktiriyordu. Sonunda ailesi De evlilik meselesine okey verdi. Hatta Eylül ortasında nişan düşünüyorduk. Neyse bu 30 bin biriktirmiş ve ben o paraya bir şey alamam diye criptoya yatırmış ve çoğu para gitmis. Yarın alışverişe çıkacaktık durumdan iskillendim ve sordum. Karşımda çocuk gibi ağladı durumu anlatti. Ne diyeceğimi bilemedim öyle kaldım. Bence sen evliliğe hazır değilsin dedim ne benle ne başkasıyla.. benden süre istedi hatta tüm maaşı bana gondereckmis ben biriktireyim falan. Hayır bu benim sorunum değil dedim. Sizce ne yapmalıyım? (Biliyorum böyle birinden koca olmaz.) Ama hala onu görünce heyecanlanıyorum ve seviyorum.
Evlen sonra bütün faturaları sen öde o da erkek arkadaşları ile her gün gezmeye gitsin aşıkkkksın ya nasıl olsa evlenir 2 içinde boşanırsın ,buda sana hayat tecrübesi kalır ama ne olur hamile kalma bu daha büyümemiş bebek kalmış erkekten

Bu mesajda neye güldüğünüzü anlayamadım.

Adam doğru söylemiş ;gram altın fiyatı belli , bilezik gramajları belli. Google a yazsanız , sonra da toplama işlemi yapsanız bu rakamdan fazlasına da ulaşabilirsiniz.

Nişan ve düğün harcamaları için bir bütçe yapmadınız mı ?

Bir mekanda mı nişan yapmayı planlamıştınız ; evde isteme ve yüzük takma merasimi yapmayı mı ?
yamulmayacak bilezik gramajı en az 16 17 gram olmalı.e 2 tane istemiş zaten 2 si zaten 30 bin.adamın 5 kuruşu kalmıyor başka şeylere.

o konuda benim de fikrim ayni zaten criptonun kumar oldugu yoruma katilmiyorum bir sakincasi mi var ?
bilene kumar değil.ben anlamam girmedim.borsadan anlıyorum oradayım.borsayı da kumar gibi oynayanlar var.onlar da o şekilde batıyorlar.sorun coin de borsa da değil bilmeden dalmak da.

bilene kumar değil.ben anlamam girmedim.borsadan anlıyorum oradayım.borsayı da kumar gibi oynayanlar var.onlar da o şekilde batıyorlar.sorun coin de borsa da değil bilmeden dalmak da.
aynen oyle
ama iddaa yada at yarisi gibi bir kumar degil karsiliginda bir urun aliyorsun onun piyasa degeri arz yada talebe gore dusuyor yada cikiyor
paranin karsiligi deger kaybediyor ama orada aldigin urun duruyor satmadigin muddetce kaybetmis sayilmazsin sonucta belki 1 yil sonra yine degerlenecek
kumarda tamamen kaybediyorsun sifira sifir
kaldiracli islemler icin ayni seyi soylemiyorum tabiki

insan bilmiyorsa öğrenmek için küçük küçük dener.
nişan için alışveriş yapacağı parayla değil kernardaki başka parasıyla uzun süreli yatırım yapar ve kaldırçlı riskli işlem yapar...

hadi bunları yapmadı, yedi bir nane en azından gelir anlatır.
çocuk gibi ağlayıp son dakikada ben parayı batırdım denmez ki.

hiç güven vermiyor.

ama siz de nişana 30 gidecekse düğüne 100 gider demişsiniz bir güldüm.
sadece düğün yeri, ikram, gelinlik, damatlık, araba süsleme, kuaför , dış çekim gibi masraflar. için 100 dediyseniz eyvallah da daha ev düzme, balayı, ev tutma var, bunları düşününce 100 filan yetmez yani. bunlar hazır mıydı ki?
nişanda 2 bilezik takıp mesela düğünde başka altın yapmayacaklar mıydı?

Bence sen evliliğe hazır değilsin dedim ne benle ne başkasıyla.. benden süre istedi hatta tüm maaşı bana gondereckmis ben biriktireyim falan. Hayır bu benim sorunum değil dedim.
Cevabı kendiniz vermişsiniz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X